|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
janca.bor
|
Zaslal: pá únor 13, 2015 3:26 pm Předmět: Dotaz ohledně skladování potravin |
|
|
Ahoj,
narazila jsem v poslední době na dva články a zajímal by mě i názor ostatních.
První byl tento:
http://www.vitalia.cz/clanky/ohrivana-ryze-muze-zpusobit-otravu/
Já teda nevím, ale rýži ohřívám běžně a je pravda, že občas mi pár hodin v pokojové teplotě "leží" - když si jí například beru s sebou někam v krabičce, nebo dávat to vroucí do ledničky mi taky nepřijde ideální, navíc oni tam píšou i o jiných potravinách...
No a druhá věc... četla jsem teď poslední číslo Muscle and Fitness a zaujal mě článek s Dwayne Johnsonem a konkrétně ta jeho dieta. Ano,samozřejmě je to uplně ale uplně jiná kategorie než většina nás tady, ale stejně, je tam příklad jeho diety, víceméně 6 jídel denně, z toho ráno 140g vloček + 8 bílků + min 250g masa, zbytek jídel vždy min 250g masa (kuřecí, hovězí, ryba) a k tomu 2 hrnky rýže a zelenina, večer poslední jídlo 30g kasein a omeleta z bílků. Na konci je to i rozpočítaný. Sice určitě váží asi přes metrák, ale stejně, jíst ty poměry mu vychází 600B, 400S, 100T, což mi přijde teda hodně extrém i na to, jaký extrém on sám o sobě je. Může mít takový příjem bílkovin nějaký význam? Pozná vůbec člověk rozdíl mezi třeba 2 a 3g/kg váhy?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Spazik

|
Zaslal: pá únor 13, 2015 3:37 pm Předmět: Re: Dotaz ohledně skladování potravin |
|
|
| janca.bor napsal: |
No a druhá věc... četla jsem teď poslední číslo Muscle and Fitness a zaujal mě článek s Dwayne Johnsonem a konkrétně ta jeho dieta. Ano,samozřejmě je to uplně ale uplně jiná kategorie než většina nás tady, ale stejně, je tam příklad jeho diety, víceméně 6 jídel denně, z toho ráno 140g vloček + 8 bílků + min 250g masa, zbytek jídel vždy min 250g masa (kuřecí, hovězí, ryba) a k tomu 2 hrnky rýže a zelenina, večer poslední jídlo 30g kasein a omeleta z bílků. Na konci je to i rozpočítaný. Sice určitě váží asi přes metrák, ale stejně, jíst ty poměry mu vychází 600B, 400S, 100T, což mi přijde teda hodně extrém i na to, jaký extrém on sám o sobě je. Může mít takový příjem bílkovin nějaký význam? Pozná vůbec člověk rozdíl mezi třeba 2 a 3g/kg váhy? |
Zeptáme se googlu :-)
http://cs.wikipedia.org/wiki/Anabolick%C3%A9_steroidy
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: pá únor 13, 2015 6:10 pm Předmět: |
|
|
Pokud se nepletu tak DJ spolupracuje (spolupracoval) s Goergem Farahem. A také pochybuji, že je natty, i když nechci shazovat jeho dřinu. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: pá únor 13, 2015 6:14 pm Předmět: |
|
|
1) osobně jsem teda v životě o nikom neslyšel, ani nečetl žádnej článek, že by se z rýže dalo otrávit, takže to nebude zase tak horký...
2) při užívání steroidů tak vysoký příjem bílkovin smysl má
EDIT: sám vozím jídlo jako maso, těstoviny, rýži vlakem třeba 5-6 hodin a nikdy jsem po konzumaci problém neměl.
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: pá únor 13, 2015 6:55 pm Předmět: |
|
|
| Maerlyn0 napsal: |
EDIT: sám vozím jídlo jako maso, těstoviny, rýži vlakem třeba 5-6 hodin a nikdy jsem po konzumaci problém neměl. |
Aby se to po 5-6 hodinach zkazilo, tak by to muselo byt uz hodne jety. Maso vydrzi mnohem dele a to i v lete. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: pá únor 13, 2015 7:03 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: pá únor 13, 2015 8:00 pm Předmět: |
|
|
| Draper napsal: | | Maerlyn0 napsal: |
EDIT: sám vozím jídlo jako maso, těstoviny, rýži vlakem třeba 5-6 hodin a nikdy jsem po konzumaci problém neměl. |
Aby se to po 5-6 hodinach zkazilo, tak by to muselo byt uz hodne jety. Maso vydrzi mnohem dele a to i v lete. |
Však já vím, jen jsem reagoval na to, jak se nějaká rodina otrávila z toho, že měla těstovinovej salát na stole 4 hodiny. To je prostě smůla a stane se to tak jednomu z xxxxx lidí, vůbec bych to neřešil.
|
|
| nahoru |
|
 |
Chadzi

|
Zaslal: pá únor 13, 2015 9:12 pm Předmět: |
|
|
Já kolikrát zapomenu porci rýže v rýžovaru i 12hodin a je v pohodě.....
|
|
| nahoru |
|
 |
Zacatecnik Anthony
|
Zaslal: pá únor 13, 2015 9:35 pm Předmět: |
|
|
Asi sem hodne naivni,ale myslel sem ze the rock je natural :) _________________ Život je prilis kratky na to,abychom zvedaly male vahy!
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: po únor 16, 2015 1:08 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
karlwanhov

|
Zaslal: po únor 16, 2015 1:37 pm Předmět: |
|
|
asi tak, mozna byval :) ale za poslednich par let strasne vyrost, trenoval ho tusim i o'hearn
/ale stoji zatim i dost brutalni driny, viz popis u noveho hercula
" Dwayne "The Rock" Johnson držel během natáčení speciální dietu, která se skládala ze 7 jídel za den. Vstával ve 4 ráno, aby stihl 2x posilovat před tím, než šel natáčet. Nabral celkem 14 kg svalové hmoty. Před intenzivními 12 hodinami natáčení ho ovšem každý den čekaly ještě 4 hodiny líčení."
a vetsina jidel bylo hovezi/brokolice
_________________ There is no reason to be alive if you can't do deadlift
|
|
| nahoru |
|
 |
Petey

|
Zaslal: po únor 16, 2015 1:40 pm Předmět: |
|
|
tak,on natural nebol urcite uz od cias co zapasi,co bude uz cez 20 rokov _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
janca.bor
|
Zaslal: čt únor 19, 2015 1:39 pm Předmět: |
|
|
Když jsme u toho skladování zeptala bych se ještě na jednu věc.
Když kupuju jakoukoliv uzeninu někde v řeznictví nebo u pultu v hypermarketu, je tam většinou spotřebujte do .... a druhý den. Když to třeba koupim večer, je jasný ,že to ten den už celý nesnim. Jak dlouho myslíte že to reálně může vydržet ok, když to budu skladovat normálně v ledničce? Já třeba když kupuju šunku apod. tak většinou to sním tak během 2-3 dnů, protože toho vemu naráz trochu víc když už tam jdu.
|
|
| nahoru |
|
 |
I.N.G.
|
Zaslal: čt únor 19, 2015 2:04 pm Předmět: |
|
|
| janca.bor napsal: | Když jsme u toho skladování zeptala bych se ještě na jednu věc.
Když kupuju jakoukoliv uzeninu někde v řeznictví nebo u pultu v hypermarketu, je tam většinou spotřebujte do .... a druhý den. Když to třeba koupim večer, je jasný ,že to ten den už celý nesnim. Jak dlouho myslíte že to reálně může vydržet ok, když to budu skladovat normálně v ledničce? Já třeba když kupuju šunku apod. tak většinou to sním tak během 2-3 dnů, protože toho vemu naráz trochu víc když už tam jdu. |
Zabal uzeninu do alobalu (nenechávat v sáčku, aby se nezapařovala) a dej to v ledničce do patra s nejnižší teplotou. Když to sníš do 3 dnů, tak se nemůže nic stát (pokud byla uzenina při uskladnění v dobrém stavu).
|
|
| nahoru |
|
 |
LaFontaine

|
Zaslal: čt únor 19, 2015 2:05 pm Předmět: |
|
|
Do 3 dnů je to v pohodě, když je koupená čerstvá. Samozřejmě čím dřív, to člověk zkonzumuje, tím líp. Jak se začne kazit, tak to určitě poznáš. Začne být cítit a je taková lepkavá.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|