|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Toast
|
Zaslal: po březen 18, 2013 8:14 pm Předmět: Darování krve a poska |
|
|
Ahoj. Mám jeden, možná, stupidnější dotaz. Chtěl bych se zeptat, jestli má pravidelné darování krve nějaký vliv na samotný trénink a jeho pokrok (ať už fyzický ,či psychický). Po případě, kdyby s tím měl někdo zkušenosti. Díky za všechny názory a odpovědi :) _________________ do not TALK about it, BE about it.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
eschaia

|
Zaslal: po březen 18, 2013 9:20 pm Předmět: |
|
|
chodím darovat, ten den necvičím, ale další už jo a v pohodě.
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: po březen 18, 2013 9:22 pm Předmět: |
|
|
Kdyz jsem este chodival darovat, tak jsem zadnej vliv nezjistil, ale tesne po darovani, rekneme 1 - 5h, posilku urcite ne.
Daval jsme i desticky. Uz nemuzu ani jedno, mam zvysenou hodnotu bililubrinu a ALT.
|
|
| nahoru |
|
 |
Reichenberk

|
Zaslal: út březen 19, 2013 6:08 am Předmět: |
|
|
Záleží na tom jak cvičíš. Pokud hodně intenzivně, tak je to na vícedenní pauzu, obnova červených krvinek je minimálně na dva až tři týdny, současně máš nějakou dobu sníženou imunitu.
V každém případě jsi při odběru testovaný na hladinu hemoglobinu, takže se dozvíš, jestli je to v pořádku. Dárcovství krve je trochu omezující ale když se podle toho zařídíš, nemusí v tom být problém.
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: út březen 19, 2013 12:08 pm Předmět: |
|
|
Na amatérské úrovni den dva bez posilky a v si klidu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Toast
|
Zaslal: pá březen 22, 2013 4:14 pm Předmět: |
|
|
Super  díky borci _________________ do not TALK about it, BE about it.
|
|
| nahoru |
|
 |
Reichenberk

|
Zaslal: pá březen 22, 2013 5:01 pm Předmět: |
|
|
Jen si uvědom, že skoro půl litru krve ztráty je poměrně dost. Člověk to díky evoluci zvládne, je na menší ztráty krve nachystaný a dokáže ji nahradit, ale ne za pár dní. Je to obdobné jako aklimatizace ve vysokohorských podmínkách, taky neproběhne za dopoledne. Takže ty první dva týdny po odběru cvič trochu s rozumem a pohlídej si výživu a vitamíny + železo.
|
|
| nahoru |
|
 |
g3rtrud
|
Zaslal: pá březen 22, 2013 11:54 pm Předmět: |
|
|
mám odskúšané že na druhý deň po ťažkom tréningu mám zvýšené pečeňové testy (ALT, AST, alebo dačo také) ...u každého to asi bude inak, ale tipujem že pri darovaní krvi sa tieto veci kontrolujú takže pre istotu to deň pred tým nepreháňaj
|
|
| nahoru |
|
 |
Toast
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
|
| nahoru |
|
 |
Joerex
|
Zaslal: čt duben 11, 2013 8:44 pm Předmět: |
|
|
Ten den, kdy jsem daroval plazmu jsem si dal vždycky volno. Druhej den jsem šel cvičit a žádný problémy jsem nepociťoval. Ale zase jsem nejel nějaký tvrdý tréninky.
|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
|
| nahoru |
|
 |
Toast
|
Zaslal: pá duben 12, 2013 6:06 pm Předmět: |
|
|
Co tím myslíš? _________________ do not TALK about it, BE about it.
|
|
| nahoru |
|
 |
Joerex
|
Zaslal: so duben 13, 2013 10:43 pm Předmět: |
|
|
Asi to myslí tak, že se zbytečně přetěžuje organizmus při tvorbě odebranejch látek.
|
|
| nahoru |
|
 |
Eze
|
Zaslal: čt květen 02, 2013 2:47 pm Předmět: |
|
|
Darovat chodím pravidelně a jak zde již bylo napsáno tak ten den rozhodně necvičím a další den mám taky ještě slabší výkon, ale jinak je to v klidu.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|