Zaslal: so duben 02, 2016 3:34 pm Předmět: BJJ dennik, moje ciele, plany, sny ...IBJJF Europa 2017
rozhodol som sa zalozit si okrem posilkoveho logu aj moj bidzejdzej log, nakolko mam po treningoch dost casto rozne pocity, depky, alebo euforie, jeden blog som si uz pisal na blogspote, ale toto bude praktickejsie a aj verejne zavaznejsie
nejake veci som uz rozpisoval v mojom povodnom logu, ale teda na uvod, bjj trenujem cca 6,5 roka s prestavkou spolu asi 1,5 roka, najdlhsia bola skoro rocna prestavka po vyskocenej platnicke hernia 1,2cm po tejto diagnoze mi doktorka povedala ze nech na nejake dzudzicu zabudnem a pekne si idem sem tam zaplavat a zabicyklovat, ze to je tak max, a na tazke nakupy mi odporucila kupit si taky pas na spevnenie krizov, dva roky na to som tahal mrtvolu 180kg bez pasu no ale spat kteme:
som modry pas, uz 3 roky, ale poriadne sutazit som zacal len teraz nedavno, ako sa ukazalo najvacsia slabost je moja psychika, ale aj system akym trenujem, v podstate sutazna priprava ziadna, a trening stylom "ked mi je uz na grc tak si oddychnem", teraz sa snazim trenovat presne naopak, ked mi je na grc dam si extra kolo s nejakym najhorsim bulom akeho mame
rad by som este ako modry opasok stihol europu 2017 v lisabone, moj sen je tam uhrat nejaky vysledok 1-3 miesto, preto chcem do siloveho treningu nejak zakomponovat aj vybusnost a preto sa snazim sutazit co najviac sa da
moje sny ktore si chcem splnit najblizsi rok okrem europy su
- niekolko mesiacov v AOJ (aor of jiu jitsu academy, zasvateni vedia ze je to bjj raj bratov Mendesovcov
- trening v NY Marcelo Garcia Academy a Unity Jiu-Jitsu
planujem to zvladnut v jednom tripe najprv New York, a odtial AOJ academy v Californii
Mam 30 rokov v lete 31, stale verim, ze sa mi podari veci zariadit tak, aby som este 3-4roky dokazal trenovat v USA fulltimovo, do 35 by som mohol mat este stale vykonnost/regeneraciu, aby sa mi to splnilo. Takze tolko na uvod.
Zapas Otavio Sousa vs Leandro Lo ktory mi zmenil zivot
dve veci ktore som si z tohto zapasu vztal je ze po spravnom setupe necakam ani sekundu, zatial co doteraz som cakal kym mi ten moj setup niekto zrusi, aby som potom mohol vyplakavat, ze ja technicky typ som neustale udupavany opicami ktore mi len odtrhavaju vsetko co mozu ani nevedia preco, uplne perfektny zapas kde sa naviac opakuju tie iste sweepy z jednej aj druhej strany
vyssiu agresivitu/vybusnost, specialne po spravnom setupe som zacal praktizovat asi 2tyzdne dozadu a doterajsie dojmy su take ze strategia: ked potrebujem vydycham sa v bezpecnej pozicii/ ked je prilezitost vybuchnem so spravnym setupom, mi nie len funguje, ale som schopny utiahnut ovela viac kol
vcera som mal sparing s nasim 100kilovym mackom Jurom asi 30-40min vkuse, bolo to ako keby ma presiel 3x vlak tam a nazad, ale co si cenim:
- velmi pekny setup z mojej strany na 1leg x guard odtial prepnutie do full xguardu kde sa zacal metat jak postreleny jelen, gripy som nepustil, nakoniec sam treskol na zem
- ovela dynamickejsi agresivnejsi halfguard, isiel som si po undrehooku, popr 2on1 gripoch z ktorych som mal dokonca 3 krasne sweepy a jedenkrat som bral chrbat
- prenadherny triangel z halfguardu, skoda ze nedokonceny
- parkrat sa mi podarilo passnut, lenze hra nasho Jurika je taka ze hned sa toci do korytnacky, kde ale pekne chytam seatbelt, chyba je ze cakam, cize chce to drill tych prechodov
zacal som pracovat na dvoch zakladnych strategiach passovania obe idem cez halfguard, ked sa mi nepodari nasetupovat knee slide pass:
- zablokovat pri kneeshielde obe nohy na styl Rodolfa Vieiru, ked koleno otvori a chce mi tak odtrhnut grip, chytam over under pass,
- prejst do reverse halfu a odtial sa posuvat vyssie a pasnut, necitim tam ale moc stabilitu, cize musim to vychytat este
rano ma pichalo v kolene asi z takeho nasilnickeho potiahnutia, ale koleno mam chytene uz dlhsie viacmenej cakam co sa tam kedy odtrhne
No takze v sobotu bola sutaz v cechach, takeho lokalneho charakteru. Nervozita bola u mna vacsia ako na poslednej sutazi, neviem preco, co uz. Po utrapnom cakani asi 6hodin doslo konecne aj namna, navazil som 83,8kg v kimone takze som sa musel nahlasit do kategorie 88kg.
Prvy super mi nenastupil, co mi davalo vyhodu postupu, takze som rovno siel bojovat o medajlu. Moj prvy (druhy) zapas bol taky nesmely, super sa snazil ma stiahnut do guardu, ale len padol na rit bez gripov, v tom som spanikaril lebo som zacal pasovat tak ako trosku retardovany, ale nastastie super bol dost pasivny, takze mi dal cas na spamatanie, parkrat som posaskoval a zalahol som reverse halfguard ten som si totalne zabetonoval, super sa dost vyplul, kedze jeho kauc mu krical nieco ako ma vykyva, ako ma ma rozhybat atd (bullshit), mal som to totalne pevne, do konca zapasu boli asi 2-3min a zacal som kalkulovat s tym, ze to tam budem akoze pasovat... kedze som vedel ze ta pozicia je premna dobra a super s tym nevedel evidentne nic urobit..
Takze pasol som asi 1min pred koncom za co som dostal 3body, chvilu som sa tvaril ze idem po skrteni, ale ked mi zakricali cas 30sekund, uz som len drzal bedra a cakal kym uplynie cas, dost pohodlne vitazstvo, take lacne, ale pocita sa.
Druhy super bol bohuzial fialovy opasok (boli zmiesane), chalan ktory ma uz raz pred asi 2 rokmi vytrieskal, nemyslim ani ze bol technickejsi, ani silnejsi, akurat moja hlava bola v mode "no prehram, ale tak skusim" ... chalanovi predomnou (modry opasok) dal ze 44:0 skore , uz nemali papiere na prihadzovanie, totalne ho vysikanoval.
Takze skoncili sme v halfguarde (ja dole) co mi vyhovovalo, celkovo som bol aktivny napodiv, ale nie dorazny, mal som asi 4x sancu na krasny sweep co by totalne menilo situaciu, ale urobil som vsetko totalne nedorazne. Nakoniec to skoncilo 8:0 prenho, bez naznaku submission, a moje poucenie, ze jedine s cim v sucasnosti bojujem je hlava. Inak som si ho pookukal a vyhral v rime nejaku IBJJF oficial sutaz doublegold aj ked "len" masters kategoriu 30+. Takze dobry urcite je, ale vyhrat som mohol.
Dalsia sutaz je v madarsku globalgrappling ale tam mozu len teamy, takze som zavisly na tom ci sa dame dokopy niekto, a potom v martine ci kde ta je koncom mesiaca, dovtedy by som rad naslapal 2-3 passy ktore mi idu a tiez si upratal v hlave co to je "vybusnost a doraz" a co je to "halabala nechcem vyhrat", lebo ak v tom nebudem mat jasno, nevyhram ne ze europu, ale ani podpriemernu dedinsku sutaz.
V sobotu bola sutaz v Martine. Moc sa mi to rozpisovat nechce, z hladiska mojej psychiky stale rovnako zle, z hladiska vykonu patrila k tym lepsim, mal som len 2zapasy, prvy som vyhral, tak ze som supera vcelku vysikanoval a ukoncil na kimuru.
Druhy som prehral na 2vyhody (vyhoda je napr pokus o submission nedokonceny, ale napr mozes mat aj 10 vyhod stale je to menej ako 1bod), na body to bolo 4:4 + jeho 2vyhody, vyhrat som mohol, ale posral som to ako obycajne, vyhraval som cely zapas, az pred koncom mi dal sweep a vsetko bolo v riti, ale totalne som nevladal, ta nervozita je neuveritelny zabijak energie, proste po 2minutach som bol totalne odpaleny, zatial som nenasiel lepsi recept ako sutazit co najcastejsie :/
cize vysledok je druhe miesto, striebro, ale krasna medajla a este aj pohar a l-carnitin ako bonus
Momentalne trenujem 2x denne, cize rano a vecer. Je to dost zabijak, ale ked si trosku zvyknem da sa to zrejme ustrazit a uregenerovat. Ide hlavne o to, neist stale na 100% ked rano mam tazsi trening, vecer idem lahsie, ked som moc unaveny dam si lahsie obidva atd.
Napodiv, fyzicky to zvladam, vacsi problem bude udrzat sa psychicky, 10-11 treningov do tyzdna, velakrat clovek dostane na hubu, napr dnes rano sa mi stalo, ze sa mi vobec nechcelo, nevedel som sa poriadne sustredit.
Kazdopadne idem takto druhy tyzden, uvidime o dalsie dva tyzdne, to ze sampioni su sampioni preto ze trenuju viac ako bezni ludia je jasne. Ale prisiel som na dalsiu "samozrejmost", snazim sa kazdy trening odist s niecim, ze si uvedomim nejaku drobnost, detajl, vtedy mam pocit, ze ten trening mal skutocne zmysel.
Takze pokracujem v treningoch 2x denne, je to uz myslim 3ti mesiac. Chytil som isty rytmus, ale to o co sa chcem podelit je moja guard revolucia. Doteraz mi malokto pasne guard, lebo proste nic ine nerobim posledne roky, takze kazdy kto ma pasuje vie ze to lahke nebude, vacsinou ale zastanem v halfguarde.
Posledne roky bol problem ze moj half bol hrozne staticky cize sice som ho udrzal, ale nic som neurobil. Posledny polrok som halfguard zagresivnil a je to citit, prechadzam castejsie do inych pozicii, do utokov atd.
Napriek tomu je to stale dost energeticky narocne, nikto kto ho nevie dobre passovat, s nim si oddychnem, niekto kto ho vie passovat tak sa aj unavim, ale niekto kto ho vie passovat a chodi somnou casto, snim uz mam problem, lebo vie co budem robit.
Dnes som objavil caro "biceps ride", ktory analyzoval aj bjj scout. Nenazval to sice guardom, ale ja to za guard povazujem, noha krizi biceps a je cely cas pripravena, zabranit pasunutiu, zaroven je ale pripravena na spideguard, lasso guard, a rozne prechody do pozicii napriklad 1 leg x guard a podobne.
Dnes som to testoval, a prvotne testy mi ukazuju ze je to lehsie udrzatelny guard ak clovek vie co robi, agresivnejsi a dynamickejsi (logicky cim viac otvoreny guard, tym viac moznosti, ale aj rizika), a hlavne takmer vobec som sa neunavil, normalne nerobim takto rychle zavery, ale tak ma to potesilo ze musim, najblizsie dni/tyzdne to budem testovat a vychytavat, ale vyzera to tak, ze moj guard sa zrevolucionalizoval. OSSSS!
Takze preslo par sutazi, ktore som tu ani nepopisoval, kedze konce boli vzdy bolestive :D ale konecne na sutazi v ba som ziskal 1 miesto, historicky, popisovat sa mi to tiez nechce, ale v sobotu ju Hungaria open a to je "prestiznejsia" sutaz, snazim sa pripravovat hlavne mentalne, ta mental game je hrozne dolezita.
U mna je to obrovsky problem, ten adrenalin hned je polka energie v riti, po minute zapasu mam pocit ze som tam uz 30minut. Zabudam dychat, bojim sa zariskovat, atd, kopec problemov, ale postudoval som par zaujimavych clankov, a jeden taky top zaujimavy je tento
dokonca si myslim, ze pri nizsich opasokoch velakrat rozhoduje len mentalna pripravenost a nie technika. Kazdopadne, snazim sa pracovat na tom ako sa len da, v Januari je europa a blizi sa to rychlo ako svina.
Bublinkove mam aj ja ale ten frejm na ktorych je osvalenie je mizerny. No cierny opasok... tu sa to nedava ako v karate, pri frekvencii 3-5x do tyzdna to trva asi 10-12rokov, alebo 3roky ak trenujes 3x denne
To je moja sneaky game! Dnes dalsia sutaz, Hugarian open, co je v blizkych tunajsich koncinach respektovana sutaz, mal som 3 zapasy a 3vyhry, nechce sa mi to tu opisovat cele, ale zapla sa mi konecne mentalita vitaza, takze dalsie zlato! Europa 2017 teste sa! Brasko tvoj brat je sampion
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru