Filmy

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 520, 521, 522 ... 614, 615, 616  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Filmy  Úvodní stránka -> Ostatní -> Filmy
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
atms

PříspěvekZaslal: pá prosinec 06, 2013 11:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Takže... v nadprůměrném blockbusteru nelze podat žádný herecký výkon, pochopil jsem asi správně :)
Já netvrdím, že má Batman hluboký příběh, je to prostě akčňák s lepší atmosférou a efekty. A byli bychom asi blázni, kdybychom na tenhle film koukali s tím, že zažijeme něco většího.
Co třeba takový Matrix? Vždyť myšlenka Matrixu má přímo filozofickou hloubku a je, může být vážným filmem.
A opravdu netuším, proč by mělo skutečné herectví vyniknout v romantickém roztahaném filmu. Herec dostane 40 minut navíc ve filmu a díky tomu má šanci se víc předvést?
I v akčním filmu jsou dialogy, i v pohádkách pro dospělé se opravdu hraje, používá mimika a gestikulace. Heath Ledger hrál roli šílence, stejně jako Jack Nicholson v 80. letech.

Slovo hipster se tady opravdu hodí. Znalcem kinematografie se stanete jen tehdy, když budete sledovat filmy neznámé, undergroundové a samozřejmě filmy vznikající mimo USA a UK.

Naposledy upravil atms dne pá prosinec 06, 2013 11:41 pm, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Irminsul

PříspěvekZaslal: pá prosinec 06, 2013 11:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Johncreasy napsal:
Irminsul napsal:
Johncreasy napsal:
atms napsal:
A Dark Knight nikomu život změnit nemůže? V čem je tak jiný? Jen proto, že byl natočen o 20 let později to z něj dělá pohádku pro dospělé?

Johncreasy: A o čem tu mluvíš? A vůbec, definuj mi pohádku. Jen proto, že je založena na komixové postavě? Ve všech filmech to je dobro vs. zlo.

Mluvím o vážných filmech, dramatech. Mluvím o dánských, švédských, španělských, ruských filmech. Tarkovski, Michalkov, Bergman, Moodyson, Trier, August, Boorman, Haneke, Vláčil, Kachyňa atd. Skutečně obsažné příběhy, které jediné dají prostor skutečnému herectví, a ne že bude pro někoho vrcholem herectví kreace Batmana, nebo Jokera.....mám pocit, že tu mluvím s dětmi.

Od Augusa Boormana se me líbil film peklo v pacifiku...

August Boorman neexistuje. Bille August (Dům duchů), John Boorman (Excalibur).

jo jo máš pravdu,postoval sem to jméno...samo je to John Boorman..Co pokazil byl vymítač ďábla 2 díl,ten se nepovedl..mělo to zůstat u bývalého režiséra
Johncreasy

PříspěvekZaslal: pá prosinec 06, 2013 11:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Gohan....Kristepane ty jsi idiot. Vždycky jsi byl, ve všech diskuzích co pamatuji.

Naposledy upravil Johncreasy dne pá prosinec 06, 2013 11:42 pm, celkově upraveno 1 krát
Gohan

PříspěvekZaslal: pá prosinec 06, 2013 11:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Johncreasy napsal:
Tu definici Trolla jsi naplnil ty sám. Já mluvím vážně..to nebyla provovkativní slova. Máš chudáčku zmatek i v tak jednoduchých věcech.

Ano, naplnil jsem ji tebou. A málem jsi přetekl
Johncreasy

PříspěvekZaslal: pá prosinec 06, 2013 11:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Přesně tak, projevil ses jako Troll. Nemá smysl to házet na toho druhého, zvlášť je-li si v daném tématu mnohem jistější, Marcelku.
Gohan

PříspěvekZaslal: pá prosinec 06, 2013 11:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Johncreasy napsal:
Přesně tak, projevil ses jako Troll. Nemá smysl to házet na toho druhého, zvlášť je-li si v daném tématu mnohem jistější, Marcelku.

Ano. Souhlasím s tebou. V trollování jsi si mnohem jistější, jelikož máš spoustu praxe.
Johncreasy

PříspěvekZaslal: pá prosinec 06, 2013 11:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

atms napsal:
Takže... v nadprůměrném blockbusteru nelze podat žádný herecký výkon, pochopil jsem asi správně :)
Já netvrdím, že má Batman hluboký příběh, je to prostě akčňák s lepší atmosférou a efekty. A byli bychom asi blázni, kdybychom na tenhle film koukali s tím, že zažijeme něco většího.
Co třeba takový Matrix? Vždyť myšlenka Matrixu má přímo filozofickou hloubku a je, může být vážným filmem.
A opravdu netuším, proč by mělo skutečné herectví vyniknout v romantickém roztahaném filmu. Herec dostane 40 minut navíc ve filmu a díky tomu má šanci se víc předvést?
I v akčním filmu jsou dialogy, i v pohádkách pro dospělé se opravdu hraje, používá mimika a gestikulace. Heath Ledger hrál roli šílence, stejně jako Jack Nicholson v 80. letech.

Slovo hipster se tady opravdu hodí. Znalcem kinematografie se stanete jen tehdy, když budete sledovat filmy neznámé, undergroundové a samozřejmě filmy vznikající mimo USA a UK.

Můžeš v něm podat herecký výkon, ale pořád budeš utvářet něco vyumělkovaného, neživého a nepřirozeného. Je to módní přehlídka image a charizmatu, ale skutečná prověrka skutečného herectví je v rolích, které jdou na dřeň v reálném dramatu.

Matrix, ano snažil se, podobně jako Inception tvářit filozoficky. Ale bez filozofie.

Nicholson i Ledger podali kvalitní výkon na poli komedie, ale tvrdit, že jsem v tom spatřil nejlepší herecký projev ever....to fakt ne.

Naposledy upravil Johncreasy dne pá prosinec 06, 2013 11:53 pm, celkově upraveno 1 krát
Johncreasy

PříspěvekZaslal: pá prosinec 06, 2013 11:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nebo takhle pánové....Co říkáte na úspěch Hunger games a jejich pokračovatele?
Já když to viděl, tak jsem nevěděl, zda se smát, či brečet.
Turakam

PříspěvekZaslal: pá prosinec 06, 2013 11:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja radsi battle royale ale knihy sa vcelku dali...
atms

PříspěvekZaslal: so prosinec 07, 2013 12:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jak může být Matrix filozofický, ale bez filozofie? Uvědomuješ si, že Matrix přebírá myšlenku jednoho z nejslavnějších filozofů, a to Platóna?
Filozofie se dá ale hledat ve všech filmech.
Takže uznáváš jen reálné filmy, příběh, který se může skutečně stát, který může zasáhnout tvůj život?
Mě unavují oba extrémy.
Ale jelikož jsem neviděl ani jeden film od tebou vyjmenovaných režisérů, tak mi prosím jmenuj nějaký film, který uznáváš, a který jsem mohl vidět já, resp. většina lidí.
Johncreasy

PříspěvekZaslal: so prosinec 07, 2013 12:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Určitou metaforu či filozofickou podobnost můžeš skutečně aplikovat na cokoliv, je otázka zda je Matrix Platóna hoden.
No to já nevím, co jsi mohl vidět, ale není problém je skouknout. Začal bych být tebou doma... Petrolejové lampy, Údolí včel . Jdi do toho ale ve chvíli, kdy nebudeš nedočkavý, když budeš mít opravdu chuť na víc, než jen koukat. Mluvíš rozumně, možná že budeš mile překvapen a neskončíš jen s obvyklou frází "Dyť se tam nic neděje."
Pokud by ses na to kouknul, budu rád, když mi dáš vědět, co si tom myslíš.
Mablung

PříspěvekZaslal: so prosinec 07, 2013 10:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

atms napsal:
Jak může být Matrix filozofický, ale bez filozofie? Uvědomuješ si, že Matrix přebírá myšlenku jednoho z nejslavnějších filozofů, a to Platóna?
Filozofie se dá ale hledat ve všech filmech.
Takže uznáváš jen reálné filmy, příběh, který se může skutečně stát, který může zasáhnout tvůj život?
Mě unavují oba extrémy.
Ale jelikož jsem neviděl ani jeden film od tebou vyjmenovaných režisérů, tak mi prosím jmenuj nějaký film, který uznáváš, a který jsem mohl vidět já, resp. většina lidí.

Johna nech, on si žije ve vlastním filmovém světě. Jeho postoj je možná ovlivněn i tím, že se konečně, alespoň v něčem, může cítit nadřazen davu.
Johncreasy

PříspěvekZaslal: so prosinec 07, 2013 12:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jako, kdyby ty si byl prost těchto pocitů, hochu. Pokud bych to bral takto, činila by mě privilegovaným moje vlastní literární tvorba, a nikoliv to, čeho jsem pasivním svědkem při sledování filmu.
Mablung

PříspěvekZaslal: so prosinec 07, 2013 1:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Johncreasy napsal:
Jako, kdyby ty si byl prost těchto pocitů, hochu. Pokud bych to bral takto, činila by mě privilegovaným moje vlastní literární tvorba, a nikoliv to, čeho jsem pasivním svědkem při sledování filmu.

Nejsem. Jsem arogantní, povýšenecký parchant. Proto se slušnou šancí rozeznám podobnou motivaci u ostatních.

Děkuji ti že se nás nepokoušíš oblažovat svou literární tvorbou
yura

PříspěvekZaslal: so prosinec 07, 2013 1:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

atms napsal:

Necetl jsem to zde cele, ale tohle nemyslis vazne ze ne? Srovnávat Nicholsona a jeho Přelet nad kukaččím hnízdem nebo Osvícení s Ledgerem v roli Jokera. To nelze srovnávat, protože Heath Ledger toho prostoru něco predvest moc nemel. Ano hral roli Jokera skvele, ale to je cele. Je to to same jako když si někdo oblece nejaky kostym medvěda ve starem filmu. Ano zahral toho medvěda skvele, ale srovnávat to s hereckou postavou která tvori 2 hodinovej film tak, ze to divaky prikova k obrazovkam? Docela ulet...

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Filmy Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 520, 521, 522 ... 614, 615, 616  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: