Denníček "Dobre už bolo" Carabasa

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 441, 442, 443 ... 445, 446, 447  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Denníček "Dobre už bolo" Carabasa  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> Denníček "Dobre už bolo" Carabasa
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
decarabas

PříspěvekZaslal: út červen 16, 2026 8:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Superset
Predkopávanie:

1x20x20kg
4x20x50kg
+
Výpony SSB:

1x20x70kg
4x20x120kg + 4x20xBW

Superset
Zakopávanie:

1x20x20kg
3x12x50kg
+
Drepy (highbar, bez bandáží):

1x6x20kg
1x6x70kg
1x1x120kg
1x1x150kg belt on
1x1x170kg
1x1x180kg
1x1x190kg
2x10x120kg

Superset
Incline guilottine press:

1x12x20kg
5x10x70kg
+
Superwide lat pulldown:

1x10x50kg
5x10x70kg

Kladivá JČ:
3x12x12kg

EZ nadhmat:

3x6x30kg

Hodnotenie trénigu: Cestou do gymu som zistil, že som si zabudol mobil. Čo by nebol nejaký extra problém, ale počúvam na ňom muziku počas tréningov, takže som vedel, že ma čaká veľmi smutný, osamelý a tichý tréning A vyšlo to práve na ťažké drepy.
Ale nehádzal som flintu do žita, nie som až taký rozmaznaný, aby som potreboval pesničky k lifteniu.

Na drepy som šiel pekne rozhýbaný, predkopy aj zákopy sú dobré na zahriatie, stehná boli aj zľahka pumpnuté, skrátka som bol ready na čokoľvek. Samozrejme opasok som mal okolo pása jak tunel Branisko, tak som si ho zas musel vypchať uterákom Teplé problémy baletných chlapcov, ale nič sa nedalo robiť.

Vybehol som si po relatívne komfortných 190 kilo. Pripomínam, stále bez kolenných bandáží, toto všetko sú testy, kam sa viem dostať bezbolestne. Ak z toho mám radosť, tak nie pre váhu samotnú, ale preto, že vidím progres v rehabilitácii kolien.
A včera som naozaj mal radosť. Chvíľku som mal cukanie skúsiť 200, ale:
1. Kolená už citeľne makali na hranici komfortu. Čokoľvek nad bolo pre ne rizikové.
2. Nemal som spottera a nie som zvyknutý na takéto váhy
3. Nemal som mobil - chýbala jednak muzika na napumpovanie, jednak možnosť volať sanitku, keďže som bol sám
4. Tá 190ka zas až tak svižne nevyletela, ako by som si predstavoval a bolo reálne riziko, že tam pod tým ostanem. Mám síce zarážky, ale, no, predstava failu ma nelákala

Tak som rozumne upustil od extrémov a zhodil som to na 120 a pekne dopumpoval nohy so 120kou. A urobil som dobre, dnes cítim, že kolená si mákli - prípadná dvestovka by ich pocuchala ešte o niečo viac a to nechcem. Páči sa mi byť mobilný a behajúci a skákajúci. Teraz som našiel ten sweet spot, kde môžem drepovať a stále si udržať nejaké atletické schopnosti, a nechcem z neho vybočiť.

Čo ma sralo mega bol a je ten golfový lakeť. Skúsil som zhyb a myslel som, že mi odtrhne ruku. Takže len kladky. To by mi tak nevadilo, zhyby ma moc nebavia, ale je to limitujúce. Dal som aspoň velikánsky objem s veľmi širokým úchopom. Ono svalom to je jedno, nevyparia sa mi len preto, že cvičím na kladkách, ale v hlave ma to škrie.

A hrudník - guillotine press, pekne ku krku, dosť veľký sklon lavičky. Jednoručky by som si s tým golfákom nenadhodil, takže veľká činka. Ale bralo to, platí to isté, čo som písal pri kladkách na chrbát - svaly nezmiznú, svet sa nezborí. Pumpa skvelá, dával som stopky, takže som si to aj sťažil. Nebolelo ani rameno, ktoré sa občas pri tomto cviku ozve, všetko tip top, veľká spokojnosť.

Bicáky takisto kvôli golfáku upravené. Pri kladivách a nadhmate to, samozrejme, nebolí. Takže sa na to zameriam, ona je to vlastne aj rehábka na presne tieto problémy a zároveň to pumpne pracky. Až sa mi to trochu polieči, tak budem musieť zaradiť mix úchopov. Ja som mal predtým tenisový lakeť a aby som sa ho zbavil, začal som robiť všetko striktným podhmatom a to tak precízne, že som si vypestoval pre zmenu golfák Chce to nájsť niečo medzi, no.

Skvelý tréning. Tichý, trochu ubolený, ale stále super.

Jooo a včerajšia ranná váha rovných 90 kilo, čiže som dolu 8,5 kila a stále si držím úroveň sily, čo nie je úplne homo.

(Joe Hallenbeck - Posledny skaut)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
cohen999

PříspěvekZaslal: út červen 16, 2026 9:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

decarabas napsal:
mobilný a behajúci a skákajúci

Niečo mi ušlo? [/i]
decarabas

PříspěvekZaslal: út červen 16, 2026 9:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

cohen999 napsal:
decarabas napsal:
mobilný a behajúci a skákajúci

Niečo mi ušlo? [/i]

No, pobehol som cez cestu dnes ráno.

decarabas

PříspěvekZaslal: čt červen 18, 2026 7:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Superset
Tlaky JČ na rovnej lavici:

1x10x12kg
1x10x20kg
1x5x42kg
1x5x52kg
1x6x52kg záchvev zašlej slávy
1x5x52kg späť do diétnej mizérie
+
Sťahovanie kladky naúzko:

1x20x40kg
3x12x60kg

Superset
Tlaky JČ na rovnej lavici:

3x8x42kg na dorazenie nejaké ľahšie váhy
+
Veslo - kladka naúzko:

3x15x60kg

4set
Lýtka v legpresse jednonož:

4x15x90kg
+
Výpony:

4x20xBW
+
Spanish squat:

4x10
+
Výpady vzad z bedničky:

4x15

Superset
Úzke tlaky VČ:

1x6x20kg
1x6x70kg
3x6x100kg
+
Brucho:

3x20

Superset
Sťahovanie kladky jednoruč:

3x10x10kg
+
Príťahy k brade:

3x10x20kg

Hodnotenie tréningu: Tak s chuťou do práce! Ťažké tlaky s jednoručkami mi ukázali smutnú realitu chudnutia. Sila sa stráca rovnako ako šmalce okolo pása, ale je to skrátka niečo za niečo. Keby som chcel ostať silný, mám doteraz 105 kilo, líčka ako syslík a za súčasť mojej športovej prípravy považujem obžerstvo v Mekáči. Šnúrky by som si viazal s ochkaním dôchodcu a s hlavou purpurovou, hnisavé vyrážky na chrbte by som vnímal ako medailu za snahu o naberanie a kolená by naďalej vydávali zvuky, ako keď človek šliapne na balík krekrov. Vlastná žena by sa mi smiala, že som pupkáč a s deťmi by som sa nemohol hrať, aby som ich nezadlávil. Ale hej, mal by som neuveriteľný total 640 kilo a skončil posledný na každej súťaži, a to sa oplatí
Kde som to... A jo, tlaky
Vzchopil som sa len v druhej sérii, kde sa mi podarilo zo seba dostať 6 opakovaní. Neviem síce, akým zázrakom sa to podarilo, ale každé opáčko sa ráta. Vcelku som vlastne spokojný.
Trochu som to potom dohnal objemom a menšou váhou. Nakoniec pekný tréning hrudníka, načasoval som to zhodenie váhy pomerne dobre a tak som bol schopný pekne podržať techniku a neurvať si rotátor.
Žiaľ na zhyby to stále nie je vďaka tomu golfáku. Celý tréning som s ním pekne zvládal, ale na konci som urobil chybu a pokúsil sa o california press. Ah jaj, to som nemal robiť Takisto ako drepy, strašne mi to podráždilo tú vnútornú šľachu a chvíľku som potom musel chodiť so zaťatými zubmi, než to prešlo. Ale chrbát som si dal aspoň dobre na kladke. Na ego to nie je bohviečo, ale svalom to nevadí. Veď ono sa to zasa zlepší a vrátim sa k voľným váham.
Ako som písal, california press ma veľmi rýchlo utlmil, takže po úzkych tlakoch už triceps len veeeľmi jemnučko na kladke.

O nejaké dva týždne mám 41 rokov a je to vidieť. Vlasy, čo som mal na hlave sa posunuli do uší a na chrbát, fúzy mi nerastú pod nosom, ale priamo z nosa a očné viečka visia tak, že aj 100roční Japonci by mi navrhovali plastickú operáciu. Šedivosť môjho telesného porastu sa takisto utešene rozrastá ako burina na zanedbanej záhradke a čas od času sa ráno zobudím a z hrudníka mi trčí polmetrový biely chlp o hrúbke kotevného lana Titaniku, ktorý tam večer predtým nebol.
Ale nič to zato! Dôležité je, že sa hýbem, za deťmi ešte vládzem utekať a keď nie, mám dosť síl, aby som na nich aspoň kričal Kolená mám lepšie ako v 35ke, cítim sa zdravo a vitálne, mám golfový lakeť, hoci som golf nikdy nehral, skrátka všetko sa mi darí

Ranná váha 89,5kg, čo už je minuloročná váha pred fotením, ale pripadám si trochu väčší. Cvaknúť toto na poriadny foťák, nacukrovaný a vonku na poctivom svetle, hádam by to mohlo aj dobre vyzerať. Ale bohužiaľ, zatiaľ len takto:

seeya

PříspěvekZaslal: čt červen 18, 2026 1:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

mne sa paci ako si to pojal, je jasne ze nejaka sila proste pojde dolu ale holisticky vzate, benefitycelkovo prevazia negativa a vacsina 89kg borcov tvojej vysky si nesiahne ani na jeden z tych liftov co predvadzas (uz teraz zmenseny)
Turakam

PříspěvekZaslal: čt červen 18, 2026 1:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Konečne sa to začína tvrdiť, super, daj to na 85 a budeš veľmi spokojný, samozrejme, sila je stále perfektná.
decarabas

PříspěvekZaslal: pá červen 19, 2026 8:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky chalani. Toto cyklovanie a práca s telom je fajn vec, na zimu to trošku (rozumne) vytučiť a niečo vybudovať, na leto to zhodiť, ozdraviť a popracovať na zdraví a pohyblivosti. To je tuším taký prirodzený krok v určitom veku

T-bar rows naúzko:
1x10x20kg
1x10x50kg
5x10x80kg

Superset
Bench press:

1x10x20kg
1x10x70kg
1x12x100kg ešte som naškrabkal energiu
4x10x100kg
+
Veslo - kladka (focus na vrch chrbta):

5x12x50kg

Triset
Predkopávanie:

1x20x20kg
4x20x40kg
+
Lýtka v legpresse:

1x15x120kg
4x15x190kg
+
Výpony:

4x20xBW

Superset
Legpress:

4x10x190kg
+
Zakopávanie:

4x20x40kg

Upažovanie JČ:
3x12x12kg

Hodnotenie tréningu: Sranda, takto napísané to ani nevyzerá nejak veľa, ale zabil som v gyme dve hodiny
T-bar som nerobil preukrutne dlho, ale chrbát už je skoro fajn, na úzkom adaptéri necítim ani golfák, tak som sa vyšalil. Bude z toho svalovka, krásne to bralo. Chrbát, v poslednom čase zvyknutý len na kladky, si zamakal, spodok latisimov dostal poriadne. Aby som to doplnil, tak som si dal potom ešte kladku pekne naširoko, s lakťami hore, aby som potriafal vrch chrbta a spodné trapézy. Medzi lopatkami mám tuším nejak prázdno, bez mäsa Počas zimy sa na to musím zamerať. Ale to som mal stále, ešte ako puberťák som mal tak kostlivý chrbát, že lopatky zo mňa trčali, až som bol jak malý okrídlený cherubín. Len som teda nebol pekne barokovo bacuľatý, naopak zo mňa trčali rebrá na všetky strany ako z gotického skeletorského zosobnenia morovej rany.

Benche ťažké, ale to preto, že v prvej pracovnej som dostal záchvat bojovnosti a narval som tam dvanásť opakovaní. To mi vyfluslo batérie a bol som rád, keď som konečne bench mohol dokončiť a ísť si rozbiť nohy.

Na legpress pridané, aj čo sa týka lýtok, aj stehien. Celých neuveriteľných 190 kilo. Ku koncu to bol veľký boj a musel som zapnúť morál na maximum: nohy sa mi triasli, ruky sa mi triasli, hlas sa mi triasol, celý legpress sa triasol (neverím, že ten dizajn niekedy bral do úvahy použitie väčšej váhy ako 80kg).
Nakoniec to dobre dopadlo a odplazil som sa domov, kde som si urobil domáci hamburger, lebo kalórie dnes boli ku mne milosrdné a našla sa skulinka, kam sa to ešte vošlo.

Cool tréning, zajtra ráno klasicky paže, ale asi nebudem zapisovať, tam je to teraz oštara, nič nevládzem a stým golfákom len tak živorím

decarabas

PříspěvekZaslal: út červen 23, 2026 8:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Superset
SSB výpony:

1x20x70kg
4x20x124kg + 4x20xBW
+
Predkopávanie:

1x20x20kg
4x20x50kg

Superset
SSB drepy:

1x6x74kg
1x6x124kg
3x3x154kg belt on
2x6x124kg
+
Zakopávanie:

4x12x50kg

Superset
Sťahovanie kladky zhora široký nadhmat:

1x10x50kg
5x10x70kg
1x10x50kg
+
Incline tlaky guillotine press:

1x10x20kg
5x8x80kg
1x10x70kg

Biceps - kladivá JČ:
3x15x12kg

Biceps nadhmat EZ:

3x6x30kg

Hodnotenie tréningu: Golfový lakeť si ide vo svojej krasojazde a vzdoruje všetkým mojim pokusom o zlepšenie Tak som si nechal poradiť a skúsil SSB drepy, lebo tam samozrejme nie je taká páka na lakeť a nedráždim ho tak.
Horšie ale je, že som zabudol, aké sú SSB debilné a že telo si na ne musí najprv zvyknúť. Okrem toho podľa chytrých internetov je pocitovo SSB ťažšia o 5-15%, než klasická činka rovnakej váhy. Čo som samozrejme odignoroval a naložil si 150 a s tým operoval. Než mi teraz ráno došlo, že to bolo 154 kilo, lebo tyč je ťažšia Čo mimochodom znamená, že posledné týždne som zapisoval aj výpony s SSB o 4 kilá ľahšie, než reálne boli.
Ale späť k drepom - už pri 124 kilách som cítil, že ah jaj, ťažisko kade tade, nároky na vrch chrbta oveľa väčšie... Preto som vedel, že to netreba hrotiť a nedal som žiadny veľký objem. A asi to bolo rozumné, dnes cítim ľavé koleno. Tá váha činky je viac vpredu a bol to na tie šľachy trochu väčší zaberák. Nič extrémne, zajtra budem OK, ale som rád, že som to nepreháňal.

Takže taký zaujímavý obchod - aby som pošetril lakeť, tak som riskoval koleno a chrbát

Vršok malinko limitovaný lakťom, samozrejme, tam veľa nevymyslím, bez lakťa sa vrch cvičí nevalne a tak som radšej zvolil menšie váhy a dohnal som to objemom. Hlavne mám na mysli kladku. Tlaky naopak som navýšil váhu oproti minulému týždňu.

Na konci bicák, samozrejme nadhmat a kladivá, kde lakeť takmer necítim. Tam je problémový len podhmat. Som zvedavý, kedy sa mi vďaka nadhmatu pridá ku golfovému aj tenisový lakeť, lebo ten sa mi vie rozbehnúť práve z toho Mažem, strečujem, rehabkujem, ale všetko málo.

Dobrý tréning, horúco a dusno ako v pekle, lialo sa zo mňa, nejaké veci boli limitujúce, ale stále dobré, môžem sa hýbať, je to psychohygiena, nesťažujem sa. Len váha sa zasekla, malinko som povolil v odhodlaní, je čas na to zasa dupnúť a trochu to ešte doťukať.

cohen999

PříspěvekZaslal: út červen 23, 2026 11:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Kúp si ortézu na lakeť, stojí to 5 eur a urobí to potrebné odľahčenie. Len si over, či aj na golfák, alebo je to len na tenis. Ale na golfák určite tiež nejaký majú.
decarabas

PříspěvekZaslal: út červen 23, 2026 12:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No, ja som si skúsil dať minule elastickú bandáž na to, ale to mi zaprvé desne škrtilo šľachy v ohybe lakťa a hlavne mi to fest iritovalo samotný ten úpon, čo ma bolí. Neviem, ako si to mal ty, ale mňa to celkom slušne bolí aj na dotyk, jak máš tú kosť, čo ti tak brní, keď si ju klepneš niekde - tak tá ma na dotyk bolí ako čert.
Neviem, či ortéza by bola pohodlná. Idem na to ako s tými kolenami - upraviť tréning, nech to moc nedráždim a rehab rehab rehab. Je to len šľacha, raz sa musí zaceliť.

cohen999

PříspěvekZaslal: út červen 23, 2026 12:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nooo, pozor na to. Ortéza na vonkajší, tenisový lakeť je taká upínacia páska na suchý zips, mám ju 4 cm pod boľavým miestom na predlaktí, takže neškrtí nič a ak ju utiahnem príliš, viem ju medzi sériami jednoducho povoliť.
Ak ťa to bolí na dotyk, to už môže byť trošku prúser, určite ľaduj, určite používaj ortézu, ak musíš cvičiť (musíš, viem). Po šiestich týždňoch sa z akútnej fázy stáva chronická a ja som už v piatom týždni utekal s tenisákom riešiť obvoďáka a ortopéda. A dobre som urobil. Tak si to rátaj a keď sa to nebude zlepšovať, bude to chcieť liečiky.
MilanT

PříspěvekZaslal: út červen 23, 2026 1:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A bolí tě to vždy i v klidu? Nebo jen na dotek i bez zátěže? Nebo jen při zátěži?
decarabas

PříspěvekZaslal: út červen 23, 2026 7:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Možno to ide od ramena - skúsil som teraz podhmatové zdvihy s jednoručkou 12kg a za normálnych okolností to bolí ako čert. Ale dal som si okolo zápästia gumu a tlačil proti nej do vonku a zároveň dvíhal jednodučku. Bolesť tak 30%... Skúsim sa na to zamerať, zapojím aj niečo na ramená,možno to pomôže.

decarabas

PříspěvekZaslal: st červen 24, 2026 7:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dnes prebehol tréning, ale som ho iba tak odšmrdlal. Od rána sme boli s bratom vonku a robili sme deckám zo základky prednášky a ukážky a výcvik a kadejaké zábavky.
Takže v kostýmoch na tom brutálnom slnku bez jedla a v jednom kole, viete si predstaviť, aký som došiel domov vyžmýkaný.
Ale aj tak som šiel do gymu a odrobil nejaké ľahšie veci, ktoré sa ale neoplatí zapisovať Ale hlavné je, že som sa aspoň prinútil.

EDIT: Ten žeriav, či čo to tam je v pozadí nám tam dovliekli nejakí dubáci a opravovali ho, ono to bolo vystuúpenie v rámci aktivít na Detskej železničke v Košiciach a ťažká mašinéria k tomu asi patrí. Ale fotky nám to posralo, nie že nie

decarabas

PříspěvekZaslal: pá červen 26, 2026 8:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Notebook inštaluje updaty a písať na mobile tréning je peklo. Ale tréning prebehol v tej horúčave a dobré. Nejaký deadlift so 170kg bez opasku, legpressy a t-bary, ba aj benče sa udiali. Sila padá, ale spokojne, stále je to dobré.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Denníček "Dobre už bolo" Carabasa Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 441, 442, 443 ... 445, 446, 447  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: