Filmy

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 440, 441, 442 ... 614, 615, 616  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Filmy  Úvodní stránka -> Ostatní -> Filmy
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Johncreasy

PříspěvekZaslal: st srpen 08, 2012 10:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jenda....To si o sobě myslí každý. Je to jen názor. Ovšem je logické, že v situaci, kdy hlavní poptávku trhu představují děti, či mládež (v hudbě, i filmu), a do kina se chodí na rodinné filmy, nebo filmy, kam chce celá rodina přijít a nebát se, že se tam půjde do hloubky, či na dřeň emocí.....řekněme, že v takový moment a za těchto okolností je jasné, že onen střední proud, či mainstream nechce a ani nemůže představovat intelektuální elitu tvorby. Průměrný člověk prostě často má problém pobrat složitější věci. Tak to prostě je.

Cizo: OK užívej si to klidně i na počtvrté. Jinak je pravda, že reaguji na filmové zpracování a celou knižní ságu jsem nečetl. A opravdu nebudu. Hodnotil jsem původně film. Na druhou stranu si nemyslím, že by z knihy vysál zrovna ty největší sračky a všechny ty nejkrásnější pasáže jaksi zamlčel. Můžu uznat, že neznám Tolkienovu formu psaní, ale obsah je jasný a pro mě osobně naprosto nepřijatelný

Naposledy upravil Johncreasy dne st srpen 08, 2012 10:11 pm, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
CIZO

PříspěvekZaslal: st srpen 08, 2012 10:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To že se něco stane oblíbené u velkého množství lidí ale ještě nemusí automaticky znamenat mainstream. Nemůže to být náhodou tím, že to má opravdovou kvalitu, která osloví další a další lidi? Po uměle vytvořeném mainstreamovém fenoménu po pár letech nikdo ani neštěkne, protože vyjde z módy, kdežto třeba Tolkien už se čte desítky let a taky se další desítky let číst bude.

Derek Poundstone
Majesty

PříspěvekZaslal: st srpen 08, 2012 10:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Johncreasy napsal:
Ano, obhajuji, ale nedělám si iluze o kvalitách, kterých prostě nedisponují. Tohle jsou čisté akčňárny, které si na nic nehrají, a v rámci žánru jsou špička, kdežto Batman, nebo LOTR se tváří pomalu jako drama a poselství lidstvu. To je fakt komedie.
Mimochodem prodejnost....nemyslíš si doufám, že je to ukazatel kvality. Justin Bieber taky vcelku boduje. Nejlepší fantasy dějin? Tak to je pro mě ideální titul, proč se tomu vyhnout. Člověče, četl si někdy něco skutečně kvalitního, nebo jenom to tuhle chytře vykreslenou prázdnou nabubřelost. Radši si koupím encyklopedii, než ztrácet čas, takovou pošetilostí, jako je četba Pána prstenů.

Knizni serie LOTR je proste klasika ktera nikdy nezestarne, rikej si co chces ale jsou to jedny z nejlepsich knizek ktere kdy byly napsane, at se ti to libi nebo ne. O prazdnosti a nabubrelosti muzes mluvit co se tyce Eragona, prvnich dilu HP nebo Letopisech Narnie, ale vazne ne o Panu Prstenu
Mimochodem ctu docela dost, za svuj zivot jsem par set knizek uz urcite precetl (a stejne je trilogie pana prstenu jedna z nejlepsich co jsem kdy cetl), ted mam treba rozecteneho Richarda Gordona a jeho doktor v dome a na mori, doporucuju.

e: no uz radsi prestavam diskutovat, kazdy ma svuj nazor :)
kubaz

PříspěvekZaslal: st srpen 08, 2012 10:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

uspech trilogie od Ch. Paoliniho bych hlavne vzhledem k veku, ve kterem je napsal nezpochybnoval a urcite to pro mne bylo jeste za te doby prijemnejsi cteni nez HP ale ten film
Johncreasy

PříspěvekZaslal: st srpen 08, 2012 10:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

[quote="CIZOPASNIK"] To že se něco stane oblíbené u velkého množství lidí ale ještě nemusí automaticky znamenat mainstream. Nemůže to být náhodou tím, že to má opravdovou kvalitu, která osloví další a další lidi?
To se stát samozřejmě může.

Po uměle vytvořeném mainstreamovém fenoménu po pár letech nikdo ani neštěkne , Kéž by tomu tak bylo. Star Wars jsou důkazem opaku. Navíc těží ze jména a setrvačnosti. Nevidím, žádný aspekt, kterým by představovaly opravdovou kvalitu. Komiksy se Spidermanem taky jaksi nevyšuměly, přestože je to strašní hovadina.

Na druhou stranu i čtení fantasy je lepší, než žádné. Šikovný spisovatel, kterým třeba Tolkien dost možná byl, dokáže obohatit vyjadřování čtenáře i slušnou formou, aniž by se pouštěl do nějaké hlubší filozofie. Dokonce opravdu uznávám argumenty fanoušků J.K.Rowlingově, pro navrácení četby k dětem. Ale to už je jiná otázka.

Naposledy upravil Johncreasy dne st srpen 08, 2012 10:25 pm, celkově upraveno 1 krát
Partridge

PříspěvekZaslal: st srpen 08, 2012 10:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Haníš tu Tolkiena ale nic od něj si nečetl, inteligentní a vyspělé opravdu, si frajer. Jak si přišel na to, že si pán prstenů na něco hraje to opravdu nevim. Nevim jestli si myslíš že si jako spešl a cool, když tu budeš vyhlašovat o tom jak je ti z mainstr. na blití a jak miluješ nekomerční filmy plné "poselství" a "skutečných dialogů", jenom si tady hraješ na filmoveho znalce a kritika.

citace:

Skutečně hlubších a obsažných věcí se lidé bojí. Ti hloupější se bojí, že se budou nudit, ti chytřejší, že nepochopí. těch je často škoda.

A tohle je fakt věta k posrání
Johncreasy

PříspěvekZaslal: st srpen 08, 2012 10:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Partridge. To je dneska moje nejlepší věta, vole A to myslím vážně. A haním tu hlavně filmovou trilogii o Pánu prstenů. Nikoliv primárně Tolkiena.
CZEBLADE

PříspěvekZaslal: st srpen 08, 2012 10:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Toz kazdemu se libi neco a vsem curakum se nejde zavdecit no
JENDA10

PříspěvekZaslal: st srpen 08, 2012 10:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já tě sice, Johne, znám jenom odsud z fóra, ale myslím, že by sis měl vzít k srdci to, co ti jednou napsal Kid: "Jsi velký polemik, ale máš sklony být velký dogmatik."
Magumi

PříspěvekZaslal: st srpen 08, 2012 10:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mně se taky do Tolkiena dlouho nechtělo, asi proto, že mě odrazovali jeho nadšení fanoušci. Ale stojí to za to. Nemám načteno pár set knížek, ale mnoho tisíc, a můžu s jistotou říct, že Tolkienova trilogie a jeho epos Silmarillion patří k tomu nejlepšímu, co v britské literatuře ve dvacátém století vzniklo. Ale i kdyby se ti to náhodou nelíbilo, stojí to za přečtení už jen z toho důvodu, že založila celý obrovský literární žánr, či spíš dokonce celé nové kulturní odvětví, což se jen tak někomu nepovede.
Johncreasy

PříspěvekZaslal: st srpen 08, 2012 10:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jenda: To je hodně dobré. A bohužel je ta druhá část i pravdivá.
Magumi: Mnoho tisíc knížek? Kdy si to zvládl, ty šílenče?
Czeblade: Jako čůrák ses zachoval teď ty. My jsem tu mluvili vcelku věcně a slušně.
Turakam

PříspěvekZaslal: čt srpen 09, 2012 12:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Napríklad ja osobne priemerne za týždeň prečítam dve-tri knihy, takže neviem, či to ide do tisícov, ale načítaného má toho človek časom dosť. A Johne, čo dodať, patent na všeobecne platné súdy nemáš, našťastie, a keď už sa staviaš do pozície človeka tak hlboko uvedomelého a schopného skutočne preniknúť ku koreňu hodnôt, tak by ťa veru ani nenapadlo podobné súdy vôbec vynášať. Otvor tú svoju intelektuálnu myseľ a daj priestor aj trošku tolerancii v nej.

A k expandables: akokoľvek sa mi myšlienka dať dokopy hviezdy minulosti + súčasnosti páčila, tak jednotka bola veľkým sklamaním, silno priemerný akčák a to ešte veľa hovorím, mená sami o sebe nefungujú, a nostalgia etc. to tiež nespasí, dvojke želám, nech je lepšia ako jednotka, ale pravdupovediac, ak nebude, už len myknem plecom.

Inak Rambo (jednoznačne pre mňa takisto derivát akčného hrdinu) je tiež točený podľa knihy, ale to asi vieš, čítal si ju/ich?
Johncreasy

PříspěvekZaslal: čt srpen 09, 2012 3:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

No napsal si to pěkně, to uznávám, ale když mluvíš o toleranci, aplikuj jí na můj názor. Mainstream toleranci nepotřebuje, on bohužel udává tón, jemu patří svět a autorské ostruhy zásluh nesmyslně jeho tvůrcům. Na světě jsou stovky lepších autorů, herců, či spisovatelů, než jsou persony, které jsou za ně "oficiálně" považovány. V každé jedné básni od Seiferta či takového Závady je víc geniality, nápaditosti, kouzelné metafory, než v celých xsetstránkových dílech lidí jako Rowlingová, Wiewegh, Tolkien.Toleranci spíš potřebují právě osobitější, upřímná a nejednoznačná díla, na která upozorňuji, když slyším vynášet do nebes brak a to jen proto, že je zábavný. Blbej nejsi, tak si to snad vyložíš.

keď už sa staviaš do pozície človeka tak hlboko uvedomelého a schopného skutočne preniknúť ku koreňu hodnôt, tak by ťa veru ani nenapadlo podobné súdy vôbec vynášať.

Hezkej pokus, takovej mírumilovnej, ale asi žiješ v dojmu, že moudrost je automaticky názorová zdrženlivost. Ano je hezké pochybovat a o vlastní pravdě, a držet se zpátky abys neriskoval možnost, že budeš stoupencem falešného dogmatu, ale jaký pak má tvůj postoj význam pro diskuzi. Neposuneš jí nikam dál. jen napíšeš: Mě se líbí to, a tobě zase tamto a tak je to správné, protože jsme každý originál. Ale tady nejde o to, co se mi líbí, ale proč se mi zrovna tohle líbí. Pak třeba najdem nějakou spojitost a podobnost v našem vnímání.

Ad Rambo a Exp. ...v podstatě souhlasím s obojím. A ano, jako kluk jsem všechny tři díly četl.
xCROWx

PříspěvekZaslal: čt srpen 09, 2012 8:12 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Johne, ty pořád učíš, že ? Syndrom nejchytřejšího muže v místnosti v plné síle. Jen se zdá, že ta póza intelektuála tady na nikoho dojem nedělá. A o tom Tolkienovi si aspoň přečti, kdo to byl, než ho začneš dávat vedle Rowlingové a Viewegha od jedné věty.
Broken

PříspěvekZaslal: čt srpen 09, 2012 9:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ani náhodou. Dle mého je Pán prstenů vcelku brak, takže jsem neulítl vůbec. Dokonalé literární dílo, nebo něco, co se tomu zdálky přibližuje, jsi zřejmě ještě nečetl.

Ano říká člověk,který knížku od tolkiena ani neotevřel,ale už má naprosto jasno v tom o jaký nechutný brak se musí jednat.Tohle by zase podle mého mohla být klidně charakteristika hlupáka a ignoranta ve slovníku

To, že se pro něco nadchne stádo oveček, neznamená, že to má nějakou skutečnou hodnotu, něco skutečného ke sdělení, nějaké originálně vyjádřené zamyšlení. Nepřu se s Váma pánové, že je to kult a pojem, ovšem stejně tak musím říci, že to pokládám za velmi, velmi hloupé.Chápu, že život těchto nesmyslných, ale pestrých figurek chtějí žít děti, ale u dospělého, který nebere návštěvu kina jen jako snobství, či společenskou záležitost....mě to rozesmívá. Zkuste raději nějaký film, kde jsou skutečné situace, skutečné dialogy.

Uvědomuješ si vůbec,že tyhle tvé bláboly se dají klidně aplikovat i na ramba,exp samotné.Zkus si představit,že bych ti na nějaký tvůj post o těchle filmech napsal přesně tuhle snůžku povýšeneckých plků,podobné nedostatky jako ty vidíš na pro tebe nepřijatelných snímcích,já zase vidím na těch tvých,ale nikdy by mě nenapadlo hodnotit na tomhle základě tvůj filmový vkus nebo snad intelekt,jak si tu několikrát předvedl

Jestli se chcete jenom bavit, je to Vaše věc a já s tím nemám problém.

A když jdeš na ramba,tak se snad nejdeš bavit?Nebo rozjímáš v průběhu filmu nad rozpolceností hlavního hrdiny nad jeho pošramocenou duší,která není schopna zapadnout do konformního a konzumního způsobu života a pro svou odlišnost je nepochopen okolím.Ne,zkrátka se ti líbí stalone,akce,potoky krve,beru.Ani u SW ani u Lotra ,což pro tebe možná bude překvapení, lidi nechodí kvůli tomu, aby dostali nějaké poselství nebo snad odpovědi na všechny otázky univerza,ale zkrátka proto,že se jim fantasy líbí,mají rádi tu odlišnost od normálního světa a maličkosti,logické nesrovnalosti nebo snad i naivní dialogy blahosklonně přejdou,stejně jako ty u ramba

Ale v pohodě, vše je věc názoru.

A tohle je završení všech tvých nesmyslných řečí a pozérského jednání.Evidentně to u tebe není v pohodě a nejsi schopen podívat se na vše s nadhledem a alespoň s elementárním množstvím tolerance,natož pak respektovat jinačí názor
[/b]

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Filmy Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 440, 441, 442 ... 614, 615, 616  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: