|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
noxx
|
Zaslal: út říjen 28, 2014 11:31 pm Předmět: TOFU |
|
|
Zdravim, zajimalo by me, jak je na tom tofu. Trochu jsem o tom cetl, a vypada to, ze se jim temer da nahradit treba kureci maso, co se % bilkovin tyce.
Ptam se, protoze s omezenym rozpoctem si nemuzu dovolit 500g kurecich prsou (coz vyjde na 100 kc zhruba) denne, takze to stridam s tofu.
Pripadne pokud ho nekdo dela, jak ho upravujete? Ja ho smazil na oliv. oleji a zkousel sem ho sytovy, spatny to neni, ale chtelo by to trochu experimentovat :)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
MAST3R

|
Zaslal: út říjen 28, 2014 11:39 pm Předmět: |
|
|
1. kupuješ předražené kuřecí.
2. šáhni po vepřovém, dá se sehnat levně, trocha tuku Tě nezabije. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
Saizen

|
Zaslal: út říjen 28, 2014 11:41 pm Předmět: |
|
|
z tofu mam zkusenost jedine z vietnamskych jidel, kdyz jim nekde venku, tak si to jako vegan objednam misto masa.jinak si kupuju takovy ty sojovy kosticky co par minut varis normalne ve vode a pak to na panvicce trochu prismahnes s nejakym douchucovadlem.
taky jim hodne jinych lustenin jako cocku a fazole, a svete div se svaly z toho rostou - nejvetsi facka pro masozrouty
|
|
| nahoru |
|
 |
Honza3
|
Zaslal: út říjen 28, 2014 11:44 pm Předmět: |
|
|
Nezalezi na gramazi, ale na aminokyselinovem spektru. Jelikoz je to ze sojy, tak to neni zadna hitparada jako maso, mleko, vejce, ale je to rozhodne lepsi nez treba beef proteiny v prasku (to je jen kolagen).
Jsem rad, kdyz mam vicero druhu bilkovin, ale celou stravu bych na soji nezakladal, pokud to neni nutne... A i vegetarian muze najit lepsi zdroje nez je soja (lusteniny, konopi, atp), ale moc sem se do pruzkumu nepoustel.
Ja kupuju 1kg kurecich prsou za 120-150, zalezi kde. Vejce ve vetsim mnozstvi jsou mozna i levnejsi na kc/g bilkovin.
Pokud se udela dobra omacka, tak nemam problem se sojovym masem. Je to trochu gumovy, ale v poho :)
Naposledy upravil Honza3 dne út říjen 28, 2014 11:46 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: út říjen 28, 2014 11:45 pm Předmět: |
|
|
Zrovna dneska se k nám do hause-share nastěhovali vegani. Teda zatím jedna holka, zbytek má dorazit. Zajímavé mi přijde, že je to kapela a hrají prý hardcore. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
|
|
| nahoru |
|
 |
Honza3
|
Zaslal: út říjen 28, 2014 11:47 pm Předmět: |
|
|
| MAST3R napsal: | | Zrovna dneska se k nám do hause-share nastěhovali vegani. Teda zatím jedna holka, zbytek má dorazit. Zajímavé mi přijde, že je to kapela a hrají prý hardcore. |
Ja "slysel" ze to jsou "pry" normalni lidi :D
|
|
| nahoru |
|
 |
noxx
|
Zaslal: út říjen 28, 2014 11:49 pm Předmět: |
|
|
Tak já maso mám rád, ale holt je to drahý pro studenta VŠ :D Takže to střídám, jeden den tofu, druhý kuře ... občas hovězí samozřejmě.
Spíš mě zajímá - kde kupuješ maso za 130 kč/kg?
Já u nás v Praze v Albertu kupuju nejlevnější kuřecí prsa za 189 kč/kg. Normálně nějaký to jejich AQ, žádný Vodňanský ... a logicky u řezníka by to mělo být ještě dražší, ale nekoukal jsem, to je fakt
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: út říjen 28, 2014 11:53 pm Předmět: |
|
|
Kde beres ty ceny ? Bezna cena kurecich prsou v akci je cca 110 kc kg, jinak je ani nekupuju. Nastesti jsou v obchodacich v akci dost casto. A ani kvalitnejsi u reznika to neni o moc drasi.
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: út říjen 28, 2014 11:54 pm Předmět: |
|
|
Normálka tuším Lídl má akce, snad 110 kč/kg. Ale to nevím jistě, ale tak do těch 130,- to bude. To co kupuješ ty, je prostě předražený. Takhle drahé je mají i třeba v Kaufu, tam mají naopak právě levné to vepřové. Dají se koupit řízky na minutku taky cca 110kč/kg. Kotlety jsou také fajn. Pokud nejsi fanatik tlačící jenom kůře-rýže. Zkus to vepřové. :) _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
|
|
| nahoru |
|
 |
noxx
|
Zaslal: st říjen 29, 2014 12:04 am Předmět: |
|
|
Hardcore je právě asi nejzajímavější skupina lidí - znám osobně pár lidí ze Skywalker (celkem známá kapela) a kámoš, co se v okolí těhle lidí pohybuje říkal, že je tam i spousta straight-edge, ale i vegan lifestyle vyznavačů.
K tématu - sice v okolí nemám jinej supermarket, než Billu a Albert (oba maj kuřecí od 169-189 podle akce), zato vepřový je tam dost levný. No každopádně zkusím čeknout třeba Tesco, to mám kousek. Lidl je bohužel dost z ruky, vzhledem k absenci auta, a na nákup hodinu tam a zpátky třikrát týdně ... jaksi nedávám :D
Ale myslím si, že obsah bílkovin v tofu je stejně pořád slušnej. Zítra zkusím najít něco odbornějšího třeba v AJ...
|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
|
| nahoru |
|
 |
Lord_Ivory

|
Zaslal: st říjen 29, 2014 2:43 am Předmět: |
|
|
Nevim, u nas je 200 g tofu za nejakych 18 kc. Nevim teda v jakym je to pomeru k bilkovinam oproti kurecimu.
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: st říjen 29, 2014 2:58 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
noxx
|
Zaslal: st říjen 29, 2014 10:03 am Předmět: |
|
|
A heleho, sleva.
Dneska tam skočím teda a uvidíme jestli je to pravda :)
|
|
| nahoru |
|
 |
noxx
|
Zaslal: čt říjen 30, 2014 11:18 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|