Doplňky do rýsovací diety

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Doplňky do rýsovací diety  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Doplňky do rýsovací diety
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Mychal-Wytek

PříspěvekZaslal: st duben 18, 2012 6:03 pm    Předmět: Doplňky do rýsovací diety Odpovědět s citátem

Zdravím, vybral jsem si tyto doplňky:
PS: samozřejmě trénink, jídelníček a dávkování suplementů mám pořešené, ale nyní chci objednat a spěchám na trénink, tak jen tak narychlo:
spalovač: https://obchod.ronnie.cz/s-230-max-lean-ef.html
l-carnitin (podle někoho zbytečnost, ale Lukáš Topinka zde carnitin nasazuje, co myslíte? http://www.topinkalukas.estranky.cz/clanky/strava/muj-dietni-den.html): https://obchod.ronnie.cz/s-1367-carnitine-100000.html denně 40ml
glutamin - https://obchod.ronnie.cz/s-3963-gluta-pure-100.html
BCAA - https://obchod.ronnie.cz/s-1855-bcaa-pure.html
Aminokyseliny - https://obchod.ronnie.cz/s-3522-super-amino-4800-new.html
multivitamín a multiminerál - MedPharma
vitamin C - MedPharma
omega 3 - MedPharma

PS: co na noc? Koupit night protein nebo zůstat na tvarohu? Přemýšlel jsem taky o nějakém stimulantu na bázi NO produktu, přecijen s 50g sacharidů se mi nebude chtít moc trénovat. Ale je vhodný spíše do objemu, co myslíte? Jinak se inspiruji seriálem Michala Šády http://www./michal-sada-priprava-na-soutez-8dil Mám ale 80kg a chci cca 10 dolů, on měl přes 90. Myslíte si, že jsou na mě vlny, co má on, použitelné? Podle energie bazálního metabolismu bych měl denně mít kolem 3300kcal, on má v průměru asi 1900kcal denně, takže by to podle mě mělo fungovat i když je těžší (obecně se doporučuje dávat dokonce cca jen 500kcal dolů od EBM).
PS: je mi 16 a chci dobrou formu do plavek na léto, žádná soutěž...nicméně časem, kdo ví :)
PPS: mám asi 12% tuku :)

Naposledy upravil Mychal-Wytek dne st duben 18, 2012 9:27 pm, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ILikeBike

PříspěvekZaslal: st duben 18, 2012 6:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

carnitin - nekupuj
spalovače - nekupuj
glutamin - na imunitu dobrá věc
BCAA - jestli máš hodně peněz proč ne, ale přijde mi to zbytečný
komplex aminokyseliny - nekupuj
vitaminy + omega - určitě kup
na noc zvol to, na co máš peníze

Můžu ti říct k tomu pár vět: Je mi 15, takže skoro stejně jako tobě. Když jsem chtěl před rokem hubnout ( 73 - 62 ) tak jsem nepotřeboval žádné doplňky, tvaroh na noc + pestrá strava přes den + posilovna s během 4x týdně stačila.Stravu jsem neměl ani z 80% tak kvalitní, jako mám teď, ale za 2 měsíce jsem byl o 10 kilo lehčí, šlo to jako po másle. Co tím chci říct: neutrácej zbytečně peníze za blbosti, jestli cvičíš už dýl tak určitě víš, jak se stravovat, tak si to udělej jednodušší, než utrácet všechno svoje kapesný za doplňky. Musím říct, že všechno co ti tu říkám jsem tak něják pobral z tohodle fóra, takže by se to nemělo něják extra od názorů ostatních uživatelů lišit, ale jestli jsem napsal nějákou blbost, prosím ať mě někdo opraví :)
PS: vykašli se na vlny, půjde ti to skvěle jen se sníženým příjmem sacharidů a třeba trošku aerobky po tréninku. Je dobře, že jsi se toho takhle chytl a chceš pro to něco udělat, ale existujou i snažší cesty než sacharidový vlny a tuny doplňků.
Mychal-Wytek

PříspěvekZaslal: st duben 18, 2012 8:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky za odpověď, ale já když se do něčeho zakousnu, tak to chci dotáhnout do konce a proč klasickou dietou bez doplňků se sníženým počtem sacharidů shodit 5kg svalů a 5kg tuků za 2 měsíce, když můžu s vlnama a vhodnými doplňky (hlavně větvené - glykogenní a komplexní aminokyseliny a glutamin na ochranu svalové hmoty) shubnout za 2 měsíce 10 kilo tuku a mít 70kg čistých svalů s nějakými 6% procenty tuku :) Jako peníze by byly, vyjde to asi na 3 tisíce na 2 měsíce a v Makru jsme nakoupili asi 50 kg masa (kuřecí prsa, libové hovězí, krůtí prsa a ryby), tuny rejže, ovesných vloček a tvarohu :D z těch doplňků bych asi vyřadil jen karnitin, o něm se říká, že je to hlavně reklamní trik, ale zbytek ti v dietě dost pomůže ať už na ochranu svalové hmoty nebo na pomoc se spalováním tuku. Aerobku budu jezdit ráno (nemusíš zbytečně půl hodiny navíc spalovat glykogen a když si dáš předtím BCAA, tak spaluješ prakticky jen tuky). ALe když už se necelý rok dřu a nabral jsem z 62kg na 80kg, tak to chci dotáhnout do konce :) Ale jinak v dík za názor..někdo další? :)
Mablung

PříspěvekZaslal: st duben 18, 2012 9:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mychal-Wytek napsal:
Díky za odpověď, ale já když se do něčeho zakousnu, tak to chci dotáhnout do konce a proč klasickou dietou bez doplňků se sníženým počtem sacharidů shodit 5kg svalů a 5kg tuků za 2 měsíce, když můžu s vlnama a vhodnými doplňky (hlavně větvené - glykogenní a komplexní aminokyseliny a glutamin na ochranu svalové hmoty) shubnout za 2 měsíce 10 kilo tuku a mít 70kg čistých svalů s nějakými 6% procenty tuku :) Jako peníze by byly, vyjde to asi na 3 tisíce na 2 měsíce a v Makru jsme nakoupili asi 50 kg masa (kuřecí prsa, libové hovězí, krůtí prsa a ryby), tuny rejže, ovesných vloček a tvarohu :D z těch doplňků bych asi vyřadil jen karnitin, o něm se říká, že je to hlavně reklamní trik, ale zbytek ti v dietě dost pomůže ať už na ochranu svalové hmoty nebo na pomoc se spalováním tuku. Aerobku budu jezdit ráno (nemusíš zbytečně půl hodiny navíc spalovat glykogen a když si dáš předtím BCAA, tak spaluješ prakticky jen tuky). ALe když už se necelý rok dřu a nabral jsem z 62kg na 80kg, tak to chci dotáhnout do konce :) Ale jinak v dík za názor..někdo další? :)

A proč myslíš že ti k tvému cíli pomohou doplňky? Já vidím že jsi se upnul na suplementy, jsi rozhodlý je používat a sem jsi přišel jen proto abychom ti potvrdili tvůj názor. Smůla. Nepotvrdím ti ho. Doplňky ti moc nepomohou. Třeba vitamíny ti pomohou chránit zdraví při nepříliš pestré stravě, ale na samotné hubnutí vliv nebudou mít žádný. Taktéž prakticky vše ostatní co jsi jmenoval. Možná BCAA trochu pomohou, ale s velkým rozdílem nepočítej.
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: st duben 18, 2012 9:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Z názvu diskuze mám intenzivní pocit, že autor nemá nejmenší tušení o čem mluví.
Mychal-Wytek

PříspěvekZaslal: st duben 18, 2012 9:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung: určitě máš pravdu v tom, že spalovače a látky na hubnutí s hubnutím obecně moc nepomohou, ale myslím si, že kdyby tam nebyly BCAA, aminokyseliny komplexní a glutamin, tak s tukem ztratím zároveň hodně svalů. Z čeho by pálilo tělo po ránu asi, když glykogen je po noci vyčerpaný? Oxidaci tuků předbíhá rozkládání svalů na aminokyseliny (katabolismus), takže bez BCAA bych z části přišel i o svaly, ne?
Octopuss: dobře, tak mi teda poraď, jak má diskuzi vhodněji pojmenovat, rád se poučím od zkušenějších přispěvatelů... ;)
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: st duben 18, 2012 9:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nechci nějak rejpat, ale už jen obrat "rýsovací dieta" je jako napsat "stavět sněhuláka ze sněhu". Sacharidový vlny jsou taky dieta.
A rozpisama kulturistů nebo lidí co to nedělají na amatérský úrovni bych se fakt neřídil. To je úplně jiná liga.
Mychal-Wytek

PříspěvekZaslal: st duben 18, 2012 9:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Octopuss: proč myslíš? Když se někdo připravuje na soutěž, byť jen do juniorů do 65kg, nebude se řídit pravidly stejně jako profesionální kulturisti (myslím výživovými) samozřejmě upravenými k jeho formě? :) No nic, jídelníček už mám, trénink taky, tak teď jsem chtěl vyřešit ten zbytek v podobě doplňků, ale tady koukám asi nepochodím : (
Mablung

PříspěvekZaslal: st duben 18, 2012 9:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mychal-Wytek napsal:
Mablung: určitě máš pravdu v tom, že spalovače a látky na hubnutí s hubnutím obecně moc nepomohou, ale myslím si, že kdyby tam nebyly BCAA, aminokyseliny komplexní a glutamin, tak s tukem ztratím zároveň hodně svalů. Z čeho by pálilo tělo po ránu asi, když glykogen je po noci vyčerpaný? Oxidaci tuků předbíhá rozkládání svalů na aminokyseliny (katabolismus), takže bez BCAA bych z části přišel i o svaly, ne?

Čéče, co v noci děláš že ten glykogen vyčerpáš?
Promiň, ale už tísíckrát tady padlo že katabolismus je stejný strašák jako třeba terorismus. Každý o něm mluví, každý se ho bojí, ale i v Izraeli je stejná šance stát se obětí atentátu jako vyhrát první ve sportce. Když budeš rozumně jíst, katabolismu svalů se moc bát nemusíš. A pokud už na něj dojde, BCAA to moc nezachrání
Mychal-Wytek

PříspěvekZaslal: st duben 18, 2012 9:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To víš, je jaro, hormony bují, v noci se nejen spí :D no ale k věci. Když už budu nějaké ty doplňky kupovat, vybral jsem dobře? Nějak mi neublíží a z ekonomické stránky to taky ustojím :)
Mablung

PříspěvekZaslal: st duben 18, 2012 9:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mychal-Wytek napsal:
Octopuss: proč myslíš? Když se někdo připravuje na soutěž, byť jen do juniorů do 65kg, nebude se řídit pravidly stejně jako profesionální kulturisti (myslím výživovými) samozřejmě upravenými k jeho formě? :) No nic, jídelníček už mám, trénink taky, tak teď jsem chtěl vyřešit ten zbytek v podobě doplňků, ale tady koukám asi nepochodím : (

Promiň, ale jsi klasický případ který se rozhodl něco koupit (či si to už koupil) a teď už jen hledá důvody aby si tu koupi ospravedlnil.
Pokud se na něco ptáš a chceš informace, musíš mít otevřenou mysl. Pokud jí nemáš, jen vybíráš informace které se ti líbí, zavrhuješ ty které se ti nelíbí. Tohle není kritika tvé osoby. Děláme to do určité míry všichni. Ale jen někteří z nás si to uvědomují (nejlépe po tom co si kapku nastudovali psychologii nakupujících. Zkus to. Na trhu je pěkných pár knížek)
Luster

PříspěvekZaslal: st duben 18, 2012 9:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

zase netreba ty doplnky takhle zavrhovat, btw zkouseli ste si vubec nekdy trenovat s nejakou vetsi doplnkovou vybavou? za sebe musim uznat, ze to rozhodne znat je, navic v diete muzou opravdu dost pomoc.. ale samozrejme, nezbytnost to urcite neni
Mychal-Wytek

PříspěvekZaslal: st duben 18, 2012 9:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mablung: v tom máš pravdu, ale tak mi řekni jeden důvod (kromě toho, že to něco stojí), proč si nic z toho nekoupit.
Mychal-Wytek

PříspěvekZaslal: st duben 18, 2012 9:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Luster: asi tak. V objemu jsem jel asi půl roku bez doplňků, přibral 5kg. Potom jsem si koupil gainer a protein a během stejné doby jsem přibral 13kg :) a jídelníček byl vesměs podobný. Podle mě bez gaineru prostě nemůžeš bez přežírání dosáhnout příjmu většího než je bazální metabolismus. To bys musel jíst každou 1,5 hodinu pytel rýže.
Luster

PříspěvekZaslal: st duben 18, 2012 9:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ale muzes a jak nic, staci pridat treba na tucich)

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Doplňky do rýsovací diety Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: