Ketoza a ketony v moči

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Ketoza a ketony v moči  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Ketoza a ketony v moči
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Onlywatch

PříspěvekZaslal: st duben 20, 2016 11:32 am    Předmět: Ketoza a ketony v moči Odpovědět s citátem

Tak jsem odpozoroval při ketoze pár zajímavých věcí, které mají určitě svůj důvod.

Kamarád jede na ketoze už dva týdny a pokud v moči nevidí ketony tak přidá tuky a papírek ma vždy fialový.
Mě se tohle zdá jako totální kravina. Tělo přece potřebuje vyrábět tolik ketonu kolik potřebuje a co nejmín jich vyloučit močí ven, to je defakto plýtvání energie kvůli nízké adaptaci.

Mě papírek ráno nalačno ukazuje ketony v moči negativní i když předchozí noc jsem měl silně fialový papírek. Předpokládám, že tělo většinu ketonu co si přes noc vytvořilo během spánku spotřebovalo, popřípadě to je jinak ?

Ve finále tedy nevidím důvod si ketony v moči při CKD nebo dlouhodobější ketoze měřit. Protože pokud budu na ketoze 2 měsíce vkuse adaptovaný tak budu mít hodnotu hraniční 0.5 a to mi ani papírek neukáže.

Najde se tu někdo kdo se v tomhle tématu ketozy orientuje na větší urovni a mohl by objasnit či potvrdit tyto výroky ? Na internetu je to jen snuška řečí co řeší základy, popřípadě doktoři co si tohle pletou s ketoacidozou. Díky
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Pr!nc

PříspěvekZaslal: st duben 20, 2016 12:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kolik přijímáš bílkovin?
Bereš nějaké nakopávače a stimulanty?
Jak dlouho jedeš CKD? Co jsi ten večer před ránem s negativní ketozou jedl?
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: st duben 20, 2016 12:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já mám při ketoze ketophan na maximální hodnotě jak ráno, tak večer. Jediné snížení pozoruji pokud vyředím moč jednorázovým velkým objemem tekutin nebo to přeženu s cukry, kofeinem apod. Neřeším stav po carb upu, kdy samozřejmě nenaměřím absolutně nic.
Onlywatch

PříspěvekZaslal: st duben 20, 2016 1:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pr!nc: Ahoj přijmam momentalně 1.5g/kg ale nejedu CKD, jedu vyloženě jen ketozu, kterou bych rád udržoval delší dobu, protože mi CKD nevyhovuje.
Neberu žadné nakopávače ani stimulanty, žádná káva ani sladidla jedu čistě.
Ten večer jsem jedl klasicky vepřový steak s kokosovým olejem a máslem, k tomu zelí, okurek. Celkově za celý den jsem jen na maso, vejce a hromada tuku + zelenina do 40g sacharidů.

Deadlift: A jak dlouho tuhle ketozu jedeš ? Máš tam nějaký dny v týdnu kdy z ní vyskočíš, defakto ta adaptace na ketony tam nemusí být pak idealní a dost jich vyplavíš močí pryč. Podle toho co říkáš tak prostě v ketoze nejsem pokud ráno nemám v moči ketony a nejedl jsem X dní před tím sacharidy.
Ikee

PříspěvekZaslal: st duben 20, 2016 1:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pogůglila jsem a našla:

Vše dodržuji, proč se proužky stále zabarvují do fialova?

Ketony se projeví v moči POUZE v případě, že je jich v krvi více než tělo dokáže v daném okamžiku spotřebovat jako palivo.

Možná jste hodně cvičili pár hodin předtím, takže vaše svaly využily všechny ketony jako palivo a nemá žádný přebytek. Možná jste vypili velké množství tekutin a vaše moč je jen zředěná. Možná, že pásky nejsou čerstvé, nebo jste neuzavřeli víčko dostatečně pevně a nějaká vlhkost z atmosféry se dostal dovnitř.

Někteří low-carbeři NIKDY nezaznamenají požadované výsledky na proužku a přesto spalují tuk a hubnou v pohodě. Pokud hubnete, vaše oblečení je stále volnější, cítíte se dobře a nemáte pořád hlad, pak jste úspěšně ketóze. Nestávejte se otroky testovacích proužků; jsou to jen pomocníci, nic víc.
Hulkie

PříspěvekZaslal: st duben 20, 2016 1:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ketóza se nejlíp pozná podle té pachuti v držce...
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: st duben 20, 2016 8:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Onlywatch napsal:
Pr!nc: Ahoj přijmam momentalně 1.5g/kg ale nejedu CKD, jedu vyloženě jen ketozu, kterou bych rád udržoval delší dobu, protože mi CKD nevyhovuje.
Neberu žadné nakopávače ani stimulanty, žádná káva ani sladidla jedu čistě.
Ten večer jsem jedl klasicky vepřový steak s kokosovým olejem a máslem, k tomu zelí, okurek. Celkově za celý den jsem jen na maso, vejce a hromada tuku + zelenina do 40g sacharidů.

Deadlift: A jak dlouho tuhle ketozu jedeš ? Máš tam nějaký dny v týdnu kdy z ní vyskočíš, defakto ta adaptace na ketony tam nemusí být pak idealní a dost jich vyplavíš močí pryč. Podle toho co říkáš tak prostě v ketoze nejsem pokud ráno nemám v moči ketony a nejedl jsem X dní před tím sacharidy.

Já teď ležím s ATB. CKd jsem nejel roky.
Pokud si pamatuji. Pokud byl carb up do neděle večera, tak ketoza byla od úterý. Ne - vždy v ketoze až do carb upu. Je to i tím, že mám 120 kg a asi a jsem asi vhodný adept na CKD.

Myslím, že ideál na CKD (tím neříkám, že ostatním to nebude šlapat) muž, těžší, silovější trénink (5x5 apod.) s nižším počtem opakování, podpořit aerobkou. CARB up zkrácený na 1-1,5 den nebo ignorovat 7 denní cyklus a natáhnout to na deset dní. Denně jsem měl do 50 g sacharidů a z ketozy jsem nevypadl. Pil jsem colu zero 2 l za den a taky ok. Jinému to ale nemusí sedět.
naivka001

PříspěvekZaslal: st duben 27, 2016 12:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

díky zajímavé téma
fireblader

PříspěvekZaslal: čt duben 28, 2016 11:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Podle mě to moc řešíš. Ketozu poznáš i bez lakmusového papírku.

Mě po každý na začátku bolí hlava, a pak páchne z pusy a mám v puse pachuť.

Když je krize piju nápoje s umělým sladidlem, třeba Pepsi Max.

Jednou za 3 - 4 týdny se nech zvážit na bioimpendační váze pro kontrolu. Stejně jediný co nás zajímá je, jestli jde dolu tuk a svaly se drží ... .

Já držím sacharidy prakticky na nule a dle fyzické aktivity přidávám tuky - hlavně v mase, dám si ribeye steak a je mi dobře. A ketóza jede, je to zvláštní pocit, ale jako bych cítil jak ten tuk taje :).

GL s dietou.

Rychle na stránku:

Přejdi na: