Buddy - potápění

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Buddy - potápění  Úvodní stránka -> Ostatní -> Buddy - potápění
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Mablung

PříspěvekZaslal: pá únor 07, 2014 10:24 pm    Předmět: Buddy - potápění Odpovědět s citátem

Hledám buddyho na potápění do tropů, na jaře na pár týdnů. Třeba Filipíny, Malajsie, Indonésie, Kuba, ...
Mám AOWD, asi 40 ponorů (což není moc, ale stačí), umím výborně anglicky, pár zemí světa jsem už procestoval.
Moje nároky nejsou až tak vysoké. Neprudič, na pohlaví, vzhledu a váze nezáleží, mentální věk 25+, mající potápěčské oprávnění či člověk který si ho chce udělat (v tom případě umět anglicky natolik aby pochopil co mu instruktor říká a nesmí mít klaustrofobii či jinou nemoc která by byla překážkou pro potápění).
Já jsem asi 35 letý chlápek z Prahy.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
marzochi

PříspěvekZaslal: pá únor 07, 2014 11:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Sice je takova akce nad me možnosti a navic nesplňuji věk :D, ale jen chci říct že je super, že se věnuješ potápění. Taková dovolená musí být pecka. Mám za sebou 3x egypt a všem bych to doporučil. Začít sem mohl tak v desíti, OWD junior jsem dělal tuším ve 12ti, v 15ti se naučil hledat v tabulkach a dodělal OWD a v 17ti sem si udělal stress and rescue a ted už je to 3,5 roku co jsem nebyl ve vodě (je mi 21). A taky lituju toho že jakmile mi došly listy tak sem se vysral na divelog.. ke stovce být mohlo. V létě musím určo někam skočit zabublat.
Hodně štěstí v hledání, ono se to nezdá, ale řekl bych že takovejch skrytejch potápěčů je dost.
xnewstedx

PříspěvekZaslal: so únor 08, 2014 1:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

goog luck Mablung.
Potapal som sa v Portugalsku (mal som 12 ponorov) moj buddy bol nemec s viac ako 100 ponormi, na lodi sme mali aj svedov s tiez viac ako 100 ponormi. Ani jeden z nich si nevedel dat dokopy gear robili im to instruktory a moj buddy si tesne pred skokom do vody zavrel bombu. Nastastie som ho prinutil urobit buddy check a prisiel na to. V Spanielsku sme sa potapali ako skupina a jeden rus (s nimi mam najhorsie skusenosti) mi takmer strhol masku s rukami. V dnesnej dobe si certifikat urobis hocikde za par supov a tiez kurzy stoja za hovno. Davaj si bacha pri vybere buddyho.
Mablung

PříspěvekZaslal: po únor 10, 2014 10:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

marzochi napsal:
Sice je takova akce nad me možnosti a navic nesplňuji věk :D, ale jen chci říct že je super, že se věnuješ potápění. Taková dovolená musí být pecka. Mám za sebou 3x egypt a všem bych to doporučil. Začít sem mohl tak v desíti, OWD junior jsem dělal tuším ve 12ti, v 15ti se naučil hledat v tabulkach a dodělal OWD a v 17ti sem si udělal stress and rescue a ted už je to 3,5 roku co jsem nebyl ve vodě (je mi 21). A taky lituju toho že jakmile mi došly listy tak sem se vysral na divelog.. ke stovce být mohlo. V létě musím určo někam skočit zabublat.
Hodně štěstí v hledání, ono se to nezdá, ale řekl bych že takovejch skrytejch potápěčů je dost.

JJ. Je to pecka a potápěčů je více. Problém je, že většina lidí má čas a/nebo peníze na týdenní safari v Egyptě. Což je dobrá dovolená, ale nedá se to srovnat s 2-3 týdny v tropech.

xnewstedx napsal:
goog luck Mablung.
Potapal som sa v Portugalsku (mal som 12 ponorov) moj buddy bol nemec s viac ako 100 ponormi, na lodi sme mali aj svedov s tiez viac ako 100 ponormi. Ani jeden z nich si nevedel dat dokopy gear robili im to instruktory a moj buddy si tesne pred skokom do vody zavrel bombu. Nastastie som ho prinutil urobit buddy check a prisiel na to. V Spanielsku sme sa potapali ako skupina a jeden rus (s nimi mam najhorsie skusenosti) mi takmer strhol masku s rukami. V dnesnej dobe si certifikat urobis hocikde za par supov a tiez kurzy stoja za hovno. Davaj si bacha pri vybere buddyho.

Tohle je vždy trochu o hubu co se parťáka týče. Nejen co se potápění týče. Když třeba onemocníš nějakou tropickou nemocí, pitomec tě může klidně nechat na holičkách.
Co se certifikátů týče, třeba takové Koh Tao je přímo továrna na certifikáty. Jen mi je divné, že měli sto ponorů a stejně jim divemaster utíral zadek. Co jsem já okolo viděl, tak divemasteři většinou nechávali klienty ať si to sestaví sami.
Co se potápěčů týče, nejhorší z mého pohledu byli Číňani. Na lodi slušní, v pohodě. Pod vodou neskutečný prasata který nic nerespektovali.

Rychle na stránku:

Přejdi na: