Chlapi me se tyhle temata desne libi- ironie. Okolo mne pobihaji samy mesomorfove a endomorfove a smeji se mi a zaroven obdivuji mou soucasnou somalskou postavu. Necvicil jsme rok a trpel dietama. ( 180-70 kg). Ted zeru jak protrzenej-alespon se kazdymu zda. Nepocital jsem kalorie, ale i tak je to urcite nad BM. Doma jsem se valel mesic- zlomeny palec, nechodil jsem- muj vydej energie byl parkrat za den na wc a posmajdat po pokoji. Jen lezel a zral a vysledek? +- stejna vaha jako predtim
A to me dost nastvalo. Kdyz pocitam jen ve sladkem, kolik to vyda kcal. Napr. susenka Sedita ma cca 500kcal, coz je 1/4 BM pro bezneho necviciciho cloveka. A ja snim treba 2 + kolace apod za den. A to nepocitam 2x denne maso + atd.
Tak at mi nekdo vysvetli, k cemu je pojem bazalni metabolismus a jak ho mam vlastne pocitat? Z cukru, tuku nebo bilkovin?
Jak prestanu cvicit, jdu s vahou rapidne dolu behem par dnu a tydnu.
Pokud par dni nejim nebo snim za den 2 housky a presnidavku + piskoty ( hnacka, strevni chripka, zaludek apod) mam dole klidne i 3-5 kg.
Zacal jsem si psat jidelnicek, neni to zadny prasozer- nemam vytahany zaludek. Ale i tak si myslim, ze jim dost casto - kazdy 3 h.
Ohledne treninku jsem zkousel se po roce spis rozcvicovat a cvicit vice opakovani nez objemy, prece jen mam slabe upony, slachy i svaly, kosti. Ale mam dojem, ze na me funguje jen objemovy trenink.
Svaly maji pamet dobrou, na bench jsem v nedeli tahal 75 kg , predtim jsem tahal 90-100kg. Na hrazde se vytahnu jen o 1/4 opakovani hure, zada jsem daval na kladce o 5-10 kg mene. To same o 10-15 kg dole prakticky u vsech svalu. Takze nejaka ( jaka) hmota mi zmizela, ale svaly ty potvory toho tahaji stejne docela dost na 70 kg ciste vahy, nemyslite?