|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Erin.
|
Zaslal: čt listopad 17, 2016 6:45 pm Předmět: Nesplnění / přetáhnutí denního příjmu |
|
|
Ahoj,
mám spočítaný denní příjem a ráda bych se zeptala, zda když ho některý den přešvihnu (či nesplním) tak zda to jde vykompenzovat druhý den.
Pokud ano, tak jde to dělat u všech makroživin a o kolik cca?
Vím, že by to asi nemělo být pravidlo, ale občas se mi to stane  ale když mi kcal, B, S i T za týden v průměru budou nakonec sedět, tak by to mohlo fungovat, nebo se mýlím?
Díky za názory.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Endo
|
Zaslal: čt listopad 17, 2016 7:23 pm Předmět: Re: Nesplnění / přetáhnutí denního příjmu |
|
|
| Erin. napsal: | Ahoj,
mám spočítaný denní příjem a ráda bych se zeptala, zda když ho některý den přešvihnu (či nesplním) tak zda to jde vykompenzovat druhý den.
Pokud ano, tak jde to dělat u všech makroživin a o kolik cca?
Vím, že by to asi nemělo být pravidlo, ale občas se mi to stane ale když mi kcal, B, S i T za týden v průměru budou nakonec sedět, tak by to mohlo fungovat, nebo se mýlím?
Díky za názory. |
Ano, dá sa to. Dokonca z môjho pohľadu je to aj vhodnejšie-sledovať nielen denný príjem ale príjem z trochu dlhodobejšieho hľadiska. Takže ak ti bude tvoj povedzme týždenný "budget" sedieť, tak je jedno že jeden deň bol príjem o pár kcal štedrejší či chudobnejší ak to na konci bude sedieť.
Osobne som to v low carb diéte tak trochu aj zámerne "zneužíval" a nastavený denný príjem som zámerne ešte o pár kcal znížil a posledný deň týždňa som to vždy dohnal na sacharidoch.
|
|
| nahoru |
|
 |
Berserk_Grom

|
Zaslal: čt listopad 17, 2016 7:49 pm Předmět: |
|
|
este raz to co endo povedal
|
|
| nahoru |
|
 |
Erin.
|
Zaslal: pá listopad 18, 2016 5:41 am Předmět: |
|
|
Díky. Má to nějaká pravidla, omezení?
Příjem si zapisuji do kalorickychtabulek. Dělám to tak, že to, co je ten den "navíc" si zapíši do dalšího dne. Lze to takhle dělat? A o kolik g B, S, T nebo %, s tím mohu takto hýbat?
|
|
| nahoru |
|
 |
Endo
|
Zaslal: pá listopad 18, 2016 9:24 am Předmět: |
|
|
| Erin. napsal: | Díky. Má to nějaká pravidla, omezení?
Příjem si zapisuji do kalorickychtabulek. Dělám to tak, že to, co je ten den "navíc" si zapíši do dalšího dne. Lze to takhle dělat? A o kolik g B, S, T nebo %, s tím mohu takto hýbat? |
To čo máš v daný deň naviac si zapisuj normálne v ten deň kedy si to zjedla. Zbytočne si v tom robíš bordel.
Nekonkretizoval by som to na presné %. No ak si nastavíš konštantný denný príjem a z toho týždenný. Tak potom je na tebe, či pôjdeš 7 dni v týždni konštantne, alebo napr. tréningový deň viac, netréningový menej. Alebo to spravíš ako som písal, že som to šiel ja. Alebo rôzne, podľa toho ako ti to vyhovuje. Ale jedno je isté, určite to nepodsekávaj rapídne, aby si sa nedostala na veľmi nízke hodnoty a následne to na konci týždňa doslova dožierala.
|
|
| nahoru |
|
 |
Erin.
|
Zaslal: pá listopad 18, 2016 7:04 pm Předmět: |
|
|
Mě to právě přišlo přehlednější, ne jako, že si v tom dělám bordel
Protože je to v mnoha případech tak, že mám vymyšlená a spočítaná jídla na den dopředu, tak aby mi to sedělo do vypočítaného přijmu na ten den. To dodržím - sním, ale pak když je hlad (nebo spíš chuť ) tak si vezmu ještě něco navíc, nebo když jsem někde na návštěvě a něco si zobnu abych neurazila atd...tak si to rovnou napíšu do druhého dne, a vím o kolik mám mít méně abych ten předchozí den vyrovnala.
No ještě o tom popřemýšlím. Nejpodstatnější informace pro mě stejně je, že tenhle systém funguje a můžu to tak dělat. Způsob zapisování je už vedlejší.
Jinak to nikdy nejsou nějaké rapidní skoky, každý den jím +- stejně, ale občas se to vymkne v řádu jednoho jídla
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|