Doplňky

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Doplňky  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Doplňky
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
krajtaman

PříspěvekZaslal: čt září 05, 2013 9:36 pm    Předmět: Doplňky Odpovědět s citátem

Zdravím tak už je to tady začíná se trochu dostavovat únava, ale nic co by se nedalo zmáknout spíš přemýšlím že je na čase začít trochu pomáhat suplementama. Měřím 185 cm, teď mám 87kg a trochu pupek ale shazovat nepotřebuju, rychlost s íla je v cajku a začíná zima tak proč se stresovat.

Ve zkratce

Pondělí - sprinty/plyo 45 minut
Úterý - florbal 120minut
Středa- sprinty/plyo 45 minut
Čtvrtek - florbal 120minut
Pátek - sprinty/plyo 45 minut - teď spíš jen běhání - taková regenerace

sobota - jednou za čas zápas / teď regenerace
neděle - to stejný co sobota.

Jde mi o to že jím docela dost (nevážím to na gramy), ale citím že tělo by chtělo víc.

snídaně vajíčka, nebo jogurt s vločka
svačina - tmavé pečivo nebo krekry s šunkou a sýrem
oběd - normální jídlo (nic tučnýho, hodně masa, ale žádný suchý kuře s rýží)
svačina - většinou nějakej puding, ovesná kaše, jáhlová kaše, atd.
TRENÁL
po trenále - banán, mysli tyčka, něco na rychlý cukry
večeře - maso s rýží, tady jen maso a rýže

Ale přemýšlím že bych místo sváči dal Mutant Mass
po trenále Regenerer ( mám s ním dobré zkušenosti)
a místo véči třeba jen nějakou proteinovou tyčku a nebo zase Mutanta ?

Díky za rady a postřehy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: čt září 05, 2013 9:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud se cítíš unavený ve smyslu nedostatku energie, tak gainer možná, ale asi bych nedával ten nejlevnější s takovým složením, co má Mutant, protože pak to "mám pupek" bude dost možná ještě o kousek horší.

Asi bych spíš sáhnul po nějakém proteinu s vyšším obsahem sacharidů, třeba nějaká "šedesátka" by mi přišla ideální (někdy v průběhu dne mezi jídly). Nebo postupně se uvolňující protein večer před spaním.

A pokud trváš na gaineru, tak jen po tréninku (případně někdy přes den), určitě ne místo večeře, to maso s rýží tam je dobrá volba.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
krajtaman

PříspěvekZaslal: čt září 05, 2013 9:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díkec, přesně tak nějak se cítím, jako nohy jak je rozhejbu tak pohoda, ale přes den je to takové neslané nemasné. Mě právě jednu dobu hodně zachránil ten regenerer, co si o něm myslíš ? Pupek už by růst nemusel, ale tenhle trenál je ještě na 4-6 týdnů, pak bude sprint/plyo jen jednou týdně zbytek bude "klasická" posilka ( jen vybrat trénink)

Když naberu svaly na nohách tak to vadit nebude, ale spíš potřebuju sílu.

Mohl bys být prosím víc konkrétní :) tohle je pro mě zatím španělská vesnice. Na ničem netrvám jn vycházím s toho co se píše u těch výrobků.

dík
Hansen

PříspěvekZaslal: pá září 06, 2013 6:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Vitamíny?

Máš v sobě dostatek hořčíku ?
krajtaman

PříspěvekZaslal: pá září 06, 2013 6:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jo to jsem zapomněl napsat, 2x denně šumák s Céčkem a hořčíkem (jedna tableta 45% ddo). Bylo to horší ta únava, ale tímto už jsem to zlepšil.

+ na trenál si dělám ionťak
Hansen

PříspěvekZaslal: pá září 06, 2013 7:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

krajtaman napsal:
Jo to jsem zapomněl napsat, 2x denně šumák s Céčkem a hořčíkem (jedna tableta 45% ddo). Bylo to horší ta únava, ale tímto už jsem to zlepšil.

+ na trenál si dělám ionťak

Na doporučenou denní dávku se vykašli, to je pro nicnedělající lidi. Ty máš pohybu sakra dost.

Vítamínu C 1000mg nějak šikovně - pomalu uvolňovací, horčíku klidně 500mg denně (DDD je 300mg, ty bereš 270mg tudíž) při tvém výkoně, ideal třeba jednu tabletu (obvykle býva 250mg) během dne, jednu před spaním ať tě nechytají křeče, díky kterým se ani pořádně nevyspíš.
krajtaman

PříspěvekZaslal: pá září 06, 2013 8:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Oukej díkec, to jsem si nějak neuvědomil. Zkusím to pošéfovat, nakoupím magnézky mrknu kolik tam toho je dokoupím ještě nějaký a bude. Dík za připomínku
Hansen

PříspěvekZaslal: pá září 06, 2013 9:00 am    Předmět: Odpovědět s citátem

krajtaman napsal:
Oukej díkec, to jsem si nějak neuvědomil. Zkusím to pošéfovat, nakoupím magnézky mrknu kolik tam toho je dokoupím ještě nějaký a bude. Dík za připomínku

Nejsem žádný fitness guru, na to pozor, nech si taky poradit od ostatních lidí...

Každopádně co bych ještě přikoupil tak nějaký multivitamín. Všechno v jednom, 1x denně a do toho suplementoval to magnezko a vit C.

Tohle podle mě by měl být absolutní základ suplementace pro každého sportovce. Potom pokud to výrazně nepomůže, hledal bych příčinu ještě jinde (tělo nestíhá regenerovat atd, málo odpočinku).

Vyzkoušej a uvidíš. Hlavně se divím, že tyto informace ti neposkytl přímo trenér...
krajtaman

PříspěvekZaslal: pá září 06, 2013 9:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já jsem trenér sám sobě, jak jsem psal jinde florbal je bez problému, ale co se týče regenerace, posilovaní atd... se zatím vzdělávám a studuji

Tak ten šumák co teď mám tak tam je Vit. C, Vápník, Hořčík + žeru hafo ovoce a zeleniny.
Hansen

PříspěvekZaslal: pá září 06, 2013 9:32 am    Předmět: Odpovědět s citátem

krajtaman napsal:
Já jsem trenér sám sobě, jak jsem psal jinde florbal je bez problému, ale co se týče regenerace, posilovaní atd... se zatím vzdělávám a studuji

Tak ten šumák co teď mám tak tam je Vit. C, Vápník, Hořčík + žeru hafo ovoce a zeleniny.

Hafo ovoce a zeleniny nestačí (a taky co se týče vlákniny obsazěné, je hodně názoru na to, ale příkláním se k tomu, že vláknina zabraňuje vstřebávání všech živin, tedy i těch potřebných, proto by jí nemělo být v jídle zase tak mnoho).

Pokud tělo staví svaly tak potřebuje hafo vitamínů a minerálů.
krajtaman

PříspěvekZaslal: pá září 06, 2013 9:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak oki, proto se ptám doteď jsem vystačil s tím co bylo (jídlo) ale ujela mi letní příprava tak to teď pootřebuji nahnat.... proto takovej plán
Frozz.

PříspěvekZaslal: pá září 06, 2013 10:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Čau, na klasické šumáky se vyklašli, je to drahý a je v tom zlomek toho, co sportovec potřebuje. Musel by si sníst denně aspoň půl balení, aby to mělo cenu.

Doporučuju v DM si koupit vitamín C v prášku za 50kč a vystačí ti to na hooodně dlouho.
krajtaman

PříspěvekZaslal: ne září 08, 2013 7:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky za tip. No chodím si tam občas pro proteinový tyčinky... Kouknu teda i na to Céčko a Hořčíka.
krajtaman

PříspěvekZaslal: st září 11, 2013 11:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Chtěl bych se zeptat, co by jste mi poradili na jídlo den před turnajem, ale je to výjmečný stav - nemá kdo střídat.... Tak jsem si na každej špíl koupil Carbosnack, ale přemýšlím co na snídani, myslítě že puding s medem a piškotama bude dobrá volba.

Doufám že jsem dobře trefil téma. Díky
Grimley

PříspěvekZaslal: čt září 12, 2013 4:25 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud jsi celou dobu na vyzivu kaslal, den pred turnajem to nevytrhne...pokud nekaslal, dej si co si davas obycejne pred zapasem... z vlastni zkusenosti vim, ze neni dobry experimentovat a zkouset novy veci pred nejakym dulezitym zapase :) (pokud to neni turnaj v sachach) :D ....

Mi pripomnelo dotaz kamarada kterej celej semestr sral na telocvik a pak den pred poslednim pokusem na zapocet za mnou prisel a prej co si ma dat pred behwm na 10km a shybama na pocet.... tak mu rikam, at si da svou cigaretku a doufa, ze bude foukat vichrice a celou dobu do zad :))

K ty snidani....jsou to vsechno rychly sachry, podle me k nicemu a budes mit pak stejne hlad....zkus spis klasika vlocky.... pak nejaky ovoce treba.... ale jak rikam, neni nic horsiho nez pak resit nafouknutwj pupek z jidla, na ktery nejses zvyklej

Rychle na stránku:

Přejdi na: