|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Turakam

|
Zaslal: so listopad 08, 2014 4:17 pm Předmět: |
|
|
| jari napsal: | | Darkkiller napsal: |
Když porovnám třeba s Inception nebo Shuttered island, tak prostě tenhle film ztrácí (i když to je pořád nadprůměr), dávám 7/10. |
s tímhle přesně souhlasím |
U mňa naopak, oba sú dobré filmy, ktoré však logické chyby pre mňa hlboko pochopili, tu sa aj čiastočná nelogickosť v istých momentoch dá krásne ospravedlniť vzhľadom na interpretačné možnosti a imagináciu, bez ktorej nemôže byť inak pochopená, ako som písal, Nolanovi sa akoby podarilo na plátno dostať pôžitok s čítania ocenených žánrových poviedok, začo som len rád, nenudil som sa ani minútu, naopak, neraz len fascinovane usmieval, bol dojatý, namáhal závity, polemizoval, po filme diskutoval, myslím, že viac než som čakal. _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Barbar Conan

|
Zaslal: so listopad 08, 2014 10:29 pm Předmět: |
|
|
Interstellar byla naprostá tragédie, po Hobbitovi asi největší filmové zklamání. V zásadě je to taková levná kopie Kubrickovy Odyssey s tím, že není žádná možnost pro diskuzi, interpretaci nebo zamyšlení, protože ten film je natočený natolik jednoznačně, aby ta "so deep" ekofašistická, hippiesácká a jiná poselství pochopil i intelektuálně deprivovaný Američan.
Příběh je naprosto nelogický a roztříštěný, některé scény jsou uplně zbytečné, při závěrečném mindfucku jsem musel exnout tu 42ku, co jsem si přinesl do IMAXU, abych to přežil. O fyzikálních blábolech se radši ani nebudu zmiňovovat. Závěrečná "zápletka" je znalému divákovi sci-fi jasná zhruba po první 1/3.
Z těch 3 hodin 90% času herci na plátně brečí. Amélie měla v zájmu veřejného blaha zůstat v Montmartru.
Největší fail je, že ty vesmírné scény dokázal Kubrick natočit působivěji před 50 lety, ale i tak je visuál asi hlavní předností tohoto filmu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Darkkiller

|
Zaslal: so listopad 08, 2014 10:56 pm Předmět: |
|
|
Asi tak no... Pro mě to bylo strašně zdlouhavý (zbytečně natahované scény), moc ubrečený, málo akce a když už nějaká byla, tak jsem chtěl pro změnu brečet já. Závěr byl zvláštní a nehodil se mi tam. Kdybych od filmu tolik nečekal, hodnotil bych to zřejmě jinak. Třeba i Gravity mně proti tomu přišla vizuálně o dost lepší.
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: so listopad 08, 2014 11:38 pm Předmět: |
|
|
Hm.. tak to je asi presne takova nudarna jak ocekavam jen na zaklade traileru ( Aspon, ze jsem neocekaval vic tak nejsu moc zklamanej.
|
|
| nahoru |
|
 |
kaplii

|
Zaslal: ne listopad 09, 2014 9:55 am Předmět: |
|
|
Zdejší komentáře na Interstellar jsou natolik úsměvné, že na ně ani nebudu reagovat. Na druhou stranu chápu, že pro jednodušší diváky ten film není. Pokud jste klasický popcornový divák, nechápu, proč nejdete na Johna Wicka, ten bych jako klasické Béčko doporučil.
|
|
| nahoru |
|
 |
Oddo

|
Zaslal: ne listopad 09, 2014 10:03 am Předmět: |
|
|
| kaplii napsal: | | Zdejší komentáře na Interstellar jsou natolik úsměvné, že na ně ani nebudu reagovat. Na druhou stranu chápu, že pro jednodušší diváky ten film není. Pokud jste klasický popcornový divák, nechápu, proč nejdete na Johna Wicka, ten bych jako klasické Béčko doporučil. |
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: ne listopad 09, 2014 10:21 am Předmět: |
|
|
| kaplii napsal: | | Zdejší komentáře na Interstellar jsou natolik úsměvné, že na ně ani nebudu reagovat. Na druhou stranu chápu, že pro jednodušší diváky ten film není. Pokud jste klasický popcornový divák, nechápu, proč nejdete na Johna Wicka, ten bych jako klasické Béčko doporučil. |
nechcel som už ďalej reagovať, ale vystihol si to presne hehe _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
Darkkiller

|
Zaslal: ne listopad 09, 2014 1:40 pm Předmět: |
|
|
Co v Interstellaru bylo pro náročného diváka? Už od začátku bylo jasný, že černoch na palubě nemůže přežít a že lidstvo nakonec zachrání. Film byl místo toho cílen spíš na širší okruh diváků - takovej ten, co si s rodinou pustíte večer u TV a každej dostane něco (fogi trochu sci-fi a akce, matka si pobrečí u emocionálně vypjatých scén a děti stejně půjdou po první třetině filmu spát).
Jinak samozřejmě výkony herců byli perfektní, Mathew skvělej a stárnoucí Alfred z Batmana taky. Jen prostě říkám, že jsem od Nolana čekal víc. Chyběl mi tam takovej ten pocit, kdy po filmu si přehráváte celej děj znova a přemýšlíte o tom.
|
|
| nahoru |
|
 |
Turakam

|
Zaslal: ne listopad 09, 2014 2:00 pm Předmět: |
|
|
Heh Darkillere neviem, práveže je to film, o ktorého intepretáciách sa bude dať polemizovať pekne dlho, nič nebolo jasné, kto prežije, kto nie je irelevantné, človek prijíma rozhodnutia - akcia - reakcia, ľudstvo zachránené, hm, ozaj? _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
Arnoldisnumerouno
|
Zaslal: ne listopad 09, 2014 2:54 pm Předmět: |
|
|
Naposledy upravil Arnoldisnumerouno dne ne listopad 09, 2014 9:08 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
kaplii

|
Zaslal: ne listopad 09, 2014 3:51 pm Předmět: |
|
|
Darkkiller// přesně to, co jsi napsal je ukázkou nenáročného (jednoduchého) diváka. Tím tě nechci urazit, ale nenáročný divák nepotřebuje o filmu diskutovat, prostě jde na film s tím, že chce vidět něco, co mu nezatíží hlavu o informace, nad kterými nechce přemýšlet. Což tento film není (tedy pokud nejsi Stephen Hawking, nebo Sheldon Cooper a je ti to vážně jasné). Mě po skončení filmu vyvstala SPOUSTA otázek k diskuzi a stejně tak mé přítelkyni (která tento žánr nesnáší) a asi hodinu jsme se o tom bavili. Pravděpodobně je tam dost věcí, které jsi přehlédl...např. jak brilantně vyřešil vecpání čtyř rozměrů do tří (knihovna), aneb celková situace okolo horizontu událostí.
Taky jsou ve filmu tak neskutečně brilantní scény, které se ani nedají popsat (přelet okolo Saturnu,...). Já na to do kina půjdu rozhodně znovu, už jen proto, abych podpořil Nolana a jeho autorský film .
Oddo/ To je můj názor a je mi jedno, že ho nesdílíš a nevadilo mi, kdyby ho nesdílel nikdo jiný. Obrázek je vážně předmětný do diskuze.
|
|
| nahoru |
|
 |
Barbar Conan

|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: ne listopad 09, 2014 4:22 pm Předmět: |
|
|
Urážet se nebudeme, tedy klid. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
Darkkiller

|
Zaslal: ne listopad 09, 2014 4:37 pm Předmět: |
|
|
Knihovna by byla dobrá, kdyby to touhle scénou skončilo a nenásledoval konec alá španělská telenovela. Já v tom prostě žádný hlubší smysl neviděl a ani mi na mysli nevyvstalo milion otázek. Možná tak jedině otázky v průběhu filmu, když jsem se divil kilometrovým vlnám na mělčině, rozdílu plynutí času na planetě a na orbitu té samé planety nebo černá díra okolo které se dá v pohodě proletět lodí.
Stojím si za tím, že na většinu ostatních Nolanovek to nemá. Chybí mi tam něco takového jako konec Inception s roztočeným totemem. Pak bych klidně hodinu diskutoval.
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: ne listopad 09, 2014 4:43 pm Předmět: |
|
|
Hádat se kvůli filmům je největší hlína :)
"Film XY se mi líbil/nelíbil natolik, že musím ostatní (většinou anonymní lidi na internetu) přesvědčovat o tom, aby se jim líbil/nelíbil taky."
Někdo holky, někdo vdolky, ne? ;) _________________ My girlfriend is stronger than you!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|