|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Njord
|
Zaslal: ne únor 15, 2015 9:06 pm Předmět: Objemový jídelníček - prosím o kontrolu |
|
|
Zdravím, prosím o kontrolu jídelníčku, je to objemový jídelníček, uvádený počet gramů jsou bílkoviny. Jinak jsem spíše endomorf, 171 cm, 70 kg, chtěl bych nabrat tak 5-10kg.
PONDĚLÍ (stejný jako středa a pátek)
Snídaně ovesná kaše 150g, 150 ml mléka (5g)
Svačina 4 krajíce celozrnného tousťáku, 50g šunky (11g)
Oběd špagety 150g, kuřecí prsa (41g)
Svačina 4 krajíce celozrnného tousťáku, máslo, 1x rajče, proteiňák (24g)
Večeře 4x vajíčko, 3 krajíce celozrnného tousťáku (29g)
2. večeře cottage 150g (14g)
Po tréninku Proteiňák + banán (24g)
148g
ÚTERÝ (stejný jako čtvrtek)
Snídaně Banán, ovesná kaše 150g, 150 ml mléka (5g)
Oběd rybí filé + brambory (34g)
Svačina bílý jogurt 250g, proteiňák (35g)
Večeře jehněčí játra + 4 celozrnného tousťáku (45g)
144g
SOBOTA
Snídaně Banán, ovesná kaše 150g, 150 ml mléka (5g)
Oběd kuřecí prsa 150g + brambory (41g)
Večeře jehněčí játra + 4 krajíce celozrnného tousťáku (45g)
151g
NEDĚLE
Snídaně ovesná kaše 150g, 150 ml mléka (5g)
Oběd kuskus + tuňák z konzervy (31g)
Večeře 3x vajíčko, 3 krajíce celozrnného tousťáku, proteiňák (45g)
141g
Díky
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Michal_Jar
|
Zaslal: po únor 16, 2015 8:50 am Předmět: |
|
|
Cau.
Podle mne to mas docela v poho.
Myslim ze tech bilkovin bys klidne mohl mit o neco malo mene.
Mas tam strasne malo ovoce, myslim ze zadnou zeleninu.
K te 2. veceri by se urcite nejaka zelenina hodila.
A obcas bych ten toast. chleba nahradil jinym komplex. sacharidem.
|
|
| nahoru |
|
 |
Njord
|
Zaslal: po únor 16, 2015 9:46 am Předmět: Procvičování velkých partií 2x týdně (3x týdně trénink) |
|
|
Okok, díky. Okok, nějak to vymyslím. No, jsem chudej student, takže jsem to zkrouhnul tak, abych vyšel co nejlevněji, proto tam nemám moc ovoce a zeleniny :/ Jinak, co máš na mysli tím komplexním sacharidem?
|
|
| nahoru |
|
 |
Michal_Jar
|
Zaslal: po únor 16, 2015 11:05 am Předmět: Re: Procvičování velkých partií 2x týdně (3x týdně trénink) |
|
|
| Njord napsal: | | Okok, díky. Okok, nějak to vymyslím. No, jsem chudej student, takže jsem to zkrouhnul tak, abych vyšel co nejlevněji, proto tam nemám moc ovoce a zeleniny :/ Jinak, co máš na mysli tím komplexním sacharidem? |
Bez zeleniny a ovoce by ti mohla chybet vlaknina a vitaminy. Navic v nektere zelenine jsou i bilkoviny.
Ten sacharid jsem myslel treba ryzi, testoviny a brambory, prip. pohanku atd.
|
|
| nahoru |
|
 |
Barthel

|
Zaslal: po únor 16, 2015 11:50 am Předmět: |
|
|
Hele taky jsem byl "chudej" student, ale myslím, že tě vyjde líp kupovat rýži než celozrnný touťák. Pravděpodobně ti chutná - ok dej si ho, ale jak psal Michal dal bych u té večeře např. 120g rýže/300g brambor.
Co jsem to tak počítal tak máš cca něco okolo 300g sacharidů. Pokud ti sedí více jídelníčky, kde převažují sacharidy nad tuky tak bych si to nastavil minimálně na 350g-400g.
V opačném případě bych nechal těch 300g sacharidů a přidal na tucích tak na 80-100g.
Je to individuální - pokud budeš nabírat rychle tak je to známka toho že to moc prasíš a logicky stáhneš sacharidy a nebo si pohlídáš jestli např. nemáš v sacharidech velký podíl jednoduchých cukrů. Simple as that.
Pouze můj osobní názor
|
|
| nahoru |
|
 |
Michal_Jar
|
Zaslal: po únor 16, 2015 12:03 pm Předmět: |
|
|
Pravda, taky bych zvedl sacharidy, klidne na tech 6g/kg vahy.
|
|
| nahoru |
|
 |
Chadzi

|
Zaslal: po únor 16, 2015 12:24 pm Předmět: |
|
|
6g/kg u endomorfa?  Ať sám vyzkouší co mu sedí.
|
|
| nahoru |
|
 |
Barthel

|
Zaslal: po únor 16, 2015 12:36 pm Předmět: |
|
|
| Chadzi napsal: | 6g/kg u endomorfa? Ať sám vyzkouší co mu sedí. |
Přesně tak. Já mám taky blíže k endu, ale při denní dávce 300g sacharidů jsem korte nemohl užrat a váha se skoro nehla a musel jsem přidat.
Každýmu to funguje jinak.
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: po únor 16, 2015 2:00 pm Předmět: |
|
|
Já sám osobně bych 6g/kg nedoporučil ani ektomorfovi, pokud se tedy bavíme o kondičních cvičencích. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
tomsom
|
Zaslal: st únor 18, 2015 1:37 pm Předmět: |
|
|
myslíte že se dá zařadit do jídelníčku i sulc (huspenina)?
mám ho rád a když ho udělám z libové vepřové kýty,k tomu troška octa a cibule,myslím že by to nemuselo být nic proti zdravému stravování,nebo?
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: st únor 18, 2015 3:42 pm Předmět: |
|
|
samozřejmě že můžeš, neni na tom nic špatnýho, vždycky záleží na kvalitě, třeba taková majonéza, pokud si uděláš domácí je víc než zdravá, je to totiž vlastně jen kombinace žloutků (který už dnes prokazatelně nejsou považovány za zlo) a oleje, a když použiješ kvalitní olej a žloutky, nic víc a uděláš si domácí, nebudeš jí teda jíst kila, pak neni absolutně co vytknou. Problém jsou třeba kupovaný, kde nevíš jaký olej použili, co všechno do toho přidali aby to vydrželo atd.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|