Bazální metabolismus a spotřebovaná energie za den

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Bazální metabolismus a spotřebovaná energie za den  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Bazální metabolismus a spotřebovaná energie za den
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
GeorgeRo

PříspěvekZaslal: út červen 23, 2015 6:59 pm    Předmět: Bazální metabolismus a spotřebovaná energie za den Odpovědět s citátem

Zdravím

chtěl bych se zeptat.

- Pří mých 108kg mi vyšla hodnota bazálního metabolismu 2300kcal.
- Dneska jsem si dal hodinu a půl kardio - rychlochůzi s pulsmetrem, dle kterého jsem spotřeboval 950kcal
- Zbytek denního času jsem se víceméně válel doma, ale i to prý spotřebovává nějakou tu energii, podle kaloricketabulky.cz je "sedavý den" +458kcal.
- Navíc podle toho serveru z 2331kcal, které jsem už snědl, se spotřebovalo 233kcal na trávení potravin

PROSIMVÁS: je tedy pravda, že celková spotřeba energie na den pro mě dnes byla 2300+950+458+233=3950kcal?

A měl bych teda sníst dneska takových řekněme 3400kcal celkem? (chci zhubnout)

(cítím se trochu vystresovaný, ještě bych do sebe něco fakt dal)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Draper

PříspěvekZaslal: út červen 23, 2015 7:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hlavne se nestresuj nejakyma nesmyslnyma tabulkama a vypoctama, to ber jen jako hodne orientacni hodnotu.

Kdyz chces zhubnout, tak musis byt v deficitu , to je asi zaklad a ten podle tvych (nesmyslnych) tabulek nikde nemas. Bazal + energie spotrebovana pri valeni se doma :) + energie spotrebovana pri traveni jidla (omg jak ti tohle muze nejaka tabulka vypocitat ? ) + energie spotrebovana pri sportovni aktivite. Takze kdyz uz se chces temahla vypoctama ridit, o cehoz bych osobne upusitl, tak treba to, co spalis pri sportovni aktivite ber jako to, co te dostane do deficitu, takze bych tutu hodnotu z tveho prijmu energie odecetl.

Jo a musli s mlikem neni nic moc vhodneho do diety, pokud je to tedy takove to klasicke musli, co prodavaji bezne v potravinach, takze volbu potravin bych tak prehodnotil.

Napis celkovy svuj jidelnicek od rana do vecera.
Pr!nc

PříspěvekZaslal: út červen 23, 2015 7:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Podle mě je ta hodnota 3950 kcal dost přestřelená. Hodně záleží na tom, kolik svalů v těch 108kg máš, bazální metabolismus u 108kg obézního chlapa s 30% tuku a u borce s 108kg a 5% je něco zcela jiného.
Jinak těch 10% z přijaté energie se počítá jako termický efekt průměrné smíšené stravy, čím více bílkovin, tím těch % bude víc.
GeorgeRo

PříspěvekZaslal: út červen 23, 2015 9:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Můj dnešní jídleníček:

Celkem přijato: 3680kcal

Vydaná energie:
Rychlochůze, celkem 2h 30min, průměrný tep 123, celkem spálených spálených 1500kcal ( viz. http://www.shapesense.com/fitness-exercise/calculators/heart-rate-based-calorie-burn-calculator.aspx
trávení potravin: 368kcal
bazální metabolismus: 2300kcal
sedavý den: 400kcal
----------------------------------
celkem vydáno:
4568kcal

Deficit:
890kcal

Naposledy upravil GeorgeRo dne út červen 23, 2015 9:56 pm, celkově upraveno 4 krát
GeorgeRo

PříspěvekZaslal: út červen 23, 2015 9:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper: já se nestresuju tabulkama, já se stresuju když dost nejím :-) a jak jinak mám zjsitit, že jsem v deficitu, než když si to všechno nespočítám. A mít 1000kcal deficit, to by bylo trochu moc, ne?

Princ: tak z čeho to mám potom zjistit, ten BMR je výsledek zadané hmotnosti a výšky, určitě je to koncipované na normálního člověka, jako BMI, ne na horu svalů. Jinak jsem docela tučněj, takobých 27% tuku mít budu minimálně
Invincible87

PříspěvekZaslal: út červen 23, 2015 9:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak ten jídelníček je fakt masakr. Opravdu si myslíš, že takováto strava - navíc zcela nesystematická - je cestou k úspěchu?

S takovouhle stravou se na nějaké počítání vykašli. Víc kvalitních bílkovin, míň goudy, másla, vánoček a všelijakých jiných 3,14čovin a místo toho normální ovesný vločky, celozrný chleba, kuřecí, hovězí, vejce, ryby, cottage, ořechy, hodně zeleniny atd. je toho plný internet.
Study

PříspěvekZaslal: út červen 23, 2015 9:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ten jídelníček je opravdu bída. Vykašli se na nějaké počítání kalorií a počítej radši bílkoviny, tuky a sacharidy.

https://www.instagram.com/studynkapetr/
GeorgeRo

PříspěvekZaslal: út červen 23, 2015 10:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Když já si ráno nemohl pomoct, včera jsem snědl víc tuků na úkor sachrů a když jse mse ráno vzbudil, tak jsem měl šílenou chuť na něco sladkého,jakou jsem už dlouho neměl, tak prostě padla ta vánočka s marmeládou ale já se polepším, berte to tak, že si zatím zaměřuju denní příjem energie, furt nevím, jestli se můžu spolehnout na ty tabulky.

Jinak to B/S/T pro amatéra není tak zlé, ne? Když si vemu, že normál hmotnost budu mít takových 80kg, tak 120g bílkovin přece jde (1.5x násobitel). Ano, já vím, chybí mi tam maso (dneska jsem hold neměl) a mám tam málo komplexních sachrů. Ale popravdě, ty cereální chleby se nedají žrát, už jsem si to několikrát vyzkoušel

EDIT: to musli je normální obyčejné, není to to pražené

Naposledy upravil GeorgeRo dne út červen 23, 2015 10:34 pm, celkově upraveno 6 krát
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: út červen 23, 2015 10:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kámo, ten jídelák je fakt strašnej. Vykašli se úplně na nějaký počítání a začni jen zdravě jíst, vycházej z toho co psal Invincible87.
bolgi

PříspěvekZaslal: st červen 24, 2015 8:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ty vole masaker :) ako pisali predtym -vobec neries pocitanie kalorii a to z jednoducheho dovodu - tvoje kalorie ktore prijimas su totalny bullshit. aj ked ich budes prijimat menej ako vydavat a budes slapat na stepery 2 a pol hodiny (kde si toto videl?? ) tak sa bude diat len to, ze si spalis ten zbytok svalov co mas. ano iste, budes aj chudnut ak budes v deficite, ale spomalis si metabolizmus natolko, ze budes moct za den zjest jednu vianocku a aj tak nebudes chudnut (obrazne).

este drobnost - pre ucely toho ako sa stravuju ludia ktori cvicia si nemal 120g bielkovin, ale NULA. Nic, ziadne poriadne jedlo (a to nemusi byt len maso, kdeze) kde by boli bielkoviny si nemal. To, ze ti nejaka aplikacia napocita gram sem z masla, gram tam z boruvkoveho jogurtu a gram zo spagiet ti je v realite prd platne.

takze poriadne sa tu poobzeraj po nejakych jedalnickoch a skus sa inspirovat. to neznamena, ze mas od zajtra jest 6x denne maso+brokolica, ale musis mat system, ako na to stravu nabiehat postupne. u mna napriklad plati, ze pre mna nie je jedlo nic, co nema aspon 20g plnohodnotnych bielkovin. zacni sa na jedlo pozerat ako na zdroj vyzivy, nie ako na "nieco na zaplacnutie"
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: st červen 24, 2015 8:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Na to se vyser, počítání nech matematikům na integrály.
Hlavně se nestresuj, to je to nejhorší, dej tomu čas a nauč se poslouchat své tělo. Musíš jíst hlavou a kvalitní potraviny, vyváženou stravu aby ti nic důležitého nechybělo.
Milda18

PříspěvekZaslal: so srpen 08, 2015 5:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jídelníček katastrofa to je spíš takovej cheat day v dietě no a za celej den vypít 0,5 litru?? To je ještě víc na pováženou..
DeathFish

PříspěvekZaslal: so srpen 08, 2015 6:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tvle ten jidelnicek ..
bazycek

PříspěvekZaslal: ne srpen 09, 2015 11:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

a ten pulitr bylo jeste pivo ne ?
pavouk

PříspěvekZaslal: ne srpen 09, 2015 11:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Milda18 napsal:
Jídelníček katastrofa to je spíš takovej cheat day v dietě no a za celej den vypít 0,5 litru ?? To je ještě víc na pováženou..

pitný režim tam uvedený nemá, resp. nezapisuje si, co vypil
tabulky mu ale započetli vypité/snězené mléko

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Bazální metabolismus a spotřebovaná energie za den Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: