vliv mnozstvi jidla na velikost bricha

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - vliv mnozstvi jidla na velikost bricha  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> vliv mnozstvi jidla na velikost bricha
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Máča

PříspěvekZaslal: po červen 20, 2016 4:37 pm    Předmět: vliv mnozstvi jidla na velikost bricha Odpovědět s citátem

Ahoj mel bych trochu mozna neobvykly dotaz:
Ma mnozstvi snezeneho jidla (objemove nikoliv "kaloricky") vliv na velikost bricha respektive celkovou tloustku cloveka?
Jde mi o to,ze mam ve zvyku jist pomorne znacne objemy zeleniny (po snezeni klasickeho obedu nebo vecere) coz je co se kalorii tyka vcelku zanedbatelne,ale je toho pomerne velky objem a bricho potom mam dost nafouklMuze to mit vliv i na tloustku po vytraveni tohoto mnozsvi jidla (tzn. Zvetsi se bricho tim ze si opakovane vlastne zaludek nafukuju) nebo je tloustka zavisla jenom na mnozstvi prijatych kalorii a ne na objemu jidla?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Steve23

PříspěvekZaslal: po červen 20, 2016 5:07 pm    Předmět: Re: vliv mnozstvi jidla na velikost bricha Odpovědět s citátem

Nevim jak obecně, ale mě osobně se to děje. Všechno je vpořádku dokavaď držím stravu jak mám, ale vždycky když padne víkend a nedejbože dorazí babča s nějakejma buchtičkama, zákuskama, nebo prostě jen neodolám a dá si nějakej cheat day ( což se mi bohužel děje poměrně často, protože o víkendu nespálim tolik kalorií jako v tejdnu když pracuju a víkendy necvičím - takže mám víc času na chození kolem těch dobrůtek co se mi tady skladujou za narozeniny, svátky a podobný události a místo toho, abych trošku tu stravu o víkendu osekal, tak tomu ještě zasadim takovou korunu navrch ) - Tak se rozhodně nejen cejtim nafoukle, ale nafouklej rozhodně jsem a viditelně.
Tenhle jev je snadné zpozorovat v mém logu vždycky při pondělku. Například poslední zápis z pátku 17. kde mám 71.9kg a dnes 73.5kg ( a to už minimálně kilo od rána spadlo )
Máča

PříspěvekZaslal: po červen 20, 2016 5:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak u mne neni problem v tom ze bych jedl veci jako buchty,susenky,zakusky atd. Ale jsem schopny se prezrat zeleninou (ruzne salaty nebo treba snim po obede jeste velky hrnec spenatu - toho bych se mohl uzrat..)takze jde mi o to jestli i toto prejidani se byť jenom zeleninou (po klasickem jidle) muze mit vliv na pribirani?
Steve23

PříspěvekZaslal: po červen 20, 2016 5:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To si nemyslím, sním kilo zeleniny a nafouklej po ní nejsem, to se vážně musím přežrat třeba krupicový kaše aby mě vylezlo viditelně břicho.
Osobně bych ubral sacharidy typu rýže/těstoviny, ale zeleniny bych se nebál ani když se chroupe po kilech.
Pr!nc

PříspěvekZaslal: po červen 20, 2016 6:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Objemná strava tě nafouknout může, ale určitě to nemá vliv na zvýšené ukládání tuku.
FrantaatnarF

PříspěvekZaslal: po červen 20, 2016 6:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kolik přijmeš kalorií, víš?
Máča

PříspěvekZaslal: po červen 20, 2016 6:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Cca 9000 - 10000 kj denne
FrantaatnarF

PříspěvekZaslal: po červen 20, 2016 7:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To je divny..To vychazi na 2 000 az 2 300 kcal. To je i pro borce se 75kg slusny hubnuti.
Mablung

PříspěvekZaslal: po červen 20, 2016 7:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To jsem zvědavý, co z Frantových dotazů vypadne za moudro.

Každopádně, co se dotazu týče, četl jsem spekulace o tom, že za vypouklá břicha kulturistů může částečně to, jak žerou. Nevím jestli to je pravda, jenže oni žerou šílená kvanta. Ty se Máčo podívej na břicha vegetariánů. Vidíš je vypouklá? Já ne. A ti jedí stejné či větší množství zeleniny co ty. Takže jsem si jistý, že na pupek zelenina nemá sebemenší vliv.
FrantaatnarF

PříspěvekZaslal: po červen 20, 2016 7:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Na tebe jsem cekal..Mozna je to z vetsiho mnozstvi vlakniny.
Riku

PříspěvekZaslal: po červen 20, 2016 7:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já mám nejvíc nafouklý břicho když sežeru při grilovačce 2kg masa na posezení a zaleju to 5 pivy, to je pak těhotenský bříško
Mablung

PříspěvekZaslal: po červen 20, 2016 7:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Riku napsal:
Já mám nejvíc nafouklý břicho když sežeru při grilovačce 2kg masa na posezení a zaleju to 5 pivy, to je pak těhotenský bříško

Ale porod ti netrvá devět měsíců
Riku

PříspěvekZaslal: po červen 20, 2016 7:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Riku napsal:

Ale porod ti netrvá devět měsíců

Ovšem to co ráno vyseru je těžší než většina chcípáků co se dneska rodí
Makuška

PříspěvekZaslal: út červen 21, 2016 1:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hoši dobře jste odklonili od tématu. Z vás padnu fakt.

Jinak ať nejsem OT - po větším (než velkém) množství zeleniny se břicho nafouknout může - záleží co je jak moc nadýmavé, ale pak zase splaskne a na ukládání tuku to nemá vliv.

A pokud jde o těhotenství....tak jediný srovnatelný efekt by byl, kdyby neustálým nafukováním břicha zůstávala vytahaná kůže, což podle mě nehrozí, ale kdyby čistě náhodou, spraví to jakýkoliv těhotenský tělový mlíko.
Máča

PříspěvekZaslal: út červen 21, 2016 4:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

zajímavě se ta diskuze rozjela:-)
Takže podle Vás nemá na tloušťku vliv množství jídla (objemově) ale jenom množství přijatých kalorií.
A co na velikost žaludku?Počítám, že tam je to trochu jinak - dá se žaludek jezením kvanta objemů jídla (a je jedno jestli jde o kýbl zeleniny nebo řízků) roztáhnout takže člověk potom prakticky potřebuje pocitově sníst víc, aby se zasytil?A pokud jo, vrátí se velikost žaludku případně zpátky po omezení množství jídla (tzn "zcvrkne" se na standardní velikost)?:-)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - vliv mnozstvi jidla na velikost bricha Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: