HMB

Jdi na stránku Předchozí  1, 2

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - HMB  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> HMB
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Pokedex

PříspěvekZaslal: po srpen 03, 2015 7:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
Pokedex napsal:
fungovalo to na mě tak že jsem 3 mesíce suplementoval ,protein , bcaa ,glutamin ,kreatin
jídlo stále stejný +- , potom jsem koupil hmb a sel mi nahoru benc a citil jsem se u treninku lip, nevim jak dal to popsat , je mozny je ze je to necim jinym ja to davam za vinu hmb

Ono nejake to zlespeni vzdy prijit vzdy musi, kdyby ses porad placal na miste, tak by asi bylo neco spatne , ale rozhodne neverim tomu, ze za to muze nejaky HMB. Mozna to byla jen jedna setina dily, ktera ti k tomu pomohla. A vymlouvat ti to samozrejme nebudu.

samozdrejme nepripisuju tomu vsechnu slavu jen mi to pomohlo s pripravou na zavody :-)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
vlkisekk

PříspěvekZaslal: po srpen 03, 2015 7:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky neverim, ze vedlejsi metabolicky produkt jedne amynokiseliny dokaze nejakym zpusobem ovlivnit vykon. To je proste scifi.
DAVID.LOPAN

PříspěvekZaslal: po srpen 03, 2015 8:32 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Na mě nefungovalo. Zkoušel jsem to kdysi, když jsem byl seklej snad ve všech výkonech (a ještě jsem tenkrát nevěděl, že změna tréninku pomůže) a neudělalo to vůbec nic. Žádná lepší regenerace, žádný větší svaly, žádná větší síla...
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: po srpen 03, 2015 9:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

DAVID.LOPAN napsal:
Na mě nefungovalo. Zkoušel jsem to kdysi, když jsem byl seklej snad ve všech výkonech (a ještě jsem tenkrát nevěděl, že změna tréninku pomůže) a neudělalo to vůbec nic. Žádná lepší regenerace, žádný větší svaly, žádná větší síla...

To je přesně ono. Někdo řekne "jo fungovalo" někdo zas "ne, absolutně nic jsem nepoznal". Teď je otázka, kolik a jak jsi dávkoval? Jakou formu jsi dával (kalciová sůl, nebo HMB vázaný na kyselinu)? Nebyl jsi třeba spíše ve stavu chronického přetížení? Funkčnost nějakého doplňku může ovlivnit spoustu vědomých a nevědomých faktorů. To je také důvod, proč se neustále dělají studie na jeden a ten samý doplněk, ale mění se experimentální podmínky, potažmo se zadávají jiná kritéria, co se bude sledovat, co mají participanti dělat/nedělat, jak mají dávkovat atd.

Třeba na HMB byla provedena jedna hodně diskutabilní studie pod vedením Wilsona (2014), kde participanti byli pod řízeným tréninkem zaměřen hypetroficky a progresivně (rozdíl oproti většině studií), dá se říct, velmi kvalitně postavený trénink.
citace:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4019830/
Na druhou stranu, HMB by mělo dělat zejména to samé, co leucin, tedy spouštět a navýšit úroveň MPS. A že by za 12 týdnů bylo tímto způsobem dosaženo 7 kg nové aktivní hmoty a zároveň redukce 5 kg tuků, to je nad mé chápání. Navíc tuto studii zkritizoval Layne Norton, že jsou výsledky podezřelé, kort když Wilson má nějaké ty pletky s prodejem suplementů. Ale jsou tu i jiné studie potvrzující pozitivní účinky HMB na změnu tělesné kompozice. Stejně tak i studie mluvící v jeho neprospěch.

Třeba o karnitinu se tvrdí, že nefunguje. Jenže spoustu lidí neví, jak ho správně dávkovat. Jedna věc je držet se doporučení výrobců a druhá je zase odborných studií, kde byl pozitivní účinek doplňku několikrát potvrzen. Neobhajuji tu teď žádný doplněk, jen se snažím poskytnou objektivní pohled na doplňky, protože se mi zdá, že někteří zastávají nějaké stanovisko jen z principu bez kritického a racionálního nadhledu.

Nicméně připomínám, že souhlasím s Draperem, pro začátečníka jsou doplňky nepodstatné, pro jeho tělo je už tak velký impuls pravidelné cvičení a kvalitní strava. Navíc proč sahat hned po něčem, co mi může udělat službu až ve chvíli, kdy to budu potřebovat?
Pokedex

PříspěvekZaslal: po srpen 03, 2015 10:22 am    Předmět: Odpovědět s citátem

u mě po 8 letech treninku jsem zkusil něco pro me nového a hned po uzivani jsem se zacal zlepšovat vic jak na zacatku jedina promena na vic bylo to HMB tak pridavam zasluhu tomu , hmb jsem mel z ***.cz samozdrejme ze to muze fungovat jako placebo :-) ze když tomu clovek veri tak to funguje

--
edit, viz pravidla fóra

díky omlouvam se za odkaz :/
Advidos

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2016 2:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak jsem se bohužel dostal k přečtení tohoto vlákna až s křížkem po funuse, tj. po tom, co jsem koupil HMB od Visionu. To je to "nefunkční" Calcium HMB. I subjektivně to moc nefungovalo.

Četl jsem tu o tom, že to jsou vyhozené peníze, ale já k posilování docela běhám (což je podle všech zdrojů kontraproduktivní, ale baví mě to) a tak jsem si říkal, že místo BCAA před cvičením a během zkusím HMB a až když jsme měl pocit, že to je horší, než s BCAA před i po, tak jsem začal víc hledat. Takže jsem takový odstsrašující příklad. :) Vracím se k BCAA.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2016 3:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

CaHMB není nefunkční, jen se zřejmě bude muset dávkovat ve větším množství než HMB ve formě kyseliny. Jinak HMB a BCAA jsou trochu rozdílné věci, pro výkon (zejména dlouhotrvající a intenzivní) jednoznačně pomůže BCAA. Nesrovnával bych je úplně s HMB.
Advidos

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2016 4:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky za reakci. Vycházel jsem právě z toho, že při užívání BCAA se HMB vytváří jen z Leucinu v malém množství a proto jsem chtěl přímo HMB. Šlo mi o prevenci katabolizmu u dlouhých běhů (20 - 30 km). Bral jsem to jako BCAA = stavební kameny, HMB = prevence rozpadu svalů. Pokud není tedy HMB k tomu, co popisuji, k čemu vlastně je? :)
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2016 4:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hlavně ke spuštění svalové proteosyntézy a podpoře svalové hypertrofie. Nicméně bez kvalitního stravování bude k prdu, z 3 g člověk nic nepostaví.
Pro prevenci před využíváním vlastních svalových B jako zdroj energie je lepší konzumovat při výkonu BCAA (má i další pozitivní účinky - např. oddalí psychickou únavu).
Advidos

PříspěvekZaslal: út únor 09, 2016 5:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Díky moc. Takže když už to Calcium HMB mám, mám ho aspoň s BCAA nějak kombinovat? Třeba dvojnásobnou dávku před během + BCAA během běhu? Za předpokladu, že předtím něco sním, aby byla z čeho dělat proteosyntéza.
Cartouche

PříspěvekZaslal: st leden 25, 2017 11:19 am    Předmět: Odpovědět s citátem

HMB a kreatin jsou jediné legální suplementy, které skutečně fungují.

Kreatin mám dlouhodobě vyzkoušený a beru ho už 17. rok. Bohužel, nejlepší výsledky jsem pozoroval v prvních cca 3 měsících; potom se to už na výkonnosti nijak zvlášť pozitivně neprojevovalo. Znát je to jen na regeneraci. Pokud ho vysadím, výkon mi jde dolů.

HMB mi doporučil před několika měsíci kamarád. Znám to taky už dlouho, ale kvůli ceně jsem o tom nikdy neuvažoval. Užívám to ve formě volné kyseliny (HMB-FA) a můj dojem je po 4 měsících velmi pozitivní. Skutečnost, že si v 42 letech dělám osobní rekordy, hovoří za vše. Chce to ale užívat po delší dobu. Já jsem to začal cítit až po cca 3 týdnech. Člověk nic zvláštního necítí, ale výkony jdou nahoru.
Cartouche

PříspěvekZaslal: st leden 25, 2017 11:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

HMB a kreatin jsou jediné legální suplementy, které skutečně fungují.

Kreatin mám dlouhodobě vyzkoušený a beru ho už 17. rok. Bohužel, nejlepší výsledky jsem pozoroval v prvních cca 3 měsících; potom se to už na výkonnosti nijak zvlášť pozitivně neprojevovalo. Znát je to jen na regeneraci. Pokud ho vysadím, výkon mi jde dolů.

HMB mi doporučil před několika měsíci kamarád. Znám to taky už dlouho, ale kvůli ceně jsem o tom nikdy neuvažoval. Užívám to ve formě volné kyseliny (HMB-FA) a můj dojem je po 4 měsících velmi pozitivní. Skutečnost, že si v 42 letech dělám osobní rekordy, hovoří za vše. Chce to ale užívat po delší dobu. Já jsem začal pozorovat efekt až po cca 3 týdnech. Člověk nic zvláštního necítí, ale výkony jdou nahoru.

Rychle na stránku:

Přejdi na: