Arginín VS. Glutamín

Jdi na stránku 1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Arginín VS. Glutamín  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Arginín VS. Glutamín
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Som_v_nutricnej_ketoze

PříspěvekZaslal: pá srpen 14, 2015 5:26 pm    Předmět: Arginín VS. Glutamín Odpovědět s citátem

Ahojte.
Cvičím 2x týždenne kulturistický tréning + 3 krát týždenne hlboké stabilizátory, vešanie na hrazde, stojky, mostíky...
Jem raz denne, jedlo pozostávajúce zo 110-120g bielkovín, 350-400g tukov, asi 10g sacharidov. Jedenie raz denne mi plne vyhovuje, viem budovať svalstvo aj takto.
5 dní používam Kreatín monohydrát (CreaPure), už vidím prvé výsledky (trošičku zmohutnenie).
Chcem zaradiť ďaší doplnok na podporu svalového rastu/ svalovej regenerácie, a neviem sa rozhodnúť medzi l-arginínom a l-glutamínom....
Poradíte mi čo z toho zaradiť ? ň
Kreatín chcem dlhodobo užívať 5g denne ráno nalačno (svoje prvé a zároveň posledné jedlo dňa konzumujem tak medzi 13-tou a 14-rou hodinou).
Chcem užívať ešte jeden "fitness" doplnok stravy, tiež každý deň..... Má to byť l-arginín ? Alebo l-glutamín ? ...

PS : Odkedy pracujem ako predavač (pracoval som za PC, ale mal som toho veľmi málo, takže som zarobil STRAŠNE MALÉ peniaze...), 4 dni v týždni 11,5 hodín denne, tak.....nejak som stratil chuť na sex (priateľku nemám, takže to nemá koho okrem mňa trápiť :D), akoby mi odišiel pud...........TRÁPI MA TO....... (poprosím primitívov, aby si z toho nerobili srandu), doteraz som takýto stav nepoznal, proste tých 11,5 hodín práce (stánie a chodenie z toho asi 10 hodín 4x týždenne) ma vyčerpáva...... Od kreatínu a l-arginínu alebo l-glutamínu očakávam, že sa mi zmenší únava, a že sa mi vráti "pud", že sa konečne znovu začnem obzerať za ženami, lebo za tie 2,5 mesiaca novej práce, posledné 2 mesiace sa mi akoby takmer úplne vytratil pud..... Ani masturbácia ma absolútne nezaujíma, nemám ani sexuálne myšlienky posledné dva mesiace......POMOC.....

(nerobím si srandu, takže poprosím doporučenia od serióznych užívateľov, nie trápne posty od idiotov, ďakujem......A tribulus neodporúčať, neúčinkuje na mňa, som na to mladý totiž, a strata môjho libida je dielom vyčerpania zo stánia a chodenia...)

PS : nezabudnime ale na hlavnú otázku topicu - l-arginín, alebo l-glutamín ? A dôvod, že prečo. Ďakujem
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Tom3

PříspěvekZaslal: pá srpen 14, 2015 5:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Za me glutamin, ten prispiva regeneraci a da se rict i na imunitu. Arginin spis na lepsi napumpovani atd, ten podle me moc nepomuze.

Jinak jen tak mimo misu, jak vypada to tvoje jedno jidlo? Fakt by me to zajimalo.
Som_v_nutricnej_ketoze

PříspěvekZaslal: pá srpen 14, 2015 5:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tom3 napsal:
Za me glutamin, ten prispiva regeneraci a da se rict i na imunitu. Arginin spis na lepsi napumpovani atd, ten podle me moc nepomuze.

Jinak jen tak mimo misu, jak vypada to tvoje jedno jidlo? Fakt by me to zajimalo.

Napr. dnes .......... také "dvojjedlo", to je tak vždy, keď mám aj bryndzu (nepasterizovanú, 100% ovčiu).... 125g bryndze +400ml vody ... rozrobím to na "bryndzové mlieko" a vypijem... O 45 minút na to som zjedol 12 vajec, skôr väčších, + takých 350g masla. K tomu potom domácu uhorku od dedka, tá pekne schladzuje v letných dňoch.
Inak u mňa bežne (mäso jem 6 dní v týždni) jedno jedlo dňa vyzerá takto : 600g mäsa (v surovom stave, ak v ten deň jem aj bryndzu, tak 500g mäsa), väčšinu bravčové stehno od farmára, alebo hovädzia slabina napríklad, od farmára, či vnútornosti od farmára z kurčaťa (najviac mi chutia kuracie žalúdky, potom srdcia a pečienky), k tomu asi 350g masla (zmiešam s koncentrovaným vývarom), zelenina, koreniny (soľ, čierne korenie...).... Pred jedlom a po jedle si dám po po 2 kocky zamrazenej ananásovej šťavy doma vytlačenej (enzým bromelain na zlepšenie trávenia bielkovín).
Som_v_nutricnej_ketoze

PříspěvekZaslal: pá srpen 14, 2015 6:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

alebo poopravujem otázku : L-GLUTAMÍN, L-ARGINÍN, ALEBO BCAA ?
DeGuise

PříspěvekZaslal: pá srpen 14, 2015 6:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Doplním, že Glutamin mj. dokáže doplňovat svalový glykogen a na regeneraci se podílí podstatným způsobem. Je to na suplementaci AMK č. 1. BCAA je nejvíce přeceňovaným suplementem. Na tu potenci bych doporučoval nejlépe Citrulin, je to mj. prekurzor Argininu. Klinicky je dokázáno, že má pozitivní vliv na libido. Nevýhoda je, že Glutamin a Citrulin patří k těm dražším AMK.
Pr!nc

PříspěvekZaslal: pá srpen 14, 2015 6:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Výše uvedené suplementy ti libido nevrátí. Podle mě to může mít co dočinění s inzulinem a leptinem. Váhu si drzis? Jaké máš % tuku? Já bych se nedivil, kdyby jsi měl pohášenou hladinu leptinu. Anorektičky ztrácejí plodnost z důvodu velmi nízkého procenta tuku v těle a tím pádem velmi nízkých hladin leptinu, který mozku říká, jestli je vhodny čas pro reprodukci. Samozřejmě v tom hrají roli i pohlavní hormony.
Big Muscle

PříspěvekZaslal: pá srpen 14, 2015 6:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Som_v_nutricnej_ketoze napsal:
alebo poopravujem otázku : L-GLUTAMÍN, L-ARGINÍN, ALEBO BCAA ?

Hele, neber to osobně, ale něco mi nesedí - nejdřív napíšeš, že to jídlo jedno denně ti vyhovuje a následně vyjmenuješ kopu problémů, které máš. Je to stejně jako bys napsal, že ti vyhovuje stravování 10x denně v McDonaldu, a pak si stěžovat, že jsi obézní a chtít pomoc. Takže ti odpovím protiotázkou - opravdu myslíš, že ti pár gramů nějakého prášku pomůže?
Pr!nc

PříspěvekZaslal: pá srpen 14, 2015 6:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já si myslím totéž, kdyz ti toto stravování způsobuje problémy, které jsi jmenoval.
Som_v_nutricnej_ketoze

PříspěvekZaslal: pá srpen 14, 2015 6:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Big Muscle, Pr!nc..........

Tento problém mám odkedy pracujem tak, že 10 hodín denne stojím a chodím.......4 krát týždenne. Proste je to na mňa príliš........ Keď som takú prácu nemal, tak som bol konštantne "primerane" nadržaný. Nie je to teda zo stravy, keby bolo, katabolizoval by som, ale nekatabolizujem. Moje telo krásne vyťaží z toho jedného jedla dňa, takže rovno môžem vyvrátiť mýtus, že ľudské telo strávi v jednom jedle len 40g bielkovín... Ja strávim všetko čo zjem, využijem to plne.

A čo tak HMB ? ........... PRimárne sa rozhodujem medzi L-GLUTAMÍN a L-ARGINÍN........ Obe dobe spolupracujú s kreatínom......Ale každá vec je na niečo iné........
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: pá srpen 14, 2015 6:57 pm    Předmět: Re: Arginín VS. Glutamín Odpovědět s citátem

(nerobím si srandu, takže poprosím doporučenia od serióznych užívateľov, nie trápne posty od idiotov, ďakujem......A tribulus neodporúčať, neúčinkuje na mňa, som na to mladý totiž, a strata môjho libida je dielom vyčerpania zo stánia a chodenia ...)

? :)
pavouk

PříspěvekZaslal: pá srpen 14, 2015 7:07 pm    Předmět: Re: Arginín VS. Glutamín Odpovědět s citátem

PS : Odkedy pracujem ako predavač ..., 4 dni v týždni 11,5 hodín denne, tak.....nejak som stratil chuť na sex ... doteraz som takýto stav nepoznal, proste tých 11,5 hodín práce (stánie a chodenie z toho asi 10 hodín 4x týždenne) ma vyčerpáva....

Podle mě nebude problém v práci, není to nic, co by mělo mít nějaký zásadní vliv na libido. Unavuje tě 11,5h pracovat, to je normální, ale 3 dny v týdnu na odpočinek jsou dostatečné. Líbila by se mi takováhle pracovní doba.

To jíš denně kostku a půl másla? Také bych viděl problém v tom jídle.
Big Muscle

PříspěvekZaslal: pá srpen 14, 2015 7:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Big Muscle, Pr!nc..........

Tento problém mám odkedy pracujem tak, že 10 hodín denne stojím a chodím.......4 krát týždenne. Proste je to na mňa príliš........ Keď som takú prácu nemal, tak som bol konštantne "primerane" nadržaný. Nie je to teda zo stravy, keby bolo, katabolizoval by som, ale nekatabolizujem. Moje telo krásne vyťaží z toho jedného jedla dňa, takže rovno môžem vyvrátiť mýtus, že ľudské telo strávi v jednom jedle len 40g bielkovín... Ja strávim všetko čo zjem, využijem to plne.

A co jako čekáš? Že svoje tělo budeš moct stresovat donekonečna a ono si pořád vystačí s tim jednim jídlem?

Pořiď si doplněk jaký chceš, stejně ti nepomůže, a klidně se s tebou vsadím, že za pár dní tu budeš znova ptát se, co dalšího pořídit...
Tom3

PříspěvekZaslal: pá srpen 14, 2015 7:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tady nekteri zapominaji s kym vlastne mluvi
shooter

PříspěvekZaslal: pá srpen 14, 2015 8:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

a jo taky mě napadlo, že je to ten rozumbrada co už tu byl několikrát řešen Slovák + kostka másla

Můj Log > http://forum.ronnie.cz/shooteruv-objem-up-to-90kg-t26856.html
Hulkie

PříspěvekZaslal: pá srpen 14, 2015 8:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Low carb dieta snižuje testosteron.
Jinak 400 g tuku v jednom jídle nestrávíš, to jsou kecy...

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Arginín VS. Glutamín Jdi na stránku 1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: