|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: st prosinec 15, 2010 4:23 pm Předmět: |
|
|
| jari napsal: | | Připadá mi že jsou už pryč doby, kdy jsme v této disciplíně excelovali | To může být pravda. Spíš bych to ale přisuzoval tomu, že jsi viděl jako první originál. Jak se sebelepší dabing může jít zahrabat.
Mám stejný názor jako ty, co se týče postoje hlavně k překladu. České republice by prospělo, kdyby začali dávat filmy s titulky. Děcka by aspoň něco četli, lidi by poslouchali angličtinu a ještě by měli lepší zážitek z filmu. Navíc by to bylo výrazně levnější. Ten dabing musí stát děsný prachy. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
jari

|
Zaslal: st prosinec 15, 2010 4:33 pm Předmět: |
|
|
| daymoon napsal: | | Spíš bych to ale přisuzoval tomu, že jsi viděl jako první originál. |
jo, v tom máš asi pravdu.
Ale jak jsem takhle pokukoval po těch fórech, tak je to hlavně tím, že dnes je všechno jinak. Je rychlá doba. Běží to jak na pásu a dabéři často ani nemají čas se s postavou seznámit, prostě šup a jede se. Není pak divu, že pak postavu trochu mění. Není ani čas sehnat dobrý tým pro daný film, protože určití dabéři zrovna makají na jinym filmu, nečeká se a jede se s tím co je k dispozici, navíc běžnej konzument se nad tím ani nepozastaví, protože těch filmů je hafo.
Ale fajnšmekra (jako já ) to zamrzí, obzvlášť u opravdu dobrého filmu
|
|
| nahoru |
|
 |
hovnival
(ban)
|
Zaslal: st prosinec 15, 2010 4:41 pm Předmět: |
|
|
ceskej dabing je porad na dobre urovni si myslim, to slovenskej dabing se neda poslouchat vubec, to je katastrofa... Jinak k tem titulkam, sou filmy, kde to je zbytecny , kde to nevadi . To sou treba filmy, kde se fakt hodne mele a kolikrat se to stiha cist tak tak, ale treba takovej LOTR se neda poslouchat ani s ceskym dabingem, bez originalniho zvuku je ten zazitek ani ne polovicni ...
|
|
| nahoru |
|
 |
Sir Lukas ze Strmilova

|
Zaslal: st prosinec 15, 2010 4:43 pm Předmět: |
|
|
Na film (seriál) koukám, pokud to jde, vždy v originále. Dabing nemám rád. Když jsi zmínil The Dark Knight, nedovedu si představit kouknout na to s dabingem. To bych si od výkonu Heatha Ledgera musel odečíst 50% _________________ Ať ten, kdo neviděl padat tmu, neslibuje kráčet nocí. J.R.R.Tolkien (Pán prstenů: Společenstvo prstenu)
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: st prosinec 15, 2010 4:47 pm Předmět: |
|
|
Filmový dabing nesnáším absolutně extrémně. Považuju to za barbarství nejvyššího kalibru
U seriálů na to tak alergickej nejsem (ale koukám samozřejmě na vše v originále), tam dokonce dokážu jmenovat několik povedených - Greg House (House MD), Jack O'Neill (SG-C) ... a možná pak tak ještě tři povedený. Každopádně když jsem začal sledovat House, StarGate... Simpsons etc v originále, tak jsem si uvědomil, že je to mnohem zajímavější a.... prostě lepší.
Tohle všechno říkám s tím, že až do nějakých 13ti let jsem vlastně koukal jen na dabovaný filmy (na nově, na primě) ... ale od 13ti jedu vyloženě přes originály a za těch 6 let jsem na tom tak, že na dabovanej film bych se už nikdy nepodíval. Jedinou vyjímkou jsou německý filmy - Němcina mě irituje ještě víc
|
|
| nahoru |
|
 |
jari

|
Zaslal: st prosinec 15, 2010 4:52 pm Předmět: |
|
|
A komolení názvů mě sere uplně nejvíc. Snad každý autor (režisér, scénárista) když dá filmu nějaký název, tak to pro něj něco znamená, prakticky dá svému filmu poznávací značku pro celý svět.....aby ho pak mohl nějaký inteligent totálně překopat??
už zmíněný Inception, přeložený distributorem jako Počátek...proč? Protože to je hned první překlad co vyplivne google ale bohužel s filmem nemá pranic společnýho. To sámé slovo je pak v kině přeloženo jako vnuknutí ( čož už je daleko smysluplnější) a aby tomu nasadlili korunu, tak v českym dabingu je to přeloženo jako "vložení"  fakt paráda, ale v zápětí v tom samém dialogu jako vnuknutí....
Ještě k těm názvum, kámoš měl dřív videopůjčovnu a často jsme se bavili tím, že jsme četli origo názvy, protože byly samozřejmě uplně jiný. V paměti mi utkvěl jeden béčkovej film, jehož název teda seděl
v originále "brother" česky "ve spárech jakuzy"
|
|
| nahoru |
|
 |
jari

|
Zaslal: st prosinec 15, 2010 4:59 pm Předmět: |
|
|
| Sir Lukas ze Strmilova napsal: | | Na film (seriál) koukám, pokud to jde, vždy v originále. Dabing nemám rád. Když jsi zmínil The Dark Knight, nedovedu si představit kouknout na to s dabingem. To bych si od výkonu Heatha Ledgera musel odečíst 50% |
prosimtě nekoukej se na toho temnýho rytíře, akorát by ti to zkazilo den, věř mi
překlad jedné z nejlepších scén "why so serious, son?" česky "proč se nesměješ, co?" mě vytáčí do červena ještě teď
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
|
| nahoru |
|
 |
Poman

|
Zaslal: st prosinec 15, 2010 6:01 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: st prosinec 15, 2010 6:03 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
jari

|
|
| nahoru |
|
 |
deemao

|
Zaslal: st prosinec 15, 2010 7:14 pm Předmět: |
|
|
S tím dabingem souhlasím, ten dnešní stojí za jedno velké ho*no. Na některé hlasy jsem už alergický, vždycky se snažím dívat na film v originále s titulkama a souhlasím s Daymoonem, že to dost pomáhá angličtině. Pokud člověk zvládá číst i poslouchat, začně si to mnohem víc spojovat. V 90. letech byl ten dabing na mnohem lepší úrovni, někdy dokonce snad i lepší něž originál (Forrest Gump).
A s tím Why so serious, son..to je hodně blbý vtip. _________________ Phenom, Last Emperor, Hendo, Meathead.
Kevin Levrone, Frank Zane, Steve Reeves.
|
|
| nahoru |
|
 |
Sir Lukas ze Strmilova

|
Zaslal: st prosinec 15, 2010 7:34 pm Předmět: |
|
|
Ve spojitosti s dabingem se mi vybavil seriál StarGate: Atlantis a Dr. Radek Zelenka. Kdo zná, pochopí _________________ Ať ten, kdo neviděl padat tmu, neslibuje kráčet nocí. J.R.R.Tolkien (Pán prstenů: Společenstvo prstenu)
|
|
| nahoru |
|
 |
guruhonza
Anonymní
|
Zaslal: st prosinec 15, 2010 8:20 pm Předmět: |
|
|
| Sir Lukas ze Strmilova napsal: | Ve spojitosti s dabingem se mi vybavil seriál StarGate: Atlantis a Dr. Radek Zelenka. Kdo zná, pochopí |
nechtěl jsem to psát, ale ano... =) to je vrchol všeho... mimochodem, Rodney je tam nadabovanej extrémně příšerně
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: st prosinec 15, 2010 8:59 pm Předmět: |
|
|
| jari napsal: | A komolení názvů mě sere uplně nejvíc. Snad každý autor (režisér, scénárista) když dá filmu nějaký název, tak to pro něj něco znamená, prakticky dá svému filmu poznávací značku pro celý svět.....aby ho pak mohl nějaký inteligent totálně překopat??
už zmíněný Inception, přeložený distributorem jako Počátek...proč? Protože to je hned první překlad co vyplivne google ale bohužel s filmem nemá pranic společnýho. To sámé slovo je pak v kině přeloženo jako vnuknutí ( čož už je daleko smysluplnější) a aby tomu nasadlili korunu, tak v českym dabingu je to přeloženo jako "vložení" fakt paráda, ale v zápětí v tom samém dialogu jako vnuknutí....
Ještě k těm názvum, kámoš měl dřív videopůjčovnu a často jsme se bavili tím, že jsme četli origo názvy, protože byly samozřejmě uplně jiný. V paměti mi utkvěl jeden béčkovej film, jehož název teda seděl
v originále "brother" česky "ve spárech jakuzy"
|
no ale to je filmová perla s Takeši Kitanom, jedna z mojich srdcoviek. Kitanove filmy sú všetko skvosty. V Japonsku je to poloboh. _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|