|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
darkangell
|
Zaslal: po únor 22, 2016 6:01 pm Předmět: sacharidy pro celiakika |
|
|
Ahoj, snad předem omluvíte tohle téma po milionpáté ale už nevím jak dál. předem bych řekl že trpím celiakii a nevím jestli to je i s tím spojené ale mám od doktora po mnoha testech "vyřazené" kromě obilovin ještě větší dávky vlákniny,luštěniny a v malé míře mohu konzumovat kukuřici.
Jenže problém mám od té doby, co jsem se rozhodl že začnu posilovat ( držím se na hranici 15% a jsem přiměřeně hubeny ) což je zpátky 6 měsíců. No a po tom půl roce jsem zjistil akorát, že za tu dobu jsem přišel o 0,2kg svalů a nabral 0,5 kg tuku. Tak jsem si nedal a propočítál jsem si jidelníček a dospěl jsem k dennímu průměru 150g bílkovin,90g tuku a pouze 220g sacharidu.
Jen bych tak podotkl, že tuky jsou pouze přírodní podoby (ryby a potom mám každý den vlastní směs věscnických ořechů jako vlašáky apod. ), váha za ten půlrok je stejná 75,8kg tak to dávám za vinu těm sacharidům. Jenže z čeho je má člověk v mém případě brát ? doposud jsem se sousřeďoval na ovoce na svačiny a brambory a rýže. Experimentoval jsem s těma raw jídlama např. pohankou nebo jáhly ale to má na mě mírnější účinky jako kdybych si dal na snídani lepek
Na milionté bych podotkl že rýže, která má po uvaření 200gramů nemá 180g sacharidů ale stěží těch 100.
Tak jsem hledal alternativy a našel jsem často, že u denního příjmu převažuje příjem tuků nad sacharidama až 2x -> nemá někdo náhodou s tímhle někdo zkušenosti ?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
sk
|
Zaslal: po únor 22, 2016 6:21 pm Předmět: |
|
|
ja bych to dal za vinu tvemu treninku
jinak co se tyka sacharidu, tak muzes prece bastit ryzi a brambory
na nejake jako ze ,,paleo,, bych se byt tebou vykaslal minimalne do te doby, nez si udelas jasno v ,,klasickem jidelnicku,,
|
|
| nahoru |
|
 |
darkangell
|
Zaslal: po únor 22, 2016 7:39 pm Předmět: |
|
|
tak trenink jsem teď začal spolupracovat s trenerem tady z brna na kterého jsem tady četl chvály no a zatím mám od něj plán na 3 dny v týdnu ( když tedy ten půl rok budu cvičit ty 3 dny v týdnu dá se očekávat nějaký viditelný nárůst nebo to chce dlouho dobu ? )
Co jsem se tak bavil zase s dalším trenérem tak můj problém byl ten, že cca 2-3x týdně jsem chodil rychlostí okolo 8-9km/h s délkou 15+- km.
Takže trenink ještě budeme procházet správné techniky apod. takže o něj bych se nebál takže hlavně řeším teď ten jídelníček - mohu říct že je celkem pestrý ( jen nevím co s těma sacharidama nebo respektive co vhodného na snídani k vajičkam/syru/šunce ( tyhle 3 matroše jedou za sebou ) a okurek a rajče s paprikou toho moc nedají.
K těm bramborám - co si tak dělám jídlo na váhu tak brambory mám kaši a je to z půl kg brambor / porce což je těch 100g sacharidu a nevidím důvod večeřet dávat zase obrovskou porci sacharidu. - ty dávám do svačin skrz ovoce nebo nějaké bezlepkové srajdy. A k té řýži - jsem na těch 250g uvařené rýže což je těch 100-120g sacharidu a to už mi příjde takový osobní limit na porci. Potom se ani nezvednu jak mám plný žaludek. Teď experimentuju s těma jáhly tak snad příjdu na nějaký způsob.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: po únor 22, 2016 8:18 pm Předmět: |
|
|
Dobry trening 3* tydnestaci,ale rekni mi,ktery trener z brna je tady chvaleny
Apropos,vaha ryze se bere v neuvarenem stavu
Prakticky snad vsechny vahy jidla se berou za syrova _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
darkangell
|
Zaslal: po únor 22, 2016 8:24 pm Předmět: |
|
|
| Peter Ustinov napsal: | Dobry trening 3* tydnestaci,ale rekni mi,ktery trener z brna je tady chvaleny
Apropos,vaha ryze se bere v neuvarenem stavu
Prakticky snad vsechny vahy jidla se berou za syrova |
Ano já chápu, jenže když uvařím 100g rýže tak bum mám z toho přes 150-200g podle toho jestli vařím jasmínovou nebo obyčejnou :D a jak píšu tak už mi příjde osobně těch 150g rýže v nevařeném stavu jako takový limit -nevím jak na tom jsou ostatní, ale já se potom nezvednu na hodku dve :D
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
|
| nahoru |
|
 |
darkangell
|
Zaslal: po únor 22, 2016 8:55 pm Předmět: |
|
|
| Makuška napsal: | A tvoje alergie - nebo míra alergie nesnese ani bezlepkové obiloviny??? Pohanka, jáhly, quinoa, ovesné vločky??? To jsou přeci všechno bezlepkové obiloviny. |
no ale obsahují tolik vlákniny že to mám jak projímadlo. Třeba na zítřejší snídani experimentuji s pohankou a jáhly dohromady jako kaše s ovocem. Jinak ty ovesné vločky zase tak bezlepkové nejsou - teda proč by psaly na obal že obsahuje lepek :D
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: po únor 22, 2016 9:05 pm Předmět: |
|
|
| darkangell napsal: | | Makuška napsal: | A tvoje alergie - nebo míra alergie nesnese ani bezlepkové obiloviny??? Pohanka, jáhly, quinoa, ovesné vločky??? To jsou přeci všechno bezlepkové obiloviny. |
no ale obsahují tolik vlákniny že to mám jak projímadlo. Třeba na zítřejší snídani experimentuji s pohankou a jáhly dohromady jako kaše s ovocem. Jinak ty ovesné vločky zase tak bezlepkové nejsou - teda proč by psaly na obal že obsahuje lepek :D |
Většinou to je proto, že se ovesné vločky zpracovávají tam, kde se zpracovává i pšenice a dochází ke kontaminaci - proto to tam píšou. Vločky jako takové nebo ideálně surový oves, který si sám navločkuješ, lepek neobsahuje.
A u té vlákniny záleží jaké množství ti vadí???
Pohanka na 100g = 3,4g vlákniny,
Quinoa na 100g = 2,8g vlákniny
Je to moc???
|
|
| nahoru |
|
 |
darkangell
|
Zaslal: po únor 22, 2016 9:30 pm Předmět: |
|
|
Musím jenom hodně poděkovat za ten čas apod. co do toho dáváš. Takhle, ono jako hodně alergii začaly nedávno ( začalo to tuším že aspirinem a příjde mi že každým rokem se najde nějaká další ) no a to jsem netušil že mám nějaké problémy s lepkem a to mě dělali kompletní vyšetření od endo blabla přes ty alergie a to mě tam vyšetřily, nabrali vzorky a výsledek mi pověděl obvoďák co mi to všechno zařídil, já se jenom dostavil. A tam vyjmenoval co nemůžu, čemu se vyhnout, jaké jsou možnosti apod. takže nějaké limity tady nemám - v omezeném množství.
Ale mohu říct že ze začátku to bylo hardcore jako student co se živí sám z vlastních peněz řešit nějaké bezlepkové jídla ( kdo by to řekl tak i dokonce v některých marmeládách je lepek ) a teď v tom nevidím až tak velkou překážku - nebo tu pohanku jsem koupil minulý týden kde jsem si toho všiml v bezlepkovém, údajně oříšková chuť a ono to je taková brynda jen bych neřekl že to má tak málo vlákniny.
Jen bych dodal že ta Quinoa je mimo rozpočet.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlkisekk
|
Zaslal: út únor 23, 2016 12:08 am Předmět: |
|
|
Vždyť taková pohanková mouka nemá skoro žádnou vlákninu, můžeš si z toho udělat třeba palačinky, brambory můžeš jíst pečené, kaši, vařené, rýži lze udělat na sladko, jako rizoto, rýžové nudle jsou velice chutné, kukuřici ve formě tortil, corn - flakes, krekrů, pokud navštívíš větší supermarket, tak tam najdeš celý regál gluten-free potravin, od různých mouk, těstovin, pochutin, je toho opravdu haba děj.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|