|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: čt duben 07, 2016 11:43 am Předmět: Aliexpress |
|
|
Kupoval jste zde někdo někdy něco? Jak je to s kurzem USD/CZK když mám účet v CZK?
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: čt duben 07, 2016 11:57 am Předmět: |
|
|
Banka to naúčtuje dle aktuálního kurzu.
Za zahraničí kupuju výhradně přes PayPal, číslo karty bych nikam, kromě fakt důvěryhodných serverů, nedával a i tak s velkou pozorností. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: čt duben 07, 2016 11:59 am Předmět: |
|
|
Diamonde platíš tam platební kartou = kurz a kurzová marže podle tvé banky a doporučuju si prodejce vybírat opravdu dobře.
Btw. nevím jestli není jednodušší mrknout po FB - existují různé skupiny, kde se nakupuje na vyžádání z Aliexpresu - to máš jednodušší a bezpečnější i za cenu nějakého rozumného poplatku.
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: čt duben 07, 2016 12:01 pm Předmět: |
|
|
Mám zkušenosti, že vše se dá sehnat na více místech. Ebay, amazon, dx.com... _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: čt duben 07, 2016 12:06 pm Předmět: |
|
|
| daymoon napsal: | Banka to naúčtuje dle aktuálního kurzu.
Za zahraničí kupuju výhradně přes PayPal, číslo karty bych nikam, kromě fakt důvěryhodných serverů, nedával a i tak s velkou pozorností. |
Mám sms klíč a nevím, jestli ten jde nějak ošulit. Každopádně to už mám zaplacený, jen jsem psal hlavně kvůli tomu kurzu.
Edit:
Pro Makušku: Příště to zvážím a kouknu se, jak to funguje přes ty fb skupiny
Pro Daymoona: Tak když vezmu třeba ten Ebay, tak tam ho vidím taky, akorát o skoro 500 korun dráž a stejně tak jako z Ali je z Číny, tak tam moc nevidím ten rozdíl.
Edit2: Zapomněl jsem zmínit, že nakupuju mobil
|
|
| nahoru |
|
 |
AHOLA

|
Zaslal: čt duben 07, 2016 12:17 pm Předmět: |
|
|
Ja som odtialmkupoval puzdro na cinsky mobil, pekne, za par halierov, akurat trvalo dost dlho, kym to dorazilo.
Daymoon: Ak niekto kupuje cisnke veci, dobry priklad je nejaky cinsky telefon (napr. jiayu), ak to na amazone ci e-bayi zozenies, ale bude sa to tak ci tak posielat z Ciny, alebo je to EU predajca, ktory da aj 2 rocnu zaruku, ale omnoho vyssiu cenu, alebo je to second hand predaj (tak som svoj cell phone kupil ja).
EDIT - Diamond to uz objasnil tiez. _________________ drlift_: Mne vyhovuje bejt zatuhlej.
g_dgrim: uzka, kratka a makka, proste napicu
|
|
| nahoru |
|
 |
Lord_Ivory

|
Zaslal: čt duben 07, 2016 12:20 pm Předmět: |
|
|
Pokud kupujes pres paypal, tak si paypal ke kurzu neco malo nadhodi jako provizi. Jinak ja pravidelne nakupuju prevazne na ebay. Prijde mi lepsi, jak ali, alespon co se zaruk tyce. Uz mnohokrat mi prisla zasilka rozbita nebo nedosla vubec a vzdycky jsem dostal penize zpatky.
|
|
| nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: čt duben 07, 2016 12:25 pm Předmět: |
|
|
Kolega si takhle z Číny přes Ali express koupil mobil, protože on má vše nejlepší a ostatní maj sračky, neopomenul shodit můj SGS 6 Edge, že jsem hlupák utratit tolik prachů za to, co on má z Číny za necelejch 5 tisících....teď, dva měsíce po úžasné koupi je ticho po pěšině, protože jeho mobil přestal fungovat a může si ho možná tak zarámovat na zeď do kanclu :)
Druhou zkušenost mám s adidas springblade botama, který jsem koupil za 3500 loni v adidasu... Tejden na to přišel opět ten samej kolega, že si koupil ty samý co mám já, ale za 800 ... Když za mnou pak pohrdavě přišel, že jsem kretén, že to nosím, protože když chodí, tak ty jednotlivý "pružiny" vržou tak, že se za ním lidi otáčej a že mě to musí dělat taky, jen to neříkám...už jsem se mu vysmál a poslal ho do háje :)
Ono to, že to je z jedný fabriky, jen si za to člověk připlatí asi nebudou úplně košér....
Každopádně přeju úspěšnej kup :) _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: čt duben 07, 2016 12:28 pm Předmět: |
|
|
Všechny platby kreditkama jsou "pojištěné". Kdykoliv se dají reklamovat a důkazní břemeno je u prodávajícího, kterému se peníze strhnou bez ptaní, jakýchkoliv důkazů, stačí požádat banku. Paypal je podobný, stačí jenom zaremcat a máte prachy zpátky. Kamarádovi teď nedávno někdo vyluxoval konto, reps. udělal tři transakce někde na Filipínách, dokud nepřekročil limit. Peníze mu vrátili.
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: čt duben 07, 2016 12:38 pm Předmět: |
|
|
| Grimley napsal: | Kolega si takhle z Číny přes Ali express koupil mobil, protože on má vše nejlepší a ostatní maj sračky, neopomenul shodit můj SGS 6 Edge, že jsem hlupák utratit tolik prachů za to, co on má z Číny za necelejch 5 tisících....teď, dva měsíce po úžasné koupi je ticho po pěšině, protože jeho mobil přestal fungovat a může si ho možná tak zarámovat na zeď do kanclu :)
Druhou zkušenost mám s adidas springblade botama, který jsem koupil za 3500 loni v adidasu... Tejden na to přišel opět ten samej kolega, že si koupil ty samý co mám já, ale za 800 ... Když za mnou pak pohrdavě přišel, že jsem kretén, že to nosím, protože když chodí, tak ty jednotlivý "pružiny" vržou tak, že se za ním lidi otáčej a že mě to musí dělat taky, jen to neříkám...už jsem se mu vysmál a poslal ho do háje :)
Ono to, že to je z jedný fabriky, jen si za to člověk připlatí asi nebudou úplně košér....
Každopádně přeju úspěšnej kup :) |
Tak já kupuju stejnou značku jako mám teď, což je Xiaomi a nepřijde mi nic divnýho, že kupuju čínskou značku z Číny :D Ten tvůj kolega nejspíš kupoval nějakej no name brand mobil a fejkový adidasky :)
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: čt duben 07, 2016 12:43 pm Předmět: |
|
|
Kupoval jsem tam tyhle sluchátka http://sluchatka.heureka.cz/sennheiser-cx-300-ii-precision/ za (v přepočtu) cca 250 Kč s free shippingem. Hrajou perfektně, budu doufat, že vydrží alespoň dva roky.  Nicméně novější elektroniku, mobily apod. bych si asi nelajznul kvůli záruce. Tak hodně štěstí. :) _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
AHOLA

|
Zaslal: čt duben 07, 2016 12:45 pm Předmět: |
|
|
| citace: | | Kolega si takhle z Číny přes Ali express koupil mobil, protože on má vše nejlepší a ostatní maj sračky, neopomenul shodit můj SGS 6 Edge, že jsem hlupák utratit tolik prachů za to, co on má z Číny za necelejch 5 tisících....teď, dva měsíce po úžasné koupi je ticho po pěšině, protože jeho mobil přestal fungovat a může si ho možná tak zarámovat na zeď do kanclu :) |
Grimley ale ty si symbol zvratenosti europskeho konzumenta :) Uz sa to tu 1000 krat preberalo, ja sam neviem, co je lepsie, kupovat znacku za prepalenu sumu, alebo cinaka a pod. Asi zalezi kus od kusu. Tiez by som mohol napisat o ludoch, ktory si kupili mobil za mastnu sumu a potom len nadavali, poz aruke prilis nepotiahol (aj tak je stary en co ti pride).
Moj jiayu uz taha cca 2 roky, za tu sumu (dal sa zohnat z Ciny za nejaku stovku, ja som nemal cas tak som ho kupil z druhej ruky za tusim 120-130) posluzil dobre aj keby dnes skapal. Ani neviem do coho noveho ist, zvysol som si na dobru kameru (3.0M front and 13.0M back camera), ak chcem nieco podobne, zas ist len do ciny...Taktiez cinania maju snad pomaly vsetko dual sim (snad jedina zavada mojho telefonu, zistil som to az po zarucnej dobe, kedze druhy slot som nepotreboval), Gorilla Glass a pod. _________________ drlift_: Mne vyhovuje bejt zatuhlej.
g_dgrim: uzka, kratka a makka, proste napicu
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: čt duben 07, 2016 12:49 pm Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | Kupoval jsem tam tyhle sluchátka http://sluchatka.heureka.cz/sennheiser-cx-300-ii-precision/ za (v přepočtu) cca 250 Kč s free shippingem. Hrajou perfektně, budu doufat, že vydrží alespoň dva roky. Nicméně novější elektroniku, mobily apod. bych si asi nelajznul kvůli záruce. Tak hodně štěstí. :) |
Ty sluchátka jsou asi fajn, protože u nich neplatíš DPH. Já DPH platit budu, ale i tak mě to vyjde o 1 000 levněji a to mi za tu záruku stojí. Tenhle mi vydržel taky akorát dva roky (S tím, že sice ještě funguje, ale asi 50x mi spadnul za tu dobu na zem a to se na něm celkem podepsalo), tak budu doufat, že mi nepřijde nějakej vadnej kus :) Jinak by to mělo bejt v cajku :)
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: čt duben 07, 2016 2:07 pm Předmět: |
|
|
Mobil bych z Číny nekupoval. Daň a clo ten nákup dost znehodnocuje. A bavit se s klukama z celního úřadu, který ti balík rozervou jak vlčáci mě taky už nebaví. Ale zažil jsem si taky svoje. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt duben 07, 2016 2:21 pm Předmět: |
|
|
na mobil z číny jsou nějaký výjimky, všechno lze dohledat na webu celní správy
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|