|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
vlkisekk
|
Zaslal: ne leden 19, 2014 1:14 pm Předmět: |
|
|
Hlavně většinou jíš přílohu s něčím, s tukama, s bílkovinami, takže ten GI je tak nepřesný ukazatel a pro většinu lidí tak zbytečný, že nechápu, proč se tím pořád zabýváte. Ovoce má nizký GI a nikdo asi nebude tvrdit, že je to ideální sacharid.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
jachym
|
Zaslal: po únor 17, 2014 5:40 am Předmět: |
|
|
Jaký kupujete těstoviny? Mám teď na mysli hlavně jestli má cenu řešit vaječný/bezvaječný, ty vaječný prý maji víc B, ale mně to přijde dost absurdní, když na kg těstovin jsou 2 vajca... navíc cena vaječných je mnohem vyšší
|
|
| nahoru |
|
 |
Mick994

|
Zaslal: st březen 05, 2014 9:30 pm Předmět: |
|
|
Abych nezakládal zbytečně nový topic.
Jaký máte názor na Pohanku jako přílohu, většinou jím hnědou (natural) rýži, ale jak jsem se tak procházel v obchodě mezi regály tak jsem ji tam tak zahlédl.
V poměru gram / kcal / sacharidy mi příznivá a i GI má podobný jako hnědá rýže (snad i o trochu nižší) _________________ Nechci být Největší, ani nejrychlejší a už vůbec nejsilnější.
Můj ideál je zlatý střed, kde má mít tělo funkci, výkon i vhled zároveň.
|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: st březen 05, 2014 9:42 pm Předmět: |
|
|
| Mick994 napsal: | Abych nezakládal zbytečně nový topic.
Jaký máte názor na Pohanku jako přílohu, většinou jím hnědou (natural) rýži, ale jak jsem se tak procházel v obchodě mezi regály tak jsem ji tam tak zahlédl.
V poměru gram / kcal / sacharidy mi příznivá a i GI má podobný jako hnědá rýže (snad i o trochu nižší) |
MI nechutná když se to pokoušim udělat...ale když se dobře připravý...pohanka,červená čočka,bulgur...dobrý věci:) _________________ Nikoho nemasíruju...
|
|
| nahoru |
|
 |
MSG

|
Zaslal: čt březen 06, 2014 1:04 pm Předmět: |
|
|
| jachym napsal: | | Jaký kupujete těstoviny? Mám teď na mysli hlavně jestli má cenu řešit vaječný/bezvaječný, ty vaječný prý maji víc B, ale mně to přijde dost absurdní, když na kg těstovin jsou 2 vajca... navíc cena vaječných je mnohem vyšší |
Cena obou mi přijde víc než přijatelná, nula nula nic, oproti jezení po restaracích a hospodách určitě ušetříš.
Osobně teď řeším zda jít do celozrných těstovin .
Cena (v bio) kvalitě (jiný v Bille, kde jsem se po nich prvně a zatím naposled,pídil, nemají) je cca 35Kč/0,5kg, což už není nejmíň. Zkoušel jsem to před cca 3mi lety, a to mi moc nechutnaly. Tyhle se už docela dají. Důvodem je právě rozumnější glyk. index. Těstoviny miluju a chci je mít možnost využívat i v dietě (byť omezeně), kdy mi zelenina, rýže a brambory už polezou krkem.
Už jste je někdo zkoušel?
|
|
| nahoru |
|
 |
Big Muscle

|
Zaslal: čt březen 06, 2014 1:18 pm Předmět: |
|
|
| Mick994 napsal: | Abych nezakládal zbytečně nový topic.
V poměru gram / kcal / sacharidy mi příznivá a i GI má podobný jako hnědá rýže (snad i o trochu nižší) |
Já jsem si pohanku v poslední době dost oblíbil. Dá se jíst i samotná (bez "omáčky") např. s krůtím plátkem, s hovězíma nudličkama apod. Kupuju jí v Kauflandu, ta mi chutní daleko víc než ta z Billy. Letos jí chci zkusit použít jako hlavní surovinu v dietě.
MSG: celozrnný těstoviny z Billy jsem ještě nezkoušel. Kupuju ty v Kauflandu. Běžně (jako třeba příloha) mi moc nejedou, ale do těstovinovýho salátu jsou dobrý.
|
|
| nahoru |
|
 |
yura
|
Zaslal: čt březen 06, 2014 1:35 pm Předmět: |
|
|
| Big Muscle napsal: | | Mick994 napsal: | Abych nezakládal zbytečně nový topic.
Já jsem si pohanku v poslední době dost oblíbil. Dá se jíst i samotná (bez "omáčky") např. s krůtím plátkem, s hovězíma nudličkama apod. Kupuju jí v Kauflandu, ta mi chutní daleko víc než ta z Billy. Letos jí chci zkusit použít jako hlavní surovinu v dietě.
MSG: celozrnný těstoviny z Billy jsem ještě nezkoušel. Kupuju ty v Kauflandu. Běžně (jako třeba příloha) mi moc nejedou, ale do těstovinovýho salátu jsou dobrý. |
Prodava se aj pohankova mouka, staci zamychat s trouchou vody a když mas dobrou panvicku, tak bez oleje na tom udelas paradni placky. Do ni zeleninu s masem, super.
|
|
| nahoru |
|
 |
MSG

|
Zaslal: čt březen 06, 2014 2:00 pm Předmět: |
|
|
Hm, do Kauflandu pojedu v neděli, tak si jednu pohanku na zkoušku koupím....
|
|
| nahoru |
|
 |
Mick994

|
Zaslal: čt březen 06, 2014 4:01 pm Předmět: |
|
|
| Big Muscle napsal: |
Já jsem si pohanku v poslední době dost oblíbil. Dá se jíst i samotná (bez "omáčky") např. s krůtím plátkem, s hovězíma nudličkama apod. Kupuju jí v Kauflandu, ta mi chutní daleko víc než ta z Billy. Letos jí chci zkusit použít jako hlavní surovinu v dietě. |
Přesně, je to úplně odlišná chuť oproti rýži, a hlavně na gramáž 100g/68g sach je dosti přiznivější než hnedá rýže 100g/85g sach (V tom ohledu když snižuji sacharidy například).
Jen tak mimo, jakou značku kupuješ? Lagris, Arax nebo jinou? Vím že v Kauflandu Hnědou (no nazývaj ji po česky červená což je kravina) rýži od Araxu nemužu vynachválit, jedina její nevyhoda je že když se vylije voda na bílej sporák je z něj rázem hnedej sporák _________________ Nechci být Největší, ani nejrychlejší a už vůbec nejsilnější.
|
|
| nahoru |
|
 |
LaFontaine

|
Zaslal: čt březen 06, 2014 4:27 pm Předmět: |
|
|
V Lidlu mají celozrnný špagety 500g za dvacku.
|
|
| nahoru |
|
 |
Rostislaw

|
Zaslal: čt březen 06, 2014 5:26 pm Předmět: |
|
|
Pečené brambory mají sami o sobě sice vysoký GI, ale díky použitému tuku při pečení se jejich GI snižuje, tzn zpomaluje se vstřebávání cukru.
|
|
| nahoru |
|
 |
Big Muscle

|
Zaslal: čt březen 06, 2014 8:18 pm Předmět: |
|
|
| yura napsal: | Prodava se aj pohankova mouka, staci zamychat s trouchou vody a když mas dobrou panvicku, tak bez oleje na tom udelas paradni placky. Do ni zeleninu s masem, super. |
Na tu mouku jsem koukal v Bille a řikal jsem si, jestli by z toho nešla udělat taková zdravá krupicová kaše.
| Mick994 napsal: |
Přesně, je to úplně odlišná chuť oproti rýži, a hlavně na gramáž 100g/68g sach je dosti přiznivější než hnedá rýže 100g/85g sach (V tom ohledu když snižuji sacharidy například).
Jen tak mimo, jakou značku kupuješ? Lagris, Arax nebo jinou? Vím že v Kauflandu Hnědou (no nazývaj ji po česky červená což je kravina) rýži od Araxu nemužu vynachválit, jedina její nevyhoda je že když se vylije voda na bílej sporák je z něj rázem hnedej sporák |
Je to myslím ta Arax, hnědá v pytlíku. Má kolem 72g sacharidů/100g. Výhoda je i v tom, že oproti rýži je rychleji hotová.
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: út březen 11, 2014 12:10 pm Předmět: |
|
|
| Mick994 napsal: |
Jen tak mimo, jakou značku kupuješ? Lagris, Arax nebo jinou? Vím že v Kauflandu Hnědou (no nazývaj ji po česky červená což je kravina) rýži od Araxu nemužu vynachválit, jedina její nevyhoda je že když se vylije voda na bílej sporák je z něj rázem hnedej sporák |
Takže to je klasická hnědá rýže? Nevíš zhruba z hlavy kolik stojí? Jsem jí ještě nezkoušel, zatím jedu na basmati, ale ta by měla mít taky GI, i když mě jde spíš o to, že mi hlavně chutná. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
yura
|
Zaslal: út březen 11, 2014 12:16 pm Předmět: |
|
|
Big Muscle - z pohankove mouky asi krupicu ee. To mas jako delat krupicu z psenicne mouky. Vylezlo by z toho nejaky testo a ne krupice. Ale prodava se primo pohankova krupice a nebo pohankove vločky. Oboji se jen zaleje horkou vodou a krupice nebo kase z vloček je hotovo. Jen ty vločky jsou dost drahy tusim za 250g 35-40kc...
|
|
| nahoru |
|
 |
Mick994

|
Zaslal: út březen 11, 2014 3:49 pm Předmět: |
|
|
| MAST3R napsal: |
Takže to je klasická hnědá rýže? Nevíš zhruba z hlavy kolik stojí? Jsem jí ještě nezkoušel, zatím jedu na basmati, ale ta by měla mít taky GI, i když mě jde spíš o to, že mi hlavně chutná. |
Stojí cca 24-29 kč 500g, GI by měla mít 55 tak jako každá jiná natural rýže.
Ale zatím jsem ji viděl jen v Kauflandu. _________________ Nechci být Největší, ani nejrychlejší a už vůbec nejsilnější.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|