Madballe:
Představ si to jako vennův diagram. Máš universum všech cviků, v tom množinu, která se nazývá shyb, ta má dvě podmnožiny, kopaný shyb a striktní shyb. Tzn. když ti někdo napíše do tréninku 100 shybů, můžeš dělat obě varianty, když ti někdo napíše 100 striktních shybů, na výběr nemáš.
A k článku
1. cvičím sám
2. cvičím pro lepší fyzičku (na to lepší sport není)
3. cvičím doma a ve fitku u známého zdarma, popřípadě na ovále
4. jde o intenzitu, né o čísla - tady se pisatel sekl. BTW: všichni atleti v CF games dají 21 striktních shybů v kuse, to bez pochyb
5. naprosto irelevantní
6. viz. 5.
7. dělám crossfit, né CrossFit (trademark)
Oosbne som nikdy v živote nevidel dať niekoho v gyme 21 čistých zhybov naširoko (okrem svojho času seba - 25), asi cvičím v nesprávnych posilkách...
_________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
Sory, ale nemůžeš srovnávat vrcholové atlety s kluky z fitka. Mimochodem já 21 vkuse myslím dám a to nejsem kdovíjaký borec.
Sám si to presne napísal, kluky z fitka - vid väčšina rádobycrossfiterov, ktorí sa zvezú s teraz superúžasným novým trendom a automaticky pôjdu do kipovaných somarín atd., crosfit áno, ale pre ľudí, ktorí už majú čo-to odcvičené, či za sebou nejaké tie roky rozumného športovania, pre bežnú verejnosť je to blbina, na ktorej sa skurvia.
_________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
Tak garážoví crossfiteři bez zkušeností asi můžou mít problémy (viz. moje záda). Ale ti co chodí na hodiny, kde mají trenéry, myslím nebudou mít problémy. Vždyť polovina CF tréninku tam bývá strečink mobilita a rozehřívání.
Madballe:
Představ si to jako vennův diagram. Máš universum všech cviků, v tom množinu, která se nazývá shyb, ta má dvě podmnožiny, kopaný shyb a striktní shyb. Tzn. když ti někdo napíše do tréninku 100 shybů, můžeš dělat obě varianty, když ti někdo napíše 100 striktních shybů, na výběr nemáš.
Asi už jsem moc starej a starýho psa novým kouskům nenaučíš nebo je spíš nemá zájem se učit a přenechám to mladým. Mně už dělá problém rozlišovat nadhmat, podhmat, paralel, úzkej, širokej, hrudníkem, bradou a přídávat do toho ještě další varianty nepotřebuju.
_________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Tak garážoví crossfiteři bez zkušeností asi můžou mít problémy (viz. moje záda). Ale ti co chodí na hodiny, kde mají trenéry, myslím nebudou mít problémy. Vždyť polovina CF tréninku tam bývá strečink mobilita a rozehřívání.
Neviem, kámoš mi hovoril o začiatočníckej hodine v duchu dajte 100 mrťákov so 40kg a pod. , a že to bol teda zážitok sledovať... ale osobne sa tomu prd rozumiem, skáčte si, behajte, kipujte, hspučkujte do sýta, baví vás to, prosím, nemám náladu, tak som si rypol, no.
"Conor Bless"
Vůbec nic ve zlém, ale musím se s Váma podělit - já u toho brečel smíchy. Berte to s nadhledem, zasmějte se tomu a pak si běžte zacvičit, abyste zchladili žáhu ;)
1. částečně nesouhlasím s tím, že je lepší cvičit sám než s ostatníma.
Např. u nás se dost motivujeme, což POMÁHÁ. Být někde doma sám, nedokázal bych se zřejmě vyhecovat (já teda jo, jsem na to zvyklý, ale ostatní lidi nemusejí) tak, jako když na mě někdo řve ONE MORE! NO REST! 10 SECONDS LEFT! KEEP GOING!
2. souhlas, jen v tomhle bodě nevidím nic kritického, autor nepřinesl nic nového, každý ví, že CF není jednostranně zaměřený a že není vhodný pro PWL, kulturisty, vytrvalostní běžce. Naopak je vhodný pro zápasníky či bezpečnostní složky. Dělají snad vytrvalostní běžci kulturistický trénink? Ne. Simple as that. Kdo chce získat velmi dobrou kondici, zvýšit sílu a zkvalitnit formu, nechť dělá CF.
3. souhlas, bohužel.
4. ano, v "CF řeči" je "pullup" kippingový shyb. Když dělaj CFteři striktní shyb, píše se "strict pullup". Nechápu proč do toho furt někdo ryje. Dále - myslím, že mnoho zkušených a dobrých CFterů dá bez problému 20 striktních shybů. Tím, že se cvičí kippované shyby se automaticky v určité míře zlepšují i shyby striktní.
5. naprosto všude v každém sportu, nic nového. Na prvním místě by měla být VŽDY technika, pak až váhy a rychlost opakování. Zranit se můžeš jak při CF, tak při BB, tak při PWL, tak při MMA tréninku, tečka. Ale ano, při CF je větší riziko zranění než u pillates.
6. ha, nemyslím, že je to kult, ale komunita. I kulturisti jsou svým způsobem komunitou a i ostatní lidí je také tak vidí (tréninky, odříkání, strava, regenerace atd.), to samé třeba strongmeni. Takže vůbec nechápu, proč tenhle bod psal, tímtí se CF od ostatních zásadně NELIŠÍ.
7. crossfit / CrossFit. Podkolenky se nenosí kvůli módě a vzhledu, ale kvůli funkčním vlastnostem + jako ochrana při vzpírání či rope climbing.
V konečném důsledku s článkem souhlasím jen částečně. V některých ohledech má pravdu, v některých je hodně mimo.
PS: CF je podle mého názoru pro lidi, co už někdy aktivně cvičili a dělali nějaký sport. Pro úplné začátečníky to podle mě NENÍ dobrá volba (a když už, tak s přísným odborným dohledem a pomalým progresem [tím myslím to, že začátečník nepůjde dělat ve 3 hodině OHS či snatche).
Taktéž se mi nelíbí, když někdo CF vyzdvihuje nad ostatní sporty či to považuje za nějakou modlu. NENÍ TO TAK!
_________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
Možná jo, možná ne. Zasmál jsem se a do nesmyslných hádek "CF je sračka vs. CF je nejlepší" se nemám zájem zapojovat. Za pět let přijde zase nějakej jinej trend a bude to celý odznova :)
"Camille le Blanc part 2" , krásná sympatická ženská.
_________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
Tady jsem si trochu pohrál s motivační fotkou:
ps: já ty barevný kotouče miluju
Mi nerikej, ze jeste nedas MU bez dopomoci? Ta sila tam je, jde to videt. Falsegrip tam mas, ale jde ho mit jeste vice "false".
A klidne se je nauc i s rozhoupanim, jak to tam jednou padne, ten progress je fakt pak strasne rychly.
Nedám, s malou pomocí naopak celkem lehce.
Včera jsem řekl trenérovi a chvíli jsem to nacvičoval a vím, kde je problém.
1. ne-100% false grip
2. při přítahu potřebuju jít více "chest to rings", vytáhnout se výš abych mohl bez problému udělat ten nejkritičtější pohyb a vyrazit do dipu
Takže už vím, jak to trénovat, myslím že jsem na dobré cestě. Jakmile dám 1, budu vědět jak na to a půjde to "samo", doufám.
No, pokud chces delat kippin (crossfit) muscleupy (to si ted nejsem jisty jestli to trenujes jen pro crossfit nebo ne) tak ti chybi swing v lopatkovem pletenci.
Pokud chces delat normalni gymnasticky muscleup, chybi ti whole body tension.
Pro muscleup crossfitacky i striktni neni false grip potreba (krome nekterych narocnejsich variaci). Stejne jako chest to rings. Je to spis takova pomucka jak se to naucit.
Tady pridavam video s variantama muscleupu (zatim lehci verze jen):
MU chci dělat čistě jen pro CF. Zatím se učím nekipovaný, později, až budu vědět jak na to, přidám kip (takhle jsem postupoval i u shybů, toes to bar a převedu to i na handstand pushup, někdy v budoucnu....).
Video zkouknu, dík.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru