Po nějakých těch letech zkušeností se kloním k názoru, že tuky do tuků moc nejdou, kdežto sachry je tam hrnou. Ještě víc mne naviklal Kvašnievský a teď jsem si našel studii, která mi mé pocity potvrzuje:
Pokud se nepletu, tak triacylgylceroly, aby se dostaly do tukové tkáně nebo i do jiné tkáně třeba svalové, musí být rozloženy na endotelu kapilár na glycerol a mastné kyseliny prostřednictvím lipoproteinové lipázy a tento enzym je mino jiné stimulován inzulínem, takže ukládání "tuků" do tuku podporují i sacharidy.
Tuky se dostanou do tuků hlavně díky sachrům, bez nich se jim tam nechce.
Po nějakých těch letech zkušeností se kloním k názoru, že tuky do tuků moc nejdou, kdežto sachry je tam hrnou. Ještě víc mne naviklal Kvašnievský a teď jsem si našel studii, která mi mé pocity potvrzuje:
Pokud se nepletu, tak triacylgylceroly, aby se dostaly do tukové tkáně nebo i do jiné tkáně třeba svalové, musí být rozloženy na endotelu kapilár na glycerol a mastné kyseliny prostřednictvím lipoproteinové lipázy a tento enzym je mino jiné stimulován inzulínem, takže ukládání "tuků" do tuku podporují i sacharidy.
Tuky se dostanou do tuků hlavně díky sachrům, bez nich se jim tam nechce.
+1
Já už tady toho Taubese cpu každému, snad někoho zaujme.
EDIT: Není to žádný crossfitový výmysl, jenom vystupoval na nějakém srazu crossfiterů.
A má dvě super knížky "Good calories, bad calories" a "Why do we get fat", což teď čtu.
Nicméně ty "calories" jsou tam uvedeny správně, oni američani/angličani takhle značí naše kilokalorie.
To jsem si pak v dalším článku přečetl. Z mýho hlediska je to pěkná zhovadilost, ale budiž. :)
Není to úplně tak, existuje imperiální systém a ten by měl používat spíš Calories, než calories. Oni se s tím ale moc nemalují, v každém případě 1 Cal = 1 kcal. Některé sporttestery to tak ukazují - pokud se přepne z hmotnosti v kilech na hmotnost v librách, už se to musí číst jako Cal a ne jako kcal, i když ta číselná hodnota je stejná. Myslím, že to ale problém nedělá, je na první pohled jasné o co jde. Stejné je to i na potravinách. Tohle je tak známý fakt, že to jen málokdo nezná. I když vlastně, pár slečen které s tím mělo problém jsem už zažil.
_________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru