Prosím o kontrolu jídelníčku- nabírání

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Prosím o kontrolu jídelníčku- nabírání  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Prosím o kontrolu jídelníčku- nabírání
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Jan Musil

PříspěvekZaslal: po březen 09, 2015 8:54 pm    Předmět: Prosím o kontrolu jídelníčku- nabírání Odpovědět s citátem

Poprosil bych o zhodnocení mého jídelníčku, budu rád za jakékoliv rady a výtky.

192 cm, 77 kg, trénink v pondělí a ve středu ve fitku ( tlaky, bench, shyby, mrtvé tahy, dřepy apod .) + v pátek s vlastní vahou (kliky , dřepy apod.)

Snídaně: cca 150 g ovesných vloček s mlékem a banánem.
Svačina 1 : cca 100 g gaineru Optimum nutrition: Serious mass s mlékem.
Svačina 2 : Bílý jogurt s celozrnným rohlíkem a ovocem ( většinou hruška)
Objed: Jídlo ve školní jídelně. Snažím se vybrat jídlo s masem a bramborami či jiným zdrojem sacharidů.
Svačina 3 Je- li čas, tak dva celozrnné rohlíky se šunkou, jinak můj gainer
po tréninku : gainer z fitka
večeře: Čína (kuře+ rýže)
Večeře 2: Tvaroh či Cottage

Ve středu jdu do fitka jednu hodinu po obědě a večeři mám ve školní jídelně.

Předem všem děkuji za odpověď.

Naposledy upravil Jan Musil dne po březen 09, 2015 9:58 pm, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Blackoff

PříspěvekZaslal: po březen 09, 2015 9:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

4x děnně gainer? To jako vážně?

Zkus si tu nejdřív prolítnout pár podobných témat..
Jan Musil

PříspěvekZaslal: po březen 09, 2015 9:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jenže ostatní mají jiné tělesné parametry než já. Kdyby tu byl někdo jiný 192 cm 77 kg, nic bych neřekl. Jinak ten gainer před treninkem jsem tam zařadil do seznamu omylem, napravím. Navíc po tréninkový gainer logicky beru jen po treninku, tedy jen v pondělí středu a pátek.
vlkisekk

PříspěvekZaslal: po březen 09, 2015 10:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jan Musil napsal:
Jenže ostatní mají jiné tělesné parametry než já. Kdyby tu byl někdo jiný 192 cm 77 kg, nic bych neřekl. Jinak ten gainer před treninkem jsem tam zařadil do seznamu omylem, napravím. Navíc po tréninkový gainer logicky beru jen po treninku, tedy jen v pondělí středu a pátek.

Nechci ti do toho mluvit, ale mam takovy dojem, ze i kdyz jis (pijes) 8 jidel, tak nejak nepriberes. Kdyz si das 3 jidla a druhy obed nebo veceri, budes se drzet 14000 kj, bilkovin cca 1.5, zbytek sacharidy a tuky, zaradis 3x tydne silovy trenink, tak ta sance bude vetsi
vlkisekk

PříspěvekZaslal: po březen 09, 2015 10:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jan Musil napsal:

Nechci ti do toho mluvit, ale mam takovy dojem, ze i kdyz jis (pijes) 8 jidel, tak nejak nepriberes. Kdyz si das 3 jidla a druhy obed nebo veceri, budes se drzet 14000 kj, bilkovin cca 1.5, zbytek sacharidy a tuky, zaradis 3x tydne silovy trenink, tak ta sance bude vetsi
Blackoff

PříspěvekZaslal: po březen 09, 2015 10:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jan Musil napsal:

Myslíš, že kvůli Tvým tělesným parametrům potřebuješ diametrálně odlišný jídelníček?
Jan Musil

PříspěvekZaslal: po březen 09, 2015 11:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Blackoff napsal:
Jan Musil napsal:

Myslíš, že kvůli Tvým tělesným parametrům potřebuješ diametrálně odlišný jídelníček?

-----------------------------------
Myslel jsem, že se vzrůstajícími tělesnými parametry se zvyšují i nároky na výživu... Nebo ne?
reegis

PříspěvekZaslal: út březen 10, 2015 12:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jan Musil napsal:
Blackoff napsal:
Jan Musil napsal:

Myslel jsem, že se vzrůstajícími tělesnými parametry se zvyšují i nároky na výživu... Nebo ne?

Jednoduše. Nejprve si jednoduše spočítej své BMR ..to znamená kolik tvé tělo spálí kalorií aby se udrželo v chodu (tělesné funkce, dýchání, tlukot srdce, činnost mozku atd..) Pravidlem pro muže je, že svou váhu vynásobíš 24X. To znamená 77x24 = 1848kcal. Teď musíš zjistit svůj activity level, kterým vynásobíš BMR hodnotu:

x1,2 - sedavý způsob života
x1,3 - mírně aktivní (chůze, cvičení 1-2X týdně)
x1,4 - průměrně aktivní (cvičení 2-3x týdně)
x1,5 - aktivní (cvičení více jak 3x týdně)
x1,7 - vysoce aktivní (každodení cvičení)

Řekněme že cvičíš více jak 3x týdně a jsi dost aktivní, tak tvé BMR 1848 vynásobím 1,5. Výsledek je 2772kcal. Tato hodnota vyjadřuje tvůj doporučený denní kalorický příjem (samozřejmě že to nebude uplně přesné, ale aspoň máš bod od kterého můžeš začít) Pokud chceš přibrat, tak bych ti doporučil začít na 3000 kcal a každý týden se vážit. Po pár týdnech zjistíš jestli je to moc nebo málo. Netuším jaký jsi somatotyp, takže těžko tak říct, ale pokud budeš přibírat více jak 1kg/týden, tak uber jídlo, protože pravděbodobně přibíráš zbytečně moc tuku. Pokud nebudeš přibírat vůbec, tak buď uber kardio nebo přidej jídlo. A v případě, že jsi ektomorf, tak platí pravidlo, že nikdy nejíš dost :-)

A jak se tak dívám na tvůj jídelníček, neboj se do těch vloček ráno hodit nějaké ořechy, semínka, víc ovoce, med atd. Postrádám tam i nějakou tučnější rybu (výborná a levná) Kde máš nějakou zeleninu? (vitamíny a minerály potřebuješ jak sůl) Kde máš nějaké vejce? (to je základ) Místo toho jogurtu na svačinu si uvař 4 vejce natvrdo a ktomu si dej zeleninu (rajče, paprika, okurek) a nějaké to celozrné pečivo. Obohať to trochu.
Petr Prielozny

PříspěvekZaslal: út březen 10, 2015 4:19 am    Předmět: Odpovědět s citátem

reegis napsal:
Jan Musil napsal:
Blackoff napsal:
Jan Musil napsal:

Jednoduše. Nejprve si jednoduše spočítej své BMR ..to znamená kolik tvé tělo spálí kalorií aby se udrželo v chodu (tělesné funkce, dýchání, tlukot srdce, činnost mozku atd..) Pravidlem pro muže je, že svou váhu vynásobíš 24X. To znamená 77x24 = 1848kcal. Teď musíš zjistit svůj activity level, kterým vynásobíš BMR hodnotu:

x1,2 - sedavý způsob života
x1,3 - mírně aktivní (chůze, cvičení 1-2X týdně)
x1,4 - průměrně aktivní (cvičení 2-3x týdně)
x1,5 - aktivní (cvičení více jak 3x týdně)
x1,7 - vysoce aktivní (každodení cvičení)

Řekněme že cvičíš více jak 3x týdně a jsi dost aktivní, tak tvé BMR 1848 vynásobím 1,5. Výsledek je 2772kcal. Tato hodnota vyjadřuje tvůj doporučený denní kalorický příjem (samozřejmě že to nebude uplně přesné, ale aspoň máš bod od kterého můžeš začít) Pokud chceš přibrat, tak bych ti doporučil začít na 3000 kcal a každý týden se vážit. Po pár týdnech zjistíš jestli je to moc nebo málo. Netuším jaký jsi somatotyp, takže těžko tak říct, ale pokud budeš přibírat více jak 1kg/týden, tak uber jídlo, protože pravděbodobně přibíráš zbytečně moc tuku. Pokud nebudeš přibírat vůbec, tak buď uber kardio nebo přidej jídlo. A v případě, že jsi ektomorf, tak platí pravidlo, že nikdy nejíš dost :-)

A jak se tak dívám na tvůj jídelníček, neboj se do těch vloček ráno hodit nějaké ořechy, semínka, víc ovoce, med atd. Postrádám tam i nějakou tučnější rybu (výborná a levná) Kde máš nějakou zeleninu? (vitamíny a minerály potřebuješ jak sůl) Kde máš nějaké vejce? (to je základ) Místo toho jogurtu na svačinu si uvař 4 vejce natvrdo a ktomu si dej zeleninu (rajče, paprika, okurek) a nějaké to celozrné pečivo. Obohať to trochu.

Klobouk dolu, hezka odpoved. Vypada to slozite ale je to jen o prijmu a vydaji.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: út březen 10, 2015 4:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

mam i kratsi verzi:
nezeres=nerostes
reegis

PříspěvekZaslal: út březen 10, 2015 12:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
Klobouk dolu, hezka odpoved. Vypada to slozite ale je to jen o prijmu a vydaji.

Díky :-) ale jak ta moje odpověď může znít složitě, tak je to přesně jen o tom přijmu a výdaji. Z 99 procent případů kluků, kteří nemohou přibrat a ptají se proč, tak odpověď je že to není o tom, že netrénují dost, ale protože nejí dost. Samozřejmě v neposlední řadě, také záleží na složení a kvalitě stravy.

Nejlepší je s jídlem experimentovat a najít si to co nám sedí a ne jen z krátkodobého hlediska, ale i z toho dlouhodobějšího.
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: út březen 10, 2015 2:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To, co napisal reegis by pokojne mohlo byt niekde pripnute a povinne by si to mal precitat kazdy, kto sa chysta poslat prispevok so ziadostou o kontrolu jedalnicka.
Samozrejme, nic neplati rovnako na kazdeho, ale ako vychodiskovy bod je to super.
Jan Musil

PříspěvekZaslal: út březen 10, 2015 2:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mnohokrát děkuji za rady. .. propočítal jsem příjem kalorií z jídelníčku a dle doporučení jsem ho upravil, takže ještě jednou děkuji.
Jinak původem jsem ektomorf,vážil jsem dřív ještě méně, svaly jsem neměl vůbec žádné a k tomu mám o něco širší pánev než hrudník, takže genetika nic moc a je třeba ještě hodně na sobě zapracovat :D Každopádně teď jsem na tom o dost lépe než dříve, a před několika týdny jsem začal chodit do fitka tak snad v budoucnu dosáhnu nějakých lepších výsledků .
jachym

PříspěvekZaslal: út březen 10, 2015 4:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Podle mě jsi to špatně pochopil.

To že ti tady lidi vyčítali ten 4x denní gainer nebylo myšleno tak, že je to moc - čili ta argumentace, že to potřebuješ víceméně nebyla na místě. To bylo myšleno spíš tak, že gainer neni ideální zdroj sacharidů v takové míře, můžeš to brát jako doplněk, v případě, že to "neujíš", ale rozhodně ne tolik, tu energii co ti dodá nikdo neřiká abys nepřijímal, ale normálním jídlem. A mimochodem, když už chceš gainer, tak si kup normálně maltu/palatinozu, smíchej s trochou proteinu a máš gainer za zlomek ceny. Gainery jsou víceméně taková marketingová vychytávka jak vytáhnout z lidí majlant za něco, co stojí pakatel (já osobně mám podobný názor i na proteinové tyčinky, sušené maso a instant oats, ale to už je čistě subjektivní)

Rychle na stránku:

Přejdi na: