|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
kaplii

|
Zaslal: pá říjen 24, 2014 7:15 am Předmět: |
|
|
Přidávám se k těm, kteří vločky nejí. Sice je to jeden z nejvděčnějších sacharidů (chuť, možnost úprav...), ale na druhou stranu taky mě hrozně nadýmají (i ty namáčené přes noc), na záchod jsem chodil několikrát denně. Od té doby, co je nekonzumuji, tak chodím pravidelně jen ráno (a to si sachry držím vysoko...500-600 g).
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
eSko
Naivka

|
Zaslal: pá říjen 24, 2014 8:56 am Předmět: |
|
|
| kaplii napsal: | | Přidávám se k těm, kteří vločky nejí. Sice je to jeden z nejvděčnějších sacharidů (chuť, možnost úprav...), ale na druhou stranu taky mě hrozně nadýmají (i ty namáčené přes noc), na záchod jsem chodil několikrát denně. Od té doby, co je nekonzumuji, tak chodím pravidelně jen ráno (a to si sachry držím vysoko...500-600 g). |
A to je podle Tebe dobře? Samozřejmě extrémy typu 4-5x denně na velkou (která je ještě k tomu řídké konzistence) asi nebude ideál, ale jednou denně při naší délce střev? Pokud jíš jedno až dvě jídla denně, tak bych to viděl jako ideál, jinak ne. Zkus tam občas hodit celozrnnou přílohu. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
I.N.G.
|
Zaslal: pá říjen 24, 2014 9:47 am Předmět: |
|
|
| eSko napsal: | | A to je podle Tebe dobře? Samozřejmě extrémy typu 4-5x denně na velkou (která je ještě k tomu řídké konzistence) asi nebude ideál, ale jednou denně při naší délce střev? Pokud jíš jedno až dvě jídla denně, tak bych to viděl jako ideál, jinak ne. Zkus tam občas hodit celozrnnou přílohu. |
Tady píšou, že normální je chodit na velkou i jednou za 3 dny. Tak jak to tedy? :)
http://vademecum-zdravi.cz/strevni-potize/
|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
Zaslal: pá říjen 24, 2014 9:56 am Předmět: |
|
|
Že ta diskuze v každém tématu skončí u toho, kolikrát kdo kadí :D
Jednou za tři dny mi nepřipadá zrovna normální...
|
|
| nahoru |
|
 |
Viper007
|
Zaslal: pá říjen 24, 2014 10:01 am Předmět: |
|
|
ja radsi budu chodit 3x denne nez 1x za tri dny
zkuste 3 dny nekadit a pak jit na tezky drepy :D
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: pá říjen 24, 2014 10:13 am Předmět: |
|
|
| I.N.G. napsal: | | eSko napsal: | | A to je podle Tebe dobře? Samozřejmě extrémy typu 4-5x denně na velkou (která je ještě k tomu řídké konzistence) asi nebude ideál, ale jednou denně při naší délce střev? Pokud jíš jedno až dvě jídla denně, tak bych to viděl jako ideál, jinak ne. Zkus tam občas hodit celozrnnou přílohu. |
Tady píšou, že normální je chodit na velkou i jednou za 3 dny. Tak jak to tedy? :)
http://vademecum-zdravi.cz/strevni-potize/ |
Asi takhle: Čím déle ti leží strava ve střevě, tím větší šance pro patogeny a rozvoj divertikulózy (pokud je ve stravě málo vlákniny). Že 3 dny normální? Tak to možná tak po dvoudenní hladovce a jednom dni jezení. :)) Vademecum bych bral tak maximálně jako zubní pastu, nikoliv jako studnu kvalitních informací. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: pá říjen 24, 2014 10:40 am Předmět: |
|
|
Koukám že je tady zase velmi záživná debata :D Jinak abych byl k tématu... chodit jednou za tři dny... ta představa kolik toho člověk za 3 dny sní a že to v něm ten třetí den všechno uvnitř nějak kvasí...  Naházej si na hromadu co za 3 dny sníš a teď k tomu připočti i nějaký tekutiny a představ si tu hroudu v žaludku a střevech... dobrou chuť...
|
|
| nahoru |
|
 |
I.N.G.
|
Zaslal: pá říjen 24, 2014 10:50 am Předmět: |
|
|
No já chodím celkem běžně jednou za dva dny, prostě asi pomalu trávím. Baštím dost ovoce i zeleniny každý den, nejmíň jedno jablko/hrušku/banán + rajčata, kus okurky, papriku, kedlubny, k tomu sem tam musli etc. Žeru i laktobacily... Když jsem zkoušel dodat do stravy vlákninu v tabletách, tak žádná velká změna nenastala...
Před pár lety jsem byl i na vyšetření střev, prý je všechno OK... Tak nevím, asi to fakt funguje různě. Aspoň ušetřím za hajzlpapír.
|
|
| nahoru |
|
 |
Moocha

|
Zaslal: pá říjen 24, 2014 11:01 am Předmět: |
|
|
Já si myslím, že to s tím kálením nebude tak jednoznačné. Já baštím pořádně, zeleniny kopec a taky chodím jednou denně. Pro mě je lepší znak dobrého trávení konzistence, náročnost utírání a tak  s tou frekvencí to až tak horké myslím nebude
|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: pá říjen 24, 2014 11:17 am Předmět: |
|
|
Taky se pridam, muj rekord je 8x za 24h, a ne strevni chripku nebo jine potize jsem nemel )|
Jinak prumer je 4x
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: pá říjen 24, 2014 11:41 am Předmět: |
|
|
Frekvence defekace je strašně individuální záležitost. Pokud dotyčný nemá nějaké doprovázející problémy jako bolest při vyprazdňování, tuhou stolici atd, tak bych v tom jednou za 3 dny problém neviděl.
|
|
| nahoru |
|
 |
Lord_Ivory

|
Zaslal: pá říjen 24, 2014 11:01 pm Předmět: |
|
|
Chodit srat kazdy den 4x, tak nemam na nic jineho cas  .
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: so říjen 25, 2014 12:05 am Předmět: |
|
|
| Pr!nc napsal: | | Frekvence defekace je strašně individuální záležitost. Pokud dotyčný nemá nějaké doprovázející problémy jako bolest při vyprazdňování, tuhou stolici atd, tak bych v tom jednou za 3 dny problém neviděl. |
1 za 3 dny ? to bych se z toho posral
|
|
| nahoru |
|
 |
Zlata

|
Zaslal: so říjen 25, 2014 8:42 am Předmět: |
|
|
 Bože co to čtu??!! _________________ Ve skutečnosti si o sobě myslím, že jsem citlivá a inteligentní lidská bytost... Ale s duší klauna, který vždycky všechno pos**e... :D
Peter.Ustinov: na tobe by se dala udelat nejedna diplomka z oboru psychologie :D
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|