Dieta - pár rad

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Dieta - pár rad  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Dieta - pár rad
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Daspy

PříspěvekZaslal: ne březen 22, 2015 1:13 pm    Předmět: Dieta - pár rad Odpovědět s citátem

hoj

hoši cvičím rok a půl, zatím jsem doposud držel pouze objemový jídelníček.. momentálně chci nasadit na léto trošku diety abych shodil trošku tuk v oblasti břicha které se mi trošku zvětšilo.. poté opět nasadím objemovku, protože nejsem s objemem spokojený. Nikdy sem redukční dietu nedržel takže bych pořreboval váš názor na můj jídelák, zda by to šlo , či pár rad jak na to.. vážím 80 kg, 178 cm
---------------------------------------------
snídaně 5:30 : 3 celá vejce , 4 ks tmavých toastů ( nebo mozzarela místo vajec )
svačina 8:30 : cottage jeden kelíměk + zelenina
oběd 11:30 : maso kuřecí 150g + rýže 80 g
svačina 15:30 : plechovka tunáku + zelenina
svačina 2 17:30 : protein
večeře 20:30 : kuřecí prsa 150 g + brokolice
večeře 2 22:30 protein + 125 g tvarohu
---------------------------------------------
za den mi to vychází cca na :
180g bílkovin
120 g sachrů
40 g tuků
--------------------------------------------
ze suplementů používám creatin + glutamin, na bcaa nejsou finance
cvičím klasický trénink v posilovně jako celou dobu, cardio pouze když je venku pěkne tak brusle, ale moc ne

- nedojde při tomto jídelníčku ke ztrátě moc svalové hmoty?
- něco co by se mělo změnit nebo nějaké rady a vás názor ?

díky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Grimley

PříspěvekZaslal: ne březen 22, 2015 1:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Neni lepsi jist tak, abys lehce nabiral a nejel objem / dieta / objem / dieta? .... myslim, ze u naturalu jsou tyhlety objemovy zraci obdobi a dietni trochu zbytecny :)
Daspy

PříspěvekZaslal: ne březen 22, 2015 1:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Grimley napsal:
Neni lepsi jist tak, abys lehce nabiral a nejel objem / dieta / objem / dieta? .... myslim, ze u naturalu jsou tyhlety objemovy zraci obdobi a dietni trochu zbytecny :)

je to možnost.. ovšem nevím jak v takovém případě držet hodnoty bilkovin a sachru a tuku..+ potrebuji do leta shodit oblast bricha a nevim jak na to :)
madball

PříspěvekZaslal: ne březen 22, 2015 2:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Strašně špatně se to odhaduje a nikdo ti to prostě neřekne. Můžou se dát nějaký nástřely pro průměr, se kterýma pak můžeš nějak pracovat.
Když se vezmou v potaz tvoje uvedený parametry jako výška, váha, pohlaví, věk zkusím třeba 25, tak ti vyjde bazál cca 1900kcal. Budu brát, že máš do cca 15% tělesnýho tuku. Ty tady máš napsaných nějakých 1560kcal (nekontroloval jsem to), takže na tomhle bys hubnul, ikdybys nic nedělal, nemluvě o tom, že tam máš nesmyslně málo tuků.
Pokud bych bral nějakou rozumnou rychlost hubnutí, tzn. 0,5kg týdně a počítal bych pro tebe mírnou zátěž denně, tak by měl být denní příjem cca 3200kcal, což je samozřejmě odhad z nějakýho průměru. V tomhle případě by ti na týdenní úbytek 0,5kg mělo stačit snížit denní příjem o cca 650kcal, což by znamenalo denní příjem cca 2550kcal, což by mohlo vypadat třeba takhle:
180g bílkovin, když tam teda chceš mít takový množství - 720 kcal
80g tuků - 720 kcal
280g sachrů - 1120 kcal
Celkem je to 2560kcal a TEORETICKY bys na tomhle příjmu měl hubnout cca 0,5kg/týden.
Samozřejmě si můžeš hrát s množstvím sachrů, podle toho, kolik budeš mít energie. Můžeš zkoušet víc tuků na úkor sachrů, pokud ti to tak vyhovuje.

Každopádně ten příjem energie z jídla, kterej si uvedl nahoře je tragickej a tuků je tam žalostně málo.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Daspy

PříspěvekZaslal: ne březen 22, 2015 2:45 pm    Předmět: :) Odpovědět s citátem

madball napsal:
Strašně špatně se to odhaduje a nikdo ti to prostě neřekne. Můžou se dát nějaký nástřely pro průměr, se kterýma pak můžeš nějak pracovat.
Když se vezmou v potaz tvoje uvedený parametry jako výška, váha, pohlaví, věk zkusím třeba 25, tak ti vyjde bazál cca 1900kcal. Budu brát, že máš do cca 15% tělesnýho tuku. Ty tady máš napsaných nějakých 1560kcal (nekontroloval jsem to), takže na tomhle bys hubnul, ikdybys nic nedělal, nemluvě o tom, že tam máš nesmyslně málo tuků.
Pokud bych bral nějakou rozumnou rychlost hubnutí, tzn. 0,5kg týdně a počítal bych pro tebe mírnou zátěž denně, tak by měl být denní příjem cca 3200kcal, což je samozřejmě odhad z nějakýho průměru. V tomhle případě by ti na týdenní úbytek 0,5kg mělo stačit snížit denní příjem o cca 650kcal, což by znamenalo denní příjem cca 2550kcal, což by mohlo vypadat třeba takhle:
180g bílkovin, když tam teda chceš mít takový množství - 720 kcal
80g tuků - 720 kcal
280g sachrů - 1120 kcal
Celkem je to 2560kcal a TEORETICKY bys na tomhle příjmu měl hubnout cca 0,5kg/týden.
Samozřejmě si můžeš hrát s množstvím sachrů, podle toho, kolik budeš mít energie. Můžeš zkoušet víc tuků na úkor sachrů, pokud ti to tak vyhovuje.

Každopádně ten příjem energie z jídla, kterej si uvedl nahoře je tragickej a tuků je tam žalostně málo.

SUPER.. dekuju skvele srozumitelne napsane moc si mi pomohl..tudiz zvednu sachry a tuky a uvidim jk to pujde.. este jedna otazka malinka.. sacharidy pocitas absolutne ze vseho ? tzn kdyz si dam na spagery kecup ? nebo sklenicku pomerancoveho dzusu ve kterem micham kreatin ?
madball

PříspěvekZaslal: ne březen 22, 2015 2:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Je možný, že už třeba teď můžeš mít zpomalenej metabolismus, protože už jsi před tím jedl málo. Pokud to tak je, tak bych se na nějaký hubnutí vykašlal a snažil bych se prvně napravit toto. Tzn. pokud budeš muset moc snižovat svůj příjem, abys hubl, tak to znamená, že je něco špatně a rozhodně bych v tom nepokračoval dál.

Osobně nějakých pár gramů ničeho neřeším. Sacharidy ze zeleniny nepočítám vůbec. Ale třeba u toho džusu bys mohl být překvapenej, kolik jich tam je, takže tam bych na to určitě mrkl.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Daspy

PříspěvekZaslal: ne březen 22, 2015 3:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:
Je možný, že už třeba teď můžeš mít zpomalenej metabolismus, protože už jsi před tím jedl málo. Pokud to tak je, tak bych se na nějaký hubnutí vykašlal a snažil bych se prvně napravit toto. Tzn. pokud budeš muset moc snižovat svůj příjem, abys hubl, tak to znamená, že je něco špatně a rozhodně bych v tom nepokračoval dál.

Osobně nějakých pár gramů ničeho neřeším. Sacharidy ze zeleniny nepočítám vůbec. Ale třeba u toho džusu bys mohl být překvapenej, kolik jich tam je, takže tam bych na to určitě mrkl.

Já od října 2013 dokázal ze 68 kg nabrat na nynějších 81 ..jedl sem hodně.. někdy to nešlo uplně..rozchod s přítelkyní u kterého sem zhubl 4 kg a neměl chut do jídla atd..ale celkově jsem se snažil hodně jíst.. problém je u mě ten že když zatnu břicho tak to ani moc poznat nejde, ale jak se uvolním tak prostě ten pupek mám..nejsem jako tlustý ale nelíbí se mi to.. zde je moje aktuální fotka..jak říkám při zatnutém břichu to poznat nejde viz fotka, ale jak uvolním tak to je hrůza.. a vůbec nevím co s tím..jesi cvičit jinak nebo je to opravdu jen tou dietou : (
madball

PříspěvekZaslal: ne březen 22, 2015 4:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Za mě je ta postava v pohodě. Do nějaký extra diety bych se nepouštěl. Maximálně bych zkvalitnil jídlo a nepřejídal bych se. Když porovnám břicho při 68kg a 81kg, tak tam nějakej zásadní rozdíl nevidím.
Pokud chceš nabrat něco dál, tak bych v tom klidně pokračoval, jen bych si trochu s tím jídlem pohrál, když ti to vadí a určitě bych se nepřecpával, přes léto to stejně nikdy moc nejde a objem na léto je slušný šílenství podle mě. Navíc, když teď bude teplo tak ti pravděpodobně přibudou i nějaký další aktivity, takže to dolů půjde tak nějak samo.
Pokud máš nějaký soutěžní ambice, tak bych se v okolí poohlídl po někom, kdo s tím má zkušenosti a poradí ti osobně.
Daspy

PříspěvekZaslal: ne březen 22, 2015 5:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:
Za mě je ta postava v pohodě. Do nějaký extra diety bych se nepouštěl. Maximálně bych zkvalitnil jídlo a nepřejídal bych se. Když porovnám břicho při 68kg a 81kg, tak tam nějakej zásadní rozdíl nevidím.
Pokud chceš nabrat něco dál, tak bych v tom klidně pokračoval, jen bych si trochu s tím jídlem pohrál, když ti to vadí a určitě bych se nepřecpával, přes léto to stejně nikdy moc nejde a objem na léto je slušný šílenství podle mě. Navíc, když teď bude teplo tak ti pravděpodobně přibudou i nějaký další aktivity, takže to dolů půjde tak nějak samo.
Pokud máš nějaký soutěžní ambice, tak bych se v okolí poohlídl po někom, kdo s tím má zkušenosti a poradí ti osobně.

soutež zatím určitě ne... ale někdy časem určitě..sem do toho neskutečně zapálený.. každopádně když to řeknu jednoduše : nechci aby se mi zvětšovalo břicho ale chtěl bych svalama nahoru.. objemem.. nechci se zmenšit a bejt přes léto tintítko.. můžes mi tedy říct v jakých hodnotách by si držel B S T ? to co si napsal nahoře?
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: ne březen 22, 2015 5:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jez jako doposud a přidej občas nějakou tu aerobku. To bude v pohodě stačit.
Daspy

PříspěvekZaslal: ne březen 22, 2015 5:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
Jez jako doposud a přidej občas nějakou tu aerobku. To bude v pohodě stačit.

Doposued sem držel sachry na 300, bílkoviny na 160 a tuky na cca 70 ..takže takto ?
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: ne březen 22, 2015 7:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Podle mě máš postavu dobrou, není potřeba tam toho moc hubnout. Pokud bys chtěl, podle mě bys mohl zkusit teď docela prosazovanou cestu a to trochu snížit sacharidy a zvednout tuky, to by ti mělo zajistit, že budeš hubnout tuk a zároveň si udržíš svaly, možná budeš i malinko nabírat.
Daspy

PříspěvekZaslal: ne březen 22, 2015 7:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Maerlyn0 napsal:
Podle mě máš postavu dobrou, není potřeba tam toho moc hubnout. Pokud bys chtěl, podle mě bys mohl zkusit teď docela prosazovanou cestu a to trochu snížit sacharidy a zvednout tuky, to by ti mělo zajistit, že budeš hubnout tuk a zároveň si udržíš svaly, možná budeš i malinko nabírat.

co znamena trochu snizit sachry a pridat tuky ? na jakou hodnotu ? momentalne doposud sem drzel hodnoty na 160 B, 300 S, 70 T
madball

PříspěvekZaslal: ne březen 22, 2015 8:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud jsi doteď na těchto hodnotách nabíral, tak to tak do budoucna stejně nepůjde neustále, takže to tak klidně nech s tím, že se to bude samo pomalinku zkvalitňovat.
Z mýho pohledu tam nikde moc nevidím prostor k nějakýmu ubírání kcal, spíš budeš muset časem přidat, abys něco přibral.

Naposledy upravil madball dne ne březen 22, 2015 8:24 pm, celkově upraveno 1 krát
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: ne březen 22, 2015 8:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Daspy napsal:
Maerlyn0 napsal:

co znamena trochu snizit sachry a pridat tuky ? na jakou hodnotu ? momentalne doposud sem drzel hodnoty na 160 B, 300 S, 70 T

To ti nikdo přesně neřekne, musíš to zkusit, třeba 200 - 250 g sacharidů a 100 g tuku

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Dieta - pár rad Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: