Bodybuilding jídelníčky

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Bodybuilding jídelníčky  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Bodybuilding jídelníčky
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
blikk

PříspěvekZaslal: út duben 02, 2013 10:02 pm    Předmět: Bodybuilding jídelníčky Odpovědět s citátem

Ahoj,
snažim se teď nějak konečně začít jíst "líp", doteď jsem se sice nestravoval stylem fast foodu, ale spíš tak nějak "normálně".
Trochu už to tady nějakou dobu sleduju, ale pořád mě zaráží jedna věc. Celkem pořád dokola se tu opakují ty stejné potraviny - maso (kuře, ryba, hovězí), rýže, těstoviny, cottage, ovesné vločky, chleba, tuňák, arašídový máslo, tvaroh, vajíčka. Nějak si ale nedokážu představit, že bych měl pořád jíst jen tohle ale možná je to daný tim, že v podstatě všichni napíšou, snídaně: vločky X gramů, oběd kuře s rýží, apod. Ale mě by zajímalo, to skutečně jíte jen tu rýži a maso bez čehokoliv? Ono totiž koneckonců jídel který člověk jí taky není moc a pořád je to dokola, ale přece jen, aspoň se to různě upravuje. Jinými slovy, ty jídelníčky co maji třeba lidi v logu apod. to je jen takový nástřel zhruba? Totiž ani tam většinou nebývá žádné ovoce, zelenina apod. Já třeba mám rád i plno dalších jídel a některé z nich myslím určitě jde zařadit v rámci zdravé stravy - luštěniny, jogurty (ty obzvlášť, obecně mám rád mléčné výrobky, nejen tvaroh....), ovoce, zelenina, občas sýr, pudink apod. No a semtam neodolám ani nějaký tý sladkosti, což mě taky trochu zaráží, to opravdu je potřeba úplně vynechat sladké? OK, sám se vyhybám takovým těm hrozným "kakaovým pochoutkám" a rádoby čokoládám apod. ale dejme tomu 1-2x týdně třeba něco ve stylu Deli, Fidorky nebo pár dílků čokolády... mám obavu že kdybych se to snažil uplně vynechat, jednou za čas to nevydržím a snim celou tabulku...
Omlouvám se, možná je to hloupý dotaz, ale prostě mi přijde neskutečný že by někdo dokázal jíst denně na oběd i na večeři jen slanou rýži s masem a každé ráno vločky - teda jako jo, ale já si třeba dělám různé kaše a jeden den přidám ovoce, další kakao, další dělám jáhelnou kaši, jednou udělám jen z ovesných vloček, jednou přidám třeba ar. máslo, jednou trochu proteinovýho prášku... stejně tak pak ty svačiny, nedokážu si předsavit jíst jen tvaroh, protein atd. Momentálně chodim na obědy do menzy a tam taky v podstatě mám denně maso+příloha na oběd, ale každý den trochu jinak... čili mě zajímá jestli právě jsou ty jídelníčky prostě jen obecně ten obsah a k tomu člověk sní i nějaký to ovoce, zeleninu, semtam nějak "hřeší" a to maso a přílohy na různé způsoby.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Einarr

PříspěvekZaslal: út duben 02, 2013 10:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak kdo hele, radikálové tady na fóru se klidně suchou rýží živit budou. Já dám taky občas jen rýži, zeleninu, maso + olej z pánvičky a chutná mi to.

Zeleninu a ovoce si lidi do jídelníčků moc nepíšou, ale konzumuje (měla by se :P ) se v poměrně množství, odhadem 1ks ovoce/zeleniny ke každému jídlu.

Jinak co se týče stereotypnosti jídel, je to hlavně kvůli tomu, že lidi, co se věnujou posilování toho sežerou poměrně hodně a kdo to má potom platit? :-D

Věř, že tady by si všichni rádi dali večer tatáreček ze svíčkový nebo steak z argentinskýho bůvola, jenže zkrátka na to nejsou prachy, takže nakonec prdnou kuřecí prsa na pánvičku a taky se nají...

A ty sladkosti, no záleží na tom, jak na to reaguješ. Pokud jseš typ, kterej si dá večer snickers a ráno má +2kg, tak je jasný, že to musíš omezit (endomorf), ale pak je typ lidí, mezi který patřím i já a ti sladkosti v podstatě nemusí řešit. Já jím denně nějaký sladký věci (ale bacha, mezi to počítám i piškoty, bebe atd.) a v pohodě...
blikk

PříspěvekZaslal: st duben 03, 2013 2:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já to nemyslel jako steaky ze svíčkové, spíš, jednou si dám kuře jako kungpao, další den na zelenině, další den třeba s houbama... na svačiny jednou takovej tvaroh, další den třeba jogurt /nemyslim teď pribináky, apod. ale třeba klasickou hollandiu s příchutí/, na večeři nějaký celozrnný pečivo s 30% eidamem nebo tvarůžkama, další den zas třeba se šunkou, další den s lučinou apod.
Jinak co se sladkostí týče... samozřejmě Bebe a tak jsem tim taky myslel, nejen čokolády... ale pozitivně mě překvapilo složení vysoce procentních čokolád, který mám rád a kterých si člověk veme dílek a stačí, má to celkem hodně bílkovin a antioxidantů.
Spíš prostě nechápu jídelníčky, kde je 3x denně maso na vodě s kopou rýže prokládaný proteinem, tvarohem a semtam cottagem.
Arnoldisnumerouno

PříspěvekZaslal: st duben 03, 2013 8:18 am    Předmět: Odpovědět s citátem

"Nejím kvůli chuti, jím kvůli správné funkci"
CIZO

PříspěvekZaslal: st duben 03, 2013 8:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Arnoldisnumerouno napsal:

To je ale diagnóza a hodně smutnej život.

Derek Poundstone
CIZO

PříspěvekZaslal: st duben 03, 2013 8:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

blikk napsal:
Spíš prostě nechápu jídelníčky, kde je 3x denně maso na vodě s kopou rýže prokládaný proteinem, tvarohem a semtam cottagem.

Takhle kromě pár kulturistů v dietě nikdo normální nejí a je to pochopitelně nesmysl. Jídlo by mělo být mnohem pestřejší. Je to stejný extrém jako jíst jen nekvalitní potraviny.

Derek Poundstone
Petey

PříspěvekZaslal: st duben 03, 2013 8:46 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokial nemas za 4 mesiace Olympiu,nevidim dovod na take "funkcne" stravovanie. Odhliadneme teda od toho,ze kulticke jedalnicky nie su vzdy 2x zdrave
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: st duben 03, 2013 8:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

funkce nevylucuje chut!
Bara

PříspěvekZaslal: st duben 03, 2013 8:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Sorry,ale to jsi magor.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Cratach

PříspěvekZaslal: st duben 03, 2013 9:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

CIZOPASNIK napsal:
blikk napsal:

Takhle kromě pár kulturistů v dietě nikdo normální nejí a je to pochopitelně nesmysl. Jídlo by mělo být mnohem pestřejší. Je to stejný extrém jako jíst jen nekvalitní potraviny.

No to se vsadim, ze skupina, co konzumuje porad dokola k snidani vlocky s mlikem a v ramci vsech ostatnich jidel jenom kure, tunaka, vajecny bilky, bilou rejzi a tvaroh (a jinak nic jinyho, ani ovoce a zeleninu) tu bude ve skutecnosti docela velka.
Seva98

PříspěvekZaslal: st duben 03, 2013 10:02 am    Předmět: Odpovědět s citátem

blikk napsal:
Já to nemyslel jako steaky ze svíčkové, spíš, jednou si dám kuře jako kungpao, další den na zelenině, další den třeba s houbama... na svačiny jednou takovej tvaroh, další den třeba jogurt /nemyslim teď pribináky, apod. ale třeba klasickou hollandiu s příchutí/, na večeři nějaký celozrnný pečivo s 30% eidamem nebo tvarůžkama, další den zas třeba se šunkou, další den s lučinou apod.

Takhle to je v poradku, stylem kure+ryze a nic jineho na taliri tu ji jen par blaznu co nepochopilo, ze pod pojmem kure+ryze se muze schovavat klidne i 100 ruznych jidel. Nebo tak ji lidi co jim proste vyhovuje jednoducha priprava a udelaji si takhle 4 stejne jidla na cely den.

Jidla se daji udelat i chutne a je opravdu jen na tobe zda budes trpet suchou ryzi + kure na vode a nebo si udelas treba kung-pao apod.

https://www.zonetraininglog.com

Rychle na stránku:

Přejdi na: