Cardio - zpomalení metabolismu

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Cardio - zpomalení metabolismu  Úvodní stránka -> Ostatní - kulturistika -> Cardio - zpomalení metabolismu
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Moth dont care

PříspěvekZaslal: pá srpen 17, 2018 2:24 pm    Předmět: Cardio - zpomalení metabolismu Odpovědět s citátem

Zdar, ve zkratce - chci do volných dnů kdy nic nedělám zařadit cardio, nejradši mám běh, ale přemýšlím jestli HIIT, nebo klasiku 20-30 min běhu. Popravdě jedu objemovku, nejde mi to to spálit co nejvíc kalorií, na to vím že je lepší HIIT, ale chci to spíš na takové odreágování, proběhnutí, takže 20-30 min běhu mi v tomhle příjde lepší jak HIIT sprinty.

Na druhou stranu jsem četl, že HIIT napomáhá svalovému růstu a je mnohem lepší. A klasické kardio 20-30 min je naopak špatné v tom ,že zpomaluje metabolismus. Jak to je ?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Grimley

PříspěvekZaslal: pá srpen 17, 2018 2:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak jako kardio zpomaluje metabolismus?
IronAndrew

PříspěvekZaslal: pá srpen 17, 2018 3:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Odpověď záleží na tvých cílech. Jako nejde mi moc do hlavy objem vs chci běhat. Tak buď jedu objem kdy se snažím kvalitně nabírat. A nebo trénuji výkonnostně s určitým cílem ke kterému mi běh dopomůže a nebo držím dietu a snažím se díky tomu zlepšit hubnutí. HIIT kardio je určitě lepší pokud jde o klasické kardio jako chůze,kolo běh tak dlouhodobě vzniká to že si na stejné dávky tělo zvykne a dochází ke zpomalení metabolismu. Ale je to v řádech x měsíců neznamená to že za 14 dnů už by to nefungovalo. HIIT je lepší v tom že jedeš vždy 30-60 sekund na plno. Takže k tomu "zpomalení či zvykání těla nemůže dojít.
Mablung

PříspěvekZaslal: pá srpen 17, 2018 10:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

IronAndrew napsal:
Odpověď záleží na tvých cílech. Jako nejde mi moc do hlavy objem vs chci běhat. Tak buď jedu objem kdy se snažím kvalitně nabírat. A nebo trénuji výkonnostně s určitým cílem ke kterému mi běh dopomůže a nebo držím dietu a snažím se díky tomu zlepšit hubnutí. HIIT kardio je určitě lepší pokud jde o klasické kardio jako chůze,kolo běh tak dlouhodobě vzniká to že si na stejné dávky tělo zvykne a dochází ke zpomalení metabolismu. Ale je to v řádech x měsíců neznamená to že za 14 dnů už by to nefungovalo. HIIT je lepší v tom že jedeš vždy 30-60 sekund na plno. Takže k tomu "zpomalení či zvykání těla nemůže dojít.

Proč ti nejde do hlavy objem a běhání? Pokud nebude běhat maratony, nebude to mít na růst svalů negativní vliv
Co myslíš zpomalením metabolismu? Že přestane efektivně spalovat tuky? Ne, tak to ti i se svými chabými znalostmi mohu garantovat, že se nestane. A tělo se adaptuje jak na dlouhodobou zátěž, tak na HIIT. Logicky.

Moth dont care, dělej, co tě baví více. Pokud nemáš závodní ambice či nehodláš běhat maratony, prostě dělej co tě baví. HIIT je teď v módě, proto se všude doporučuje. Ale jak asi víš, móda se mění každých pár let. Výhoda HIITu je, že ti cvičení vezme mnohem méně času. Ale co chápu, o tohle tobě nejde.
IronAndrew

PříspěvekZaslal: so srpen 18, 2018 8:19 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Objem a běhání mi prostě nepřijde rozumný ono ani dieta a běhání lepší je držet tepovku a to je lepší chůze nebo rotoped. To že tady kolega ve volných dnech což může být 2-4 dny v týdnu má potřebu a energii si jít zaběhat tak nevím asi bych přidal na tréninku intenzitě onjemu. Nevím já teda když cvicim poctivě tak jít si jen tak zaběhat rozhodně netoužím.
Mablung

PříspěvekZaslal: so srpen 18, 2018 8:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

IronAndrew napsal:
Objem a běhání mi prostě nepřijde rozumný ono ani dieta a běhání lepší je držet tepovku a to je lepší chůze nebo rotoped. To že tady kolega ve volných dnech což může být 2-4 dny v týdnu má potřebu a energii si jít zaběhat tak nevím asi bych přidal na tréninku intenzitě onjemu. Nevím já teda když cvicim poctivě tak jít si jen tak zaběhat rozhodně netoužím.

Časy, kdy lidé dělající objem nedobíhali ani autobus ve strachu aby nenarušili růst svalů, jsou pryč. Objemovku naruší dlouhé běhy. Neřeknu ti, jestli je moc deset, patnáct či dvacet kilásků. Ale jsem si jistý, že těch pět, co za půl hodiny uběhne, negativní vliv nemá.
Já osobně jsem zastáncem kapku flexibilnějšího rozvoje. Ničit se jen v posilovně nemá cenu. Člověk má dělat i jiné pohyby než zvedání činek a běh je jeden z nejpřirozenějších. Chůzi si může nechat na důchod.
IronAndrew

PříspěvekZaslal: so srpen 18, 2018 9:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jako já mám 100 kilo a dřepuji 4x týdně takže na běhání u mě rád zapomenu. Nohy toho mají už tak dost kardio co jezdím je zhruba 2-3x 10-15 minut na pytli týdně. A někdy na rotoped pás 15m po tréninku. Běhání mi každopádně snižovalo výkon na dřepu. Což moje ego nedalo. Je to o prioritách. Ale každý uvažujeme jinak.

Rychle na stránku:

Přejdi na: