Zaslal: čt únor 13, 2014 10:07 am Předmět: BOX - bolest zápěstí
Dobrý den, dělám klasický box a již několik dnů mě bolí zápěstí na straně malíčku, bolest pociťuji pří kroužení, při zvedání těžších předmětů atd. Při trénincích boxu se to dá vydržet, ale vadí mi že v posilovně nemohu cvičit žádný cvik na ruce, prosím o radu pokud má někdo podobnou zkušenost ?.
PS: Nechci přestat trénovat box, byl by to pro mě velký krok zpět děkuji.
Čaues. Nevím jestli ti přesně pomůžu, ale dám svou zkušenost. Asi před rokem a půl mě začalo bolet zápěstí (dělám thaibox). Jako klik na dlaních byl pro mě utrpení, prostě kdekoliv kde jsem musel ohýbat zápěstí. Tak jsem se objednal k ortopedovi. Po měsíci a něco jsem šel na prohlídku a řekl mi že jsou to ty nárazy co ta ruka musí zažívat. Prostě někdo na to nemusí být stavěný. Dal mi injekci a že se uvidí. (ani mi neudělal rentgen). A že to na bojové sporty nevidí. Ruka bolela dál ale ne už tak moc. Tak jsem dal 2 měsíce klid . Kde jsem mohl jsem to zápěstí fixoval. A šel k jinému ortopedovi, který mi dokonce ruku zrentgenoval, jestli tam nemám zánět. Ukázalo se, že mám ruku v pořádku a že s ní nic nemám. V té době už vůbec nebolela. Od té doby cvičím na plno thaibox a nijak mi to nevadí. Jenom kliky dělám na pěstech :-).
Moje rada je tedy objednej se na vyšetření jestli tam nemáš zánět a a hlavně nějaký čas klid.
Souhlasím s Mr.Muscle, měl jsem úplně totožný problém. Byl jsem u dvou doktorů a každý mi řekl něco jiného. Určitě si zajdi k doktorovi ať nic nepodceníš. Dal jsem si 14 dní pauzu, dal mi nějakou bandáž a mastičku a pak to bylo ok! Btw taky jsem boxer, takže silné nárazy mě neminou :-)
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru