jidelnicek na cestach

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - jidelnicek na cestach  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> jidelnicek na cestach
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
genetick

PříspěvekZaslal: so únor 21, 2015 9:38 pm    Předmět: jidelnicek na cestach Odpovědět s citátem

Čao lidi...potreboval bych poradit..uz nejakou dobu cca 6 mesícu makam,delam zpusobem ze v pondeli vyjedu s kolegou a patek se vracime dom,jakmile dodelame posledni zakazku,napr v 6 hodin vecer jedeme se ubytovat v nejakem hotelu/pensionu...tam se pripojim na wi-fi a najdu si nejblizši posilovnu a jdu si zacvicit...pondeli a utery jsem jedl ryzi z masem,kterou jsem mel uvarenou...a zbytek tydne jsem byl na (gainer,ovesne vlocky,ryzove chlebiky,sunka od kosti,tekute jogurty,tanak,bcaa)...a kdyz bylo ubytovanim s kuchinkou hned jsem si navaril.....ale,nyni mam soutezni ambice a chcu jit na soutez na konci kvetna..
takze nyní na ten ocekavany dotaz...od zitrka rozjiždím dietu a stale a stale premyslim jak to udelam ze stravou na cestach...bilkoviny chcu prijimat jedine z tvarohu,proteinu a masa,ktere budu asi nejspis delat na elektrickem grillu na pokoji u otevreneho okna nebo nevim :-D ..ale,mam problem se sachr....nebo-li nejlepe ryzie...pokud si udelam ryzi v nedeli,tak asi nevydrzi v chladnem prostredi do patku?..nebo prosim,ma nekdo zkusenost jakou ma trvanlivost ryze...v zaloze mam jeste ryzove chlebicky.. a nebo si vezmu jeste ryzovar :-D
to sebou ponesu asi celou kuchiny :-D ...díky za jakoukoliv radu :/
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: so únor 21, 2015 10:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Sacharidy doplníš třeba i natural instantníma vločkama- zaliješ horkou vodou a máš hotovo:o)
Pak klasika - rýžové chlebíky, wasa chleba, moskevský chleba apod. Nebylo by snazší to stavět na něčem typu CKD? Je to takové "přenosnější". Kdyby tam někde byla mikrovlnka-značně by Ti to ulehčilo život. Pokud je to hotel a mají kuchyni - domluv se s nimi, ať ti udělají rýži do misek. Sice to bude něco málo stát, ale budeš mít třeba obden čerstvou rýži.
Zacatecnik Anthony

PříspěvekZaslal: so únor 21, 2015 10:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky varim ryzi na vice dni a z me zkusenosti v lednici vydrzi v pohode 3dny a nebal bych se i dele,ale to uz ji stacim sezrat:)
genetick

PříspěvekZaslal: ne únor 22, 2015 7:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

na inst. vlocky bych se mohl vy*rat...nemuzu si dovolit luxus cukru....a to CKD je co prosim te??....
..jinak si beru nakonec sebou ryzovar a grill...takze nejspis jestli to pujde tak budu na kvalite....ryže+maso+vlocky a rano a vecer tvaroh...uvidim ;-)
jinak diky za tipy :-)
jachym

PříspěvekZaslal: ne únor 22, 2015 8:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj,
jen pár tipů:
co se rýže týče, pokud bude v chladu, tak min. 3-4 dny není problém.
Já osobně bych ale volil třeba i těstoviny. Ty maji totiž jednu výhodu, na rozdíl od rýže jsou i po těch 3 dnech relativně "dobrý" - teď myslím chuťově. Možná je to dost subjektivní, ale mně osobně přijde, že rýže, i když skladovaná v ledničce, je sice i po těch 4 dnech určitě nezávadná zdravotně, ale je to uplně oschlý a chutná o ničem. Těstoviny taky oschnou, ale pokud jsou v chladu, tak né tolik a když je pak třeba zamícháš s něčim, tak znovu nabudou původní konzistenci, což rýže už tolik ne.

Být tebou bych tím pádem třeba navařil obojí, první dva dny jedl rýži, další dva dny ty těstoviny. No a taky určitě vyzkoušej třeba kuskus. Ten má tu obrovskou výhodu, že se vůbec nevaří, stačí zalít horkou vodou a máš čerstvě připravenou přílohu a horkou vodu máš k dispozici všude.
genetick

PříspěvekZaslal: ne únor 22, 2015 8:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

díky za radu ohledne testovin...ale ja na chut uz dlouhou dobu nehledim...místo jidla uz vidim jen nutricni tabulku....a mam na sobe vyzkousene...ze ryze me doda vic energie a vice me zasyti jak testoviny...takze radsi volim ryzi ;-)
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: ne únor 22, 2015 9:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Těstoviny nejsou úplně špatný, ale třeba to diety bych je nebral, ale rýžový chlebíčky - to je většinou pěknej shit.
jachym

PříspěvekZaslal: po únor 23, 2015 3:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já teda nevím ale podle mě mezi rýží a testovinama nutriční rozdíl neni
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: po únor 23, 2015 6:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

genetick napsal:
díky za radu ohledne testovin...ale ja na chut uz dlouhou dobu nehledim...místo jidla uz vidim jen nutricni tabulku.... a mam na sobe vyzkousene...ze ryze me doda vic energie a vice me zasyti jak testoviny...takze radsi volim ryzi ;-)

Prepac za OT, ale musel som. Toto je na podpis
Ale drzim v palce. Takato snaha pri nie prave idealnych okolnostiach sa ceni.
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: po únor 23, 2015 10:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jachym napsal:
Já teda nevím ale podle mě mezi rýží a testovinama nutriční rozdíl neni

Nutričně tam rozdíl není...ale přece jenom, rýže je "přírodní" potravina, kdežto těstoviny jsou splácaný z nějakýho těsta. Takže kvalitativně to není srovnatelný.
jachym

PříspěvekZaslal: po únor 23, 2015 11:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Spíš záleží na tom jaký použiješ typ. Celozrnná rýže bude shodná s celozrnnými těstovinami apod. Jinak ano, rýže je "přírodnější", ale těstoviny nejsou žádná splácanina, je to víceméně jen mouka s vodou, případně vajíčkem. To, že to přímo někde neroste, na tom nic nemění.

Jinak ještě bych doporučil, pokud chceš dýl něco skladovat (rýže, těstoviny atd.), doporučuju uvařit spíš míň než víc. Jak je to rozvařený tak to pak časem ještě víc ztrácí konzistenci a myslim se i rychleji kazí.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: po únor 23, 2015 5:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

genetick napsal:
na inst. vlocky bych se mohl vy*rat...nemuzu si dovolit luxus cukru....a to CKD je co prosim te??....
..jinak si beru nakonec sebou ryzovar a grill...takze nejspis jestli to pujde tak budu na kvalite....ryže+maso+vlocky a rano a vecer tvaroh...uvidim ;-)
jinak diky za tipy :-)

Vločky Ti vadí a rýže ne? Pokud tam není přidaný cukr - je to rozhodně lepší volba než rýže.
genetick

PříspěvekZaslal: st duben 29, 2015 4:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

no,myslel jsem instatní vločky (naprř. od firmy Emco)...kde jsou jednoduche cukry,že....jinak ovesné vločky si běžně dávám na snídani.a během dne už jen docukrovávám rýží,které ted už moc není :-D
Peet
peetthemaster

PříspěvekZaslal: st duben 29, 2015 8:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Myslím, že Deadlift myslí tohle..mám je každý den k snídani, za sebe můžu doporučit. Naleješ do toho horkou vodu, zamícháš a cpeš se. S normálníma vločkama jsem měl problém, že jsem pak lítal po obloze jako dron, po těhlech to nemám :)

genetick

PříspěvekZaslal: st duben 29, 2015 8:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak ja takovy problém nemam...moje snidane je...6 celych vajec+2 zloutky a do toho dam 50g-100g vlocek..zalezi kolik mam na ten den sachru a v klidu to stravím,ale v diete jsou hrozne chute,takze urcite bych velice rad vyzkousel neco noveho,mrknu na to...
dekuji moc! ;-)

Rychle na stránku:

Přejdi na: