|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| myslíte, že měl novák pozitivní test kvůli výrobkum aminostar?? |
| ano |
|
7% |
[ 2 ] |
| ne, novák sypal a nedokázal se vypořádat s důsledky |
|
92% |
[ 24 ] |
|
| Celkem hlasů : 26 |
|
| Autor |
Zpráva |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: út leden 22, 2008 11:31 am Předmět: |
|
|
Hlavně bez předsudků. Konstatování faktů. Podání kulturistiky jako každého jiného sportu. Soutěže, mistrovství. Rozhovor s nějakým našim úspěšným závodníkem, a že jich nemáme málo, uvedení vysoké úspěšnosti ČR a SR ve světovém měřítku. Na to kolik je v ČR lidí, má česká kulturistika veliké úspěchy. Není snad tak nutné pořád ukazovat Valentina.
To jsem v TV ještě nikdy neslyšel.
Pořád jen doping. Kulturistika sice využívá primární vlivy AAS ale každý sport je, co se týče dopingu, stejný.
Ve zkratce? Chytrý a bystrý novinář, když tématu nerozumí, zavolá si na pomoc odborníka. Hloupý a povrchní novinář udělá blaf jako jsem viděl včera. Rychle to udělat, aby to bylo, to byla včerejší práce. Vygooglit Valentinovy fotky a photošopovou montáž. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
lotto
|
Zaslal: út leden 22, 2008 12:07 pm Předmět: |
|
|
Netvrdil bych, že každý sport je co se týče dopingu stejný.....a to mám na mysli jen výkonnostní individuální sporty.
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: út leden 22, 2008 12:12 pm Předmět: |
|
|
Takže myslíš, že když se řekne kulturistika, musí se říct steroidy a doping? Jako když řeknu A tak musím říct i B? Obdivuju závody na kolech, líbí se mi Tour de France. Mým oblíbencem je Lance Armstrong. I když ani netuším, jaká podpora u nich figuruje, je to úžasné, co dokázal a i ostatní cyklisti. Nemusím cpát, že berou kdovíco, používají infuze a tak dále.
Ono to pak jde do krajnosti. Asi před 2 lety jsem četl v magazínu Práva, že kulturisti jsou maniaci, co jen cvičí a starají se o sebe, jedí jen maso a užívají proteinové koktejly a dokonce i aminokyseliny. Pan novinář si pamatoval ze sedmičky, že kyselina je au au a tady mu vyplynula asociace... _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
poldi

|
Zaslal: út leden 22, 2008 12:18 pm Předmět: |
|
|
podla mna za vela moze zavist ..kulturisti (nemyslim uplne vrcholovy bb) vyzeraju lepsie a zdravsie ako ti co necvicia..a aj ti co ich kritizuju to dobre vedia..len lahsie ako ist urobit nieco zo sebou je kydat na nich,ukazovat photoshopy ci profikov offseason..a kedze je bohuzial ovela viac tych co necvicia tak potom vznikaju aj taketo reportaze od novinarov ktori nikdy nevideli cinku ani nikdy nedodrziavali stravu a myslia si ze vsetko je len o steroidoch.. _________________ I LOVE MY LADY...AND IRON
|
|
| nahoru |
|
 |
lotto
|
Zaslal: út leden 22, 2008 12:26 pm Předmět: |
|
|
Máš pravdu jsou to pouze předsudky - ne každý kulturista musí sypat. Jestli ale budeme považovat za kulturistu toho, kdo v kulturistice soutěží a ne řadového cvičence v posilovně, tak těžko najdeme čistého závodníka na republikové úrovni. Nebavme se o juniorech a dorostu kde se už stejně taky sype. V cyklistice se sype ok, ale pochybuju, že v takové mířea už na takové úrovni. Můj strýc donedávna závodil v cyklistice téměř na repuvblikové úrovni a neví jaký je rozdíl mezi sacharidama a bílkovinama.
|
|
| nahoru |
|
 |
Black Dragon

|
Zaslal: út leden 22, 2008 7:41 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
DrLift
|
Zaslal: st leden 23, 2008 7:28 am Předmět: |
|
|
| daymoon napsal: |
Pořád jen doping. Kulturistika sice využívá primární vlivy AAS ale každý sport je, co se týče dopingu, stejný.
|
V tom se nejspis pletes. Spousta kulturistu se timhle ohani, ale staci se podivat na statistiky dopingovych kontrol.
Na sporty kde je jen par doping. testu nema cenu koukat, protoze tam je vysledek zkreslenej. Jasne ti z toho vyjde, ze kulturistika a lift jsou na tom co se tyce dopingu vyrazne hur nez ostatni sporty....
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: st leden 23, 2008 7:40 am Předmět: |
|
|
Hůř než atletika (než těžká atletika)? Čím silovější sport, tím více. Bezpochyby. Nechci házet na nikoho špínu.
S reportáží, která se má týkat sportu, ale místo toho je tam nosný bod užívání dopingu, nesouhlasím.
Jakou bys udělal reportáž o svalech a kulturistice ty?
EDIT: zde je seznam dopingových nálezů, spočítám kulturistiku a lift oproti zbytku sportovních odvětví
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_doping_cases_in_sport
EDIT2: dle té tabulky 41 vzpěračů a 2 powerlifteři, 1 kulturista z celkového počtu 737 v tomto výčtu.
Pro informaci baseballistů je tam 43. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
cz.petab
|
Zaslal: st leden 23, 2008 7:59 am Předmět: |
|
|
Dávat odkaz na nějaký seznam na wikipedii (a i tam je hned v první větě uvedeno, že je nekompletní) postrádá smysl. To už je lepší třeba tohle:
http://www.antidoping.cz/statistika1993_2006.htm. Kulturistika tam suverénně vede v procentu pozitivních vzorků - 22,6%. Naprostá většina ostatních sportů má tohle číslo o řád menší (motocyklový sport je zkreslený tím, že tam bylo jen pár odběrů).
Jinak k té reportáži (já sám jsem ji neviděl), je to snad přece TV Nova, tak proč se divíte. Samozřejmě že tam vypíchnou extrémy a senzace (takže je jasné, že tam nemohou chybět syntoloví idioti) , tak aby zaujali co nejvíce svých diváků, úplně stejně jako u jiných pořadů. Jestli někdo chce aspoň trochu objektivní pohled, tak by asi měl přeladit na jiný kanál.
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: st leden 23, 2008 8:04 am Předmět: |
|
|
Dobře, je nekompletní, ale je alespoň světový a nekompletní ve všech sportech. Nebo chceš říct, že baseball je u nás tak populární jako ve světě a je v něm tolik odběrů jako třeba v USA? Nebo cyklistika. U tebe je 1470 odběrů a pouze 15 pozitivních. Jaké je to kategorie? Dorostenci, junioři? Nebo myslíš, že z 1470 profíků je jen 15 pozitivních? Když vezmu profíka v BB a obyčejného krajského nebo republikového cyklistu, tak rozhodně bude kulturista pozitivní. Ale co to říká?
Nebudu se s tebou hádat. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
cz.petab
|
Zaslal: st leden 23, 2008 8:41 am Předmět: |
|
|
Jasně, že se nebudeš hádat, není o čem - ten seznam je oficiální a reprezentativní přehled kontrol a výsledků v celé republice za 13 let, žádná lepší data asi nejsou k dispozici. To, že se Ti nehodí do krámu, je věc jiná.
Snad každý trochu soudný ví, že v kulturistice se sypalo, sype a bude sypat i mezi mladými. Např. jeden místní "guru", který se zde neustále ohání svými úspěchy přiznal, že absolvoval svou první kůru snad ještě dřív, než mu bylo 20. L. Houser je/byl junior taky, ne? Pakostův seznam tu už také párkrát proběhl. Nevím jak teď, ale ještě tak před 15 lety steroidy nebyly neobvyklé ani u dorostenců, nikdo to moc neřešil. S trochou nadsázky se dá říct, že třeba stenolon se bral jako dneska kreatin.
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: st leden 23, 2008 8:45 am Předmět: |
|
|
Vidím, že na argumenty ani otázky nereaguješ. V tom případě končím debatu. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
cz.petab
|
Zaslal: st leden 23, 2008 9:09 am Předmět: |
|
|
Jasně, pštrosí politika je nejlepší - nikdo není tak slepý a hluchý jako ten, kdo nechce vidět a slyšet.
Tak ještě specifické odpovědi pro toho méně chápavého:
| daymoon napsal: | Dobře, je nekompletní, ale je alespoň světový a nekompletní ve všech sportech. Nebo chceš říct, že baseball je u nás tak populární jako ve světě a je v něm tolik odběrů jako třeba v USA?
| Jestli se nepletu, tak v USA se u profíků v baseballu (MLB a asi i u nižších soutěží) do r. 2005 vůbec testy nedělaly, takže?
| daymoon napsal: | | Nebo cyklistika. U tebe je 1470 odběrů a pouze 15 pozitivních. Jaké je to kategorie? Dorostenci, junioři? Nebo myslíš, že z 1470 profíků je jen 15 pozitivních? | Můj názor o dopingu v kulturistice mládeže jsem vyjádřil v předchozím příspěvku.
| daymoon napsal: | | Když vezmu profíka v BB a obyčejného krajského nebo republikového cyklistu, tak rozhodně bude kulturista pozitivní. Ale co to říká? | Ty si fakt myslíš, že čeští amatérští kulturisté jsou čistí (čistí ve smyslu měl negativní vzorek)? Ten seznam říká že ne a vzhledem k počtu závodníků v kult. soutěžích u nás v posledních letech, neexistuje krajská/okresní úroveň, ten kdo je na kraji je i na republice.
Ať tak nebo tak, co se obecně týče dopingu tak si nedokážu představit žádné smysluplné řešení. Pokud bude existovat něco, co se dá použít ke zvýšení výkonu, vždycky se někdo najde kdo to udělá, to je naprosto pochopitelné. Legalizace dopingu (nebo alespoň neprovádění/omezení kontrol) asi v masovém měřítku nepřipadá v úvahu kvůli sponzorům, příp. špatnému výchovnému působení na mládež. Taky to ale jde, jako třeba profíci v IFBB.
Takže jediné, co se bude dělat budou stále přísnější kontroly a postihy, třeba i na úkor práv sportovce - viz např. popis weightliftera , v jakých že to nedůstojných podmínkách probíhá samotný odběr (ale tam to samozřejmě došlo kvůli tomu, že se dřív manipulaovalo s močí).
HOWGH.
|
|
| nahoru |
|
 |
DrLift
|
Zaslal: st leden 23, 2008 9:17 am Předmět: |
|
|
| daymoon napsal: | Hůř než atletika (než těžká atletika)? Čím silovější sport, tím více. Bezpochyby. Nechci házet na nikoho špínu.
S reportáží, která se má týkat sportu, ale místo toho je tam nosný bod užívání dopingu, nesouhlasím.
Jakou bys udělal reportáž o svalech a kulturistice ty?
EDIT: zde je seznam dopingových nálezů, spočítám kulturistiku a lift oproti zbytku sportovních odvětví
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_doping_cases_in_sport
EDIT2: dle té tabulky 41 vzpěračů a 2 powerlifteři, 1 kulturista z celkového počtu 737 v tomto výčtu.
Pro informaci baseballistů je tam 43. |
Ty udaje z wikipedie jsou dobre tak na dve veci. Je to hrube nekompletni to je ti doufam jasny. Jsou tam nejspis jen ty nejznamejsi pripady. Co je ti platny, ze je to svetovy, kdyz tam neni skoro nic.....
Pokud ma nejaky sport 1470 odberu a jen 1% pozitivnich musi byt kazdymu jasne, ze je na tom sakra lip nez kulturistika.
Jestli chces neco oficialniho podivej se na stranky www.antidoping.cz (jak ti tu uz psali). Z vysledku za jednotlive roky musi byt kazdemu naprosto jasne, ze co se tyce dopingu je kulturistika a hned po ni lift nejhorsi.
Nechapu, proc si to nechces pripustit, ale je to zkratka fakt. V silovych sportech se zkratka sype vic nez treba v moderni gymnastice :)
No a co se tyce TV Nova, tak je to zrejme. Proc by tocili neco seriozniho kulturistech, kdyz to skoro nikoho nezajima. Lepsi soupnout tam nejakou obludu a neco o sypani. To tahne divaky prece podstatne vic....
P.S.: Co se tyce odberu, tak mi neprijde, ze by se provadely na zavodech v nejakych hruznych podminkach.
|
|
| nahoru |
|
 |
cz.petab
|
Zaslal: st leden 23, 2008 4:42 pm Předmět: |
|
|
| DrLift napsal: | | P.S.: Co se tyce odberu, tak mi neprijde, ze by se provadely na zavodech v nejakych hruznych podminkach. | Těmi nedůstojnými podmínkami jsem myslel toto:
| weightlifter napsal: | | Nejdříve jsem se musel svléknout do naha, pak se předklonit, zda nemám v prd.. nějaký váček s močí, pak jsem se musel jednou rukou opřít o zeď a do druhé mi dali kelímek, kde jsem močil. Když jsem močil, řekl dopingový komisař STOP! a musel jsem na cca 5 sekund přestat, pak mi řekl Go! a mohl jsem pokračovat dále. No a celou dobu mi hleděl na ... kelímek | Jasně nebolí to, neubude Tě a po pár odběrech už to asi ani nepřipadne divné, ale i tak ...
Jinak dneska vyšel další článek o dopingu na idnes.cz, jednom z nejnavštěvovanějších zpravodajských serverů u nás. Je tam jeden rozdíl oproti ostatním podobným článkům, ten uživatel tam nepíše, že pozoroval nějaké hrůzostrašné zdravotní účinky, okamžitě vyplešatěl nebo se stal nekontrolovatelným šílencem. I když na druhou stranu, to co tam připisuje HGH - zlepšení zraku, zmizení dlouholeté jizvy, .... no možná to fakt tak funguje.
Ještě jenom k té cyklistice, jeden můj známý dělal amatérskou silniční cyklistiku na relativně dost vysoké republikové úrovni, ale zase ne v úplné špičce, když sem se s ním (asi před 5-8 lety) bavil, vylezlo z něj že užívá EPO, to sem teda valil oči.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|