|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Judson

|
Zaslal: út listopad 18, 2014 4:28 pm Předmět: |
|
|
| kid napsal: | | Judson napsal: | Na tu vlhkost skusim ty tablety jak to odkapava z toho, treba, ale hlavne me ted zajimaj ty cisticky.
Nikdo k tomu nic nema ? |
Tablety tě nevytrhnou, na to, co popisuješ, potřebuješ odvlhčovač. Mám starý baráček, cihla kámen, dva dospělí a jedno dítě. Za ustáleného stavu v tuto roční dobu vylévám z odvlhčovače 5 litrů vody každý druhý den. |
Hm.. prvne koupim vlkomer, zmerim a uvidim. Preci jen takovej odvhcovac co popisujes je tak za 3 litry, a cisticka vzduchu dalsi 3 litry ( A to je nejspis jen jedna mistnost z 3 (
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
kid
|
Zaslal: út listopad 18, 2014 4:40 pm Předmět: |
|
|
Pokud budeš mít suchý vzduch, tak není potřeba čistička vzduchu, na to stačí běžný úklid. Obráceně, pokud budeš mít vlhko, tak čistička bez odvlhčování ti nepomůže ani trochu.
No a odvlhčovač počítej tak někde okolo 5 tis.
Vlhkoměr je základ, pokud lezeš přes 60 % rel. vlhkosti, tak už to na studených místech kondenzuje. Jestli ti plesniví oblečení ve skříních, tak se bez odvlhčování neobejdeš.
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: út listopad 18, 2014 4:40 pm Předmět: |
|
|
kazdopadne odvlhcovacem se resi az nasledek a ne pricina...
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: út listopad 18, 2014 4:43 pm Předmět: |
|
|
| sk napsal: | | kazdopadne odvlhcovacem se resi az nasledek a ne pricina... |
Souhlasím, zbourám barák a postavím z něčeho jiného.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: út listopad 18, 2014 4:50 pm Předmět: |
|
|
Chce to taky denně větrat, plastová okna a moderní izolace nepropustí nic.
|
|
| nahoru |
|
 |
MSG

|
Zaslal: út listopad 18, 2014 6:23 pm Předmět: |
|
|
Taky začínám jako alergik/astmatik zvažovat nějaký filtr.
Aktuálně mám vintážní český filtr VUF 06. Je to taková velká placatá krabice, cca 30*50cm, kde se filtruje přes vodu. Větrák nafouká prach na vodní hladinu a tam se usadí. Kromě toho to ionizuje. Problém je poněkud složitá manipulace a fakt, že zabírá celkem dost místa, takže ho vytahuju jen, když třeba luxuju.
Ještě mě napadly takové ty magnetické fltry, kde se prach lapá elektromagneticky (ne větrákem); má někdo něco takového?
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: út listopad 18, 2014 7:55 pm Předmět: |
|
|
Nejúčinnější filtr je systém ventilátor ( jiná vzduchotechnika) a hepafiltr. Vše ostatní je slepá/málo účinná/ marketingem podpořená větev.
Moje slova podporují i podobné typy filtrů v čistých prostorách různých farmaceutických firem a výzkumných center kde jsem kdy byl. Ve 100 % to byl vždy princip praní vzduchu - tj. musí se protočit např. 5x za hodinu celý objem místnosti filtrem který zachytí xy % částic o velikosti z. Různé další systémy nezabezpečí to hlavní a to je (pokud pominu funkční nezanesený filtr s plnou integritou) prosátí dostatečného objemu vzduchu.
Děnně pracuji v čistých prostorách různých tříd až po třídu A, tak snad nějaký náhled mám.
Osobně bych do jiného systému nedal ani korunu.
Podle mě je pro domácnost optimální něco od Bionairu a to ještě dobře nadimenzováno na m3 místnosti - podle mě je to řešitelné kolem 10 000 Kč + nějaké penízky na filtry.
|
|
| nahoru |
|
 |
sk
|
Zaslal: st listopad 19, 2014 8:46 am Předmět: |
|
|
| kid napsal: | | sk napsal: | | kazdopadne odvlhcovacem se resi az nasledek a ne pricina... |
Souhlasím, zbourám barák a postavím z něčeho jiného. |
U starych baraku to neni az tak tim z ceho je postaveny ale jak je postaveny, pokud nejakou hydroizolaci nekdy vubec mel, tak ta uz je nejspis v prd...samozrejme existuji metody podle konkretnich pripadu jak to napravit...nebo aspon z velke casti. Rozhodne ale neni reseni nechat 24/7 bezet odvlhcovac a tvarit se, ze to je OK...ta situace se bude stejne jen zhorsovat.
U bytu treba v panelacich je klasicky pripad...nove zatepleni + nova plast okna a najednou je z toho neprodysne uzavreny prostor a pokud se nevetra, tak vznikaji problemy.
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: st listopad 19, 2014 9:15 am Předmět: |
|
|
| sk napsal: | | kid napsal: | | sk napsal: | | kazdopadne odvlhcovacem se resi az nasledek a ne pricina... |
U starych baraku to neni az tak tim z ceho je postaveny ale jak je postaveny, pokud nejakou hydroizolaci nekdy vubec mel, tak ta uz je nejspis v prd...samozrejme existuji metody podle konkretnich pripadu jak to napravit...nebo aspon z velke casti. Rozhodne ale neni reseni nechat 24/7 bezet odvlhcovac a tvarit se, ze to je OK...ta situace se bude stejne jen zhorsovat.
|
Rodiče mají snad 100 letý dům - kámen cihly, snad metr silné zdi, před asi 20 lety podřezáno lepenkou a nikde žádné problémy s vlhkostí nejsou, jen ve sklepě.
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: st listopad 19, 2014 10:47 am Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: | | sk napsal: | | kid napsal: | | sk napsal: | | kazdopadne odvlhcovacem se resi az nasledek a ne pricina... |
|
Rodiče mají snad 100 letý dům - kámen cihly, snad metr silné zdi, před asi 20 lety podřezáno lepenkou a nikde žádné problémy s vlhkostí nejsou, jen ve sklepě. |
Vy šmoulíci vševědoucí :-) Ze spodu to nejde a největší problémy jsou v létě. Dům leží v horském údolí s vysokou vlhkostí vzduchu. Víte, co to udělá, když se otevřou okna a pustí se vzduch z venku dovnitř?
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
|
| nahoru |
|
 |
kid
|
Zaslal: st listopad 19, 2014 12:25 pm Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | Zvýší se relativní vlhkost vzduchu uvnitř místností? Co jsem vyhrál? |
Mé uznání
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: st listopad 19, 2014 12:52 pm Předmět: |
|
|
| kid napsal: |
Vy šmoulíci vševědoucí :-) Ze spodu to nejde a největší problémy jsou v létě. Dům leží v horském údolí s vysokou vlhkostí vzduchu. Víte, co to udělá, když se otevřou okna a pustí se vzduch z venku dovnitř? |
Aha, no nemáš bydlet v díře
|
|
| nahoru |
|
 |
I.N.G.
|
Zaslal: st listopad 19, 2014 2:42 pm Předmět: |
|
|
| Spazik napsal: | | kid napsal: |
Vy šmoulíci vševědoucí :-) Ze spodu to nejde a největší problémy jsou v létě. Dům leží v horském údolí s vysokou vlhkostí vzduchu. Víte, co to udělá, když se otevřou okna a pustí se vzduch z venku dovnitř? |
Aha, no nemáš bydlet v díře |
Takže kid je hobit.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|