Zvířecí výživa pro člověka

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Zvířecí výživa pro člověka  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Zvířecí výživa pro člověka
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
abcxyz

PříspěvekZaslal: út leden 05, 2016 10:24 am    Předmět: Zvířecí výživa pro člověka Odpovědět s citátem

Zdravím, chtěl bych se zeptat, začal jsem brát Alavis pro koně na moje klouby a celkem mi to pomohlo, tak jsem se díval co dobrýho ještě našim zvířatům dáváme a našel jsem nějaký věci, jen nevím jestli když si vemu já, tak to nemůže mít nějaký negativní účinky, složení těch produktů jsou normální vitamíny a aminokyseliny, tak jestli má někdo nějakou zkušenost tady s těma experimentama, díky.

Nutri horse sport od Canvitu
Ideální denní doplněk všech důležitých minerálních látek, mikroprvků a vitaminů pro sportovní a dostihové koně.

Přípravek je ve formě prášku.

INDIKACE: Ideální denní doplněk všech důležitých minerálních látek, mikroprvků a vitaminů pro sportovní a dostihové koně. Kombinace různých zdrojů mikroprvků (část je v organických vazbách - chelátech), lecitinu, který chrání svalové buňky a efektivně působí v energetickém metabolismu, omega-3 mastných kyselin a kvasinkové kultury Saccharomyces cerevisie zlepšuje celkový zdravotní stav, kondici a imunitu koní. Organicky vázaný hořčík (chelát) zklidňuje koně a zajišťuje rovnováhu nervové soustavy v době závodů nebo dostihů. Esenciální aminokyseliny L-lysin a DL-metionin vyrovnávají jejich poměr v krmné dávce a umožňují tvorbu a nárůst svalové hmoty po sportovním výkonu.
ZPŮSOB APLIKACE: Přípravek se podává řádně zamíchaný do krmiva.
Složení v 1 kg
Vápník 110 g
Vitamin B12 10 mg
Měď 1 500 mg
Fosfor 50 g
Vitamin C 7 000 mg
Chelát mědi 500 mg
Sodík 70 g
Niacinamid 800 mg
Mangan 2 500 mg
Hořčík 30 g
Biotin 25 mg
Chelát manganu 1 000 mg
Vitamin A 700 000 m.j.
Kyselina listová 900 mg
Kobalt 25 mg
Vitamin D3 120 000 m.j.
Pantothenan vápenatý 200 mg
Jod 20 mg
Vitamin E 15 000 mg
Cholinchlorid 10 000 mg
Organický selen 25 mg
Vitamin K3 450 mg
Železo 3 500 mg
L-lysin 60 g
Vitamin B1 600 mg
Chelát železa 1 500 mg
DL-metionin 20 g
Vitamin B2 500 mg
Zinek 3 000 mg
Lecitiny 20 g
Vitamin B6 300 mg
Chelát zinku 1 500 mg
Saccharomyces cerevisiae
CBS 493.94 5x109 CFU

Doporučené dávkování
Denní dávka na 100 kg ž. hm. na 600 kg ž. hm.
Lehká až střední zátěž 10 – 13 g 60 – 80 g
Vysoká zátěž 15 g 90 g

Aminosol od Biofaktory
Složení: (Obsah účinných látek v 1 ml)
Vitamin B1 0,5 mg, chlorid hořečnatý 0,17 mg, vitamin B2 0,5 mg Tryptofan 1,5 mg, vitamin B6 0,5 mg Cystin 1 mg, kalcium pantotenát 1 mg Leucin 8 mg, biotin 3 µg Isoleucin 6 mg, nicotinamid 2 mg Arginin 3,5 mg, cholinchlorid 20 mg, valin 6,8 mg, L-lysin 8 mg L-threonin 4,2 mg, DL-methionin 3 mg, fenylalanin 3,4 mg, chlorid sodný 18 mg, glukóza 300 mg
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Rainier

PříspěvekZaslal: út leden 05, 2016 11:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Koukal jsem se na ten Nutri Sport a přijde mi poměrně nevyvážený. To co jsi napsal je v 1Kg balení, doporučení denní dávka na 100kg živé hmotnosti je 10g ... Takže v tom máš třeba 1,1g vápníku, to mi přijde fakt hodně, stejně tak 0,5g fosforu, 3,5mg železa, 3mg zinku apod ... a nadruhou stranu, je tam třeba jen 70mg vitaminu C, což je na jednu dávku hodně málo...

Ale za 180kč za 1kg balení? Bezkonkurenční - 100 dávek, tzn. 3 měsíce užívání, to ti žádný "lidský" výrobce nedá
cipinek

PříspěvekZaslal: út leden 05, 2016 11:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

3 mg zinku ti přijde hodně? když se pro lidi prodávají tablety, kde je třeba 30 mg
Pr!nc

PříspěvekZaslal: út leden 05, 2016 12:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

3000 : 100 = 30mg zinku, a to je tam ještě chelát, takže dalších 15 mg. Můžeme se bavit o využitelnosti, ale stejně je to hodně.

Větší problém bych viděl ale třeba v mědi, kde bys jí přijímal kolem 20 mg a doporučuje se asi 1-2 mg za den, dále mangan, kobalt, vápník, fosfor, všeho zbytečně hodně jen z tohoto suplementu a k tomu ještě příjem ze stravy.

Rychle na stránku:

Přejdi na: