|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Gart
|
Zaslal: pá červenec 29, 2016 9:43 am Předmět: Protein - laktóza |
|
|
Ahoj, asi před půl rokem jsem v malých dávkách začal po tréninku pít protein. Až po nějaké době jsem ale začal mít problémy se žaludkem (křeče, nadýmání). Po krevních testech vyšlo, že jsem alergický na kravské mléko a dokonce že mám i intoleranci na laktózu. Nevěřím, že bych tohle dřív měl, protože jsem nikdy problémy s mlékem neměl a byl jsem schopný vypít i litr během dne.
Je možné že to udělal ten protein? (Isotech whey 94).
Začal jsem nad tím přemýšlet po tom, co se kamarádovi stalo to samé.. Po proteinu najednou pozitivní na laktózu a kravské mléko...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
pilarius
|
Zaslal: pá červenec 29, 2016 7:51 pm Předmět: |
|
|
Věk (tebe i kamaráda) v době nástupu potíží? Někde jsem četl, že to může přijít s věkem a přijde mi to možné. Že by to vyvolal protein, to se mi zdá nepravděpodobné. Zvlášť tu laktózovou intoleranci - vždyť v 94% proteinu je logicky méně než 6 % laktózy.
|
|
| nahoru |
|
 |
Waffels
|
Zaslal: pá červenec 29, 2016 9:36 pm Předmět: |
|
|
Schopnost travit laktozu je mimo jine zavisla na schopnosti produkce enzymu laktazy. V detskem a do jiste miry v adolescetnim veku je schopnost travit laktozu vysoka a prakticky automaticka ale z prosteho duvodu (proc by meli dospeli savci pit mleko) se v dospelosti u nekterych jedincu ztraci. Hlavnim duvodem je to, yze clovek prestane pit mleko a jist mlecne vyrobky ve velkem, ale neni to nezbytne nutne. Mam stejny problem, drive sem lil protein do moika a pil ho prakticky po litrech, potom asi na rok prestal a dneska uz mam hranicni intoleranci. Laktaza se da ale koupit a je docela dost mozne, ze kdyz zacnes mleko po opatrnych davkach pridavat do jidelnicku ze ho budes v budoucnu schopen relativne normalne travit....... Ale mleko je humus, laktoza to same takze bud rad, ze je neco co te donuti tu laktotu a mleko do sebe prestat dostavat. _________________ If Jesus comes back, We will kill him again!
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: so červenec 30, 2016 6:50 am Předmět: |
|
|
Všechno má dva úhly pohledu. Laktóza není takovej humus, jakej z ní dělate, jen člověk musí vědět, kdy je prospěšná. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
Cartouche
|
Zaslal: st srpen 03, 2016 6:45 pm Předmět: |
|
|
| Waffels napsal: | | Ale mleko je humus, laktoza to same takze bud rad, ze je neco co te donuti tu laktozu a mleko do sebe prestat dostavat. |
To říká člověk na webu věnovaném kulturistice??? Snad bys tu nechtěl příteli doporučovat třeba pohanku nebo oříšky?
|
|
| nahoru |
|
 |
Waffels
|
Zaslal: st srpen 03, 2016 9:18 pm Předmět: |
|
|
| Cartouche napsal: | | Waffels napsal: | | Ale mleko je humus, laktoza to same takze bud rad, ze je neco co te donuti tu laktozu a mleko do sebe prestat dostavat. |
To říká člověk na webu věnovaném kulturistice??? Snad bys tu nechtěl příteli doporučovat třeba pohanku nebo oříšky? |
Chápu, že to bude pro někoho, koho dneska ráno vysekali z ledu dost obtížné na pochopení ale 1. web se nevěnuje pouze kulturistice. 2. Kulturistka se ani náhodou nerovná mlíko a v dnešní době ani laktoza. 3. Ne nebudu to nikomu doporučovat, každý kdo se aspon trochu věnuje výživě člověka ví, že ty "oříšky" a pohanka jsou ve výživě mnohem zásadnější než mlíko. _________________ If Jesus comes back, We will kill him again!
|
|
| nahoru |
|
 |
sousedovic Toníček
|
Zaslal: st srpen 03, 2016 9:53 pm Předmět: |
|
|
| madball napsal: | | Všechno má dva úhly pohledu. Laktóza není takovej humus, jakej z ní dělate, jen člověk musí vědět, kdy je prospěšná. |
Kdy je prospěšná?
|
|
| nahoru |
|
 |
Cartouche
|
Zaslal: st srpen 03, 2016 10:11 pm Předmět: |
|
|
| Waffels napsal: | | každý kdo se aspon trochu věnuje výživě člověka ví, že ty "oříšky" a pohanka jsou ve výživě mnohem zásadnější než mlíko. |
Spíš každý, kdo si dnes nechá vymýt mozek internetovými hoaxy a nehoráznými pseudodietologickými slátaninami.
|
|
| nahoru |
|
 |
pilarius
|
Zaslal: čt srpen 04, 2016 12:38 am Předmět: |
|
|
Pánové, co řešíte? Laktóza je prostě jeden z řady běžných cukrů a do každé diety se hodí něco jiného.
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: čt srpen 04, 2016 5:04 am Předmět: |
|
|
| sousedovic Toníček napsal: | | madball napsal: | | Všechno má dva úhly pohledu. Laktóza není takovej humus, jakej z ní dělate, jen člověk musí vědět, kdy je prospěšná. |
Kdy je prospěšná? |
Třeba pro vývoj mozku a CNS u dětí, pomáhá u nich vytvářet i střevní mikroflóru. Mateřské mléko má skoro dvojnásobek laktózy než kravské mléko a je to prakticky první sacharid pro člověka.
Italům se z mléka prodá sýr, ze zbylé syrovátky se návštěvníkům ronnie.cz prodá protein a ze zbylé laktózy se rodičům prodá umělé dětské mléko. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: čt srpen 04, 2016 9:02 am Předmět: |
|
|
| sousedovic Toníček napsal: | | madball napsal: | | Všechno má dva úhly pohledu. Laktóza není takovej humus, jakej z ní dělate, jen člověk musí vědět, kdy je prospěšná. |
Kdy je prospěšná? |
Když z ní chceš získat energii a nemáš laktozovou intoleranci
Na blbou otázku blbá odpověď
|
|
| nahoru |
|
 |
kerber
|
Zaslal: čt srpen 04, 2016 1:15 pm Předmět: |
|
|
| madball napsal: | | sousedovic Toníček napsal: | | madball napsal: | | Všechno má dva úhly pohledu. Laktóza není takovej humus, jakej z ní dělate, jen člověk musí vědět, kdy je prospěšná. |
Kdy je prospěšná? |
Třeba pro vývoj mozku a CNS u dětí, pomáhá u nich vytvářet i střevní mikroflóru. Mateřské mléko má skoro dvojnásobek laktózy než kravské mléko a je to prakticky první sacharid pro člověka.
Italům se z mléka prodá sýr, ze zbylé syrovátky se návštěvníkům ronnie.cz prodá protein a ze zbylé laktózy se rodičům prodá umělé dětské mléko. |
to je odpověď?
prý pro vývoj mozku u dětí, což je samozřejmě pravda, ale tady je řeč o dospělých lidech!!
to si Toníčkovi moc relevantní odpověď teda nedal
žádný živý tvor, kromě člověka, nepije v dospělosti mléko.. a už vůbec ne od jiného savce!
sdílím názor, že mléko a cukr jsou jedy, které můžou za většinu civilizačních onemocnění.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: čt srpen 04, 2016 1:22 pm Předmět: |
|
|
| kerber napsal: |
to je odpověď?
prý pro vývoj mozku u dětí, což je samozřejmě pravda, ale tady je řeč o dospělých lidech!!
to si Toníčkovi moc relevantní odpověď teda nedal
žádný živý tvor, kromě člověka, nepije v dospělosti mléko.. a už vůbec ne od jiného savce!
sdílím názor, že mléko a cukr jsou jedy, které můžou za většinu civilizačních onemocnění. |
Nevím také o žádném jiném živém tvorovi v přírodě, který by pil kafe. Pryč s kafem. Také si žádné zvíře v přírodě negriluje maso. Pryč s barbeque. Žádné jiné zvíře v přírodě nenosí vložky. Zakázat. Žádné jiné zvíře v přírodě nemá internet. Eeee
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: čt srpen 04, 2016 1:27 pm Předmět: |
|
|
| kerber napsal: |
sdílím názor, že mléko a cukr jsou jedy, které můžou za většinu civilizačních onemocnění. |
tvl...to je jako argument ? A kolik druhu zivych tvoru si vari jidlo ?
Mleko jako jedna z mala potravin opravdu prispela ke genetickym zmenam cloveka, protoze schopnost konzumovat mleko v dospelosti byla super evolucni vyhoda oproti tem lidem, jejichz geny se chovaly standartne a tu vyhodu nemeli.
Takze at zijou ,,my mutanti,, kterym mleko nevadi a pijeme ho radi a s chuti.
|
|
| nahoru |
|
 |
sousedovic Toníček
|
Zaslal: čt srpen 04, 2016 1:39 pm Předmět: |
|
|
| Mablung napsal: | | sousedovic Toníček napsal: | | madball napsal: | | Všechno má dva úhly pohledu. Laktóza není takovej humus, jakej z ní dělate, jen člověk musí vědět, kdy je prospěšná. |
Kdy je prospěšná? |
Když z ní chceš získat energii a nemáš laktozovou intoleranci
Na blbou otázku blbá odpověď |
no tak zase klídek, já netvrdím, že je to zlo, ani že je nějak super... ale když čtu odpověď, jako by se za tím skrývalo nějaké tajemství, tak mě to zajímá, ty otázko
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|