Jak navýšit kalorický příjem ??

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Jak navýšit kalorický příjem ??  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Jak navýšit kalorický příjem ??
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Guffy

PříspěvekZaslal: čt květen 12, 2016 11:30 am    Předmět: Jak navýšit kalorický příjem ?? Odpovědět s citátem

Mam spočítané ze denni prijem mam 2700 kcal.K tomu abych mírně hubnul mel bych prijmout cca 2300-2400 kcal.Tvořil jsem to v kalorickych tabulkach a mé makra (B,S,T,V) jsou na 100% ale na kaloricky prijem mi chybi 700 kcal.Má otázka zní mám navýšit (B,S,T,V) na úkor tech kcal abych jich dosahnul? dekuji
pilarius

PříspěvekZaslal: čt květen 12, 2016 12:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevím, cos kde počítal, ale na zdravé hubnutí stačí být s kalorickým příjmem alespoň na úrovni bazálního metabolismu (na to jsou taky kalkulačky) a mít zároveň dostatečný příjem bílkovin (1 gram na kilogram tělesné hmotnosti je pro běžného člověka naprosto dostatečný a pokud se člověk nehýbe, tak je to možná až příliš). Jasně, pak jsou další věci jako glykemické indexy potravin apod., na které člověk přijde sám, když zjistí, že mu po cukrech za chvíli kručí v žaludku a po návalu energie se brzo cítí unaveně, ale tohle jako základ stačí.
Univerzálně můžu na navýšení kalorického příjmu doporučit plnotučné mléko, ale jestli chápu dobře, na co se ptáš, tak bych ten příjem nenavyšoval.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Makuška

PříspěvekZaslal: čt květen 12, 2016 1:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ona je taky otázka v jaké vzájemné ne-shodě jsou ty hodnoty makroživin?? To jsi počítal jak kolik máš mít čeho (B,S,T)??? Jestliže máš mít příjem 2400kCal, kolik z těchto KCal mají tvořit B,S,T, když 1g B = 4kCal, 1g S = 4kCal a 1g T = 9kCal???

Jedna věc je správně nastavený kalorický příjem, druhá věc jsou správně nastavené hodnoty makroživin - tyhle údaje by si měly vzájemně do kříže aspoň trochu sedět.

Btw. s tím bazálním metabolismem bych byla opatrná - ano, stačí být na hranici bazálního metabolismu, ale PO odečtu aktivit a kCal spálených v nich.

Pokud by byl na hranici bazálního metabolismus a vyvíjel pohybovou aktivitu, bude pak už energetický příjem pod bazálem a to teda podle mě pro hubnutí dobrý vůbec není (vlastní zkušenost).
Guffy

PříspěvekZaslal: čt květen 12, 2016 1:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mou snahou je dostat se z 86 kg na 80 kg,podle kalor.tabulek muj bazalni metabolismus je cca 1960 kcal + den lehce aktivni 734 kcal je nejakych 2700 kcal,kdyz to o cca 300 kcal ponizim tak bych mel hubnout ne?
Guffy

PříspěvekZaslal: čt květen 12, 2016 1:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

udelal jsem si jidelnicek na den B - mam mit 162g, S- 395g, T- 89g, V- 28g vse mam po dosazeni jidla na 100% ale chybi mi 700 kcal do 2214 kcal tak nevim ceho pridat
Guffy

PříspěvekZaslal: čt květen 12, 2016 1:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

moc děkuji za odpovědi trosku v tom tapu jeste
Makuška

PříspěvekZaslal: čt květen 12, 2016 1:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Guffy napsal:
udelal jsem si jidelnicek na den B - mam mit 162g, S- 395g, T- 89g, V- 28g vse mam po dosazeni jidla na 100% ale chybi mi 700 kcal do 2214 kcal tak nevim ceho pridat

Tak to asi trochu nesedí, protože když si to já hodím do kalkulačky:

B = 162*4 = 648kCal
S = 395*4 = 1580kCal
T = 89*9 = 801kCal
---------------------------
dohromady jsi na 3029kCal za den a né žádných 2214kCal.
Guffy

PříspěvekZaslal: čt květen 12, 2016 1:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to je hodnota ktera mi vychazi v treninkovy den B-162g
S-395g -- 3029kcal
T-89g

netreninkovy den B-116g
S-283g -- 2214kcal
T-64g
pilarius

PříspěvekZaslal: čt květen 12, 2016 1:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Co děláš v těch tréningových dnech?
Netréningové dny máš v pohodě.
Guffy

PříspěvekZaslal: čt květen 12, 2016 1:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

udelal jsem si jidelnicek na jeden den

1) Snidane - 80g ovesne vlocky,bily jogurt 150g,liskove orechy 10 g,voda 0,5l,turecka
kava 0,3l,cukr bily 2 lzicky 6g
2) Svacina - breakfest 10g, zitny chleb 2 krajice- 50g,kureci sunka 4 platky- 15g,
voda 0,5l
3)Oběd - kureci prsa 100g,ryze basmati 100 g,brokolice varena 100g,extra
panensky olej 15ml,voda 0,5l
4) svacina- breakfest 10g, zitny chleb 1 krajic - 50g,vejce slepici 2ks - 50g,turecka
kava 0,3l,cukr bily 2 lzicky 6g,voda 0,5l
5)vecere - kureci prsa 100g,ryze basmati 100g,extra panensky olej 15ml,voda 0,5l
6) 2 vecere- odtucneny tvaroh 250 g,voda
a dostanu se v treninkovy den kdy mam mit 2214 kcal na 1492 kcal tzn ze mi chybi 722 kcal tak nevim co pridat kdyz mi makra vychazi na 100%
Guffy

PříspěvekZaslal: čt květen 12, 2016 1:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

PO,ST,PA fitko 90 min
Makuška

PříspěvekZaslal: čt květen 12, 2016 1:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Guffy napsal:

netreninkovy den B-116g
S-283g
T-64g
-- 2214kcal

Pokud je tvůj bazál 1960kCal, tak ti tohle v netréninkový dny stačí, pokud netrénuješ opravdu nic nebo nemáš fyzicky aktivní práce. Na počítání lehké aktivity se vykašli...při hubnutí se vynášení koše nebo vyjití dvou pater po schodech nepočítá.
sk

PříspěvekZaslal: čt květen 12, 2016 1:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

osobne bych to vyresil jednoduse a to nasledovne ... volny den B 1g/kg vahy T 0,8g a zbytek doplnit sacharidama ...trenink... B 1,5g/kg, T 1g/kg, zbytek doplnit sacharidama na pozadovane kcal

Naposledy upravil sk dne čt květen 12, 2016 1:46 pm, celkově upraveno 1 krát
Makuška

PříspěvekZaslal: čt květen 12, 2016 1:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Guffy napsal:
a dostanu se v treninkovy den kdy mam mit 2214 kcal na 1492 kcal tzn ze mi chybi 722 kcal tak nevim co pridat kdyz mi makra vychazi na 100%

To se na kalorických tabulkách stává celkem běžně....pokud tam zadáváš i potraviny po uvaření apod., může to trochu klamat.

Osobně když mám něco lehce přestřelit, bývají to bílkoviny, trocha tuků a naopak sachry poslat níž než je limit.
pilarius

PříspěvekZaslal: čt květen 12, 2016 1:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Guffy napsal:
udelal jsem si jidelnicek na jeden den

1) Snidane - 80g ovesne vlocky,bily jogurt 150g,liskove orechy 10 g,voda 0,5l,turecka
kava 0,3l,cukr bily 2 lzicky 6g
2) Svacina - breakfest 10g, zitny chleb 2 krajice- 50g,kureci sunka 4 platky- 15g,
voda 0,5l
3)Oběd - kureci prsa 100g,ryze basmati 100 g,brokolice varena 100g,extra
panensky olej 15ml,voda 0,5l
4) svacina- breakfest 10g, zitny chleb 1 krajic - 50g,vejce slepici 2ks - 50g,turecka
kava 0,3l,cukr bily 2 lzicky 6g,voda 0,5l
5)vecere - kureci prsa 100g,ryze basmati 100g,extra panensky olej 15ml,voda 0,5l
6) 2 vecere- odtucneny tvaroh 250 g,voda

V tréningový den máš mít podle svých slov snad 3029 kcal, ne? Každopádně když na to koukám od oka, tohle je rozhodně přes 2000 kcal (vážíš-li rýži před vařením).
Fakt to moc pitváš. Pohlídej si bílkoviny a to, abys měl ten celkový kalorický příjem vyšší než ty 2000 kcal a zároveň nižší než denní kalorický výdej. Denně se važ a pokud to dodržíš, za dva týdny bys měl vidět kýžený trend.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Jak navýšit kalorický příjem ?? Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: