Regenerace a spánek

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Regenerace a spánek  Úvodní stránka -> Ostatní - kulturistika -> Regenerace a spánek
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Moth dont care

PříspěvekZaslal: pá duben 20, 2018 6:10 pm    Předmět: Regenerace a spánek Odpovědět s citátem

Mám problém a zároveň dotaz. Chodím do práce dle směn většinou ob-den. Vstávám ve 4 ráno a ve volné dny kdy v práci nejsem cvičím, protože kdybych měl cvičit ve dny kdy příjdu z práce tak bych toho moc nezvedl. Problém je ale ve spánku. Nikdy nemůžu noc před prací usnout a celkově ten spánek je hrůza. Nemám z práce stres, z ničeho, ale mám to dané, že vstávám ve 4 ráno, tak jdu ve 21:00 spát abych naspal aspoň 7 hodin. Problém je , že mi trvá tak 2 hodiny než usnu a i když usnu tak se co půl hodiny budím a kolikrát je to jen takový "mikro" spánek kdy vnímam jako kdyby okolí prostě hrůza.

Normálně by mi to nevadilo, ale je to vždycky zrovna v ten den kdy jsem trénoval , takže regenerace je dost o ničem. Jak ale příjdu z práce, tak už spím v klidu, asi i tím že jsem z ní trochu unavený.

A konečně dotaz - vadí to něčemu, nebo je zkrátka možnost tu noc po tréninku spát málo času (např. ty 3-4 hodiny) a vlastně jak dojdu z práce naspat těch normálních cca 8 hodin ? Nebo je to blbé takhle přerušovaně a bude lepší brát prášky a naspat už v tu noc po tréninku nějakých 7 hodin ? Díky předem za rady
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
NullA

PříspěvekZaslal: pá duben 20, 2018 6:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Větší dávky magnesia, nebo ZMA před spaním (klidně si můžeš sestavit sám )
Větší dávka komplexních sacharidů -to mě uspava jak nic na světě : D
Melatonin
Meditace

Pravděpodobně jsi moc rozjetej,máš nabitou CNS a moc kofeinu v těle.
Taky je dobrý hodinku dvě před spaním už vypnout elektroniku a pomalu se psychicky připravit na spánek.
Sám toho moc nenaspim kvůli směnám, a určitě se to dá, jen to nebude ideální.
Kdyžtak tu regeneraci můžeš zkusit dokompenzovat adaptogeny,aminokyselinami etc.
Prášky na spaní bych bral jako poslední možnost ( a to i melatonin)
Když už budeš spát málo ,tak co nejefektivneji. Stáhni si nějakou Applu na sledování spankovyho cyklu a prizpusob se tomu nějak postupně.
Popřípadně si můžeš dát 20-30 min slofika po obědě,to taky dělá zázraky.
Hlavně nedostatek spánku= vyšší kortizol = menší gainz
Tomu zabranis vším , co kortizol snižuje (rhodila, jídlo , suplementace etc.)

Rychle na stránku:

Přejdi na: