|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
vendelinas
|
Zaslal: po červen 13, 2016 10:26 am Předmět: nevolnost po proteinu |
|
|
Zdravím, mám dotaz. Začala jsem užívat proteinový nápoj, konkrétně od fy Myprotein Impact whey protein. Když si ho smíchám třeba s ovesnými vločkami či rýží, je to naprosto v pořádku, jakmile ho ale vypiju samotný s vodou, pak mám okamžitě křeče v břiše a zažívací potíže. Sice ne úplně ochromující, ale není to příjemné. Říkala jsem si třeba, že ta laktóza, přestože laktózovou intoleranci nemám a běžně mi žádné mléčné výrobky problém nedělají. Nicméně mám celiakii, tak možná, že mám citlivější střeva... no tak jsem vyzkoušela Impact whey islolate, který má laktózy téměř nulovou hodnotu a situace je naprosto stejná. Zajímavé ale ještě je, že když sním proteinovou tyčku, která má hodnoty v podstatě stejné, tak po té mi nic není... Má někdo podobnou zkušenost, případně doporučení? Ještě jen napíšu, že proteiny viz výše jsem vybírala z toho důvodu, že oproti ostatním mají minimum přídavných aditiv, plnidel a zahušťovadel, tedy v podstatě pouze syrovátka, sojový lecitin plus např. čokoladové aroma, nenapadá mě vůbec co by mi mohlo tyto problémy způsobovat...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Donnie90
|
Zaslal: po červen 13, 2016 11:02 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Dave1913

|
Zaslal: po červen 13, 2016 1:05 pm Předmět: |
|
|
Kolik proteinu dáváš do jedné dávky? Jednu odměrku, což je u odměrky od MyProteinu cca 25g? Nebo víc? Kolik vážíš?
|
|
| nahoru |
|
 |
speedy

|
Zaslal: po červen 13, 2016 1:49 pm Předmět: |
|
|
| Donnie90 napsal: | | Donnie90 napsal: | | Proc na to klikate, kdyz nejste schopni odpovedet... |
Posli svoji fotku |
Teda ty si to tomu fakt natrel. Vari jej ides z jej fotky vyvestit, preco ma taku reakciu na protein?
K topicu. Raz som skusil protein s vodou a nedopadlo to slavne. Skusila si s mliekom?
|
|
| nahoru |
|
 |
fireblader
|
Zaslal: po červen 13, 2016 2:04 pm Předmět: Re: nevolnost po proteinu |
|
|
| vendelinas napsal: | | Zdravím, mám dotaz. Začala jsem užívat proteinový nápoj, konkrétně od fy Myprotein Impact whey protein. Když si ho smíchám třeba s ovesnými vločkami či rýží, je to naprosto v pořádku, jakmile ho ale vypiju samotný s vodou, pak mám okamžitě křeče v břiše a zažívací potíže. Sice ne úplně ochromující, ale není to příjemné. Říkala jsem si třeba, že ta laktóza, přestože laktózovou intoleranci nemám a běžně mi žádné mléčné výrobky problém nedělají. Nicméně mám celiakii, tak možná, že mám citlivější střeva... no tak jsem vyzkoušela Impact whey islolate, který má laktózy téměř nulovou hodnotu a situace je naprosto stejná. Zajímavé ale ještě je, že když sním proteinovou tyčku, která má hodnoty v podstatě stejné, tak po té mi nic není... Má někdo podobnou zkušenost, případně doporučení? Ještě jen napíšu, že proteiny viz výše jsem vybírala z toho důvodu, že oproti ostatním mají minimum přídavných aditiv, plnidel a zahušťovadel, tedy v podstatě pouze syrovátka, sojový lecitin plus např. čokoladové aroma, nenapadá mě vůbec co by mi mohlo tyto problémy způsobovat... |
Kdysi jsem měl podobný problém, koupil jsem Beef Protein od Weidera a po jeho vypití mě vždy bolela hlava a chtělo se mi zvracet, tak jsem ho vyhodil a koupil něco jiného.
Doporučuji to co máš dojíst způsobem, který Ti nedělá špatně (nebo vyhodit) a nakoupit vzorky jiných proteinů a zkoušet. Velké balení koupit od toho, který Ti sedne. Navíc zjistíš, zda je problémem pouze tento konkrétní výrobek, nebo Ti bude špatně po proteinu od kteréhokoliv výrobce a pak víš, že samotný protein nemůžeš a přizpůsobíš tomu strategii ... . _________________ Carpe diem carpe noce.
|
|
| nahoru |
|
 |
vendelinas
|
Zaslal: st červen 15, 2016 10:38 am Předmět: |
|
|
dave1913: ano dávám jednu odměrku 25g, vážím 68kg...
speedy: míchám si ho s vodou, četla jsem častokrát, že s mlékem je hůř využitelný/stravitelný, navíc bych zas navyšovala ten obsah laktózy/sacharidů, tak to jsem popravdě ani nezkoušela, ale pravda za tenhle pokus už asi nic nedám...
spíš mi prostě nejde do hlavy, že po samotném je mi zle a v kombinaci s čímkoliv nic...
fireblader: tak ten beef nebo jiné alternativní jsem měla v záloze, že zkusím, když ten klasický nesnesu, pořád jsem si tak nějak myslela, že to může být tou laktózou, ale jestli např. tobě bylo zle i z toho... hm tak pak holt asi fakt nezbývá než zkoušet a zkoušet...
|
|
| nahoru |
|
 |
Makuška

|
Zaslal: st červen 15, 2016 10:55 am Předmět: |
|
|
Nevím, jestli ten co užíváš je hydro, ale co zkusit předtrávený (hydrolyzovaný) protein???  Mě protein po tréninku taky dělal zle, pak mi Ronnie poslal pár vzorků hydrolyzovaných proteinů, vybrala jsem si ten, co mi nedělal špatně, a bylo po problému.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: st červen 15, 2016 12:01 pm Předmět: Re: nevolnost po proteinu |
|
|
| vendelinas napsal: | | Když si ho smíchám třeba s ovesnými vločkami či rýží, je to naprosto v pořádku... |
Však sis odpověděla už sama, ne? :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
vendelinas
|
Zaslal: st červen 15, 2016 12:14 pm Předmět: |
|
|
| Makuška napsal: | Nevím, jestli ten co užíváš je hydro, ale co zkusit předtrávený (hydrolyzovaný) protein??? Mě protein po tréninku taky dělal zle, pak mi Ronnie poslal pár vzorků hydrolyzovaných proteinů, vybrala jsem si ten, co mi nedělal špatně, a bylo po problému. |
myslím, že není, tak díky, zkusím :)
|
|
| nahoru |
|
 |
vendelinas
|
Zaslal: st červen 15, 2016 12:18 pm Předmět: Re: nevolnost po proteinu |
|
|
| Spazik napsal: | | vendelinas napsal: | | Když si ho smíchám třeba s ovesnými vločkami či rýží, je to naprosto v pořádku... |
Však sis odpověděla už sama, ne? :-) |
jasně, vím že mi nedělá špatně s vločkami či rýží, ale v den s nízkou hodnotou sacharidů se mi ty vločky či rýže moc nehodí a přesto bych si ráda dala protein :) navíc mě i zajímá, zda mi někdo třeba je schopen vysvětlit proč se to vůbec děje...
|
|
| nahoru |
|
 |
Frybis
|
Zaslal: st červen 15, 2016 12:42 pm Předmět: |
|
|
Za určitých podmínek je samotnej protein často problém, já třeba hned po cvičení nemůžu nic, jinak bych se po*** :-) Dokonce i taková tyčinka od Nutrendu Low Carb mě prožene, když jsem v ketóze a dám si ju po posilce.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: st červen 15, 2016 4:07 pm Předmět: |
|
|
Nehledal bych v tom vědu, každému prostě nějaké jídlo nesedne, zkus jinou značku a jiný typ proteinu třeba...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|