|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Bobin
|
Zaslal: ne leden 25, 2015 8:24 am Předmět: Protiplísňová (protikvasinková) dieta zlepšuje trávení |
|
|
Před rokem jsem si pokazil trávení vysokými dávkami jednoduchých cukrů a rozjela se mi kandidóza. Měl jsem nafouklé břicho, často jsem měl průjmy a byl jsem unavený a nemohl jsem skoro vůbec jíst. Pomohlo mi až dodržování protiplísňové diety. Po dobu jednoho měsíce jsem vyloučil všechny cukry včetně ovoce, sirupů či medu. Sacharidy jsem přijímal jen v množství do 60 gramů a všechny pocházely pouze ze zeleniny, celozrnné rýže nebo batátů. Ale neomezoval jsem se v tuku (hlavně olivový a kokosový olej a máslo) ani v mase (bio kuřecí, losos, tuňák). Díky tukům a bílkovinám jsem si váhu udržel na skoro stejné úrovni (88 kg), ale vypálil jsem viditelně hodně tělesného tuku, hlavně z oblasti břicha. Musel jsem logicky současně nabrat i trochu svalů, když po vypálení tuků váha neklesla. Ale hlavní benefit protiplísňové diety vidím v tom, že po skončení diety se mi výborně zlepšilo trávení a postupně jsem začal velmi dobře nabírat a síla šla nahoru, jako nikdy před tím. Zajímalo by mě, jestli někdo z vás taky někdy trpěl kandidózou a jak jste ji řešili.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Svalovec
|
Zaslal: po leden 26, 2015 9:51 am Předmět: Re: Protiplísňová (protikvasinková) dieta zlepšuje trávení |
|
|
| Bobin napsal: | | Před rokem jsem si pokazil trávení vysokými dávkami jednoduchých cukrů a rozjela se mi kandidóza. Měl jsem nafouklé břicho, často jsem měl průjmy a byl jsem unavený a nemohl jsem skoro vůbec jíst. Pomohlo mi až dodržování protiplísňové diety. Po dobu jednoho měsíce jsem vyloučil všechny cukry včetně ovoce, sirupů či medu. Sacharidy jsem přijímal jen v množství do 60 gramů a všechny pocházely pouze ze zeleniny, celozrnné rýže nebo batátů. Ale neomezoval jsem se v tuku (hlavně olivový a kokosový olej a máslo) ani v mase (bio kuřecí, losos, tuňák). Díky tukům a bílkovinám jsem si váhu udržel na skoro stejné úrovni (88 kg), ale vypálil jsem viditelně hodně tělesného tuku, hlavně z oblasti břicha. Musel jsem logicky současně nabrat i trochu svalů, když po vypálení tuků váha neklesla. Ale hlavní benefit protiplísňové diety vidím v tom, že po skončení diety se mi výborně zlepšilo trávení a postupně jsem začal velmi dobře nabírat a síla šla nahoru, jako nikdy před tím. Zajímalo by mě, jestli někdo z vás taky někdy trpěl kandidózou a jak jste ji řešili. |
Protiplísňová dieta je výborná věc, držím ji každoročně na jaře zhruba dva týdny. Výborně se po ní nastartuje metabolizmus a celkově se člověk tak nějak cítí lépe.
|
|
| nahoru |
|
 |
Study
|
Zaslal: po leden 26, 2015 11:10 am Předmět: |
|
|
Trochu prosím rozepis z kolika S/B/T na kolik S/B/T si to snížil, jak dlouho cvicis a jestli si ekto,mezi, endo, docela mě to zajímá :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Kryšpínka
|
Zaslal: po leden 26, 2015 12:24 pm Předmět: Re: Protiplísňová (protikvasinková) dieta zlepšuje trávení |
|
|
| Bobin napsal: | | Před rokem jsem si pokazil trávení vysokými dávkami jednoduchých cukrů a rozjela se mi kandidóza. Měl jsem nafouklé břicho, často jsem měl průjmy a byl jsem unavený a nemohl jsem skoro vůbec jíst. Pomohlo mi až dodržování protiplísňové diety. Po dobu jednoho měsíce jsem vyloučil všechny cukry včetně ovoce, sirupů či medu. Sacharidy jsem přijímal jen v množství do 60 gramů a všechny pocházely pouze ze zeleniny, celozrnné rýže nebo batátů. Ale neomezoval jsem se v tuku (hlavně olivový a kokosový olej a máslo) ani v mase (bio kuřecí, losos, tuňák). Díky tukům a bílkovinám jsem si váhu udržel na skoro stejné úrovni (88 kg), ale vypálil jsem viditelně hodně tělesného tuku, hlavně z oblasti břicha. Musel jsem logicky současně nabrat i trochu svalů, když po vypálení tuků váha neklesla. Ale hlavní benefit protiplísňové diety vidím v tom, že po skončení diety se mi výborně zlepšilo trávení a postupně jsem začal velmi dobře nabírat a síla šla nahoru, jako nikdy před tím. Zajímalo by mě, jestli někdo z vás taky někdy trpěl kandidózou a jak jste ji řešili. |
Držím, kdykoliv mi není dobře od žaludku, nebo mi začne být po jídle těžko. Min. jednou do roka jako očistu. Podle mne tělu prostě každodenní konzumace mouky v podobě těstovin a pečiva nesvědčí. Oproti tvému postupu ale jím ovoce - je rozdíl mezi cukrem třeba v sušence a v banánu a vysazuji kompletně mléčné výrobky kromě sýrů. I tak jde váha za měsíc většinou o kilo dvě dolů, přestože třeba pečivo prakticky nejím. Jako příjemný vedlejší účinek vidím to, že jakmile si člověk dá zase nějakou sladkost/polotovar/cokoliv nekvalitního, chuťové pohárky si uvědomí, jak je to hnusné. Takhle jsem se odnaučila jíst čokoládu až na ty hodně kvalitní hořké. Jo a nárůst energie a pokroků při cvičení (ve fitku i při běhu) byl dost znatelný.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bobin
|
Zaslal: po leden 26, 2015 1:53 pm Předmět: |
|
|
| Study napsal: | | Trochu prosím rozepis z kolika S/B/T na kolik S/B/T si to snížil, jak dlouho cvicis a jestli si ekto,mezi, endo, docela mě to zajímá :) |
Sacharidy, to už jsem uvedl, že v protiplísňové dietě jich denně jím asi 60 gramů. Bílkovin 160 gramů a tuků zhruba 160 až 200 gramů. Jinak normálně mimo protiplísňovou dietu jím sacharidů asi 240 gramů, bílkovin přibližně 120 a tuků asi 90 gramů. Ale základ protiplísňové diety není jen v poměru makronutrientů, ale jak jsem již uvedl v prvním příspěvku, tak je důležité vyvarovat se jakémukoliv cukru, tedy i ovoci, medu či sirupům. Taky doporučuji během protiplísňové diety popíjet čaj lapacho a případně i suplementovat kyselinu kaprylovou, která má silné protiplísňové účinky.
|
|
| nahoru |
|
 |
Kryšpínka
|
Zaslal: po leden 26, 2015 2:30 pm Předmět: |
|
|
| Bobin napsal: | | Study napsal: | | Trochu prosím rozepis z kolika S/B/T na kolik S/B/T si to snížil, jak dlouho cvicis a jestli si ekto,mezi, endo, docela mě to zajímá :) |
Sacharidy, to už jsem uvedl, že v protiplísňové dietě jich denně jím asi 60 gramů. Bílkovin 160 gramů a tuků zhruba 160 až 200 gramů. Jinak normálně mimo protiplísňovou dietu jím sacharidů asi 240 gramů, bílkovin přibližně 120 a tuků asi 90 gramů. Ale základ protiplísňové diety není jen v poměru makronutrientů, ale jak jsem již uvedl v prvním příspěvku, tak je důležité vyvarovat se jakémukoliv cukru, tedy i ovoci, medu či sirupům. Taky doporučuji během protiplísňové diety popíjet čaj lapacho a případně i suplementovat kyselinu kaprylovou, která má silné protiplísňové účinky. |
Lapacho mohu taky doporučit. A ještě tě doplním - skvěle poslouží během protiplísňové/protikvasinkové diety jako doplněk stravy i grepové kapky. Nebo obyčejný česnek. K tomu doporučuju ještě chlorellu/ječmen/ostropestřec, aby se člověk pročistil celkově.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bobin
|
Zaslal: po leden 26, 2015 2:36 pm Předmět: |
|
|
| Kryšpínka napsal: |
Lapacho mohu taky doporučit. A ještě tě doplním - skvěle poslouží během protiplísňové/protikvasinkové diety jako doplněk stravy i grepové kapky. Nebo obyčejný česnek. K tomu doporučuju ještě chlorellu/ječmen/ostropestřec, aby se člověk pročistil celkově. |
Ano, grepové kapky jsou taky výborná věc, proti plísním. Mám s nimi taky dobré zkušenosti. Ale doporučuji rozhodně zvýšit dávkování oproti doporučení na obalu. Neberu je po kapkách, ale dám si klidně i jednu čajovou lžičku.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|