Cesta za lepším tělem (detox, zdraví, hubnutí, svaly)

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Cesta za lepším tělem (detox, zdraví, hubnutí, svaly)  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Cesta za lepším tělem (detox, zdraví, hubnutí, svaly)
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
MSG

PříspěvekZaslal: út listopad 18, 2014 5:49 pm    Předmět: Cesta za lepším tělem (detox, zdraví, hubnutí, svaly) Odpovědět s citátem

Zdravím,

v návaznosti na moje hubnutí do plavek v2, začínám nový program. Tématem je tentokrát celkové ozdravení a revitalizace organismu , následně pak (resp. doufám, že současně) hubnutí / nabrání svalů/síly .

Hubnutí do plavek po pravdě moc nevyšlo, hlavně díky mojí slabé vůli zejm. v oblasti výživy (a chlastu). Tak nějak pokračovalo přes léto a podzim až dosud, ovšem výsledky byly poměrně chabé.

K tématu detoxu (nemyšlen alko detox, ale celkový) a nastolení lepší péče o tělo jsem dospěl shodou okolností - jednak jsem od listopadu na pracáku, takže je konečně dost času a sil se něčemu kvalitně věnovat a současně se moji rodiče začali věnovat také detoxu, ve smyslu "léčitelství". Konkrétně začali chodit na zapper a plasmu, což je metoda léčení - ničení různých breberek (virů, bakterií, plísní atd.) biorezonancí (sám o tom moc nevím, když tak se to dá dohledat).

Součástí je mj. i určitá dieta - konkrétně já bych neměl min. měsíc mléko/mléčné. Už před časem mi bylo doporučeno, a dlouho se k tomu chystám, výrazně omezit pšenici (resp. pečivo vůbec). Tento měsíc toto tedy hodlám zkoušet. Za sebe ještě přidávám omezení pití, pro začátek na pivo/2dcl vína denně max.; to se může jevit jako malý cíl, ale pokud to udržím ten měsíc, můžu jít dále.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MSG

PříspěvekZaslal: út listopad 18, 2014 5:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jídlo asi nebude úplně lehké, směřuje to k paleu/primalu, což jsem nikdy nedělal. Vařit taky moc neumím, ale hodlám se tomu pověnovat. Jak píšu, času je dost.

Ještě čísla:
věk: 38
výška: 178 cm
hmotnost: 97,7 kg
obvod pupku: 110 cm
MSG

PříspěvekZaslal: út listopad 18, 2014 6:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

D1 (dnešek).

léčba - ráno 75 min. plasma generátor, 40 min. zapper.
najel jsem na přípravky pro detox - zinek, výažek z ořešáku, nějaká bioinformatika a začal pitný režim 3l vody denně (mám nově i filtrovací konvici, pak přejdu na vestavěný filtr, kvůli chloru).
jídlo - no nic moc, snídaně protein + corny tyčinka, oběd z bistra granitonané brambory s kuřecím, večeře uzená makrela s kysanou zeleninou (pickels; jeden z mých pokusů z před pár dny o zdravou stravu) + 1 plátek žitnýho chleba.
Cvičení - nic, dnes nebyl čas, navíc včera jsem jel kozy. Až mi slehne, asi dám ještě relax v bazénu.
madball

PříspěvekZaslal: út listopad 18, 2014 6:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Upřímně?
Pokud nemáš alergii na lepek, laktózu nebo kasein, tak bych začal hlavně u toho chlastu a pokud kouříš, tak cigaret, pak bych přemýšlel o dalších věcech.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
MSG

PříspěvekZaslal: út listopad 18, 2014 6:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kromě kouření, které mě nějak naštěstí nepotkalo vůbec, mám různých stravovacích zlozvyků/závislostí víc než dost; zkusím to na všech frontách. Mléčné a pšenice (lepek) je součástí programu detoxu, takže stejně must have.
MSG

PříspěvekZaslal: st listopad 26, 2014 10:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak je týden za mnou.

Zatím docela ok, váha klesla na 96,6 kg (- 1,1 kg).
Celkově se cítím i trochu líp, víc energie a vitality, míň únavy; možná placebo, ale pocity jsou hodně o tom.

Cvičení není moc intenzivní - když to shrnu, tak bylo:
St: 10 min. HIIT, odpo bazén, spíš relax.
Čt: nic
Pá: 1:15h spinning
So: činky - záda, ramena, nohy
Ne: nic, jsem docela KO + jedu dělat na chatu
Po: nic, svaly se nějak rozležely a spinning taky nejdu kvůli těm dřepům
Út: nic, když už by šlo cvičit, tak jsem celý den pryč
St (dnes) plánuju prsa, ruce, břicho.

Strava bez pečiva a mléčného je pro mě poměrně divná, ale docela se dá.

K snídani jsem měl 3x strouhanou mrkev s jablkem a rozinkami a 3x můj nový objev - kaši "Otesánek". Jde o instatní rýžovo-pohankouvou kaši do bezlepkové diety. Plánoval jsem i klasickou primal snídani - angl.slanina + vejce, ale většinou to mám k večeři a ráno už na to nemám chuť.

Večeře, kromě hemenexu, je obvykle nějaká studená ryba - už jsem zdlábl 2 uzené makrely a tresku a lá losos, dále pak omelety, hemenex a občas polívka - zatím jsme dělali zeleninovou (bez zavářky) a dýňovou. Příloha je nakládaná zelenina (pickels) vlastní výroby.

Obědy jsou maso a rýže/brambory. Kromě pstruha, co umí přítelkyně, jsem zvládl krůtí ragů a pečeni (zrovna se dělá v troubě další). Jednou byly ještě kuřecí stehna. Zprovoznil jsem taky starou remosku a peču brambory ve slupce. Netušil jsem, že jsou tak dobré.

Celkově kcal ještě nepočítám, měl bych? Nebo spíš najet na primal?
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: st listopad 26, 2014 8:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já bych k tomu řekl asi jen tohle - snažit se změnit všechno naráz, a udělat takovou velkou změnu najednou u většiny lidí vede k tomu, že se na to brzo vykašlou a je to k ničemu. Zkus radši po jednom, držet to třeba měsíc, když to půjde, změnit něco dalšího a tak dál. Pokusy stylem "hurá, najednou začnu žít zdravě" většinou výjdou jednomu člověku ze sta
MSG

PříspěvekZaslal: st prosinec 03, 2014 12:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak máme za sebou další týden. Váha je na 96,0 kg, což je fine, už dokážnu nalačno zathnout pupek tak že pod svetrem není ami moc vidět a v péřovce (díky v tom za zimu! :-) vypadám už docela hubeně :-)

Cvičení:
St: činky - prsa, ruce
Čt: 1:15h spinning
Pá: 1:15h spinning + odpo bazén (v podtstatě flákárna - 30x25m + 7x vyběhnout na tobogán)
So: činky - záda, ramena
Ne: ráno 1:15h spinning + odpo činky - břicho, dřepy, lýtka
Po: nic, přijela celodenní návštěva, jen procházka 5km
Út: nic, dopo ještě návštěva + odpo relax
St (dnes) odpo plánuju činky - prsa + ruce.

Jídlo
Návštěva mi to tu trochu nakopla jak s jídlem, tak chlastem, takže se zase postupně vracím do normálu. Váha zatím jde dolů, takže "šrouby ještě neutahuju" silou.

@ Maerlyn0 - máš pravdu, ale já to mám v podstatě na full time job, bo jsem na pracáku a času a síly je v porovnání se stavem před tím docela hafo, takže se to dá.
MSG

PříspěvekZaslal: pá prosinec 05, 2014 3:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nebaví si mě pamatpovat celej tejden....

Cvičení:
St: činky - prsa, ruce
Čt: bazén (spíš relax - 35x 25m + 7x vyběhnout na tobogán (=21 pater) :-) )
Pá: 1:15h spinning
So:
Ne:
Po:
Út:
St:
Jarack

PříspěvekZaslal: po prosinec 22, 2014 5:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já taky chlastal a už to nedělám, streningama se to nemá rádo. Jinak ta strava.. Jim dost zeleniny, rejzi, lusteniny, pohanku, ale když mam chuť ma sekanou, tak si jí klidně dám a nějak to nedramatizuju. Asi bych zintenzivnil trenaly, kdyz je čas..
MSG

PříspěvekZaslal: po květen 04, 2015 10:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Po delší době přidám záznam do blogu.

Někdy v únoru/březnu jsem se konečně dostal pod 95kg. Chtěl jsem to sem napsat, ale nějak nezbyl čas.

Pak to lítalo víc jak měsíc okolo 95-96kg, takže nic moc. Až to nějak to podivně před 14dny kleslo na 93 kg.

To mě nakoplo k prvomájovému závazku :-) a sice dostat se do konce května na 90kg.
Motivace je dobrá :-) - rozcházím se s přítelkyní, takže se budu muset rychle dát do formy + se teda blíží to léto.

Takže se ozvu za měsíc, jak to dopadlo.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Cesta za lepším tělem (detox, zdraví, hubnutí, svaly)
Rychle na stránku:

Přejdi na: