|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
vlakos
|
Zaslal: ne prosinec 11, 2016 7:02 pm Předmět: Místo jídla protein nebo jiný nápad na rychlé jídlo v práci? |
|
|
Ahoj,
rád bych zredukoval trošku hmotnost a změnil životní styl, poslední dobou nic moc a na 182 cm vážím skoro 90 kg, nezpevněný tělo a tak.
Na snídani mám denně bílý jogurt, mléko, kefír a neslazené sypané mussli. Svačiny řeším ovocem, obědy většinou maso, hodně kuskus, rýže s omáčkou apod, svačiny zase ovoce nebo zelenina a večeře doma maso se zeleninou - prostě převaha bílkovin. Tenhle režim držím krátce a celkem se cítím dobře a vidím pokrok. Nechci nabírat objem, potřebuju shodit, do toho plavání a začínám zase běhat. Myslíte, že toto OK?
Otázka mám ale ohledně stravy, když jsem v práci. Končím třeba až ve 23 hodin večer a ještě hodinu domů. Připravuju si doma jídlo, ale je mi jasný, že třeba kuskus se zeleninou na večeři asi není ono. Hledám nějakou alternativu. Zkusil jsem nápoj Mana (určitě to všichni znáte, má to být plnohodnostná alternativa jídla), ale podle mého je to hodně, ale hodně předražené. Myslíte, že může být dobrou alternativou na zasycení proteinový nápoj (případně jaký)? Prostě něco, čím se večer zasytím, nepůjdu s cukrama nějak nahoru a nezabere to moc času případně si to udělám doma. Ta Mana byla třeba na tohle dobrá, ale cena fakt hodně. Nějaká alternativa nebo vaše zkušenosti?
Díky moc a pěkný advent všem!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Frybis
|
Zaslal: ne prosinec 11, 2016 9:43 pm Předmět: |
|
|
Jasně, před spaním klidně protein, jak kasein, tak klidně klasickej 80%.
No a k zhubnutí je potřeba jedna věc - počítat si kalorie a makra.
Na tom co jsi vypsal není vpodstatě nic špatně, jde jen o to, KDY co jíst, a KOLIK toho jíst.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne prosinec 11, 2016 10:20 pm Předmět: Re: Místo jídla protein nebo jiný nápad na rychlé jídlo v pr |
|
|
| vlakos napsal: | Ahoj,
rád bych zredukoval trošku hmotnost a změnil životní styl, poslední dobou nic moc a na 182 cm vážím skoro 90 kg, nezpevněný tělo a tak.
Na snídani mám denně bílý jogurt, mléko, kefír a neslazené sypané mussli. Svačiny řeším ovocem, obědy většinou maso, hodně kuskus, rýže s omáčkou apod, svačiny zase ovoce nebo zelenina a večeře doma maso se zeleninou - prostě převaha bílkovin. Tenhle režim držím krátce a celkem se cítím dobře a vidím pokrok. Nechci nabírat objem, potřebuju shodit, do toho plavání a začínám zase běhat. Myslíte, že toto OK?
Otázka mám ale ohledně stravy, když jsem v práci. Končím třeba až ve 23 hodin večer a ještě hodinu domů. Připravuju si doma jídlo, ale je mi jasný, že třeba kuskus se zeleninou na večeři asi není ono. Hledám nějakou alternativu. Zkusil jsem nápoj Mana (určitě to všichni znáte, má to být plnohodnostná alternativa jídla), ale podle mého je to hodně, ale hodně předražené. Myslíte, že může být dobrou alternativou na zasycení proteinový nápoj (případně jaký)? Prostě něco, čím se večer zasytím, nepůjdu s cukrama nějak nahoru a nezabere to moc času případně si to udělám doma. Ta Mana byla třeba na tohle dobrá, ale cena fakt hodně. Nějaká alternativa nebo vaše zkušenosti?
Díky moc a pěkný advent všem! |
Pokud vidíš pokrok, děláš to dobře. Většině lidem stačí, aby se začali zajímat o jídlo a přestali jíst jako prasata. A hlavně, aby to udrželi a nevrátili se k dřívějšímu způsobu života.
Já osobně bych před spaním už nejedl. Když dorazíš domů v jedenáct, v kolik chodíš spát?
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: po prosinec 12, 2016 12:19 am Předmět: |
|
|
Tvaroh je taky good, zaplacne to zaludek, pocit nasyceni, a sacha skoro zadny, ale spise na noc. Navic rychla priprava, v podstate zadna, pokud si zvyknes jis ho bez niceho.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlakos
|
Zaslal: po prosinec 12, 2016 10:22 am Předmět: |
|
|
Předpokládám, že tvaroh myslíte klasickej nízkotučnej, co? Ten je pro mě velký psycho do sebe bez ničeho nasoukat, ale polotučnej ve vaničce je zlo? Přeci jen se zase říká, že tuky na tělo nejsou takové zlo, jako cukry a přeci jen jsou nositeli chuti. Ale jako je to docela dobrý nápad, jen se bojím, aby to pro mě nebylo málo zezačátku, mám pocit, že mám "vytahanej" žaludek.
Obecně končím ve 23, hodinu jedu domů z letiště, takže tak do 01:00 se snažím zalehnout...
Když bychom se bavili o tom proteinu místo tý večeři v práci, hodí se to? Jeden argument už zazněl, tak jen kdyby ještě někdo přidal svůj názor. Ještě to asi budu řešit zeleninou, když bych třeba dojel domů a měl fakt hlad, jen na zaplácnutí, to by se taky asi dalo...
|
|
| nahoru |
|
 |
chippie

|
Zaslal: po prosinec 12, 2016 12:04 pm Předmět: |
|
|
| vlakos napsal: | Předpokládám, že tvaroh myslíte klasickej nízkotučnej, co? Ten je pro mě velký psycho do sebe bez ničeho nasoukat, ale polotučnej ve vaničce je zlo? Přeci jen se zase říká, že tuky na tělo nejsou takové zlo, jako cukry a přeci jen jsou nositeli chuti. Ale jako je to docela dobrý nápad, jen se bojím, aby to pro mě nebylo málo zezačátku, mám pocit, že mám "vytahanej" žaludek.
Obecně končím ve 23, hodinu jedu domů z letiště, takže tak do 01:00 se snažím zalehnout...
Když bychom se bavili o tom proteinu místo tý večeři v práci, hodí se to? Jeden argument už zazněl, tak jen kdyby ještě někdo přidal svůj názor. Ještě to asi budu řešit zeleninou, když bych třeba dojel domů a měl fakt hlad, jen na zaplácnutí, to by se taky asi dalo... |
Otázka. Chceš večeřet v práci protein protože se ti nechce tahat (resp. připravovat) plnohodnotné jídlo v krabičce a nebo je to proto, že v práci nemáš příležitost to důstojně sníst?
Já osobně bych protein nedoporučoval. Je to asi lepší něž nic, ale plnohodnotné jídlo to nenahradí. Dívat se jen a pouze na makra je nerozumné. Tělo nepotřebuje k růstu/hubnutí pouze bílkoviny, sacharidy a tuky ve správném poměru, ale taky minerály a vitamíny. Ty v proteinu nenajdeš...
|
|
| nahoru |
|
 |
vlakos
|
Zaslal: po prosinec 12, 2016 8:31 pm Předmět: |
|
|
Je to přesně tak, jak píšeš. Není problém s přípravou, oběd si dělám klasické jídlo a mám možnost to důstojně sníst. Večer ale ne, máme v práci špičku a je to zlý. Řešil jsem to instatním nápojem Mana, ale přijde mi to prostě drahý a nevím, jestli to není vyhazování peněz.
Protein je asi prázdný jídlo, který mě zaplácne, ale tak není to zase denně. Tvaroh určitě dobrý, když se večer vrátím z práce, to jo. Ale ty večery v práci jsou prostě zlo a furt nevím... Ještě jsem koukal na AnaPur, nějaké zkušenosti?
Díky zatím všem za rady.
|
|
| nahoru |
|
 |
Frybis
|
Zaslal: po prosinec 12, 2016 11:01 pm Předmět: |
|
|
| vlakos napsal: | Je to přesně tak, jak píšeš. Není problém s přípravou, oběd si dělám klasické jídlo a mám možnost to důstojně sníst. Večer ale ne, máme v práci špičku a je to zlý. Řešil jsem to instatním nápojem Mana, ale přijde mi to prostě drahý a nevím, jestli to není vyhazování peněz.
Protein je asi prázdný jídlo, který mě zaplácne, ale tak není to zase denně. Tvaroh určitě dobrý, když se večer vrátím z práce, to jo. Ale ty večery v práci jsou prostě zlo a furt nevím... Ještě jsem koukal na AnaPur, nějaké zkušenosti?
Díky zatím všem za rady. |
Mana je předražená.
Nutričně je to vpodstatě gainer s tabletkou mulťáku a dvěma lžičkami arašídovýho másla.
Mana stojí nějakých 45kč za jednu porci (beru průměr), kdežto ta trojkombinace co jsem napsal může vyjít na 10-15kč?
Hele za mě by jsi nám měl říct, co jíš, jestli držíš nějakou dietu nebo ne, co jíš v průběhu dne a tak.. pak se z toho lehce určí, co si dát večer.
Já si jako rychlý svačiny dávám právě protein v kombinaci s ořechy, většinou semeny dýně atd. Mimochodem ořechy a semena jsou vhodné i do fakt blbých podmínek, přes léto pracuju ve výrobě betonu, kde se maká stále, ale mám v kapse ty ořechy vysypaný a jím je postupně každou chvilku co to jde, samozřejmě třeba v rámci jedné půlhodiny.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út prosinec 13, 2016 12:00 am Předmět: |
|
|
| Frybis napsal: | | vlakos napsal: | Je to přesně tak, jak píšeš. Není problém s přípravou, oběd si dělám klasické jídlo a mám možnost to důstojně sníst. Večer ale ne, máme v práci špičku a je to zlý. Řešil jsem to instatním nápojem Mana, ale přijde mi to prostě drahý a nevím, jestli to není vyhazování peněz.
Díky zatím všem za rady. |
Mana je předražená.
Nutričně je to vpodstatě gainer s tabletkou mulťáku a dvěma lžičkami arašídovýho másla.
Mana stojí nějakých 45kč za jednu porci (beru průměr), kdežto ta trojkombinace co jsem napsal může vyjít na 10-15kč?
Hele za mě by jsi nám měl říct, co jíš, jestli držíš nějakou dietu nebo ne, co jíš v průběhu dne a tak.. pak se z toho lehce určí, co si dát večer.
Já si jako rychlý svačiny dávám právě protein v kombinaci s ořechy, většinou semeny dýně atd. Mimochodem ořechy a semena jsou vhodné i do fakt blbých podmínek, přes léto pracuju ve výrobě betonu, kde se maká stále, ale mám v kapse ty ořechy vysypaný a jím je postupně každou chvilku co to jde, samozřejmě třeba v rámci jedné půlhodiny. |
On je tlustý a předpokládám, že dělá prd. Takže je otázka, zda jsou vysoce kalorické ořechy pro něj to pravé.
|
|
| nahoru |
|
 |
Frybis
|
Zaslal: út prosinec 13, 2016 9:07 am Předmět: |
|
|
Tak doteď pil manu, která má v 1 porci 400kcal.
Jedna dávka proteinu (20-25g bílk.) a takových 40gramů lískových ořechů dá dohromady taky 400kcal.
Výživově to bude podobný, ale mnohokrát levnější.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: út prosinec 13, 2016 10:22 am Předmět: |
|
|
| Frybis napsal: | Tak doteď pil manu, která má v 1 porci 400kcal.
Jedna dávka proteinu (20-25g bílk.) a takových 40gramů lískových ořechů dá dohromady taky 400kcal.
Výživově to bude podobný, ale mnohokrát levnější. |
Hm, možná ty sníš 40 g. Normální člověk zbodne celý pytlík, tj. 100 g
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: út prosinec 13, 2016 10:26 am Předmět: |
|
|
Pokud chceš zhubnout tak bych moc tekuté jídlo moc nedoporučoval, vypiješ to a za půl hodiny máš zase hlad.
Takhle pozdě večer (po 23h) před spaním už bych osobně asi neměl potřebu jíst, ale pokud bych měl hlad, tak bych volil asi nějaký nízkotučný tvaroh (třeba i ochucený) nebo pár vajec nebo rybí filet (treska apod.) nebo rybičky v konzervě. Určitě bych nedával žádný sacharidy.
|
|
| nahoru |
|
 |
refi

|
Zaslal: út prosinec 13, 2016 1:43 pm Předmět: |
|
|
Pokud jíš po zbytek dne kvalitní potravu, pak bych minerály, vitamíny a stopové prvky úplně neřešil. Problém ale může být právě v pocitu sytosti. Proto pokud chceš zvolit protein, pak bych šel do micerálního kaseinu, ten vydrží v žaludku déle a víc zasytí. Pokud hubneš, tak je také dobré se zaměřit na to, abys dodával bílkoviny z pomalých zdrojů průběžně během celého dne. A v té snídani jich tam úplně moc nevidím. Tam si myslím, by mohl být prostor právě pro tvaroh s trochou klasice syrovatkové 80%. Ale to už jdeme do detailů. Nejdůležitější jsou kalorie, makra, výživnost.. a pak až řeš další věci..
|
|
| nahoru |
|
 |
vlakos
|
Zaslal: út prosinec 13, 2016 2:00 pm Předmět: |
|
|
Jen ve stručnosti, jaký byl u mě postup a propad. Ještě v létě jsem běhal, plaval, tělo v pohodě a tohle jsem neřešil. Pak mi krachnul klient, obrovské problémy v práci, začaly mi docházet peníze, práce se nedařila a začal jsem stres řešit jídlem. Přežíračky sladké, slané, minimum pohybu, protože pak nová práce, denně školení, do toho škola a šlo to nahoru. Děsnej zápřah a hlavně závislost sladký, slaný, tyhle výkyvy - kdo nezažil, snad nepochopí... Mindráky, stres, jídlo jako útěcha...skoro na psychologa. Ale už jsem toto období jednou měl a dostal jsem se z toho, teď už to nebylo takové jako dřív...na delší povídání.
Takže teď jsem měl nedostatek pohybu a dostával jsme se z toho kruhu sladké, slané, přežírání... Myslím, že se povedlo a najel jsem na klasickou stabilní stravu. Jenže stav v práci, kdy končím tak pozdě a pozdě domů dojedu jsem ještě neřešil. Proto tady žádám o rady a troško pomoc...
Můj standardní jídelníček je když vstávám v normální čas takový:
ráno: sypané neslazené mussli, přidávám skořici, někdy trošku kakaa, mléko nebo jogurt, voda
svačina: ovoce, nejčastěji jablko nebo jogurt k tomu (bílý)
oběd: někdy polévka, většinou vlastní jídla (kuskus, rýže, někdy pečivo, maso, brambory) - vyhýbám se kupovanému, knedlíkům, těstoviny někdy, snažím se dost zeleniny k tomu
svačina: zase ovoce nebo zelenina, někdy kousek pečiva, bílý neslazený kefír, malá musli tyčinka
večeře: doma polévka nebo maso se zeleninou, hodně zeleniny večer a snažím se dole držet cukry
večeře pozdě večer (když jsem v práci do 23): tak jsem to řešil třeba tou Manou, normální večeři jsem neměl nebo si dělal ten kuskus, ale přijde mi na večer nevhodný i když kupuju celozrnný
Mým cílem není ani tak se nakorbit, ale prostě shodit a dostat se zpátky na běžnou váhu. Pohyboval jsem se kolem 75 kg, pro mě optimum, ted sahám k 90, což mě už děsí dost, měl jsem období, kdy jsem se žravostí dostal na 100 a pak to právě shodil...je to u mě hodně o psychice.
Jinak zapojuju zase pohyb, plavání 2x nebo 3x týdně, střídám to s během nebo aspon cvičení doma ve formě HIIT, snažím se hodně pít (voda, voda s citronem) a dodržovat spánek
Ten tvaroh se mi zdá jako celkem dobrý řešení problému, když dojedu večer domů. Do té práce na večeři asi zkusím zeleninu, šunku nebo ten protein. Ale koukám, že se názory dost různí... Mana je fakt drahá, ale měl jsem pocit, že zasytí.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: út prosinec 13, 2016 4:25 pm Předmět: |
|
|
Tak jako Manu si uděláš taky za třetinovou cenu - rozmixuj v mixéru s vodou vločky nebo sladkou bramboru apod. přijdej nějakej protein, olej nebo dochucovadlo a je to. Ale to bych řekl že je spíš řešení, když do sebe někdo chce dostat víc jídla než zvládá normálně, ne pro někoho kdo chce hubnout.
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama Rice & Oat Mash | ExtrifitLahodná rýžová kaše s ovesnými vločkami, kokosem, ovocem a čokoládou. Příprava 1 minuta! 389 Kč |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|