CKD

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 16, 17, 18  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - CKD  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> CKD
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: út červen 30, 2009 1:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No po sacharidových vlnách, kdy jsi do sebe asi moc tuku nedostal, to asi fakt není moc dobrej nápad. Dej si dva týdny normální rozumný režim a pak to třeba zkus znova.

P.S. Maliny jsou silnej argument :) Já kvůli CKD prosral jahody
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: út červen 30, 2009 3:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kolik dnů v týdnu je teda člověk průměrně v ketóze? Mi to přijde nějaký krátký - řekněme, že v úterý se do ní dostane, a v pátek večer už končí?
Dědek Příhoda

PříspěvekZaslal: st červenec 15, 2009 7:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

chtěl bych se zeptat, jak dlouho jet ckd, za měsíc jsem shodil kolem 10kg, ale chtěl bych aspoň dalších 5kg, někde jsem četl že je to dobré max. měsíc, tak nevím.Ď
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: st červenec 15, 2009 7:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Dělej si co chceš, ale dýl než měsíc už jsou podle mě muka a pálíš svaly... Já teď třetí týden už pozoruju únavu a tak.
Pitbulll

PříspěvekZaslal: st červenec 15, 2009 9:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak se v ketoze citite? Ja jsem zkusil dva dny CKD diety a ten ruhy den jsem se citil strasne unaveny, otraveny, nic me nebavilo, proste uplne fprdeli. A to jsem ani nekontroloval jestli jsem opravdu v ketoze, proste jsem zkusil tu dietku a behem prvniho dne trenink. Nastesti byl vikend, nedokazu si predstavit co bych v takovem stavu delal v praci. Je tohle normalni? Jak se s tim vyporadate? Ja jsem mel pocit ze bych musel frcet na kafi od rana do vecera abych se citil "normalne".
Zase ale musim uznat ze za ty 2 dny jsem na sobe opravdu pozoroval viditelne zmeny. V zrcadle jsem videl jak se mi stahuje voda z podkozi, to bylo super. Akorat jsem byl v takovem psychickem stavu ze jsem z toho nedokazal mit radost.
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: st červenec 15, 2009 11:14 am    Předmět: Odpovědět s citátem

A hele? Zřejmě naturál, že?

Markantní úbytek na váze jsi měl díky "glykogenové depleci". To je stav, ve kterém Ti klesá voda s glykogenem, protože na 1g glykogenu se váže cca 2,7-3g vody. Tak proto ten markantní úbytek.
Mimochodem tento úbytek není vůbec dobrý, protože po deplecí si vyprovokuješ spořící režim a hned jak nacukruje tak zvýšíš svoje glykogenové rezevy až o 100%, což je dobré pro někoho, kdo chce podat sportovní výkon, ale v Tvém případě se to odrazí na tom, že do sebe natáháš ještě víc vody, než jsi měl před tím a hrozně otečeš. To se odrazí na Tvém krevním tlaku, který je doprovázen zvýšenou TF a ještě větší unavou vlivem hyperinzulínémie, v neposlední řadě na funkci ledvin, tak Ti co mají s ledvinami problémy, by si na tento stav měli dávat pozor. Tento stav lze tlumit s tím, že při nacukrovaní příjem jídla tlumíš a podáváš ho v menších dávkách a větších intervalech.

K únavě, ospalosti a celkově zhoršené soustředěnosti. Tak to je ovlivněno tím, že Tvůj mozek není dostatečně zásoben glukózou, která se při depleci začíná Tvořit z nesacharidových zdrojů. Tento stav se zmírní do několika dnů, až týdnů, protože za čas dojde k toleranci na ketózu a mozek se začne živit z glycerolu a z ketolátek.
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: st červenec 15, 2009 12:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pitbulll napsal:
Jak se v ketoze citite? Ja jsem zkusil dva dny CKD diety a ten ruhy den jsem se citil strasne unaveny, otraveny, nic me nebavilo, proste uplne fprdeli. A to jsem ani nekontroloval jestli jsem opravdu v ketoze, proste jsem zkusil tu dietku a behem prvniho dne trenink. Nastesti byl vikend, nedokazu si predstavit co bych v takovem stavu delal v praci. Je tohle normalni? Jak se s tim vyporadate? Ja jsem mel pocit ze bych musel frcet na kafi od rana do vecera abych se citil "normalne".
Zase ale musim uznat ze za ty 2 dny jsem na sobe opravdu pozoroval viditelne zmeny. V zrcadle jsem videl jak se mi stahuje voda z podkozi, to bylo super. Akorat jsem byl v takovem psychickem stavu ze jsem z toho nedokazal mit radost.

Ty seš máslo
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: út červenec 21, 2009 11:21 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Měl jsem výbornou debatu se známou, která mi vytrvale nutí, že CKD je zdraví nebezpečná, Atkinson je kravina, a při jakýkoli dietě následuje jojo efekt

pro pobavení, spam:

metabolismus jen tak neoblafnes, ze snizis neco... on se prebududovava podle situace.. viz. dieta bez tuku.. jakmile do tela po ni dostanes naky tuky, pak to ulozi uplne vsechno... stejne to funguje i s tema vasima debilnima dietama a pokusama s praskama

uznavana je jen pro to, ze funguje, ovsem neberes v potaz nasledky

CKD neni dobra dieta

lejt do sebe tuny oleje, to ma fakt dobrej ucinek na slinivku, jatra, zlucnik

funguje to, ale za jakou cenu... napr. za cenu zlucovejch kamenu...

mastny = pretezovani jater, zlucniku, slinivky.. bo to stepi inzulin, kterej se vyrabi ve slinivce

atkinsonova dieta je taky nesmysl

Pretezuje to jatra...
Vznika prekyseleni oranismu a když nedojde přímo k ketoacidóze, je tělo stále zatíženo vyrovnávaním hladiny pH. Navíc tělo nemá přísun ochranných látek rostlinného původu. Vitaminy lze sice nahradit formou doplňků, ale mnoho dalších látek (antioxidanty ze skupin bioflavonoidů, různé druhy vlákniny, fytoestrogeny) může dodat jen zelenina, ovoce a obiloviny. a tak se na jednu stranu v těle hromadí toxické odpadní látky z ketózy a na druhé straně chybí vitamíny a minerály vhodné k odvodu těchto odpadních látek z těla. Dochází teda k postupné toxikaci organismu. S tim jsou spojené migrény, nevolnosti, špatná nálada a pocit zapáchajícího dechu (ketony).

Dále ketóza pak vede k úniku sodíku z organizmu, a tím i k odvodnění, tzv. dehydrataci. Tato se projevuje únavou, nechutí do života, nepříjemným pocitem sucha v ústech a někdy zčervenáním v obličeji. Dále toto odvodnění způsobuje změnu tlaku, která může u ketózou oslabeného organismu vyvolávat vážné poruchy a to u žen hlavně (znovu) migrénu a poruchy menstruace u mužů je zase díky dehydrataci větši sklon k infarktu. Ženám navíc vadí díky dehydrataci podkoží vznikající vrásky a to i v obličeji.

Dalším velmi vážným problémem je vznik ledvinových kamenů při odstraňování ketonů z těla. Tento problém je zmíňovan velmi často !
Celkově tedy stoupá riziko žlučníkových obtíží, srdečně-cévních chorob a rakoviny. Vše je zhoršeno tím, že člověk při se nehlídá přísun tuků a cholesterolu, nerozlišuje se ani mezi tuky živočišnými a rostlinnými.

Navíc dochází ke ztrátě vápníku s možným odvápněním kostí a to je další nepříjemná záležitost, zejména v kombinaci s horším přisvojováním vápníku ve vyšším věku.
A v neposlední řadě tim ztrácíte i svaly. A ztráta svalů znamená nejenom zhoršení postavy, ale i nemožnost pálení tuků, protože tuky se pálí "přes" svaly (viz článek o tom jak se páli tuky).
Hubnoucím se tyto dva efekty, ztráta svalů a odvodnění, líbí, protože to znamená úbytek 5-10kg. Ovšem jakých kg ! To si rovnou můžete nechat amputovat nohu, protože to co shodite není ani z 5 procent tuk, ale je to jen voda a svaly ! - TOHLE MĚ ROZSEKALO

pokud konzumujete pouze bilkoviny a tuky, tak se ve vasem tele tvori premira kyseliny mocove, ktera muze zacit krystalizovat a tyhle male krystalky se vam zacinaji usazovat v kloubech. To muze dospet az do stadia, kdy se rano probudite a bude vas hrozne bolet palec u nohy. Takto se projevuje zachvat pakostnice, nemoci se taky rika dna. Takhle radikalni zmena ve stravovani (vynechani vsech sacharidu) je pro telo docela zahul. Obligatni veta, poradte se svym lekarem je asi zbytecna, protoze bych rad videl nekoho kdo to dela, ale uvedomte si ze to sebou muze nest takovehle riziko a kdyz budete ketozu/CKD nekde vychvalovat a doporucovat, tak se o tom taky zminte...

ja se neurazim,ale u tebe neni zadna realna sance smysluplny debaty, protoze absolutne negujes jakykoliv pripadny rizika svyho jednani, takze na to seru

jako anekdotický čtení k obědu je to super
Georgo_K

PříspěvekZaslal: út červenec 21, 2009 11:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

no jako s tim cholesterolem jidavam za pravdu... a uprime si taky nemyslim ze je CKD zrovna zdrava zalezitost vic jak pulce veci nerozumim, takze reagovat nemuzu, ale prijde mi ze ta zenskla je tak chytra ze se ji na mozku musej delat bubliny
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: út červenec 21, 2009 11:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ty sis nedávno studoval The art of velkovýkrm ne?

bol som taky mudry az sa mi delali bubliny na mozgu.

Osobně mi přijde stokrát nezdravější chlemtat pět redbullů denně, žrát u "mekáče" a sedět u bedny a jako jedinej pohyb mít honění vocasu.
Georgo_K

PříspěvekZaslal: út červenec 21, 2009 11:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Octopuss napsal:
Ty sis nedávno studoval The art of velkovýkrm ne?

bol som taky mudry az sa mi delali bubliny na mozgu.

Osobně mi přijde stokrát nezdravější chlemtat pět redbullů denně, žrát u "mekáče" a sedět u bedny a jako jedinej pohyb mít honění vocasu.

jj cetl jsem to :D

tak o vsem se darict ze je to nezdravy ^_^
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: út červenec 21, 2009 12:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Skoro ve všem s tou slečnou souhlasím, nicméně trochu přehnala to, že člověk zhubne jen svaly a vodu.

Je pravda, že ze začátku člověk pálí víc bílkovin (tím nemyslím jen svaly, takže ztráta svalů je relativní) a vlivem úbytku glykogenu ztratí hodně vody, takže ty kila nejsou jen v tukách, ale rozhodně není pravda, že ketogeneze není lipotropní.
V momentě kdy dojde k hyperketonemii, tak se zvýší lipolýza tukové tkáně a to víc, než v jiných dietách, zase nadruhou stranu se sníží utilizace ketolátek pro svaly, takže není pravda, že ketolátky jsou efektivním zdrojem pro energie pro sval.

Inzulín s tím nemá co dělat, ten pracuje v anabolických procesech (třeba v případě tuků = lipogenze), protože k hyperketonemii dojde při beta-oxidaci mastných kyselin za snížené hladiny inzulínu, to si slečna trošičku popletla.

Jinak hormony nic neštěpí a už vůbec ne inzulín, on je jen nosič substrátů do buňky, to si slečna popletla s jiným hormonem ve slinivce břišní, který se nazývá glukagon. Ten dává příkaz játrům aby začly štěpit glykogen, aby se zabránilo hypoglykemii. Jinak hormony mají funkci řízení regulace. Dávají příkazy orgánům. Takže třeba glukagon nic neštěpí, dává jen příkaz játrům aby štěpily.
Johny HaRd

PříspěvekZaslal: út červenec 21, 2009 12:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jde to nějak udělat, aby mi přišel e-mail vždycky když herza něco napíše?

Eric Cartman
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
TheLeague
(ban)

PříspěvekZaslal: út červenec 21, 2009 12:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Herzo 80% vecem co si napsal nerozumim:) Ale kdyby to byla tak spatna a nezdrava dieta tak proc by byla tak rozsirena ("oblibena") ? A navic zakladatel (Atkinson) taky nebyl zadnej hlupak ne

NIKDY NECHCI ZEMRIT!!!

In memoriam
http://www.youtube.com/watch?v=kNnW7GwI33Q
Georgo_K

PříspěvekZaslal: út červenec 21, 2009 12:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

TheLeague napsal:
Herzo 80% vecem co si napsal nerozumim:) Ale kdyby to byla tak spatna a nezdrava dieta tak proc by byla tak rozsirena ("oblibena") ? A navic zakladatel (Atkinson) taky nebyl zadnej hlupak ne

heh to je jednoduchy protoze funguje... proto je tak rozsirena...

Zajimaly by me cisla cholesterolu... ty musej bejt safra cerveny... kdyz v CKD je vlakniny minimum a ji se samy sadlo...

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - CKD Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 16, 17, 18  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: