Informační zdroje

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Informační zdroje  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Informační zdroje
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
KrystofK

PříspěvekZaslal: ne leden 22, 2017 2:45 am    Předmět: Informační zdroje Odpovědět s citátem

Toto téma bych rád založil, jelikož si myslím, že není špatný nápad se podělit s ostatními odkud čerpáme své znalosti a poznatky, popřípadě pokud narazíme na zajímavý článek/publikaci, který nás zaujme. Možná se i tímto způsobem povede eradikace zaběhlých výmyslů nebo i zbytečných pří na fóru, které mají příčinu v nepochopení problematiky nebo v pseudozdrojích. Je zde taky možnost probrat, jestli je uvedený zdroj vůbec relevantní. Ideální by možná byly i věci, kterou jsou dostupné hlavně online.

Mé tipy k základům:
Regulace metabolismu a základních živin u člověka - Milan Holeček
Nutrition Journal
Biochemie pro studující medicíny - Ledvina, Stoklasová a Cerman
Funkční anatomie - Riegerová a Přidalová
Farmakologie s toxikologie - Lullman, Mohr, Wehling
Klinická biochemie - Racek
BMC Nutrition
Lekařská fyziologie - Gangong
Uvod do klinické biochemie a enzymologie - Kotyza
Sports nutrition - Enhancing athletic performance - Campbell
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Petr Ondráček

PříspěvekZaslal: ne leden 22, 2017 8:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Co se týče knih, tak cokoliv od Mariána Jelínka. Jednoznačně náš nejlepší trenér.

Hlavně ale čerpám z internetu, ale to by asi tady ronnie nebyl rád za odkazy, takže jen jména kvalitních trenérů: Christian Thibaudeau, Chad Waterbury, Jim Wendler, zajímavě píše i Chris Shugart. Pokud bych kromě angličtiny uměl i ruštinu, tak věřím, že v hlubinách azbuky se budou ukrývat naprostý poklady pro silový trénink.

Edit: až po odeslání jsem si všiml, že jsem v sekci výživa a suplementace, takže ten příspěvek berte jako zdroje pro trénink.
7eVen

PříspěvekZaslal: po leden 23, 2017 10:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nemáte někdo toho M. Holečka třeba v PDFku? :)
děkuji.
KrystofK

PříspěvekZaslal: po leden 23, 2017 10:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

V pdfku nikde není a nebyla, to by jí musel někdo nafotit. Jestli jsi student, nebo znáš nějakého studenta vysoké školy, tak mu napiš, prakticky všechny jeho publikace jsou v univerzitnich knihovnach, fakt ho doporučuju moc dobře se čte.
Pr!nc

PříspěvekZaslal: po leden 23, 2017 11:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Petr Ondráček napsal:
Co se týče knih, tak cokoliv od Mariána Jelínka. Jednoznačně náš nejlepší trenér.

Hlavně ale čerpám z internetu, ale to by asi tady ronnie nebyl rád za odkazy, takže jen jména kvalitních trenérů: Christian Thibaudeau, Chad Waterbury, Jim Wendler, zajímavě píše i Chris Shugart. Pokud bych kromě angličtiny uměl i ruštinu, tak věřím, že v hlubinách azbuky se budou ukrývat naprostý poklady pro silový trénink.

Edit: až po odeslání jsem si všiml, že jsem v sekci výživa a suplementace, takže ten příspěvek berte jako zdroje pro trénink.

V oblasti sportovní výživy a tréninku doporučuji sledovat:

Jose Antonio
Alan Aragon
Bret Contreras
Brad Schoenfeld
James Krieger
Asker Jeukendrup
Menno Henselmanns
Lyle McDonald
EOS

PříspěvekZaslal: út leden 24, 2017 8:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Co hovorite na kanal Alesa Lamku ( na Grznara sa radsej pytat nebudem )

S anglictinou v podstate problem nemam, ale cestina mi za istych okolnosti pripada stravitelnejsia.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: út leden 24, 2017 9:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

KrystofK napsal:
V pdfku nikde není a nebyla, to by jí musel někdo nafotit. Jestli jsi student, nebo znáš nějakého studenta vysoké školy, tak mu napiš, prakticky všechny jeho publikace jsou v univerzitnich knihovnach, fakt ho doporučuju moc dobře se čte.

Už jsem ji hned objednal. Podle mě se jedná o inovovanou publikaci Regulace metabolismu cukrů, tuků a bílkovin od stejného autora z dřívějších let. Bohužel tato kniha z pultů zmizela strašně rychle a dotisk nikdy nedělali. Přitom se jedná o jednu z nejužitečnějších knih pro výživáře. Tak snad jim to došlo a p. Holeček se smiloval a napsal update. :-)
maxpoint97

PříspěvekZaslal: út leden 24, 2017 10:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
KrystofK napsal:

Už jsem ji hned objednal. Podle mě se jedná o inovovanou publikaci Regulace metabolismu cukrů, tuků a bílkovin od stejného autora z dřívějších let. Bohužel tato kniha z pultů zmizela strašně rychle a dotisk nikdy nedělali. Přitom se jedná o jednu z nejužitečnějších knih pro výživáře. Tak snad jim to došlo a p. Holeček se smiloval a napsal update. :-)

Kde jsi jí objednal? :)

Rychle na stránku:

Přejdi na: