Zmena...

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Zmena...  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Zmena...
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
akdoW-

PříspěvekZaslal: po prosinec 28, 2015 8:30 am    Předmět: Zmena... Odpovědět s citátem

Zdravim! :) Nadváhou trpim už od samého detstva. Rozhodol som sa s tým niečo spraviť :)

Základné údaje :

Vek: 16
Výška: 180cm
Hmotnosť: 94kg

Cieľ: Schudnúť. Nie rázne.. času dosť :)

Jedálniček:

6:00 Beh na lačno 20min
6:40 Raňajky: 50g ovsených vločiek
3dcl mlieka
4 celé vajcia
2-3 krajce celozrnného chleba
10:00 Desiata: Ovocie* 2ks
Cottage syr/Mozarella 200g
14:00 Obed: 100g ryže**
200g kuracích pŕs***
200g zeleninová zmes****
15:00 Pred tréningom: 10g BCAA*****
15:10-16:20: Tréning
16:30 Beh 20 min
17:00 Po tréningu: 10g BCAA
25g Protein******
18:00 Večera: 100g ryže
200g kuracich pŕs
200g zeleninová zmes
21:00 2 Večera: Tvaroh 250g

* - Hocijaké ovocie
** - Bask aj Natural [menim podľa nálady]
*** - Losos/Hovadzie [podľa nálady zasa]
**** - Hrášok/kukurica/Mrkva
***** - 2:1:1 BCAA od StillMass
****** - 90% Soy Prot. od Stilmass

Názory. Rady. Tipy a Triky vitané :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
toupa

PříspěvekZaslal: po prosinec 28, 2015 9:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ahoj,

ber to jako názor jednoho mladého nezkušeného člověka, ale tohle podle mě není zdravý jídelníček a jestli je tvým cílem primárně zhubnout, tak bys měl najít nějakou méně násilnou (použijí v dnešní době populární slovíčko - udržitelnou) cestu (i když chápu, že každému vyhovuje něco jiného a zrovna tebe může takto striktní jídelníček motivovat).

Dvě věci, které na první pohled zarazily jsou:
a) přebytek bílkovin
Vejce 4*6 = 24
cottage/mozarella 200g = cca 30g
kuřecí 200g = 40g
10g BCAA = 10g
10g BCAA = 10g
25g protein = 18g
200g kuřecí = 40g
tvaroh 250g = 30g

Jestli máš 94 Kg a nadváhu, tak počítám, že z těch 94kg bude hodně tuků. To co zde píšeš, je cca 200g bílkovin. Nebudu spekulovat o tom, kolik jich doopravdy potřebuješ, ale být tebou poradím se s někým, jestli opravdu takhle moc.

b) pestrost stravy
Nevím jestli si můžeš nakupovat sám a kolik máš času, ale být tebou, tak to hubnutí využiju na to, že se naučím vařit, nakupovat, číst etikety, poznávat nové potraviny, poznávat nové kombinace jídel, zkrátka trochu si to užít. Rýží a kuřecími prsy se toho podle mě moc nenaučíš. Navíc pokud zvládeš tohle, tak tě naučí přemýšlet i o ostatních věcech v životě.

Opět nejsem odborník, na to abych ti přesně radil co a jak máš jíst, ale o to podle mě ani nejde. Já když jsem nepřibíral (neposiloval - nebyl v objemu), tak jsem se u oběda řídil přílohama - prostě abych měl v týdnu kombinaci rýže, bambor, těstovin, luštěnin, pohanky. Kuřecí prsa jsou fajn, ale když si necháš u řezníka pomlít kilo libovějšího hovězího, tak si ho dej po 125g do mrazáku a máš vystaráno (dělám na cibulce a povařím ve vodě, výborné s těstovinami, rychlé). Losos už je dražší záležitost (30 Kč na 100g), ale jednou týdně bych si ho na večeři dal (100g stačí, zase naporcuj a dej do mrazáku). Vločky existují i jiné než ovesné (countrylife cz). Atd atd...

Píšeš, že na to hubnutí nespěcháš, ale podle mě jsi moc přemotivovaný, což samo o sobě nevadí, ale musíš to o sobě vědět. S tím jídelníček co máš klidně začni (ty bílkoviny bych ale fakt snížil) a změny můžeš dělat postupně. Odhadni, kolik toho za den energeticky spálíš (v základu + tréningem a během) a ten jídelníček lehce energeticky podsekni.

A ještě jedna rada: co se mně osvědčilo více, než plánovat si jídelníček dopředu, je trackovat si jídlo, co jsem snědl minulý den. Na mě to působí více motivačně. Jinak pokud ti to půjde dobře, tak bys ze začátku asi ani moc hubnout neměl, protože máš potenciál růst svalů. Zajdi si na nějaké měření (stojí to pakatel), ať máš možnost srovnání.

Snad ti to půjde a snad ti to vydrží!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu

Rychle na stránku:

Přejdi na: