AAKG - arginin.

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - AAKG - arginin.  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> AAKG - arginin.
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Morfeus29

PříspěvekZaslal: st únor 01, 2017 3:40 pm    Předmět: AAKG - arginin. Odpovědět s citátem

Zdravím pánové,

Chtěl bych se Vás zeptat na doporučené dávování AAKG ( arginin )

Užívám ho ihned po probuzení 5g pak snídaně ( 100g vlocek , 30g protein ) poté následuje 30min před trenalem dalších 5g a to společně s BCAA,gluta a momentálně i crea . Vše po 5g. A ještě k tomu syne 10mg a coffy 200mg a dávám ještě i Agrezz. ( V prubehu cvieni mam jeste 10g instant BCAA ve vodě ) Jede mi to vše jako šlak Většinou jdu cvicit do hodky a pul..

Je to správné dávkování? A jak je to ve dnech volna, má se také užívat? Jinak měřím 178cm , vážím 74kg . Odjedu to na silvoce vždy která mi trvá 1,5h..

A ještě zda mám jet v jeden a ten samej trenál jak bench tak i tlaky na rovné lavici... Jedu to bench, pak rozpažky na šikmé lavici , tlaky na šikmé a k tomu dávám právě i ty tlaky na rovné jako posledni cvik ( Vše jedu většinou 4x8 - není to moc? Jedná se mi o nabíračku ) Mám problém se stagnací těch koz nějak.... moje max na bench je 70kg a nějak se přes to nemůžu dostat.

Předem dík za názory a reakce.

ps : Snad sem to napsal dost srozumitelně :-))

Tomáš
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Frybis

PříspěvekZaslal: st únor 01, 2017 4:46 pm    Předmět: Re: AAKG - arginin. Odpovědět s citátem

Morfeus29 napsal:
Mám problém se stagnací těch koz nějak.... moje max na bench je 70kg a nějak se přes to nemůžu dostat.

Těžký váhy na tlaky dávej, takový, se kterýma uděláš jen 2-6 opakování, a ideálně 15-18 opakování celkově což vychází na tři série a víc. Já se takhle posunul, je potřeba těžká váha, pokud děláš stále jen opakování po 8 tak se nediv, vykašli se na to, a zvyšuj váhy. Nebo si sežeň sparinga na bench a dávejte maximálky.

No a arginin v netréninkový den je podle mě useless, já ho dávám na snížení tlaku při cvičení, to je dle mě hlavní efekt, pak možná lepší rozvod živin v důsledku roztažení cév, ale v netréninkový den dle mě nemá využití..
KrystofK

PříspěvekZaslal: st únor 01, 2017 6:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

1. Arginin má spoustu biochemických funkcí, nicméně pokud je tvým cílem zvýšená vazodilatace cév, produkce NO etc. z důvodu odporového tréninku, tak suplementovat mimo tréninkovou jednotku prakticky naprosto postrádá smysl.

2. 400mg kofeinu + taurin, 30mg synefrin, 250mg extraktu ze zeleného čaje + další stimulanty, je pro 74 kilového synka (a to jsi ani neudal věk ale hádám do 25max) naprostá píčovina. Zaděláváš si bez nadsázky a zlehčování na dost velké problémy, tohle jsou dávky pro koně ne pro někoho kdo má 74kilo.

3. Jsou xkrát vhodnější a (repsektive s totožnými ale silnějšími účinky) účinější doplňky s lepšími účinky než AAKG.
Morfeus29

PříspěvekZaslal: st únor 01, 2017 7:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

KrystofK napsal:
1. Arginin má spoustu biochemických funkcí, nicméně pokud je tvým cílem zvýšená vazodilatace cév, produkce NO etc. z důvodu odporového tréninku, tak suplementovat mimo tréninkovou jednotku prakticky naprosto postrádá smysl.

2. 400mg kofeinu + taurin, 30mg synefrin, 250mg extraktu ze zeleného čaje + další stimulanty, je pro 74 kilového synka (a to jsi ani neudal věk ale hádám do 25max) naprostá píčovina. Zaděláváš si bez nadsázky a zlehčování na dost velké problémy, tohle jsou dávky pro koně ne pro někoho kdo má 74kilo.

3. Jsou xkrát vhodnější a (repsektive s totožnými ale silnějšími účinky) účinější doplňky s lepšími účinky než AAKG.

Ahoj, dík za reakci. No tak mimochodem mi je 29 let to je jedna věc a za další, na jaké konkrétní problemy si zadělávám tim co do sebe házím? :-)) Nechapu kde je problem. Vždyť BCAA,gluta,crea dávám po 5g .-)

A jaké produkty jsou podle tebe vhodnější než si dávat ještě samostaně arginin? navíc k tomu všemu?! V Agrezzu je 2000mg mimochodem. Syne to vychazi 20mg. Hellnox, enox,actinox vyzkouseno. Za me moc nefungovalo a to jsem si daval nejvetsi povelene davky!

Mimochodem někde se udává že max. povolena hranice argininu je až 30g ( jasně záleží na váze )
Morfeus29

PříspěvekZaslal: st únor 01, 2017 7:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

KrystofK napsal:

Ahoj dík zkusím... :)
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: st únor 01, 2017 7:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mohl by jsi se rozepsat podrobneji o treningu? tusim, ze tam by mohl byt zakopany pes
uz jenom podle benchce typuju, ze mas zbytecne moc cviku
tohle by te mohlo smerovat trosku jinam a mozna ti to bude vic vyhovovat
Morfeus29

PříspěvekZaslal: st únor 01, 2017 9:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
mohl by jsi se rozepsat podrobneji o treningu? tusim, ze tam by mohl byt zakopany pes
uz jenom podle benchce typuju, ze mas zbytecne moc cviku
tohle by te mohlo smerovat trosku jinam a mozna ti to bude vic vyhovovat

Tak na všechny partie jedu klasicky 4x8/10 ( krom trapez tam jeden cvik max. ) - Jinak co partie to 4 cviky. Akorát nohy tam těch cviku mam 5/6 . Všude se mi to posouvá postupně ale ty prsa mi přijdou že jdou pomalu. Jinak se to snažím na mě s těžkou vahou vše pokaždé.

Např. tlaky na prsa tam se motám okolo 25 jednoručky , jak šikma tak rovna. Rozpažky 15-17kg. Ale hodně se sosutředím na techniku.

No snad to jako utržek stačí.. mj. silovku jedu max. 1,5h.

Split mam prsa/triceps - nohy - zada,ramena - bicepes,trapez. Split jsem si po půl roce cca měnil tenhle jedu teď.
Frybis

PříspěvekZaslal: st únor 01, 2017 9:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jsi na mrtvým bodě a myslíš, že při 8-10 opakování ti poroste síla? Dle Prilepinovy tabulky 8-10 opakování je hluboko pod 70% tvého maxima. Což znamená, že hypertrofie je nízká a spíš trénuješ výdrž, takže opět říkám - zvyš hodně váhy. Série po osmi klidně dělej, ale pokud jedeš třeba 4 série po 8, tak to teď udělej jen tak, že odjedeš 2 série po 8 a další 2-3 zkoušej vyšší váhy, kterýma zvládneš tak 2-5 opakování
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: st únor 01, 2017 10:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

1. tvuj split je blbost
2. jedenkrat partie tydne je malo /mas malou frekvenci na silovku/
3. mas moc cviku na silovku
4. mas moc opakovani na silovku
5. pokud jedes na tlaky JC 25 kilo, a na rozpazky 17, tak je nekde hodne velka chyba

precti si tyhle dva odkazy
http://kulturistika.ronnie.cz/c-4191-mytus-nizkofrekvencniho-split-treninku.html
https://forum.ronnie.cz/zacatecnik-trenink-t15199.html

vsechno, co jsem psal mam vyzkousene z praxe a lze dohledat spousta prikladu

doporuceni:
1. ze splitu prejdi na FB, nebo aspon AB split (idealne tahy tlaky). osobne spis nejakou silovou rutinu
2.s tim souvisi frekvence, bench, a drep muzes i 3x tydne, pokud si pohraje s intennzitou
3. uber cviky, pridej serie
4. uber opakovani, pridej vahu
5. tohle chce videt, video sice muze napovedet, ale podle me mas mizernou techniku rozpazovani (ale muzu s eplect a jsi prost ejinak geneticky staveny)

pokud mas zajem, tohle by mely byt hlavni body do dalsi debaty
Frybis

PříspěvekZaslal: st únor 01, 2017 10:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Peter Ustinov napsal:
tohle chce videt, video sice muze napovedet

+ jak je místním zvykem, zda-li jsi skrytá žena, tak i fotku
Judson

PříspěvekZaslal: st únor 01, 2017 11:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

AAKG testuju poprve, beru pred posilkou asi 20g a necitim nic extra, takze ty tvoje davky po 5g nechapu.
KrystofK

PříspěvekZaslal: čt únor 02, 2017 2:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Judson napsal:
AAKG testuju poprve, beru pred posilkou asi 20g a necitim nic extra, takze ty tvoje davky po 5g nechapu.

Ono z cele skaly funkcnich doplnku stravy existuje jen maly zlomek tech, u kterych lze pozorovat vysledky zcela na zaklade subjektivnich dojmu, je to kofein, taurin, vyssi davky kreatinu apod.
Ja myslel, ze ta ohrana dost spatna veta nic jsem nepoznal, nefungongalo mi to, vymizela. Tyhle substance pracuji na celularni urovni, mnoho z nich ma pri psravnem davkovani opravdu na legalni doplnky silne ucinky, problem je, ze si tu vyslednlu efektivitu normalni cvicenec nemeri nijak jinak nez tim jak se citi, pohledem do zecadla nebo jestli nedrepl o 2kila vic nebo mel vic energie, coz muze mit na svedomi asi minimalne 100 faktoru.
Nez si koupis dopnlenek cti, "vyzkouset neco" sam na sobe jak vsichni s oblibou rikaji je naprosta kravina.
Frybis

PříspěvekZaslal: čt únor 02, 2017 7:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Judson napsal:

Já četl, že vysoký příjmy argininu či citrulinu, což je ve finále jedno a to samé, je palivem pro viry HSV1, HSV2 a Eppstein Barrové, že jakmile převýšíme argininem/citrulinem takovou koncentraci přijmaného Lysinu ve stravě, který to blokuje, může docházet k aktivaci těchto virů, resp. z latentního stavu

http://www.peaktestosterone.com/Herpes_Arginine.aspx

http://www.tradicnimedicina.cz/diagnozy/herpes-simplex/

No a když už tu řešíme arginin, tak by mi mohl někdo poradit, jak s touto informací naložit, respektive nemám nejnižší tlak a rozhodl jsem se nakopávače dál už nepoužívat, a že to nahradím argininem či citrulinem v dávkách 10g před posilkou, z důvodu pumpy a snížení tlaku. A pak se dočtu tady ty hovna, že z dlouhodobého hlediska je to nevhodné skrz to, co arginin/citrulin (krom pumpy) dělá.
Co ty na to Kryštofe?
Hulkie

PříspěvekZaslal: čt únor 02, 2017 7:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

poměr arginin/lysin je určující, u osob s predispozicí může víc argininu způsobit (reaktivovat) herpes, stačí vyrovnat suplementací lysinem, ovšem u zdravého člověka arginin nic neudělá, pokud nejsi ten typ co se přežere čokoládou nebo to přežene se sluníčkem a vyrazí se ti herpes, potom bys měl dávat pozor, jinak se určitě není čeho bát.
Frybis

PříspěvekZaslal: čt únor 02, 2017 7:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:
poměr arginin/lysin je určující, u osob s predispozicí může víc argininu způsobit (reaktivovat) herpes, stačí vyrovnat suplementací lysinem, ovšem u zdravého člověka arginin nic neudělá, pokud nejsi ten typ co se přežere čokoládou nebo to přežene se sluníčkem a vyrazí se ti herpes, potom bys měl dávat pozor, jinak se určitě není čeho bát.

Opar jsem nikdy v životě neměl, sleduji to, naopak partnerek co ho měly bylo povícero Takže moje imunita je nejspíš ok. Tak směle do argininu? Kamil Fila kdysi říkal, že z dlouhodobého hlediska je lepší citrulin. Má někdo zkušenosti?

Rychle na stránku:

Přejdi na: