Gainer - vhodné dávkování a nabírání obecně

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Gainer - vhodné dávkování a nabírání obecně  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Gainer - vhodné dávkování a nabírání obecně
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Grimley

PříspěvekZaslal: út květen 20, 2014 11:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Jen se zeptám (ze zvědavosti, nerejpu), proč je špatnej protein do mlika? Dávám ho taky ráno do vloček s mlikem, laktoza mi nevadí....
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: út květen 20, 2014 11:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Grimley napsal:
Jen se zeptám (ze zvědavosti, nerejpu), proč je špatnej protein do mlika? Dávám ho taky ráno do vloček s mlikem, laktoza mi nevadí....
Není špatný - jen si zpomalíš vstřebávání rychlého syrovátkového proteinu, což ale nemusí být nutně na škodu.
Dříve se tvrdilo, že vše musí být do vody - není to tak jednoznačné. Te%d se tvrdí, že jedině nativní za studena zpracovaný protein...dávám tomu tak rok, dva:o)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Grimley

PříspěvekZaslal: út květen 20, 2014 11:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak dobrý :)) bál jsem se, že je zase nějaká nova studie že v mlíce se protein znehodnotí a změní na kyanid :D ja dávám ráno do mlíka prave kvůli tomu, abych vydržel co nejdýl bez dalšího jídla :) je teda pravda že uz to tak nehrotím jako dřív - treba vcera donesla mamka půlku pizzy ze uz ji nesnedla tak jsem ji dojedl a když si nedám po tréninku gainer/proteiňák/syrový vejce tak se mi svět nehroutí kupodivu se cítím mnohem líp než když jsem řešil jídelníček do poslední píčoviny a přijde mi ze i ta forma se zlepšuje :D
Tom3

PříspěvekZaslal: út květen 20, 2014 1:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kup syrovatkovej protein + maltu, to davej po cviceni. Gainer je v tvym pripade k nicemu, radsi misto nej dej poradny jidlo a celkove pridej na gramazich, pokud nepribiras.. ten jidelak neni az tak zlej. Rano protein do mlika nevadi, nekteri tady resi az moc velky hovna.. potreninku jen do vody.
Pokud mas trenink jak rikas dobrej, tak uz zbyva jen strava+regenerace. Jak rikam, zkus pridat na gramazich, pokud nic, pridej zase.. pokud to nebudes moct uzrat, pridej tuky (zdravy tuky).
Hlavne v tom nehledej vedu, na tve vaze to musi jit samo..
jachym

PříspěvekZaslal: út květen 20, 2014 4:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Grimley napsal:
Možná bych trochu přehodnotil cil, jestliže jsi za 4 měsíce posilování nabral nula nula nic, tak neni rozumný očekávat 15kg svalů za dalších 6x nula nula nic

Na gainer se vyser, respektive jestli ho uz mas tak si přečti doporučené dávkování na obalu, urcite se tam dozvíš, ze je treba ho upravit podle denního přijmu. Je dobry ale do sebe dostávat kvalitní sachry - ryze, vločky, těstoviny, připadne i pečivo (fanatičtí dietáři polibte si prdel ).... Potom je potřeba zapracovat na kvalitních bílkovinách - maso, jogurty, mléko, tvaroh, sýry, kvalitni šunka, proteiňák .... V neposlední radě je treba zapracovat na trpělivosti a zkoušení novych a novych tréninků/cviků/stravování ...ektomorf nebudeš, takže s gainerem opatrně aby z 15kg svalu nebylo 15kg špeku

v podstatě s tebou ve všem souhlasím, jen ale mi není jasná ta poslední věta, já teda nevim, ale při výšce skoro 185 a váze nějakých 65 kilo by klidně ektomorf být mohl.
sk

PříspěvekZaslal: út květen 20, 2014 4:56 pm    Předmět: ... Odpovědět s citátem

na tom neni nic zahadneho, z toho popisu je videt, ze jis malo...z toho co jsi postnul je v poradku prakticky jen snidane a vecere...ktera by ale mela byt spis jako druha vecere

na svacinu banan je nouzovka, pokud se dostanes k poradnemu obedu...ale poradny obed se nerovna sunka s chlebem..tipuju, ze to bude neco jako 100g sunky a krajic chleba? Gainer po treningu neni druha svacina, je to neco co ma za ukol doplnit spotrebovanou energii po treningu...takze po gaineru jsi tak nejak jako na 0 a cca 1,5-2h po treningu potrebujes normalni jidlo no a na konec ta tvoje vecere

samozrejme nevidim jak to mas casove rozfazovane a jake mas porce, ale jak jsi to popsal tak to na me pusobi

jinak mozna by neskodilo postnout sem i ten trening
madball

PříspěvekZaslal: út květen 20, 2014 5:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
Grimley napsal:
Není špatný - jen si zpomalíš vstřebávání rychlého syrovátkového proteinu, což ale nemusí být nutně na škodu.
Dříve se tvrdilo, že vše musí být do vody - není to tak jednoznačné. Te%d se tvrdí, že jedině nativní za studena zpracovaný protein...dávám tomu tak rok, dva:o)

Kde se tvrdí, že jedině nativní?
Stejně, jako se někdo ohání, že CFM metoda je kvalitnější metoda, než iontová výměna, tak se někdo ohání, že použitá surovina v podobě mléka je lepší, než v podobě syrovátky.
Když jsem se díval na využitelnost proteinu z mléka versus ze syrovátky, tak na tom byl o něco líp ten z mléka. Samozřejmě se nabízí otázka, kdo tyhle výzkumy dělal...
Když si porovnám % zastoupení bílkovinných frakcí, tak je na tom líp taky ten z mléka, bohužel u nejdůležitějšího laktoferinu je ten rozdíl minimální.
Já spíš nechápu prosazování hovězích proteinů, který mají horší aminospektrum a míň BCAA a nechápu, proč to někdo kupuje a jakou v tom kdo vidí výhodu. To bych si radši ten kus hovězího schoval na steak.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Dr. Manhattan

PříspěvekZaslal: út květen 20, 2014 5:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Děkuji za odpovědi.
Co by bylo teda ideální do školy na jídlo? Svačím tam a obědvám. Do jídelny chodit nechci, mám k tomu svoje důvody. Něco, co by se tam dobře jedlo a bylo to fajn na objemovku. Jinak mám normálně při objemovce zařazovat třeba pizzu, sem tam nějakej fastfood nebo sladkost a nebo to je jen na škodu a v ničem to nepomůže? Mám tyhle věci rád, ale zas si tím nechci nějak zatěžovat organismus. Odpolední svačina/první večeře tedy co, když bych si ty vajíčka nechal na druhou? Předem děkuji.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: út květen 20, 2014 6:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:
Deadlift napsal:
Grimley napsal:

Stejně, jako se někdo ohání, že CFM metoda je kvalitnější metoda, než iontová výměna, tak se někdo ohání, že použitá surovina v podobě mléka je lepší, než v podobě syrovátky.
Když jsem se díval na využitelnost proteinu z mléka versus ze syrovátky, tak na tom byl o něco líp ten z mléka. Samozřejmě se nabízí otázka, kdo tyhle výzkumy dělal...
Když si porovnám % zastoupení bílkovinných frakcí, tak je na tom líp taky ten z mléka, bohužel u nejdůležitějšího laktoferinu je ten rozdíl minimální.
Já spíš nechápu prosazování hovězích proteinů, který mají horší aminospektrum a míň BCAA a nechápu, proč to někdo kupuje a jakou v tom kdo vidí výhodu. To bych si radši ten kus hovězího schoval na steak.

Kdo tvrdí? Marketingová oddělení výrobců proteinů tvrdí. Já zase tvrdím, že běžný cvičenec nepozná lautr nic. Jen to, jak se ten protein rozpouští, jak chutná, práší a jestli se z něho nepos...jestli ho stráví, zbytek je zbožné přání. To jestli se vstřebá z x% za y minut záleží nejen na tom proteinu, ale na mnoha dalších faktorech.
karlwanhov

PříspěvekZaslal: út květen 20, 2014 7:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

tak ten hlavni rozdil je aminospektrum -> % obsah vyznamnych aminokyselin
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: út květen 20, 2014 8:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

karlwanhov napsal:

OK - dám Ti dva různé druhy proteinů - slepý vzorek. Budeš to brát rok - poznáš rozdíl např. ve způsobu přípravy?
flew

PříspěvekZaslal: út květen 20, 2014 8:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
karlwanhov napsal:

OK - dám Ti dva různé druhy proteinů - slepý vzorek. Budeš to brát rok - poznáš rozdíl např. ve způsobu přípravy?

poznám.. adresu chceš poslat do PM?

Trhačky, a rukavice spôsobuju gynekomastiu !! znižuju TST a zvyšuju estrogen!!
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: út květen 20, 2014 8:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Poznáš prd ...jestli to bylo připraveno tak nebo jinak. Jestli to je nativní nebo není...úplný kulový - to Ti garantuji. Pokud hovoříme o proteinu podobné cenové relace, rozpustnosti, chuti apod.
madball

PříspěvekZaslal: út květen 20, 2014 8:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
madball napsal:
Deadlift napsal:
Grimley napsal:

Kdo tvrdí? Marketingová oddělení výrobců proteinů tvrdí. Já zase tvrdím, že běžný cvičenec nepozná lautr nic. Jen to, jak se ten protein rozpouští, jak chutná, práší a jestli se z něho nepos...jestli ho stráví, zbytek je zbožné přání. To jestli se vstřebá z x% za y minut záleží nejen na tom proteinu, ale na mnoha dalších faktorech.

Zas mi neříkej, že biologická využitelnost apod. je úplně k ničemu. To by člověk nemusel řešit, jaký bílkoviny do sebe má ládovat.
Navíc laktoferin podoporuje imunitu a spousta lidí během vyšší zátěže, diety apod. onemocní, takže v tom třeba vidím celkem výhodu.
Ono je sice hezký, že něco nepoznám hned, ale to neznamená, že to nemá význam v dlouhodobějším horizontu. Když vykouřím jednu cigaretu, tak to na zdraví taky nepoznám, ale po 20 letech krabičky denně už asi ano.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: út květen 20, 2014 8:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A po dvaceti letech jedné cigarety denně? Jak moc dramatické jsou rozdíly mezi top produkty připravených např. odlišnou technologií?...jinou formou výroby?
Myslíš si, že je to opravdu tak rozdílné?...a hlavně - všichni tu zmiňují donor - v našem případě proteinový doplněk a nikdo akceptor - příijemce....každý máme trochu odlišný metabolismus, strávíme za jednotku času odlišné množství bílkovin...i jeden konkrétní jedinec se mění v čase a i v jeden čas se mění podmínky - je rozdíl dát hydro nalačno a po vepřovém koleni pokud mi rozumíte. Pořád je to hydro, ne?...myslíte, že se vstřebá stejně rychle?...ale houby. tj. je mi naprd formule jedna mezi proteiny, pokud stojí pětkrát tolik a přinese mi řekněme desetinu! výkonu" navíc. Drtivá většina ten rozdíl prostě nepozná...může si řákat, že dělá pro svůj imunitní systém dobře...pro své zdraví...OK - ale krejčovský metr to nezaznamená - to je fakt:o)

P.S: neříkám, že biol. využitelnost je úplně nanic - říkám jen, že rozdíly mezi produkty s cenovkou řekněme 500 kč/ kg a výše nejsou nikterak dramatické (pokud výrobce není osel).
Bavíme se o značkách typu Reflex apod.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Gainer - vhodné dávkování a nabírání obecně Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: