Tak jsem se konečně dokopal k tomu, abych si zde vytvořil svůj tréninkový log. Co od toho očekávám? V podstatě jen to, abych tolik neprasil moji stravu (poslední dobou s tím mám problém, proto si to chci psát veřejně, abych to nekazil). Mám před sebou cca. poslední dva měsíce objemu a i když se na žádné závody či něco podobného nechystám (cvičím, protože mě neskutečně moc baví lifestyle bodybuildera), chci být v kvalitní formě a i ten objem moc neprasit. Samozřejmě sem budu psát svoje tréninky, svůj jídelníček a doufám, že mě zde zkušení jedinci vyvedou z chyb, které určitě jak ve stravě, tak v tréninku mám. Možná Vám bude můj trénink připadat divnej, ale cvičím podobně jako můj kamarád Petr Šidlo a v podstatě veškeré rady a vše okolo mám od něj, za což mu samozřejmě velice děkuji.
Aktuální váha: 80 kg
Aktuální výška: 181 cm
Trénink: 6x týdně
( PO - ramena, trapézy, břicho; UT - záda, hamstringy, břicho; ST - hrudník, břicho; ČT - volno [florbal], PA - biceps, triceps; SO - hrudník, předloktí, břicho; NE - kvadricepsy, hamstringy, lýtka )
Cvičím každou partii 1x týdně až na hrudník, který jezdím 2x a to ve středu a v sobotu, jelikož ještě nedávno hodně zaostával, teď už se to lepší. Cvičím stylem dát do toho všechno, takže cvičím cca. 1,5 - 2 hodiny a to takovým stylem, že danou svalovou partii maximálně vyčerpám, takže projíždím hromadu cviků, jezdím docela dost super-sérií, možná některá nemá hlavu a patu a v tom by mě zde mohl někdo opravit. Cvičím se sparingem, občas cvičíme ve třech právě s Peťou Šidlem.
22. června chci v Olomouci běžet půl maraton, takže se chci během měsíce začít připravovat a začít hodně běhat, což odnese nejspíš posilovna, která tímto půjde až na druhé místo. To je asi zatím vše, dnes (čtvrtek) mám každý týden v posilovně volno (trénink-florbal), takže zítra začnu prvním příspěvkem z tréninku a čeká mě jako každý pátek biceps+triceps. Chci zde jen zopakovat a zdůraznit, že i když cvičím přes 3 roky, pořád si myslím, že jsem začátečník a za každé připomínky a rady budu rád. Ještě bych rád dodal, že mám problém pojmenovat správně každý cvik, takže zde možná uvidíte různé názvy, s kterýma jste se ještě nepotkali snad se to všechno naučím pojmenovávat správně. Ještě poslední věc, mám velkou skoliózu páteře, proto zde u tréninku zad neuvidíte moc často mrtvý tah a když už, tak s menší váhou, nechci nic riskovat.
JČ tlaky na rovné lavici - 1x15x22kg, 1x12x28kg, 1x10x34kg, 1x6x40kg
Pec-deck - 3x10x70kg pote 1x10x40kg s drzenim vzdy jedne ruky
Zvedání protisměrných spodních kladek - 3x12x12kg -superset- Multipress na šikmé - 3x15x70kg -superset-
Stahování protisměrných kladek - 1x15x21kg, 1x12x24kg, 1x10x27kg, 1x6x30kg a hned potom do mrtva 1x50x9kg po skonceni uz bez kliku -superset- Kliky 3x10 -superset-
Předloktí EZ činka - 1x20x20kg, 1x15x30kg, 1x12x40kg, 1x10x45kg
Břicho Zdvihání nohou ve visu - 3x20 -triserie- Stahování lana - 3x20 -triserie- Zkracovačky na šikmé lavici - 3x20 -triserie-
Dnes jsem zaplatil start 500Kč za půl maraton v Olomouci, takže 22. června na 99% poběžím Tím pádem přesouvám nohy z neděle na středu a hrudník dávám opět na 1x týdně a to pouze v sobotu. Volno v posilovně budu mívat čtvrtek+neděle a využiju ho k přípravě právě na 1/2maraton. Od zítřka začínám pořádně běhat.
Takže kvůli přípravě na půl maraton jsem pozměnil i trénink a bude vypadat takto:
Pondělí: záda, hamstringy, břicho
Úterý: ramena, trapézy, břicho
Středa: kvadricepsy, lýtka
Čtvrtek: volno
Pátek: biceps, triceps
Sobota: hrudník, předloktí, břicho
Neděle: volno
Ve dnech volna budu určitě běhat a k tomu ve čtvrtek mám pokaždé florbal. Běhat chci tak 4-5x týdně, takže to budu muset nějak stíhat.
Dnes teda bez posilovny a
Jídelníček 10:00 - 190g vloček + 100ml mléka + 1/2 lzicky burakoveho masla + 5 bilku + 3 zloutky + kiwi
13:00 - 13:00 - 120g kuřecího + 80 hovězího + basmati rýže + paprika
14:30 - domaci tiramisu + mléko s jednou odměrkou proteinu
(shhhh, přijela rodina, oslavovalo se.. neodolal jsem , ale svíčovké na oběd ano! )
17:00 - 17:30 - BĚH -> 5km, 28minut (po čtvrt roce, takže pomalejší tempo a ten vítr byl sakra hnusnej..) před a po 8tablet Smartlabs BCAA Hardcore
17:30 - 1 odměrka PHP Pro T Fusion proteinu
19:30 - 200g kuřecího + basmati rýže + zelenina
22:30 - 2 odměrky Smartlabs micelar kasein
Záda Shyby se širokým úchytem (nadhmat) - 3x10 s vlastní váhou
Horní kladka na úzko podhmat - 1x15x40kg, 1x12x50kg, 1x10x60kg, 1x8x70kg
Stahování horní jedno-ruční kladky ve stoje s nataženýma rukama - 3x30kg -superset- Horní kladka (boční úchyt) - 3x70kg -superset-
Ramena Tlaky na multipressu před hlavou - 1x15x50kg, 1x12x60kg, 1x10x70kg, 1x8x80kg, 1x5x90kg, 1x2x100kg
Arnoldovy tlaky v sedě - 3x10x15kg
Tlaky s VČ ve stoje - 1x15x30kg, 1x12x40kg, 1x10x45kg, 1x6x50kg
Rozpažování v sedě s JČ - 3x12x7kg -triserie- Předpažování v sedě s JČ (podhmatem) - 3x10x9kg -triserie- Rozpažování v sedě s JČ - 3x15x5kg -triserie-
Upažování v předklonu se spodní JČ kladkou - 1x15x3kg, 1x12x6kg, 1x8x9kg, 1x6x12kg
Trapézy Zvedání ramen ve stoje s JČ - 4x16x30kg
Břicho Zkracovačky s nohami na bench lavici - 3x20
Sklapovačky na bench lavici - 3x20
Vytlačování špiček - 3x20
(celé dohromady bez pauz, kratká pauza a znova)
Ještě než začnu rozepisovat dnešní trénink, chci zde zmínit, že po konzultaci s trenérkou ve fitku kvůli přípravě na půl maraton pojedu nohy s menší zátěží a větším opakováním a zařadím každý den nějaký strečink, který jsem nikdy nedělal. Takže dnes to vypadalo takto:
Kvadricepsy Hacken-dřep - 1x20x10kg, 1x20x20kg, 1x20x30kg, 1x20x40kg
Leg-press - 1x50x80kg, 1x50x120kg, 1x50x160kg
Výpady s 4kg JČ - 3x od zdi ke zdi (cca 10m)
Předkopy na procítění - 3x15x15kg
Celý den na nic. Od rána strašně unavenej, bez šťávy. Do toho mě bolí od rána lýtko. Jídelníček jsem totálně zprasil, zítra snad bude líp a začnu pořádně s jídlem zas od nuly. Nevím proč, ale dělá mi čím dál tím větší problém odmítat "junk food". Dřív jsem na to ani neměl chuť, teď jak to vidím, mám s tím problém. Snad se to vrátí do starých kolejí. Zítra biceps, triceps a k večeru snad 5km běh, už se těším.
Nevím proč, ale dělá mi čím dál tím větší problém odmítat "junk food". Dřív jsem na to ani neměl chuť, teď jak to vidím, mám s tím problém. Snad se to vrátí do starých kolejí.
rozumím ti, taky poslední dobou dostávám víc a víc chutě na různé čokoládičky a jiné
jinak nezanedbávej ten log tak rád jsem ho pročítal, možná kvůli tomu Zyzzovi co máš v avataru
Záda Shyby se širokým úchytem (nadhmat) - 4x12 s vlastní váhou
Stahování šikmé kladky v předklonu - 3x30kg -superset- Stahování kladky za krk - 1x15x40kg, 1x12x50kg, 1x10x60kg, 1x7x70kg -superset-
Přitahování VČ v předklonu - 4x15x50kg
Stahování jednoruč. kladek k hrudníku v sedě - 4x15x70kg -superset- Přitahování šikmé kladky k hrudníku ve stoje - 1x15x50kg, 1x12x60kg, 1x10x70kg -superset-
Přitahování JČ kladky k boku v sedě - 1x15x20kg, 1x12x30kg, 1x10x35kg
Hyperextenze - 4x20 s 7kg JČ
Břicho Stahování lana - 4x20x70kg
Zkracovačky na šikmé lavici s vytáčením - 3x20
Hyperextenze na břišní šikmé svaly - 3x20
(břicho celé 3 cviky dohromady jako jedna serie a potom minuta pauza.. 3x, lano 4x)
30 min rychlá chůze do kopce na páse - před tím 4tbl synephrinu
s během teď trochu zaostávám nestíhám to prostě.. jinak tu opět teda zkusím začít psát, dneska k večeru jdu na ramena opět na nějaké super sety. btw jsem na sach. vlnách, vlním podle pocitu a většinou to mám až den předem vymyšlené. ddocela mi to sedí. když mám nízké sachry 3dny za sebou, pak dám většinou jednu větši. kardio se snažím každý den vždy po treninku alespon 30 min chodit na pase do kopce. dnes mi přijde cellucor beta bcaa, nocni protein od scitecu a iso grow od php whey od cellucoru mi došel včera chut neskutecna!! skorice!! fakt bomba.
Ještě než napíšu dnešní trénink. Přišel mi dnes balíček s novýma suplementama. IsoGrow od PHP, Scitec 100% Casein Complex, Triko ANIMAL a to nejlepší nakonec: Beta BCAA od Cellucoru.
Ramena Rozpažování ve stoje s JČ - 4x15x15kg
Rozpažování v sedě s JČ - 4x10x11kg -superset- Předpažování v sedě s JČ ("kladiva") - 4x10x7kg -superset-
Rozpažování ve stoje v předklonu s JČ - 4x15x11kg
Rozpažování ve stoje s JČ s podržením nahoře - 3x10x4kg
Tlaky s JČ - 4x10x17kg
Delt-deck každá ruka zvlášť - 1x15x20kg, 1x10x30kg, 1x8x40kg a 1x20x10kg s trochu jiným uchytem.
Tréninkem na ramena jsem se trochu inspiroval u logu Filipa Vaška.
Trenink 18:00 - 19:30 - během 1 odměrka Beta BCAACellucor - nabuzení, příliv energie. Celý trénink jsem jel s minimálníma pauzama mezi sériema, max 45sec, pocit "hořící hlavy a uší" byl fakt extrémní Jeden z nejlepších tréninků za poslední dobu a to jsem byl sám bez sparinga (většinou to bez sparinga není ono). Snažil jsem se jet s menšíma váhama ale o to víc svalovou partii procítit. Druhý den s minimem sacharidama a žádná únava !!!
Trenink 16:15-18:00 - během 2 odměrky Beta BCAACellucor na 1L vody
Tenis 11:00 - 12:30 - před a po tenisu 5g BCAA + během 0,5 odměrky Beta BCAACellucor
po odjetí noh 30 min kardio - rychlejší chůze do kopce
Měl jsem mít od 19:00 do 20:00 florbal, ale přišlo nás málo tak jsme nehráli, proto jsem si bral v 18:00 protein, abych delší dobu nehladověl. Kdybych to věděl, udělal bych to trochu jinak.. co už.
Dnes jsem klidně mohl místo florbalu jít běhat a trénovat tak na 1/2 maraton, ale už mě ten běh nebaví tak jak dřív a chtěl jsem si od všeho odpočinout, takže jsem nešel. Snad to i bez tréninku zaběhnu do 2 hodin.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru