|
|
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Spazik

|
Zaslal: st červen 28, 2023 10:45 am Předmět: |
|
|
Jak už tu někdo psal - TRT - ale s tím ti asi nepomůže běžný obvoďák, nebo urolog.
Teoreticky by to obvoďák a urolog řešit mohli - je to asi jen otázka pravidelných kontrol a odběrů (preventivně hlídat rizika jako vysoký cholesterol, krevní tlak, případně rakovinu prostaty atp...)
Ale otázka je jakou k tomu budou mít ochotu, pokud nemáš přímé zdratovní obtíže.
Ale myslím že už i u nás je pár doktorů nebo klinik co se na to zaměřují. Na googlu (doktor testosteron) by si měl najít, záleží odkud si.. jen to bude asi stát nějakou tu kačku.
Určitě bych do toho nešel bez lékařského dohledu a pomocí nelegálních přípravků.
|
|
nahoru |
|
 |
| |  |
Spazik

|
Zaslal: st červen 28, 2023 10:54 am Předmět: |
|
|
Olafovnik napsal: |
TRT je na pořád, jak jednou začneš nejspíš už nikdy nepřestaneš a hladina se bude věkem různě měnit, budeš vychytávat dávkování, doktoří navíc nemají čas ani chuť ti to každý týden píchat, takže budeš chodit nejspíš jednou za 14 dní, kdy ta hladina tst vyklesá prakticky do nuly.
Nechci tě odrazovat, ale je to docela boj, pokud se rozhodneš to řešit. |
To snad nemusí píchat doktor, ne? Cukrovkáři taky nechodí za doktorem pro inzulin..
|
|
nahoru |
|
 |
Valerián
|
Zaslal: po červenec 17, 2023 10:46 am Předmět: chlazení varlat pro zvýšení testosteronu |
|
|
AS bych kvůli vedlejším účinkům nedoporučil. Podle některých zdrojů dokáže nejvíc zvýšit hladinu testosteronu chlazení varlat, třeba studenou vodou ve sprše. Používali to údajně dříve sportovci ještě před vynálezem AS a podle některých studií to funguje.
|
|
nahoru |
|
 |
Grimley

|
Zaslal: po červenec 17, 2023 11:50 am Předmět: |
|
|
Když čtu poslední odpověď, nějak mi přišlo na mysl....
.....co se vlastně stalo s Randem? ..... _________________ [img:b9a3a7a497]http://forum.ronnie.cz/images/uploads/img_1290793266_1.jpg[/img:b9a3a7a497]
|
|
nahoru |
|
 |
DAVID.LOPAN

|
Zaslal: út červenec 18, 2023 6:42 am Předmět: |
|
|
Grimley napsal: | Když čtu poslední odpověď, nějak mi přišlo na mysl....
.....co se vlastně stalo s Randem? ..... | Přejmenoval se...o)
|
|
nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: čt srpen 10, 2023 9:47 am Předmět: Re: chlazení varlat pro zvýšení testosteronu |
|
|
Valerián napsal: | AS bych kvůli vedlejším účinkům nedoporučil. Podle některých zdrojů dokáže nejvíc zvýšit hladinu testosteronu chlazení varlat, třeba studenou vodou ve sprše. Používali to údajně dříve sportovci ještě před vynálezem AS a podle některých studií to funguje. |
A pak je potírat výkaly z jednorožce, ne? :)
|
|
nahoru |
|
 |
dan007
|
Zaslal: po srpen 28, 2023 10:50 am Předmět: můj názor |
|
|
mě bude 49 a zatím jsem docela v pohodě. neválčím ani tak s věkem nebo tst, ale s tím okolo jako každý. jak skloubit život, práci a trénink. a zejména stravu. za mě bych trt ani moc nedoporučoval. pokud člověk nemá vysloveně funkční poruchu (varlat), nemusí to pomoci. možná ze začátku a velké dávky, ale to už není trt. poslední dobou se to tlačí, ale podle mě to je pr prodejců a různých klinik. hladina tst je velmi subjektivní. i když má někdo nižší tst nic to neznamená, může mít více receptorů a vyšší senzitivitu androgenních receptorů a ten testosteron se využije daleko lépe. navíc anabolické vlastnosti testosteronu se velmi přeceňují. insulin a estrogen jsou dalko anaboličtější. snaž se být hlavně zdravý. další věc, jak se píše v pohádkách i bibli "nezastavuj se a neotáčej se". to že něco fungovalo nic neznamená. pokud to už nefunguje, musíš jít dál a najít nějakou změnu, která funguje. s věkem, opotřebováním se naakumulují drobná zranění, která např. způsobují, že má člověk chronicky zvýšený kortisol. bez toho, abys to vyřešil se nehneš moc z místa. spousta lidí sype a pořád vypadají na hovno. strava a trénink jsou důležitější. problém je, že s věkem je trávení a asimilace horší. na to bych se zaměřil. neznamená to jíst víc bílkovin, protože tím se obecně zatěžuje trávení a snižuje využití bílkovin. dneska každý řeší insulinovou resistenci, ale játra jsou chemická továrna těla a většinou jsou příčinou většiny potíží. i ta slinivka ten insulin pouze uvolnǔje, ale všechno (minimálně prekurzory) se vyrábí v játrech. odpočiň si, vyčisti si tělo (zejména játra). dej si dohromady páteř, která může být příčinou problémů s ramenem, zády, ale ovlivňuje to i postavení vnitřních orgánů a nervy, které je řídí. špatná páteř tak může být příčinou i špatného spánku, regenerace, trávení nebo i hormonálny nerovnovány. Nauč se aktivně odpočívat. to že máš den off v posilce nic neznamená. jestliže se to snažíš využít tak, že se snažíš strhnout a dohonit jiné věci vůbec nepomáhá. je třeba aby se aktivoval parasympatikus. pokud se budeš cítit unavený, utlumený, tak to je právě ono. tělo regeneruje a tohle je signál, abys vypustil. musíš si hlídat minerály, hydrataci apd. s věkem člověk vysychá a to způsobuje mimo jiné i to, že výživa se hůře dostává dovnitř buněk. jak jsem psal, estrogen je velmi důležitý, s věkem se může stávat, že konverze testosteronu je nižší. na to pomáhají takové věci jako maca, výtažky z jamu nebo obecně mléčné výrobky. je třeba najít rovnováhu mezi tím anabolickým stavem, který je typický pro estrogen+insulin a tím více katabolickým na druhé straně tst+růstový hormon. já sám jsem si myslel několikrát, že už "je to tady", ale vždycky jsem zjistil, že jsem byl zatím jenom přetrénovaný, unavený, nevyspalý a nedostatečně "nakarbovaný". nevěř tomu, že to je věkem, zatím ne. znám lidi ve slušné formě i po sedmdesátce...
|
|
nahoru |
|
 |
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|