BCAA na ochranu svalové hmoty

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - BCAA na ochranu svalové hmoty  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> BCAA na ochranu svalové hmoty
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Moocha

PříspěvekZaslal: so leden 25, 2014 6:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kdyby ti někdo dával měsíc po tréninku 30g jednoho prášku a druhý měsíc 30g druhého prášku, nebudeš vědět který je který, za to dám ruku do ohně.

Je to prostě zbytečnost. Tělo potřebuje po tréninku dostat do svalů rychle kvalitní bílkoviny. Jestli je tam 1,2g nebo 1,6g něčeho, je úplně jedno. Dokud nejsi na špici, nemáš všechno ostatní perfektně pořešený a nechceš zlatou medaily, tyhle věci prostě nepocítíš. A jsou to peníze v koši. Navíc na špici se regeneruje jinými způsoby a tak je můj příspěvek z části irelevantní

Naposledy upravil Moocha dne so leden 25, 2014 6:46 pm, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
c87

PříspěvekZaslal: so leden 25, 2014 6:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

lebo ty urcite pocitujes v niecom ze suplementujes :)
Moocha

PříspěvekZaslal: so leden 25, 2014 6:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ano, přesně to je to, co říkam. Mam 6 kvalitních jídel denně a nějakých 30g proteinu po tréninku už je jenom třešnička na dortu pro lepší pocit.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: so leden 25, 2014 6:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

BCAA mají smysl v dietě.
c87

PříspěvekZaslal: so leden 25, 2014 6:55 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

s tymto moc nesuhlasim a podla mna maju zmysel kedykolvek...
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: so leden 25, 2014 7:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Smysl budou mít, pokud bych měl volit mezi "nic po tréninku nedám" vs. "dám si potréninku 10 g BCAA". V objemu většina konzumuje nějaký protein a pokud je kvalitní, tak v jedné dávce máš kolem 2 g leucinu a to už stačí ke stimulaci MPS, navíc v objemu jsi v energetickém přebytku, takže bych to využívání BCAA pro glukoneogenezi neviděl tak horlivě. Jak říkám, v dietě je to o něčem jiném, tam si organismus nebojí sáhnout i do svých svalů.

EDIT: A navíc z BCAA využiješ k tvorbě pyruvátu, respektive glukózy max. valin a isol. Leucin je ketogenní AK.
madball

PříspěvekZaslal: so leden 25, 2014 7:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
Pitkin napsal:
Draper napsal:
O te funkcnosti / nefunkcnosti BCAAcek by se dalo dost polemizovat. Sam jsem do toho narval hodne penez zral jsem to po 30-50g denne, pak jsem se na to vykaslal a zjistil jsem, ze je to uplne stejne bez nich jako s nima. Ovsem ten pocit, ze to v sobe mam, byl opravdu mocny

To je pak trochu drahé placebo

To je a rozhodne se ty panize daji lepe investovat :-)

Tak teď jsi mě teda hodně překvapil, to bych od tebe nečekal. :)

Jinak k tématu. Při takovám množství tréninku je potřeba hodně sachrů. Možná už tady budu pro spoustu lidí trapnej a nebudu "in", ale za mě je to potřeba užrat, případně "upít".
Zkus obyč. maltodextrin během tréninků fotbalu apod. Za těch pár korun stojí. Případně nějakej ionťák, nebo si ho můžeš udělat i sám třeba podle toho návodu:
ht***2
Samozřejmě nějakej den volna na regeneraci je taky potřeba. Rozumnej jídelníček ani nezmiňuju.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
seeya

PříspěvekZaslal: so leden 25, 2014 7:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

predavaju sa aj o dost nezmyselnejsie suplementy ako je bcaa. Neviem aky je problem vypit trochu bcaaciek pocas treningu a hned po treningu tam poslat protein. Existuju studie ze bcaa funguje tak naco to spochybnovat? Samozrejme ak niekto caka zazraky tak treba siahnut kusok vedla do lekarne, tam asi najde co hlada
Draper

PříspěvekZaslal: so leden 25, 2014 7:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:
Tak teď jsi mě teda hodně překvapil, to bych od tebe nečekal. :)

Co zase? Vzdyt tohle jsem tu psal uz mockrat. Jediny ucinek BCAA jsem pocitoval u Cellcoru pri velkych davkach, to se na energie pri dlouhem treninku pekne projevilo
madball

PříspěvekZaslal: so leden 25, 2014 7:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak to se omlouvám, to mě asi nějak minulo. :)
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Draper

PříspěvekZaslal: so leden 25, 2014 7:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:
Tak to se omlouvám, to mě asi nějak minulo. :)

Asi jo :-)
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: so leden 25, 2014 7:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

S tou nesmyslností máš recht, seeyo. BCAA doopravdy fungují, to tu nikdo snad ani nezpochybňuje, vždy je to ale o tom poměru cena/výkon/efektivita. Pokud jsem v objemu, považuji BCAA za vyhazování peněz. Pokud mám za 6 týdnů soutěž, může mi suplementace BCAA v tréninkovém období udělat markantní rozdíl ve výkonu a podržení sval. hmoty.

Teď asi napíšu něco, co hodně lidí neskousne, ale BCAA mají nejvýznamnější vliv ve vytrvalostních sportech. V silových sportech jsou (trochu) přeceňované.
DiamonD123
(ban)

PříspěvekZaslal: so leden 25, 2014 7:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:

Teď asi napíšu něco, co hodně lidí neskousne, ale BCAA mají nejvýznamnější vliv ve vytrvalostních sportech. V silových sportech jsou (trochu) přeceňované.

Hezky - cenná informace!
Olejnas

PříspěvekZaslal: so leden 25, 2014 7:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
Vzdyt tohle jsem tu psal uz mockrat. Jediny ucinek BCAA jsem pocitoval u Cellcoru pri velkych davkach, to se na energie pri dlouhem treninku pekne projevilo

Jasne, ale zapomel si zminit fakt ze v tech BCAA jsi pocitoval predevsim ten Citrulin a Beta Alanin, kterych je v samotne davce vic jak standardnich BCAA. To je stejne, jako tvrdit, ze nejlepsi predtreninkac je pro tebe voda, kterou zapijes kofeinovy tablety..porad je to voda, ale efekt tam ma neco uplne jinyho... Jinak placebo nebo ne, ja pri dvouhodinovych cvicenich poznam rozdil a to sakra velky, zda behem cviceni piju BCAA nebo ne. Zkousel jsem pul roku jet cukro/jontak (Edge od Reflexu) a neda se srovnavat. Momentalne jsem koupil v akci za hubicku PHP TRICOVERY (coz je uplny lowend ale za ty prachy je to krasny) a lemtam to jak zbesily, jinak dobre mi sedely i ty Nutrendy.
madball

PříspěvekZaslal: ne leden 26, 2014 8:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Olejnas, takže vlastně říkáš, ža citrulin a betaalanin udělá víc, než BCAA, ikdyž je tam na 5g BCAA 2g citrulinu a 1,6g betaalaninu.
Btw., PHP TRICOVERY obsahuje 2g citrulinu na dávku, ale předpokládám, že to víš.

Ještě by to chtělo napsat, kolik čistých BCAA (bez citrulinu, betalaninu apod.) dáváš, protože moc nevěřím, že u nějakých 5g a nějakých 2 hodinových tréninků něco poznáš.
Já třeba nepoznal rozdíl mezi 30-50g malt. + 5g BCAA nebo jen 30-50g malt. A dávat víc BCAA vzhledem k tomu, že svůj účel splní malt. a stojí pár korun mi přijde zbytečný, to už bych asi radši investoval do jiných suplementů, než BCAA.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - BCAA na ochranu svalové hmoty Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: